Y.A.D. COMPOSITES DIFFUSION

Association sans but lucratif


Dénomination : Y.A.D. COMPOSITES DIFFUSION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.551.565

Publication

28/04/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

15, 04, 2011

RECHTBANK KOOPHANDEL

KO Ifie

Luik B

+11065118*

IIII

bel

aa

BE Sta

Op de laatste biz. van Luik e vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Benaming : Y.A.D. composites diffusion W o

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hendrik Consciencestraat 34/b 0.2. 8500 Kortrijk

Ondernemingsnr : Voorwerp akte : g3S ÇÇ4  s-

Oprichting

De ondergetekenden:

1. Mevrouw LESPINEUX Yvette Fernande, geboren te Etterbeek op 5 januari 1960, rijksregister nummer 600105 386-52, wonende te 4360 Oryelle, Grand Route 18B 3/1

2. Juffrouw DUPAS Audrey, geboren te Kortrijk op 15 september 1986, rijksregister

nummer 860915 096-62, wonende te 8500 Kortrijk, Aalbeeksesteenweg 29 B4.1 verklaren onder hen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten als volgt: Titel 1. Naam - zetel - doel - duur.

Artikel 1. De vereniging draagt als naam " Y.A.D. composites diffusion vzw". Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8500 Kortrijk, Hendrik Consciencestraat 34 b 0.2.

De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in België bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

"De promotie van watersporten onder alle vormen, watersportmateriaal, theoretische en praktische pedagogische ondersteuning van watersport en trainingsmethodes. Verhuring van watersportmaterialen en watersportuitrustingen en goederen. Verkoop van goederen voor watersport".

Artikel 4. De duur is onbepaald, doch de vereniging kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Titel 2. Leden.

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De

vereniging kan effectieve en toetredende leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegene wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden, en waarvan een kopie wordt

neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel. Toetredende leden zijn enkel aangesloten om te kunnen genieten van de activiteiten van de vereniging. Deze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of

rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze warden beschouwd als toetredende leden. Hun recht en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8. De effectieve leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden.

Artikel 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Titel 3: raad van Bestuur.

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden die lid zijn van de vereniging. Indien de vereniging slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen.

Artikel 12. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Om tot bestuurder te worden verkozen moet men effectief lid zijn. De bestuurders worden gekozen door de effectieve leden op de algemene vergadering met een gewone meerderheid. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 13. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

Artikel 14. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en

vertegenwoordigd deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zo treedt hij op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Artikel 15. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of de secretaris, door middel van een oproepingsbrief waarin de agenda vermeld is, eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Bij belet van de voorzitter warden zijn functies waargenomen door de secretaris.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend warden door de voorzitter of de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. Dit register ligt ter inzage van de leden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 16. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan, zonder beperking, handelingen stellen of daden verrichten in overeenstemming met het doel van de vereniging of die het doel ten goede komen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De Raad van Bestuur kan een afgevaardigde-bestuurder benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken, de dagelijkse briefwisseling en alle betalingsopdrachten, en tekent geldig namens de vereniging.

De Raad van Bestuur treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging, en de akten die de vereniging verbinden worden, behoudens bijzondere delegatie door de Raad van Bestuur, ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De secretaris tekent geldig voor ontvangst van alle officiële stukken en alle betalingsopdrachten.

Titel 4. Algemene vergadering.

Artikel 17. Algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en word voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris.

Elk effectief lid beschikt voor één stem.

Artikel 18. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij beslist over de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1. De wijziging van de statuten

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders

3. De kwijting aan de bestuurders

4. De goedkeuring van de begroting en van de rekening

5. De benoeming en de uitsluiting van een effectief lid van de vereniging

6. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

7. Alle gevalle waarin deze statuten het vereisen

Artikel 19. De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar bijeengeroepen worden voor de goedkeuring van de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het komend jaar.

Artikel 20. De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Artikel 21. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht om de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer minstens één vijfde van de effectieve leden daarom schriftelijk verzoekt bij de Raad van Bestuur.

In dit geval moet de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering binnen de vijftien werkdagen bijeenroepen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Artikel 22. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de secretaris. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief ten minste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 23. De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Artikel 24. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of bij diens afwezigheid, de stem van de secretaris.

Alle effectieve leden van de algemene vergadering hebben gelijk stemrecht, zijnde één stem per effectief lid.

Artikel 25. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die geldig ondertekend worden door de voorzitter of de secretaris en opgenomen in een register. Dit register ligt ter inzage van de leden op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Deze kunnen op het secretariaat ingekeken worden.



" Voor-be4 o-dente aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Titel 5. Begroting en rekening.

Artikel 26. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering die wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluiten van het boekjaar.

Titel 6. Ontbinding en vereffening.

Artikel 27. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee/derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig zijn en er bovendien een vier/vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden. Zijn geen twee/derden van de leden op de algemene vergadering aanwezig, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt maar mits een vier/vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering een vereffenaar. Zij bepaalt eveneens de bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, overgemaakt worden aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de dertig dagen na neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 28. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Tweede beslissing:

De algemene vergadering beslist als leden van de Raad van Bestuur te benoemen:

- Mevrouw LESPINEUX Yvette, wonende te Oryelle, Grand Route 18 B 3/1 , rijksregister nummer 600105 386-52

Juffrouw DUPAS AUDREY, wonende te 8500 Kortrijk, Aalbeeksesteenweg 29 B4.1., rijksregister nummer 860915 096-62

- de Heer DUPAS Dominique, wonende te Kortrijk, Hendrik Consciencestraat 34

rijksregister nummer 530711 367-77

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden een afgevaardigde-bestuurder benoemd

en volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Afgevaardigde-bestuurder : Mevrouw LESPINEUX Yvette, voornoemd,

Voorzitter : Mevrouw LESPINEUX Yvette, voornoemd,

Secretaris : Juffrouw DUPAS Audrey, voornoemd.

Aldus opgemaakt te Kortrijk, op twaalf april tweeduizend en elf.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
Y.A.D. COMPOSITES DIFFUSION

Adresse
HENDRIK CONSCIENCESTRAAT 34, BUS 2 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande