ZBL

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ZBL
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 541.314.735

Publication

31/10/2013
ÿþ Mod Word 11.1

üilr in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~~ ~-i

NEERGELEGD ter GRIFFIE aec

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdaling Brume)

-'o: '2 2 OKT, 2013

GrïMi e

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ondernerningsnr: Benaming

(voluit) : Z (verkort) :

X541 314735

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Brandstraat 23, 8000 Brugge

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

1. De heer SLEE, Robert Johannes Bernardus Maria, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Brugge op 16 september 1976, nationaal nummer 76.09.16 105-07, echtgenoot van mevrouw HEYSELBERGHS Liesbet Hendrika Francesca, geboren te Wilrijk op 27 juni 1977, wonende te 8000 Brugge, Brandstraat 23;

Gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Karel Vanbeylen te Zwevezele op 14 juli 2005, niet gewijzigd tot op heden.

2. De heer SLEE, Wim Wilhelmus Franciscus Marcus Maria, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Brugge op 21 januari 1979, nationaal nummer 79.01.21 133-30, partner van mevrouw PROVOOST Jessica Maria, geboren te Roeselare op 1 oktober 1981, nationaal nummer 81.10.01 244-42, wonende te 8750 Wingene, Yzerbergstraat 40, die een verklaring van wettelijk samenwonen heeft afgelegd te Wingene op 2 augustus 2010.

3. De heer SLEE, Peter Petrus Clemens Johannes Maria, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Brugge op 27 maart 1983, nationaal nummer 83.03.27 103-75, echtgenoot van mevrouw MAERTENS Julie, geboren te Brugge op 30 maart 1983, wonende te 8000 Brugge, Karel de Floustraat 52;

Gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Karel Vanbeylen te Zwevezele op 31 mei 2010, niet gewijzigd tot op heden.

Komen overeen om, overeenkomstig de hiernavolgende bepalingen, een vennootschap onder firma op te richten. De partijen komen overeen om de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

Artikel 1 - Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een vennootschap onder firma. De naam van de vennootschap luidt: ZBL

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Brandstraat 23 8800 Brugge.

De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in België bij unaniem besluit van de vennoten en mits naleving van de taalwetgeving. De zaakvoerders zijn gemachtigd om bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen op te richten en dit zowel in België als het buitenland.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft als doel:

_ J.Voor-eigen_ rekening.

Op de laatste b1z, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

.N Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen met uitzondering van de activiteiten voorbehouden aan makelaars in onroerende goed; de aan en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

BI Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

il. Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bijdragen tot de vestiging en de ontwikkeling van rechtspersonen en ondernemingen, zoals:

A/ het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de cotrdinatie van de ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

BI het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen;

CI het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

D/ het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies;

F/ het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

FI het verlenen van administratieve prestaties en computerservices;

G/ de aan en verkoop, in en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon In de handel;

H/ het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen;

III. Bijzondere bepalingen:

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel,

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel,

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen ais bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voorzover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap Kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden ais bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

Artikel 4 - Duur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging ter griffie van het uittreksel uit deze akte.

De vennootschap kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5 - Kapitaal - Aandelen

a.De heer Robert Slee brengt in de vennootschap een som van 7.500 euro, die gestort werd in de maatschappelijke kas

b.De heer Wim Slee brengt in de vennootschap een som van 7.500 euro, die gestort werd in de maatschappelijke kas

c.De heer Peter Slee brengt in de vennootschap een som van 5.000 euro, die gestort werd in de maatschappelijke kas

De bovenstaand genoemde gelden zijn eigen gelden van bovenstaande oprichters welke vanuit hun respectievelijke maatschap werden ontrokken om deze te herbeleggen in genoemde op te richten vennootschap.

Bijgevolg, wordt het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap gebracht op een totaal van 20.000 euro, vertegenwoordigd door 200 aandelen.

Alle aandelen werden volledig volstort.

Het kapitaal van de vennootschap kan verhoogd of verminderd worden, in één of meerdere keren, mits éénparig besluit van alle vennoten. Elke wijziging van het kapitaal moet gepubliceerd worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 6 -- Rekening courant f fondsen

Voor iedere vennoot of zijn maatschap mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij kunnen recht geven op een interest berekend tegen de wettelijke rentevoet, betaalbaar om het jaar. Het al dan niet toekennen van interesten op de rekening courant wordt beslist bij het opmaken van het contract tussen alle partijen.

Behoudens toestemming van alle vennoten, mogen de fondsen gestort op de zichtrekening enkel teruggevorderd worden mits verwittiging aan de vennootschap tenminste 4 maand op voorhand door middel van een aangetekend schrijven.

Artikel 7  Overdracht

Behoudens toestemming van alle vennoten, mogen vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen onder levenden, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht om de betreffende participatie zelf in te kopen. De overdracht geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek,

Artikel 8 - Vennoten

Te rekenen vanaf heden zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden voor het maatschappelijk passief van de vennootschap.

Artikel 9  Onbekwaamheid of ongeschiktheid van een vennoot

In geval van definitieve werkonbekwaamheid of ongeschiktheid van een vennoot zoals vastgesteld door twee onafhankelijke geneesheren of de onbekwaamverklaring van een vennoot, verliest die vennoot zijn hoedanigheid van vennoot en heeft hij of hebben zijn erfgenamen recht op de uitbetaling van zijn deel. Dergelijke gebeurtenis zal echter geen aanleiding geven tot ontbinding van de vennootschap behoudens wanneer de vennootschap ten gevolge van voormelde onbekwaamheid of ongeschiktheid eenhoofdig is geworden, in welk geval zij van rechtswege ontbonden is.

In geval een langdurige doch tijdelijke werkonbekwaamheid of ongeschiktheid zoals vastgesteld door twee onafhankelijke geneesheren, wordt de heer Robert Slee in zijn hoedanigheid van vennoot rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Wim Slee, wordt de heer Wim Slee in zijn hoedanigheid van vennoot rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Robert Slee, wordt de heer Peter Slee in zijn hoedanigheid van vennoot rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Robert Slee. In geval van overname van bestaande

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

aandelen door een derde partij of intekening op aandelen door een derde partij zal deze nieuwe vennoot aan de overige vennoten schriftelijk meedelen wie hem in geval van diens langdurige doch tijdelijke werkonbekwaamheid of ongeschiktheid, zal vertegenwoordigen in zijn hoedanigheid van vennoot.

Onder langdurige doch tijdelijke onbekwaamheid of ongeschiktheid wordt verstaan, een onbekwaamheid of ongeschiktheid die langer dan drie maanden aanhoudt. Wanneer twee onafhankelijke geneesheren vaststellen dat er een einde gekomen is aan de onbekwaamheid of ongeschiktheid van de betreffende vennoot, kan deze vanaf het ogenblik van voormelde vaststelling zijn rechten als vennoot opnieuw opnemen.

Artikel 10  Overlijden van een vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten behoudens wanneer de vennootschap door het overlijden van de betreffende vennoot eenhoofdig is geworden, in welk geval de vennootschap van rechtswege ontbonden is. De erfgenamen van de overleden zullen het deel dat aan de overledene toekomt enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winst of het verlies van het lopende jaar doch wordt hierbij slechts rekening gehouden met de tijd gedurende dewelke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

Artikel 11 - Bestuur van de vennootschap

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, ieder afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, evenwel rekening houdend met een kwantitatieve beperking van 10.000 euro, voor welke verbintenissen steeds de handtekening van twee vennoten vereist is.

Wordt tot zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap:

- Robert Slee

Behoudens andersluidende beslissing van de vennoten, wordt het mandaat van zaakvoerder onbezoldigd uitgeoefend.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn zijn geoorloofd.

Artikel 12  Controle

ledere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

Artikel 13 - Jaarvergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand juni om 16 uur ten maatschappelijke zetel of op een andere plaats vermeld in de oproeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag. De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder.

iedere vennoot kan steeds een algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen.

De vennoten worden uitnodigd per email of brief, die ten laatste acht dagen voor de vergadering moet ontvangen zijn. Deze brief! email moet de dag, het uur de plaats en de agenda van de vergadering vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Robert Slee in zijn afwezigheid door de heer Peter Slee.

Elk aandeel heeft recht op één stem, in geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van alle vennoten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is maar steeds met een minimum van twee,

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 14 - Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

ieder jaar op het einde van het boekjaar zal een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt door de zaakvoerder.

Artikel 15 - Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering.

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Bij unanieme beslissing van de vennoten, kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap, Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden, De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van de vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 16 - Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 17 - Ontbinding - vereffening

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot kunnen aangevraagd worden, indien de verliezen 50% van het kapitaal belopen. In dat geval kunnen de andere vennoten echter de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen.

Daarnaast kan de vennootschap op elk ogenblik ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering.

Bij ontbinding van de vennootschap is de zaakvoerder die op dat tijdstip in functie is van rechtswege vereffenaar, tenzij de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemt met vaststelling van hun bevoegdheden en van de aan hun mandaat verbonden vergoeding.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft, Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden vóór het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had vóór de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaars hebben gesteld tussen hun benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars vormen een college.

De vereffenaar beschikt over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Indien de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die haar vertegenwoordigt voor de' uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen. Iedere wijziging van deze aanwijzing moet overeenkomstig voormelde procedure worden besloten en zo neergelegd en openbaar gemaakt worden.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die omstandige staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. De rechtbank kan van de vereffenaar aile dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Voor-

behouden

" aan het

Belgisch

Staatsblad

Bekrachtiging

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Overgangsbepalingen

-De oprichters hebben beslist te benoemen tot niet statutair zaakvoerder, de heer Robert Slee. De heer Robert Slee aanwezig bij de ondertekening van onderhavige oprichtingsakte, aanvaardt uitdrukkelijk zijn mandaat van niet statutair zaakvoerder;

-Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf oprichting van de vennootschap en eindigt op 31 december 2014;

-De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni 2015.

Opgemaakt te Brugge op 15 oktober 2013 in vijf exemplaren, waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te hebben, waarvan één exemplaar bestemd is voor de registratie en één voor de neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brugge.

Voor eensluidend uittreksel,

Robert Slee

Aandeelhouder/zaakvoerder

Wim Slee

Aandeelhouder

Peter Slee

Aandeelhouder

Samen hiermee neergelegd; afschrift oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ZBL

Adresse
BRANDSTRAAT 23 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande