ZORGCENTRUM SINT-JOZEF

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORGCENTRUM SINT-JOZEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.265.783

Publication

21/01/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ilterXorl)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel leperstraat 54, 8990 Zonnebeke

Ondenverp akte: Statutenwijziging - BENOEMINGEN

Er blijkt uit de notulen van de Algemene vergadering dd 17 juni 2013:

1) De Algemene vergadering heeft met eenparigheid van stemmen beslist om de volgende leden van de Raad van Bestuur te herbenoemen voor een periode van 5 jaar:

- De heer Dejonghe Paul

Mevrouw Dhondt Rolande

- De heer Pattyn Lieven

- De heer Beyls Carlos

- De heer Vannieuwenhuyse Tim

Zij aanvaarden hun mandaat ten kostenloze titel

2) De volgende leden van de Raad van Bestuur hebben ontslag genomen:

- Mevrouw Rebry Anna

- Mevrouw Debaene Yvette

- Mevrouw Delbeke Noëlla

3 )De algemene vergadering heeft beslist om volgende personen te benoemen als nieuwe leden van de

Raad van

Bestuur:

- De heer Tournicourt Bernard

- De heer Reynaert Peter

Zij worden benoemd voor een periode van 5 jaar.

Uit de raad van bestuur van 16 september 2013 blijkt dat dhr Peter Reynaert werd benoemd tot

, afgevaardigd bestuurder.

Getekend

Dejonghe Paul

Voorzitter van de Raad van Bestuur

. " -, X- y , v- -y ,v

ste bi! van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de ineurnenlerende notans, hetzij van de perso(o)njen) bevosgt:i de verehiging, stietaing r:if organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

II

Oncierfiermngsni 0450.265.783 ,Elenaming

(vowit): ZORGCENTRUM SINT-JOZEF

III lul I III II I IIII II

*14021434*

a

21/01/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter_griffi.

VAN

;11

1 0 MN, 2014

ie

II *14021435*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

(:;nOernern.ngsnr 0450.265.783

Senarning

(vomi) Zorgcentrum Sint-Jozef

:

Rechtsvorm VZW

Zetsi ieperstraat 54 8980 Zonnebeke

Ondorworo akte; Statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering heeft op 16 september 2013 met eenparigheid van stemmen beslist de statuten te wijzigen en te coordineren waardoor alle vorige statuten en vorige statutenwijzigingen komen te vervallen. De huidige statuten luiden als volgt

TITEL NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 - De vereniging draagt als naam "Zorgcentrum Sint-Jozef",

Artikel 2 - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8980 Zonnebeke, leperstraat 54, gelegen in het gerechtelijk arrondissement leper.

Artikel 3

§1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van eik winstoogmerk, het inrichten van zieken- en bejaardenzorg in de breedste betekenis van het woord, met inbegrip van alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks hiertce kunnen bijdragen.

§2 De vereniging zal dit doel te allen tijde nastreven vanuit een christelijke inspiratie.

§3 De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§4 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

§5 De vereniging mag aile leningen en kredietopeningen aangaan in de roerende en onroerende goederen van de vereniging in pand geven.

Artikel 4 - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tilde ontbonden worden«

TITEL Il - LEDEN

Artikel 5 - Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen.

Artikel 6

§1 Om lid te worden van de vereniging moet men zicht bekennen als lid van de christelijke kerkgemeenschap.

§2 Nieuwe leden moeten aanvaard worden door de raad van bestuur.

Artikel 7 - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten golden. Evenmin hebben zij het recht om de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

s « 1) e van Luit< S vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de peiso(otnien't hevecgd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te verlegenwoordigen

versa Naam en handrekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

 24 MOD 2.2

Artikel 8

§1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

§2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§3 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van destemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

TITEL UI - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9 - De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid schriftelijk laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 10 - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders (ook externe bestuurders);

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

60 de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° alle gevallen waarin de statuten en de wettelijke bepalingen dit vereisen

Artikel 11

§1 In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopend jaar.

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§3 Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand, Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

§5 De algemene vergadering kan enkele geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan tenzij alle aanwezige leden instemmen met het behandelen van niet-agendapunten.

§6 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Is dit niet het geval, dan wordt een tweede vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda ten vroegste 15 kalenderdagen na de eerste vergadering. Door deze vergadering wordt geldig beslist met een eenvoudige meerderheid van de op deze vergadering aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of onvrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§7 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en bewaard in de maatschappelijke zetel. Bovendien wordt aan alle leden een kopie bezorgd tegen de Volgende raad van bestuur en nogmaals met de uitnodiging van de volgende algemene vergadering.

Derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL IV- RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

§1 De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde voor deze afzetbaar. Ze handelen als college.

§2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit met uitzondering van de afgevaardigd bestuurder.

§3 De bestuurders warden verkozen voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§4 De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Er kan ook een afgevaardigd bestuurder aangeduid worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik E - o

De afgevaardigd bestuurder krijgt van de raad van bestuur de bevoegdheid om het dagelijks bestuur van de vzw waar te nemen met betrekking tot de opvolging van aile zaken die dag aan dag moeten worden opgevolgd en geen tussenkomst van de raad van bestuur vereisen. Hij heeft handtekeningbevoegdheid als een bestuurder voor deze zaken. Voor aile andere zaken zoals omschreven in artikel 13§1 is de handtekening vereist van de voorzitter en één bestuurder.

Artikel 13

§1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als aber of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§2 Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur,

§3 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en één bestuurder.

§4 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die men nodig acht.

Artikel 14

§1 De raad van bestuur vergadert minstens vijfmaal per jaar.

§2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. ledere bestuurder beschikt over één stem, Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder schriftelijk laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§4 Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en bewaard op de maatschappelijke zetel. Bovendien wordt aan de bestuurders een kopie bezorgd op de volgende vergadering.

TITEL VI- DIVERSE BEPALINGEN

Artikel. 15 - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het lopende jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 16 - Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 17 - In net geval van ontbinding wordt het overblijvend actie, na vereilenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan de vzw Onze-Lieve-Vrouw-ten-Bunderen, leperstraat 54A, 8980 Zonnebeke, of bij ontstentenis aan één of meerdere werken met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering

Artikel 18 - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing De gecoördineerde statuten worden tegelijker tijd neergelegd

Getekend,

Paul Dejonghe - voorzitter

" ean B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzii van de perso(o)nten'i bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naain on handtekening

08/11/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



111111

1 69887*

~[sANK

2 9 OKT, 2013 Griffie

Ondernemingsnr : 0450.265.783

Benaming

(voluit) : ZORGCENTRUM SINT-JOZEF

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : leperstraat 54, 8990 Zonnebeke Onderwerp akte : BENOEMINGEN

Herbenoeming Commissaris

De algemene Vergadering dd,19 juni 2012 heeft bij eenparigheid van stemmen beslist om de Burg BVBA Van Cauter-Saeys & Co, Bedrijfsrevisoren, Gentse Steenweg 55, 9300 Aalst vertegenwoordigd door de Burg BVBA J. Degryse - bedrijfsrevisor, Roeselarestraat 8, 8840 Oostnieuwkerke, vertegenwoordigd door dbr. Jan DEGRYSE, te herbenoemen ais commissaris voor de periode van 3 jaar vanaf heden tot de algemene vergadering in 2015

Getekend

Dejonghe Paul

Voorzitter van de Raad van Bestuur

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ZORGCENTRUM SINT-JOZEF

Adresse
IEPERSTRAAT 54 8980 ZONNEBEKE

Code postal : 8980
Localité : ZONNEBEKE
Commune : ZONNEBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande