ARCHITECT ROBERT MORDYCK

Divers


Dénomination : ARCHITECT ROBERT MORDYCK
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 524.908.273

Publication

09/04/2013
ÿþ2 8 MAART 2013

DENDERMONDE

Griffie

Mod Word 11,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFElF RPf:HTRANK VAN KOOPHANDEL

- 1`";~> ~!

s

-- ~

MUI

11

Vo beha

aan

Belg Staat

Ondernemingsnr : gog. 11-2

Benaming

(voluit) : ARCHITECT ROBERT MORDYCK

(verkort)

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : VALKSTRAAT 2, 9470 DENDERLEEUW

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING VENNOOTSCHAP

Op heden, 11 maart 2013 zijn de partijen:

1.De heer Mordyck Robert Jean-Baptist, architect, geboren te Brustem op 1 juni 1954, wonende te Valkstraat 2, 9470 Denderleeuw.

Hoofdelijk en voor het geheel aansprakelijk beherende vennoot en

2.Mevrouw Bisschop Olivia, Angèle Benita, ambtenaar, geboren te Aalst op 13 februari 1959, wonende te Valkstraat 2, 9470 Denderleeuw.

Stilte Vennoot

overeengekomen:

-Een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap:

° met als naam "Archictect Robert Mordyck Comm.V",

-De zetel van de vennootschap is gevestigd te Valkstraat 2, 9470 Denderleeuw,

-De eigen middelen van de vennootschap bedragen 1.000,00 euro. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang vanaf heden,

, Voormelde inbreng werd als volgt door de partijen gedaan :

-Partij 1 brengt 900,00 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij 90 deelbewijzen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt;

-Partij 2 brengt 100,00 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor zij 10 deelbewijzen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

De partijen verklaren dat voormeld vermogen volledig volstort is.

-De oprichters verklaren tevens dat de vennootschap overeenkomstig art. 60 W. Venn. alle verbintenissen overneemt die tot op heden in haar naam werden aangegaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de porso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r '

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De statuten van de vennootschap luiden als volgt :

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DUUR

1. Benaming

De vennootschap neemt de benaming "Architect ROBERT MORDYCK Comm.V" aan. Verkort is dit: "aRM Comm.V", In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "Gewone Commanditaire Vennootschap of "Comm. V." en door de aanduiding van het ondememingsnummer,

2.Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Denderleeuw, Valkstraat 2 in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan zonder statutenwijziging naar gelijk welke plaats in België verplaatst worden, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s). De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3, Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in het binnenland- als buitenland, voor eigen rekening of voor derden;

-Het verlenen van diensten in de meest brede zin onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, land- en tuinarchitectuur en inrichting, binnenhuisarchitectuur en inrichting, meubels, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verlichting, verluchting, verwarming en airconditioning, akoestiek, wegenis- en rioleringswerken, opmetingen, topografie, energieprestatie EPB verslaggeving, veiligheldscotirdinatie, restauraties, projectmanagement, het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden.

-De studie, uitwerken en uitvoeren van prototypes, schaalmodellen op het vlak van architectuur bouwfysische constructies, interieur inrichting, decoratie, meubels, gebruiksobjecten en buitenaanleg.

-De studie, onderzoek, uitwerken en uitvoeren van experimentele bouwconstructies in de meeste brede zin als globale aanpak in test experimenteel onderzoek op basis van empirische parameters.

-Het uitvoeren van kleine renovatiewerken alsook instandhoudingswerken op het vlak van woningbouw en " binneninrichting in de meest brede zin.

-Wetenschappelijk onderzoek op het vlak van architectuur, stedenbouw, landschapskunde, kunst binnenhuis en meubelkunst.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of die van de aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

4. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur vanaf de datum van oprichting.

5.Kapitaal en deelbewijzen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000,00 euro. Het is verdeeld in 100 gelijke deelbewijzen zonder vermelding van de nominale waarde.

De deelbewijzen zijn steeds op naam en worden genoteerd in een deelbewijzenregister.

6. Bestuur

De vennootschap zal vertegenwoordigd worden door één of meerdere zaakvoerders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Met overlijden van een zaakvoerder heeft niet de ontbinding van de vennootschap voor gevolg.

Bij overlijden zal de algemene vergadering samengeroepen worden tot aanstelling van een nieuwe

zaakvoerder. De oproeping en verfoop van de vergadering is geregeld overeenkomstig artikel 7 en 8.

Is de zaakvoerder geplaatst voor een strijdigheid van belangen, zoals gedefinieerd in artikel 259 W. Venn., dan stelt hij daarvan de algemene vergadering in kennis en mag de beslissing slechts worden genomen of de verrichting gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc. Deze procedure dient evenwel niet verricht te worden voor gebruikelijke verrichtingen, te beoordelen aan de hand van de omschrijving van het maatschappelijk doel in artikel 3, tegen marktconforme voorwaarden en waarborgen.

7.Algemene Vergadering  Wijze van stemmen

De Algemene vergadering zal jaarlijks worden gehouden, op de plaats van de maatschappelijke zetel, en dit op de eerste maandag van de maand juni om 20 uur.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten, ten minste veertien dagen voor de vergadering.

Elk deelbewijs geeft recht op één stem.

Bij staking van stemmen wordt de beslissing uitgesteld en zal een bijzondere vergadering moeten bijeengeroepen worden door de zaakvoerder(s) volgens dezelfde procedure, Deze bijzondere vergadering moet binnen de maand na de algemene vergadering bijeenkomen.

Op deze vergadering zal de stem van de oudste beherende vennoot van doorslaggevend belang zijn.

Wanneer één of meer deelbewijzen toebehoren aan verscheidene personen, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan deze deelbewijzen verbonden rechten geschorst.

8.Bijzondere vergadering

Elke vennoot kan, volgens dezelfde procedure ais voor een Algemene Vergadering, een Bijzondere vergadering bijeenroepen, Deze vergadering vindt eveneens plaats op de maatschappelijke zetel. Deze procedure is niet vereist wanneer alle vennoten vrijwillig samen vergaderen,

Dezelfde wijze van stemmen als voor de Algemene Vergadering is dan van toepassing.

9.Verdeling van de winst

De winst van het boekjaar zal verdeeld worden volgens de beslissing van de algemene vergadering op voorstel van de zaakvoerder(s).

10.Deelbewijzen op naam

De deelbewijzen zijn steeds op naam en mogen enkel eigendom zijn van personen die vertrouwd zijn met de activiteiten van de vennootschap zoals bepaald in het voorgaand artikel 3.

De vennoten verbinden zich ertoe de andere vennoten steeds onmiddellijk in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling die zij zouden oplopen.

11.Overdracht van deelbewijzen

De deelbewijzen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan mits inachtname van artikel 10 hiervoor en met instemming van alle vennoten.

De vennoot die één of meer deelbewijzen wil overdragen moet zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde ovememer meedeelt, alsook het aantal deelbewijzen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden-op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tegen de weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien een vennoot die zijn deelbewijzen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de deelbewijzen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de deelbewijzen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen.

De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de deelbewijzen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap is gevestigd, Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de deelbewijzen zal in eik geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

Splitsing van de eigendom der deelbewijzen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een deelbewijs met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar worden afgekocht of omgekeerd.

12.Uiftreding van een vennoot

Opzegging van de vennootschapsovereenkomst door een vennoot is slechts mogelijk onder voorwaarde van het ter kennis brengen van zijn voornemen aan de overige vennoten bij aangetekende brief en mits het respecteren van een opzeggingstermijn van zes maanden.

De ulttredende vennoot kan vervangen worden door een nieuwe met inachtname van voormeld artikel 11. 13.Overgang van deelbewijzen bij overlijden

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten of zaakvoerders nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd Zij moeten tevens de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De deelbewijzen mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming verkregen overeenkomstig artikel 11.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten volgens artikel 10, hebben recht op de waarde van de overgegane deelbewijzen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 11 van de statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die deelbewijzen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

14.Rechten en verplichtingen van vennoten

a)Beherende vennoten:

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b)Stille vennoten:

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in ten beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar hebben recht op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

15.Bezoldiging van de zaakvoerders

Het mandaat van de zaakvoerder kan bezoldigd worden. De Algemene Vergadering keurt de toegekende bezoldiging goed.

16.Ontbinding en vereffening

Het overlijden van een vennoot heeft niet de ontbinding van de vennootschap voor gevolg. De overgang van deelbewijzen bij overlijden wordt geregeld bij artikel 13.

Bij de ontbinding za! de zaakvoerder optreden als vereffenaar.

17., Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 april en eindigt op 31 maart van elk jean

EERSTE BENOEMING

De heer Mordyck Robert verklaart het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden.

De oprirthters,

Mordyclk Robert Bisschop Clivia

Voor<

.behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/08/2015
ÿþ(T2\

~ /~'

d~,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mod Werd 11.1

iA

i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ME1119

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

23 MI 2015

Ondernemingsnr: 0524908273

Benaming

(voluit) ; ARCHITECT ROBERT MORDYCK COMM.V (verkort) :

Rechtsvorm : COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : VALKSTRAAT 2, 9470 DENDERLEEUW (volledig adres)

Onderwerp akte Statuten -wijzigingen Rechtzetting statuten met ingang vanaf 11/03/2013:

Op heden, 11 maart 2013 zijn de partijen:

1.De heer Mordyck Robert Jean-Baptist, architect, geboren te Brustem op 1 juni 1954, wonende te Valkstraat 2, 9470 Denderleeuw.

Hoofdelijk en voor het geheel aansprakelijk beherende vennoot en

2.De heer Mordyck Michel Jean-Marie, topograaf, geboren te Vorst op 28 augustus 1955, wonende te: Petrus Bayensstraat 73, 1702 Groot-Bijgaarden.

Stille Vennoot

overeengekomen:

-Een burgerlijke vennootschap op te richten cnder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, met als naam "Archictect Robert Mordyck Comm.V".

-De zetel van de vennootschap is gevestigd te Valkstraat 2, 9470 Denderleeuw.

-De eigen middelen van de vennootschap bedragen 1.000,00 euro. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang vanaf heden,

Voormelde inbreng werd als volgt door de partijen gedaan

-Partij 1 brengt 900,00 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij 90 deelbewijzen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt;

-Partij 2 brengt 100,00 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij 10 deelbewijzen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

De partijen verklaren dat voormeld vermogen volledig volstort is.

-De oprichters verklaren tevens dat de vennootschap overeenkomstig art. 60 W. Venn. alle verbintenissen overneemt die tot op heden in haar naam werden aangegaan.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vande perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

a" ~r

4

A. BENAMING, VORM, DUUR, ZETEL EN DOEL

Artikel 1 Benaming en vorm

1.1 De burgerlijke vennootschap onder de vorm van Gewone Commanditaire Vennootschap is opgericht

onder de naam "architect Robert Mordyck',

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vernielde benaming zal gebruikt worden. Van deze

benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

1.3 De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

1.4 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met handelsvorm'.

Artikel 2 Duur

~De vennootschap Is opgericht voor onbeperkte duur vanaf de datum van oprichting.

Artikel 3 Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap Is gevestigd te Valkstraat 2, 9470 Denderleeuw.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van

" ~ Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing (d.w.z. zonder statutenwijziging) van de zaakvoerder(s)

e overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt

aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden, Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van

Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke

c zetel van de vennootschap.

Artikel4 Doel

c4.1 De vennootschap heeft tot doel:

M Q'het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

e Q'het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

Q'Fiet verlenen van diensten In de meest brede zin onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van

~" , architectuur, stedenbouw, land- en tuinarchitectuur en inrichting, binnenhulsarchitectuur en inrichting, meubels,

verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verlichting, verluchting, verwarming en airconditioning, akoestiek, wegenis- en rioleringswerken, opmetingen, topografie, energieprestatie EPB verslaggeving, veiligheidscoördinatie, restauraties, projectmanagement, het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken, expertises evenals het uitvoeren van alle

pq activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden.

ODe studie, uitwerken en uitvoeren van prototypes, schaalmodellen op het vlak van architectuur bouwfysische constructies, interieur inrichting, decoratie, meubels, gebruiksobjecten en buitenaanleg.

Q'De studie, onderzoek, uitwerken en uitvoeren van experimentele bouwconstructies in de meeste brede zin als globale aanpak in test experimenteel onderzoek op basis van empirische parameters.

P:

Q'Wetenschappelijk onderzoek op het vlak van architectuur, stedenbouw, landschapskunde, kunst binnenhuis en meubelkunst.

01-let uitvoeren van kleine renovatiewerken alsook instandhoudingswerken op het vlak van woningbouw en binneninrichting in de meest brede zin,

11

K

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan in het algemeen alle industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of die van de aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van

Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, In naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerders) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

B. KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikels Kapitaal

5.1 Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000,00 euro. Het is verdeeld in 100

gelijke deelbewijzen zonder vermelding van de nominale waarde.

De deelbewijzen zijn steeds op naam en worden genoteerd in een deelbewijzenregister.

Artikel 6 Vennoten

6.1 Het aantal vennoten is onbeperkt.

6.2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde

van architecten of op een lijst van stagiairs.

6.3 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

6.4 Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap:

6.5 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn

stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

6.6 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft

van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-deelbewijzen bezitten. Zij kunnen

bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

6,7 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal deelbewijzen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn bereepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

6.8 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van. de

uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te warden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien,

) s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

C. DEELBEWIJZEN EN STEMRECHTEN

Artikel 7 Deelbewijzen

7,1 in de zetel van de vennootschap wordt een register van deelbewijzen gehouden, waarin wordt aangetekend:

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende deelbewijzen;

b. de gedane stortingen;

c, de overdrachten en de overgangen van deelbewijzen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer ln geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van deelbewijzen.

7,2 De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een deelbewijs.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerder(s) aan de hand van bewljskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle vennoten moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van deelbewijzen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de deelbewijzen wordt een volgnummer toegekend.

7,3 De deelbewijzen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de deelbewijzen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

7.4 Ten minste 60 % van de deelbewijzen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige deelbewijzen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-deelbewijzen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de deelbewijzen zoals dit blijkt uit het register van deelbewijzen.

Indien er deelbewijzen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze deelbewijzen zoals bepaald in de statuten.

De vennoten verbinden zich ertoe de andere vennoten steeds onmiddellijk in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling die zij zouden oplopen.

7.5 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen dle behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van deelbewijzen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect ls te aanzien.

7.6 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van deelbewijzen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die ln eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 8 Overdracht van deelbewijzen - uittreding van een vennoot

8.1 Deelbewijzen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel

aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

8.2 De deelbewijzen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, enkel worden overgedragen mits instemming van alle vennoten.

De vennoot die één of meer deelbewijzen wil overdragen moet zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal deelbewijzen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen de weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien een vennoot die zijn deelbewijzen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de deelbewijzen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de deelbewijzen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing.

ln dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen.

De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de deelbewijzen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap is gevestigd. Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de deelbewijzen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

Splitsing van de eigendom der deelbewijzen In vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een deelbewijs met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar worden afgekocht of omgekeerd.

8,3 Een voorgenomen overdracht van deelbewijzen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-deelbewijzen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

8.4 De deelbewijzen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van deelbewijzen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane deelbewijzen.

Artikel 9 Uittreding van een vennoot

Opzegging van de vennootschapsovereenkomst door een vennoot is slechts mogelijk onder voorwaarde van het ter kennis brengen van zijn voornemen aan de overige vennoten bij aangetekende brief en mits het respecteren van een opzeggingstermijn van zes maanden.

De uittredende vennoot kan vervangen worden door een nieuwe met inachtname van o.a. voormeld artikel.

Artikel 10 Rechten en verplichtingen van vennoten

a)Beherende vennoten:

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

k

:  (

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

b)Stille vennoten:

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in ten beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar hebben recht op de

zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te

oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 11 Onverdeeldheid

11.1 De deelbewijzen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het deelbewijs verbonden rechten geschorst zijn, totdat één

enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de deelbewijzen is aangewezen{

Voor wat betreft de architect-deelbewijzen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit

te oefenen.

11.2. Het stemrecht verbonden aan de deelbewijzen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder sen stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de deelbewijzen zijn ingeschreven, ongeacht of deze deelbewijzen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de belde echtgenoten bestaat.

Artikel 12 Stemrechten

12.1 Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.2 Indien een architect-deelbewijs met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDINGING

Artikel13 Bestuursorgaan

13.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die

gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerder(s), leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars..

13.2 Het mandaat van de zaakvoerder(s) is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

13.3 Is de zaakvoerder geplaatst voor een strijdigheid van belangen, zoals gedefinieerd in artikel 259 W. Venn., dan stelt hij daarvan de algemene vergadering in kennis en mag de beslissing slechts worden genomen of de verrichting gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc. Deze procedure dient evenwel niet verricht te worden voor gebruikelijke verrichtingen, te beoordelen aan de hand van de omschrijving van het maatschappelijk doel, tegen marktconforme voorwaarden en waarborgen.

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap:

13.4 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn

stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

13.5 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel14 Bevoegdheden

14.1 iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

14.2 iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

7 ~ t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

14.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 15 Vertegenwoordiging

15.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

15.2 Bij de handtekening onder Ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

15.3 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig

vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich In regel te stelten.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie,

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die In eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

15.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16 Algemene vergadering

16.1 De Algemene vergadering zal jaarlijks worden gehouden, op de plaats van de maatschappelijke zetel,

en dit op de eerste maandag van de maand juni om 20 uur,

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten, ten minste veertien dagen voor de vergadering.

Elk deelbewijs geeft rechtop één stem.

Bij staking van stemmen wordt de beslissing uitgesteld en zal een bijzondere vergadering moeten bijeengeroepen worden door de zaakvoerder(s) volgens dezelfde procedure. Deze bijzondere vergadering moet binnen de maand na de algemene vergadering bijeenkomen.

Op deze vergadering zal de stem van de oudste beherende vennoot van doorslaggevend belang zijn,

T k gs

1

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer één of meer deelbewijzen toebehoren aan verscheidene personen, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan deze deelbewijzen verbonden rechten geschorst.

16.2 De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

16.3 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerder(s) van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

16.3 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

16.4 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-deelbewijzen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen,

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige deelbewijzen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

16.5 Elke vennoot kan, volgens dezelfde procedure als voor een Algemene Vergadering, een Bijzondere vergadering bijeenroepen. Deze vergadering vindt eveneens plaats op de maatschappelijke zetel, Deze procedure is niet vereist wanneer alle vennoten vrijwillig samen vergaderen, Dezelfde wijze van stemmen als voor de Algemene Vergadering is dan van toepassing.

F. BOEKJAAR EN WINSTVERDELING

Artikel 17 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 april en eindigt op 31 maart van elk jaar.

Artikel 18 Verdeling van de winst

De winst van het boekjaar zal verdeeld worden volgens de beslissing van de algemene vergadering op

voorstel van de zaakvoerder(s).

G. SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT

Artikel 19 Schorsing

19.1 In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die In eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 20 Schrapping

20.1 in geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

H. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 21 Ontbinding

21.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad

van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige

aansprakelijkheid.

21.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

21.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven ¬ s op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

21.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 22 Vereffening

22.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is 1 zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt 1 treden pas In functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

22.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden ais vereffenaar van de vennootschap.

22.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

I. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 23 Wijziging van de statuten

23.1 Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde

Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

23.2 Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerder(s) is voldaan.

Artikel 24 Verzekering

24.1 Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten

verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

24.2 De zaakvoerders leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, In geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders en leden van het Bestuurscomité hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel 25 Enige in de stukken op te nemen vermeldingen

25,1 Conform artikel 75 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen,

aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische

vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermeiden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm",

leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een coôperatieve

vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondememingsnummer;

e° het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank

van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

r in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

25.2 Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken,

Artikel 26 Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten en vrijwaring van de belangen van derden

26.1 Elke voorgenomen overdracht van deelbewijzen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de deelbewijzen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het register van deelbewijzen ter Inzage voor te leggen.

26.2 De bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder

wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

26.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 27 Vrijwaring van de belangen van derden

27.1 Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect x indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht < worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

~,

.< ~ "

a

Vaar-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

27.2 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer In het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal ' de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) teneinde voor de ' lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

27.3 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschlkbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of < zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel 28 Deontologle

28.1 De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerder(s) en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

28.2 De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

EERSTE BENOEMING

De heer Mordyck Robert verklaart het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden.

De oprichters,

Mordyck Robert Mordyck Michel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCHITECT ROBERT MORDYCK

Adresse
VALKSTRAAT 2 9470 DENDERLEEUW

Code postal : 9470
Localité : DENDERLEEUW
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande