ACCOUNTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ACCOUNTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 426.679.145

Publication

14/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 11.06.2012, NGL 08.08.2012 12395-0352-014
29/06/2012
ÿþ Mad Wald 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

2 Csf ~~ 2012

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*iaiisisa* 1ll

iN

Ondememtinenr '. 4426.673.145

Benaming (voluit) : B.V.B.A. ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel (volledig adres) : Georges Lobertstraat 20 - 9700 Oudenaarde Onderwerp(en) akte : STATUTENWIJZIGING  PARTIËLE SPLITSING

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Valerie GOEMINNE te Ronse op zes juni tweeduizend en twaalf, inhoudende partiële splitsing van de Burgerlijke Vennootschap onder de: vorm van een BVBA, B.V.B.A. ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC, door oprichting van een nieuwe BVBA VAWANO, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van hierboven genoemde vennootschap volgende beslissingen genomen heeft

EERSTE BESLISSING

1)a) Kennisneming en bespreking van het voorstel van partiële splitsing opgesteld door zaakvoerder op 15 maart 2012 overeenkomstig artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen en waarvan de aandeelhouders kosteloos een afschrift konden bekomen

b) Voorstel om conform artikel 749 van het Wetboek van Vennootschappen af te zien van de verslaggeving door de zaakvoerder overeenkomstig artikel 745, van het opstellen van het door artikel 746 voorgeschreven controleverslag en van de door artikel 748 voorgeschreven publiciteitsmaatregelen ten gunste van de vennoten.

Artikel 749 W. Venn luidt letterlijk als volgt:

"De vennootschappen die aan de splitsing deel nemen, behoeven de artikelen 745, 746 en 748 niet toe te passen, in zover dit laatste naar de verslagen verwijst, indien alle vennoten en aile houders van effecten waaraan stemrecht in de algemene vergadering is verbonden, daarvan hebben afgezien, De afstand van dat recht wordt vastgesteld bij uitdrukkelijke stemming in de algemene' vergadering die over de deelneming aan de splitsing moet besluiten.

In de agenda van die algemene vergadering wordt vermeld dat de vennootschap voornemens deze bepaling toe te passen en worden het eerste en het tweede lid opgenomen."

c) kennisneming en bespreking van het bijzonder verslag van de oprichter van de BVBA VAWANO in het kader van de oprichting van de BVBA VAWANO door inbreng in natura ingevolge partiële splitsing van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC.

d) kennisneming en bespreking van het verslag van de revisor overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de inbreng in nature bij de oprichting van de BVBA VAWANO ingevolge de partiële splitsing van de vennootschap en waarvan de aandeelhouders kosteloos een afschrift konden bekomen.

De conclusies van dit verslag luiden als volgt

"7. BESLUIT

Ingevolge het ingestelde onderzoek bij de oprichting door inbreng in natura van de BVBA VAWANO middels partiële afsplitsing van de bedrijfstak bestaande uit het beheer van een onroerend vermogen door de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC naar de nieuw op te richten vennootschap BVBA VAWANO, kan ik besluiten dat:

1, De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren: de oprichters van de vennootschap zijn verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de op te richten vennootschap uit te geven aandelen gecorrigeerd met de overige eigen vermogensbestanddelen die ten gevolge van de partiële afsplitsing van een deel van het vermogen vanuit de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC volgens het boekhoudkundig continuïteitsprincipe overgaan naar de nieuw op te richten vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

" 2. De beschrijving van de inbreng voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge 3. De voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering ter bepaling van het aantal uit te geven aandelen en ter bepaling van de ruilverhouding voor de toebedeling aan de aandeelhouders van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC zijn bedrijfseconomisch verantwoord, onder voorbehoud van de inbrengwaarde dewelke overeenkomstig het boekhoudrechtelijk continuïteitsbeginsel gebaseerd is op de boekwaarde van de betreffende activa. De waardebepalingen waartoe de toegepaste waarderingsmethoden leiden komen tenminste overeen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, verhoogd met de overige eigen vermogensbestanddelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. Ik dien weliswaar een principieel voorbehoud te formuleren voor financiële gevolgen naar aanleiding van eventuele fiscale controles bij de betrokken vennootschap.

4. De inbreng van de actief- en passiefbestanddelen van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC leidt volgens het boekhoudkundig continuïteitsprincipe tot de overgang van eigen vermogensbestanddelen voor een bedrag van 1.389.896,05 EUR, bestaande uit kapitaal voor een bedrag van 17.361,39 EUR verhoogd met 1,372.534,66 EUR overige eigen vermogensbestanddelen.

5, De als tegenprestatie verstrekte vergoeding bestaat uit 750 aandelen zonder vermelding van nominale waarde van de BVBA VAWANO, toegekend aan de aandeelhouders van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC in verhouding van één aandeel van de verkrijgende vennootschap voor één aandeel van de partieel te splitsen vennootschap,

lk wil er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting. Te Wevelgem, op 25 mei 2012 (getekend) BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vertegenwoordigd (ex ultimo) door dhr. Piet Dujardin, bedrijfsrevisor."

Een exemplaar van het verslag met betrekking tot de inbreng in natura in de in de op te richten vennootschap zal samen met een expeditie dezer neergelegd worden ter griffie van de rechtbank

van koophandel te Oudenaarde. . 4) Het splitsingsvoorstel (zoals vermeld onder 1) en de verslagen van de zaakvoerder (zoals vermeld onder 3 en 4) werden in de agenda van deze algemene vergadering vermeld (748§1, eerste al. W, Ven n.).

e) mededeling door de zaakvoerder van BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC dd 25/5/2012 overeenkomstig artikel 747 van het Wetboek van Vennootschappen van eventuele gebeurlijke belangrijke wijzigingen in de activa en passiva van het vermcgen van BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC sedert de datum van het splitsingsvoorstel. Met eenparigheid van stemmen beslist de vergadering de voorzitter te ontslaan van de voorlezing van de documenten en verslagen bedoeld op de agenda,

De vergadering verklaart met eenparigheid kennis genomen te hebben van de inhoud van deze documenten;

De vergadering beslist vervolgens met eenparigheid een afschrift van het splitsingsvoorstel met stempel van de griffie van de rechtbank van koophandel toe te vertrouwen aan de ondergetekende notaris.

De vergadering -- bestaande uit alle vennoten en alle effecten waaraan stemrecht verbonden is  beslist unaniem en conform artikel 749 van het Wetboek van Vennootschappen teneinde af te zien van de verslaggeving door de zaakvoerder overeenkomstig artikel 745, van het opstellen van het door artikel 746 voorgeschreven controleverslag en van de door artikel 748 voorgeschreven publiciteitsmaatregelen ten gunste van de vennoten.

Uit de verklaring van heden gedaan door de zaakvoerder overeenkomstig artikel 747 van het Wetboek van Vennootschappen blijkt dat er zich tussen de datum van opstelling van het splitsingsvoorstel en de datum van huidige algemene vergadering geen belangrijke wijzigingen hebben voorgedaan in de activa en passiva van het vermogen van de vennootschap.

De zaakvoerder verklaarde eveneens op vijfentwintig mei tweeduizend en twaalf

- Dat er geen schulden en/of verbintenissen zijn met een oorsprong van voor 31 december 2011 dewelke niet opgenomen zijn in de balans per 31/12/2011 met een balans totaal van 1.567.742,49 EUR en een eigen vermogen van 1.489.055,46 EUR;

Dat er zich na 31 december 2011 geen feiten hebben voorgedaan met een potentieel belangrijke negatieve invloed op het vermogen van de onderneming.

Dat er geen betwistingen hangende zijn met klanten, leveranciers, voormalig personeel of overheidsdiensten (fiscus, RSZ, ,..) die een potentieel belangrijke invloed op de financiële toestand van de onderneming kunnen vormen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Dat de activa van de vennootschap niet tot waarborg strekken van welkdanige schuld dan

ook behalve deze opgenomen in de balans per 31 december 2011,

TWEEDE BESLISSING : VERRICHTING MET SPLITSING GELIJKGESTELD

A. GOEDKEURING VAN DE SPLITSING ZONDER VEREFFENING

De vergadering beslist met eenparigheid tot partiële splitsing van de vennootschap door overgang van de bedrijfstak bestaande uit het beheer van een onroerend vermogen van de vennootschap in een nieuw op te richten vennootschap,

De hiervoor genoemde bedrijfstak zal overgaan naar de nieuwe vennootschap volgens de opdeling en de modaliteiten voorzien in het splitsingsvoorstel.

B. BESCHRIJVING VAN HET OVERGEDRAGEN VERMOGEN

Voor wat de beschrijving betreft van de toe te bedelen vermogensbestanddelen aan de nieuwe vennootschap wordt verwezen naar voorgeschreven verslagen van de zaakvoerder en de bedrijfsrevisor waarin de activa en passiva van de bedrijfstak bestaande uit het beheer van een onroerend vermogen, uitvoerig wordt beschreven.

DE BEDRIJFSTAK BEHEER VAN ONROEREND GOED, bevat VOLGENDE ONROERENDE GOEDEREN (hierna genoemd het goed of de goederen), die worden OVERGEDRAGEN ONDER DE HIERNA BESCHREVEN ALGEMENE EN BIJZONDERE VOORWAARDEN :

1) ACHTENNEGENTIG PROCENT IN VOLLE EIGENDOM VAN

STAD OUDENAARDE - zevende afdeling

Een woonhuis met bijgebouwen, op en met grond staande en gelegen, Georges Lobertstraat 26 te 9700 Oudenaarde, gekend volgens titel en recent kadastraal uittreksel sectie A, nummer 3121H, 3121512 met een oppervlakte van vijf are tachtig centiare (5a 80ca); met een kadastraal inkomen van driehonderdeenenzestig euro (¬ 361).

2) HONDERD PROCENT IN VOLLE EIGENDOM

STAD OUDENAARDE - zevende afdeling

Een kantoorgebouw met bijgebouwen, op en met grond staande en gelegen, Georges Lobertstraat 22 te 9700 Oudenaarde, gekend volgens titel en recent kadastraal uittreksel sectie A, nummer 312/G12 met een oppervlakte van drie are negen centiare (3e 9ca); met een kadastraal inkomen van negenhonderdnegenenveertig euro (¬ 949).

3) NEGENENNEGENTIG PROCENT IN VOLLE EIGENDOM VAN

Stad Nieuwpoort - tweede afdeling

In een appartement met autostandplaats en berging genaamd "Residentie New Haven",

gelegen Goethalsstraat 17 te 8620 Nieuwpoort ten kadaster gekend sectie D met nummer 126E met

een oppervlakte van negen aren (9a).

Het appartement genummerd A 01/02 gelegen op de eerste verdieping en omvattende

- in privatieve en uitsluitende eigendom : inkom, inkomhall, afzonderlijk toilet, slaapkamer één,

douchecel voorzien van lavabo en douche, living met open keuken en terras, slaapkamer twee,

slaapkamer drie, badkamer vorozien van toilet, lavabo en bad;

- in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid : vijftien/duizendsten (1511.000sten) in de

gemene delen van het gebouw waaronder de grond.

De autostandplaats genummerd 32 gelegen in de kelderverdieping (niveau -2) en

omvattende :

- in privatieve en uitsluitende eigendom : de autostandplaats zelf

- in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid : twee/duizendsten (2/1.000sten) in de gemene

delen van het gebouw waaronder de grond.

De berging genummerd 28 gelegen op het gelijkvloers en omvattende

- in privatieve en uitsluitende eigendom : de berging zelf

- in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid : één/duizendste (1/1.000ste) in de gemene

delen van het gebouw waaronder de grond,

OORSPRONG VAN EIGENDOM. (... er wordt weggelaten)

C. TOEKENNING VAN NIEUWE AANDELEN IN DE OP TE RICHTEN VENNOOTSCHAP 

RUILVERHOUDING

De vergadering beslist met eenparigheid dat elk aandeel van de vennootschap recht heeft op een

nieuw aandeel in de op te richten vennootschap.

Kosten:

De vergadering beslist met eenparigheid dat alle kosten betreffende de met splitsing gelijkgestelde

verrichting ten laste zijn van de vennootschap.

Niet-toeqekende bestanddelen

De algemene vergadering beslist met eenparigheid van stemmen dat aile activa en passiva waarvan

niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat ze werden toebedeeld aan de nieuwe vennootschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

of binnen de vennootschap zijn gebleven, in de vennootschap blijven, middels algemene kwijting ten gunste van de nieuwe vennootschap.

Deelname in de winst

De vergadering beslist met eenparigheid dat de aandelen van de op te richten vennootschap onmiddellijk in de winst deelnemen, met inbegrip van de winst uit verrichtingen die de vennootschap verondersteld wordt te hebben gedaan, op boekhoudkundige vlak, vanaf één januari tweeduizend en twaalf voor rekening van de op te richten vennootschap.

Boekhoudkundige datum

Alle verrichtingen vanaf één januari tweeduizend en twaalf uitgevoerd door de vennootschap voor wat betreft het afgesplitste vermogen zoals hierboven beschreven, worden vanuit boekhoudkundig oogpunt geacht te zijn verricht voor rekening van de op te richten vennootschap.

DERDE BELSISSING : OPRICHTING VAN DE BVBA VAWANO

A. VASTSTELLING EIGEN VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP DIE WORDT OPGERICHT ALS GEVOLG VAN DE PARTIELE SPLITSING

De vergadering stelt vast dat het eigen vermogen van de vennootschap die wordt opgericht als gevolg van de partiële splitsing, als volgt is vastgesteld ; ZEVENTIENDUIZEND DRIEHONDERD

EENENZESTIG EURO NEGENENDERTIG CENT (¬ 17.361,39) KAPITAAL; DUIZEND

ZEVENHONDERD ZESENDERTIG EURO VEERTIEN CENT (E 1.736,14) wettelijke reserves, en ÉÉN MILJOEN DRIEHONDERD ZEVENTIGDUIZEND ZEVENHONDERD ACHTENNEGENTIG EURO DRIEËNVIJFTIG CENT (¬ 1.370.798,53) BESCHIKBARE RESERVES, zoals blijkt uit het bovenvermeld splitsingsvoorstel.

B. INCORPORATIE VAN BESCHIKBARE RESERVES

Vermits enerzijds het eigen vermogen van de vennootschap die wordt opgericht als gevolg van de partiële splitsing, groter is dan het door het Wetboek van Vennootschappen vastgestelde minimumkapitaal voor een BVBA en anderzijds het kapitaal van deze vennootschap slechts ZEVENTIENDUIZEND DRIEHONDERD EENENZESTIG EURO NEGENENDERTIG CENT (¬ 17.361,39) bedraagt, wordt door de vergadering unaniem beslist over te gaan tot incorporatie In het kapitaal van beschikbare reserves ten belope van DUIZEND TWEEHONDERD ACHTENDERTIG EURO EENENZESTIG CENT (¬ 1.238,61), zodat het kapitaal na deze incorporatie ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) bedraagt.

C. GOEDKEURING VAN DE OPRICHTINGSAKTE EN DE STATUTEN VAN DE OP TE RICHTEN VENNOOTSCHAP EN VASTSTELLING VAN DE AFSLUITINGSDATUM VAN HET EERSTE BOEKJAAR EN DE DATUM VAN DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De vergadering beslist met eenparigheid de BVBA VAWANO met maatschappelijke zetel te 9700 Oudenaarde, Georges Lobertstraat 20, op te richten, de statuten ervan artikelsgewijze vast te leggen met in begrip van de afsluitingsdatum van het eerste boekjaar en van de datum van de eerste gewone algemene vergadering.

VIERDE BESLISSING : BENOEMING VAN DE ZAAKVOERDER VAN DE OPGERICHTE VENNOOTSCHAP

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen te benoemen in hoedanigheid van

zaakvoerder van de vennootschap VAWANO ; de heer Eric WAETERLOOS

Voornoemde zaakvoerder komt in dit proces-verbaal tussen en verklaart uitdrukkelijk zijn mandaat

van zaakvoerder te aanvaarden.

De zaakvoerder werd voor onbepaalde tijd benoemd en hij zal zijn mandaat bezoldigd uitoefenen.

VIJFDE, BESLISSING : STATUTENWIJZIGING VASTSTELLING VERMINDERING VAN HET KAPITAAL VAN DE VENNOOTSCHAP - KAPITAALVERHOGING IN DE VENNOOTSCHAP

De algemene vergadering beslist met eenparigheid dat, ingevolge de overdracht van de bedrijfstak met als voorwerp het beheer van een onroerend vermogen, het kapitaal van de vennootschap verminderd is met ZEVENTIENDUIZEND DRIEHONDERD EENENZESTIG EURO NEGENENDERTIG CENT (E 17.361,39) en dat het thans DUIZEND TWEEHONDERD ACHTENDERTIG EURO EENENZESTIG CENT (¬ 1.238,61) bedraagt.

Vermits het huidige kapitaal van de vennootschap minder bedraagt dan het door de wet vooropgestelde minimum, beslist de vennootschap onmiddellijk over te gaan tot een kapitaalsverhoging ten belope van ZEVENTIENDUIZEND DRIEHONDERERD EENENZESTIG EURO NEGENENDERTIG CENT (¬ 17.361,39) door incorporatie van beschikbare reserves, en zonder uitgifte van nieuwe aandelen, zodat het kapitaal opnieuw op aohttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) wordt gebracht.

De algemene vergadering beslist met eenparigheid de tekst van artikel 5 van de statuten niet te wijzigen aangezien na voormelde verrichtingen het kapitaal toch gelijk gebleven is, meer bepaald achttienduizend zeshonderd euro.

Luik B - Vanrnln

ZESDE BESLISSING

Beslissing van de enige aandeelhouder van de BVBA VAWANO de heer Eric Waeterloos om de lidmaatschapsrechten verbonden aan de helft van de zevenhonderd vijftig (750) aandelen toe te kennen aan zijn echtgenote, mevrouw Rita Van Overmeeren, die alhier tussenkomt om dit te aanvaarden en dit teneinde de lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen, (waaronder het stemrecht) te laten samenvallen met de vermogensrechten v'erbànden aan de aandelen, welke op basis van het huwelijksvermogenstelsel bestaande tussen 'beide echtgenoten reeds in de huwelijksgemeenschap vallen en dienvolgens gemeenschappelijk zijn. De nieuw gecreëerde aandelen zullen aldus ieder voor de helft, op faam van beide echtgènoten worden ingeschreven in het aandelenregister van de vennootschap.

ZEVENDE BESLISSING

De algemene vergadering beslist met eenparigi eid van stemmen, nalezing te hebben gehoord van de gecoördineerde tekst van de statuten zoals deze voortvloeit uit de hierboven genomen beslissingen, deze goed te keuren.

Deze gecoördineerde tekst van de statuten zal samémmét..êen expeditie dezer neergelegd worden ter griffie van de rechtbank van koophandel.

ACHTSTE BESLISSING

De vergadering beslist elke machtiging te verlenen, voor zoveel als nodig, aan de zaakvoerder(s) om

alle voorgaande beslissingen verder uit te voeren.

Deze beslissingen worden genomen met eenparigheid van stemmen.

VERWEZENLIJKING VAN DE PARTIELE SPLITSING

Gelet op het voorgaande, is de partiële splitsing verwezenlijkt en is de nieuwe vennootschap

ontstaan uit de partiële splitsing opgericht overeenkomstig artikel 754 van het Wetboek van

Vennootschappen.

Notariële verklaring:

Na onderzoek bevestigt ondergetekende notaris dat alle wettelijke formaliteiten werden nageleefd.

Zij bevestigt eveneens zowel de interne als de externe wettigheid van de rechtshandelingen en

formaliteiten waartoe de vennootschap overeenkomstig artikel 752, derde alinea van het wetboek

van vennootschap gehouden is.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

DE NOTARIS, Valerie GOEMINNE

Tegelijk hiermee neergelegd :

- uitgifte van voormeld PV van buitengewone algemene vergadering;

- gecoordineerde tekst van de statuten;

- verslag van de zaakvoerder  oprichter van de BVBA VAWANO; - verslag van de bedrijfsrevisor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

11/04/2012
ÿþ Mod Word 11.1

L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

2 8 MAART 2012

Griffie

1

1111111111111.1161111

be a

BS

Sta

I

Ondernemingsnr : 0426.679.145

Benaming

(voluit) : BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC

(verkort) :

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : GEORGES LOBERTSTRAAT 20 - 9700 OUDENAARDE

(volledig adres)

Onderwerp akte ; NEERLEGGING SPLITSINGSVOORSTEL

Uittreksel uit het splitsingsvoorstel dd. 15 maart 2012 houdende voorstel tot partiële splitsing van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC door inbreng van een deel van het vermogen in een nieuw op te richten vennootschap, in toepassing van artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen, zoals dit werd neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Oudenaarde:

De BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC, met maatschappelijke zetel gevestigd te 9700 Oudenaarde, Georges Lobertstraat 20, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oudenaarde en met ondememingsnummer 0426.679.145, werd opgericht middels akte verleden voor notaris Pieter Van Ongeval te Wortegem-Petegem op 5 januari 1985, bij uittreksel bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 26 januari 1985 onder het nummer 850126-554.

De statuten van de vennootschap werden laatst gewijzigd middels akte verleden voor dezelfde notaris op 22 maart 2006, houdende onder meer de uitbreiding van het doel van de vennootschap, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad van 13 april 2006 onder het nummer 06067956.

De BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC heeft blijkens haar statuten navolgend maatschappelijk doel;

"De vennootschap heeft tot doel:

a)de letterlijke bedrijvigheid van accountant zoals omschreven door artikel 34 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig evenals alle werkzaamheden die er meer verenigbaar zijn. Behoren ° onder meer tot de werkzaamheden van de accountant:

1.Het verifiëren en corrigeren van alle boekhoudingsstukken;

2.De expertise, zowel privé als gerechtelijk, op het gebied van de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen, alsmede de analyse volgens boekhoudmethodes van de toestand en de werking van¬ ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, hun rendabiliteit en risico's;

3.De organisatie van boekhoudingsdiensten en van administratieve diensten van de ondernemingen, evenals het adviseren over de boekhoudkundige en administratieve organisatie van de ondernemingen;

4.De organisatie en het voeren van de boekhouding van derden;

5.Het verstrekken van advies in belastingszaken voor zover die niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van één der werkzaamheden bedoeld

" onder 1.

De vennootschap mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met hoger vermeld doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant.

b)alle handelingen met betrekking tot de zelfstandige sportbeoefening; optreden als sportinstructeur; sportbegeleiding; het organiseren en begeleiden van sporttrainingen.

De vennootschap mag voor het beveiligen of bevorderen van haar verrichtingen en het plaatsen van haar voorzorgs- en reservefondsen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, beheren, verhuren en,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

vervreemden. De vennootschap mag in het algemeen alle verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het voor eigen rekening samenstellen, beheren en uitbreiden van een roerend en onroerend vermogen. Zo kan zij onder meer onroerende goederen, zoals gronden, woningen, bedrijfsgebouwen, kantoorgebouwen en appartementsgebouwen, aanwerven, (laten) bouwen, verbouwen, verbeteren, verfraaien, uitrusten, onderhouden, met het oog op het beheer, de opbrengst, de verhuring en de verkoop; zij mag onroerende goederen verkavelen, prospecteren, uitbaten, ter beschikking stellen van derden en/of van zaakvoerders/bestuurders, verhuren en vervreemden; het ter beschikking stellen van derden dient te worden begrepen in de ruimste zin, zoals onder meer onroerende leasing en huurfinanciering van onroerende goederen aan derden. De vennootschap mag beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden.

Dit alles in de ruimste zin, met inbegrip van aanverwante activiteiten."

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600,00 EUR en is verdeeld in 750 aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die ieder 9 / 750e van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal is volledig volstort,

ingevolge de partiële splitsing zal de bedrijfstak bestaande uit het beheer van een onroerend vermogen, zowel de rechten als de plichten, zonder ontbinding overgaan op een op te richten vennootschap die de vorm zal aannemen van een BVBA met als naam VAWANO, waarvan de zetel eveneens gevestigd za! zijn te 9700 Oudenaarde, Georges Lobertstraat 20 en waarvan het doel zal luiden als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam of In naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

9.het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen: aile verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën, de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen;

2.het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen: alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten;

3.het beheren van vennootschappen in de ruimste zin van het woord, welk doel deze vennootschappen ook mochten hebben, het deelnemen in en het directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder of analoge functies in vennootschappen en andere rechtspersonen;

4.het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering en deelname onder de vorm van aandelen of obligatieleningen in diverse vennootschappen;

5.het verlenen van assistentie op gebied van management, engineering en consulting alsook technisch, commercieel, administratief en financieel beheer en advies;

6.het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan hij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel en er het bestuur van voeren. De vennootschap kan in het kader hiervan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De aandeelhouders van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC zullen ter vergoeding van de overdracht van een deel van haar vermogen 750 aandelen verwerven van de nieuw op te richten BVBA VAWANO in verhouding van één aandeel van de op te richten BVBA VAWANO voor één aandeel van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC. Deze verrichting zal gebeuren zonder betaling van een opleg in geld.

Deze aandelen zullen worden ingeschreven in het aandeelhoudersregister van de nieuw op te richten vennootschap BVBA VAWANO op naam van de aandeelhouders van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC à rato van voormelde verhouding, mits voorlegging van een bewijs van aandeelhouderschap van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC en dit onmiddellijk nadat de BVBA VAWANO rechtspersoonlijkheid heeft verworven door neerlegging van haar oprichtingsakte ter griffie.

De aldus uitgereikte aandelen in de BVBA VAWANO zullen recht geven op deelname in de winst vanaf de datum van hun uitgifte. Betreffende dit recht zal niet voorzien worden in enige bijzondere regeling.

De handelingen door de vennootschap gesteld sedert 1 januari 2012 met betrekking tot het deel van haar vermogen dat ze zal overdragen aan de BVBA VAWANO zullen boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de BVBA VAWANO.

Alle contracten en vergunningen van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC met betrekking tot de af te splitsen bedrijfstak worden eveneens onder dezelfde geldende modaliteiten overgedragen naar de verkrijgende vennootschap BVBA VAWANO.

Er zijn in de vennootschap geen aandeelhouders die bijzondere rechten hebben en geen andere effecten dan aandelen.

De BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vertegenwoordigd ex ultimo door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, is belast met het opstellen van het verslag over de inbreng in natura overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen. De bijzondere bezoldiging toegekend aan de bedrijfsrevisor zal afhangen van de hoegrootheid van de door hem verrichte prestaties.

Aan de bestuursorganen van de vennootschappen die aan de partiële splitsing deelnemen worden geen bijzondere voordelen toegekend.

Het kapitaal van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC zal ingevolge de voorgenomen partiële splitsing worden gebracht op 1.238,61 EUR terwijl het kapitaal van de BVBA VAWANO ingevolge de partiële splitsing 17.361,39 EUR zal bedragen.

Aansluitend op de partiële splitsing zal het maatschappelijk kapitaal van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC worden verhoogd met een bedrag van 17.361,39 EUR waardoor het kapitaal opnieuw op 18.600,00 EUR zal worden gebracht, en dit door incorporatie van beschikbare reserves in het kapitaal.

Voor wat betreft de BVBA VAWANO wordt voorgesteld het kapitaal na de partiële splitsing te verhogen met een bedrag van 1.238,61 EUR om het kapitaal te brengen op 18.600,00 EUR, door incorporatie van uit de partiële splitsing verkregen beschikbare reserves in het kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal van de BVBA VAWANO zal bijgevolg 18.600,00 EUR bedragen, vertegenwoordigd door 750 aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die ieder 11750e van het maatschappelijk kapitaal zullen vertegenwoordigen.

De aandelen van de BVBA VAWANO zullen verdeeld worden onder de aandeelhouders van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC in verhouding van één aandeel van de BVBA VAWANO voor één aandeel van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC.

De verdeling van de aandelen van de BVBA VAWANO onder de aandeelhouders van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC geschiedt aan de hand van het aantal aandelen dat ieder van de aandeelhouders in de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC bezit.

Er wordt expliciet overeengekomen tussen de betrokken partijen dat de mogelijke financiële gevolgen naar aanleiding van hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles die betrekking hebben op de afgesplitste bedrijfstak met als voorwerp het beheer van een onroerend vermogen integraal ten laste komen van de nieuw op te richten BVBA VAWANO.

Anderzijds blijven de financiële gevolgen naar aanleiding van hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles die betrekking hebben op de activiteit van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR

,

WAETERLOOS ERIC met als voorwerp de uitbating van een accountantskantoor en die voortvloeien uit gebeurtenissen met een oorsprong vóór 1 januari 2012 integraal ten laste van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC.

Waar geen toewijzing kan gebeuren aan enige activiteit, komen de financiële gevolgen naar aanleiding van hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles enz ... die voortvloeien uit gebeurtenissen met een oorsprong vóór 1 januari 2012 zowel ten laste van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC ais van de BVBA VAWANO en dit in verhouding tot het boekhoudkundig eigen vermogen zoals blijkt uit de onderliggende splitsingsstaat.

Aldus getekend:

Eric Waeterloos

zaakvoerder

Tegelijk hiermee neergelegd : voorstel tot partiële splitsing dd. 15/03/2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

30/06/2011 : OU029081
08/07/2010 : OU029081
27/07/2009 : OU029081
07/07/2008 : OU029081
30/06/2006 : OU029081
13/04/2006 : OU029081
30/06/2005 : OU029081
25/04/2005 : OU029081
30/06/2004 : OU029081
14/07/2003 : OU029081
06/07/2001 : OU029081
02/12/1999 : OU029081
23/08/1990 : OU29081
01/01/1986 : OU29081
26/01/1985 : OU29081
26/01/1985 : OU29081
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 30.08.2016 16530-0600-013

Coordonnées
ACCOUNTSKANTOOR WAETERLOOS ERIC

Adresse
GEORGES LOBERTSTRAAT 20 9700 OOIKE(OUDENAARDE)

Code postal : 9700
Localité : Ooike
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande