VZW SMISSE CYCLING TEAM

Association sans but lucratif


Dénomination : VZW SMISSE CYCLING TEAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.740.362

Publication

30/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tussen ondergetekenden, allen zijnde natuurlijke personen:

De heren:

1. Dumery Jan, Voorzitter, wonende te 8000 Brugge, Warmoezeniersstraat 11,

2. Geernaert Joachim, Ondervoorzitter, wonende te 8340 Damme, Vivensteenweg 6,

3. Blanckaert Thomas, Penningmeester, wonende te 8730 Oedelem, Knesselarestraat 70,

4. Coucke Pieter, Secretaris, wonende te 8730 Oedelem, Bruggestraat 29,

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. De vereniging is zonder winstoogmerk en treedt op onder de naam " v.z.w. Smisse Cycling Team ". De zetel van de vereniging is gevestigd te 8730 Oedelem, Bruggestraat 29, deel uitmakend van het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Art. 2. Het doel van de vereniging is het samenbrengen van een groep vrienden en dit steeds op een sportieve recreatieve wijze. De vereniging heeft tevens als doel het organiseren van sportactiviteiten kaderend in het wielertoerisme evenals het organiseren van ondersteunende en randactiviteiten. Daartoe bezit en beheert zij het nodige patrimonium en organiseert en financiert zij de passende diensten. Zij vermag alle daden te verrichten die nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Art. 5. Leden die wensen toe te treden tot de " v.z.w. Smisse Cycling Team " dienen hun kandidatuur te richten tot de voorzitter van de " v.z.w. Smisse Cycling Team ".

De voorzitter van de v.z.w. legt de kandidaturen voor op een bijzondere algemene vergadering welke plaats grijpt de tweede donderdag van de maand, volgend op de kandidatuurstelling, of indien een feestdag, de vierde donderdag. De kandidatuur wordt aanvaard indien aanvaard door de aanwezige en vertegenwoordigde leden met een volstrekte meerderheid.

Art. 6. De geldelijke verplichtingen van de leden zijn beperkt tot het betalen van hun jaarlijkse bijdragen. Deze worden elk jaar vastgesteld op een gelijk bedrag voor alle leden zonder een bedrag van 150 ~ te mogen overschrijden.

Art. 7. De leden kunnen uit de vereniging treden met hun ontslag te sturen aan de beheerraad bij aangetekend schrijven.

Art. 8. De ontslagen (om welke redenen ook), of uittredende leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid hebben geen recht op het actief van de vereniging. Het is hen niet toegestaan rekening, opgave, verzegeling, of boedelbeschrijving te eisen of te vorderen.

STATUTEN VZW SMISSE CYCLING TEAM

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW Smisse Cycling Team

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bruggestraat 29

*14313383*

Luik B

8730

België

0507740362

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Beernem (Oedelem)

Griffie

Neergelegd

24-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 9. De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer van minimum vier en maximaal tien leden, met onder andere een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris, verkozen door de algemene vergadering voor één jaar, hernieuwbaar, bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 10. De beheerraad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of van de ondervoorzitter of van twee beheerders.

Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

De ondervoorzitter kan zijn veto stellen tegen een beslissing van de beheerraad; indien het onderwerp van de beslissing gevolgen heeft voor de twee volgende werkjaren; in dit geval, wordt de beslissing geschorst en voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 11. De beheerraad heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer van de vereniging. Al hetgeen niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden wordt door de statuten, of door de wet, valt onder de bevoegdheid van de beheerraad.

Tegenover derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekeningen van minstens twee beheerders. Art. 12. De beheerraad voor een volgend maatschappelijk jaar wordt gekozen op de jaarlijkse algemene vergadering van maart, alsook twee rekeningcommissarissen.

De algemene vergadering gehouden in de loop van de maand maart, heeft als doel de eventuele goedkeuring van de rekeningen van vorig maatschappelijk jaar, alsook eventueel het ontlasten van de raad van beheer, alsook de goedkeuring van de begroting van het gestarte maatschappelijk jaar.

De beheerraad kan de algemene vergadering uitstellen tot de maand april.

Een bijzondere algemene vergadering kan gehouden worden telkens het belang van de vereniging het vordert. Zij moet gehouden worden wanneer tenminste één vijfde van de leden het vragen. De algemene vergaderingen worden gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de bijeenroepingsbrief of -email. Alle leden moeten hiertoe uitgenodigd worden bij brief of email met vermelding van de dagorde, gericht tenminste acht dagen voor de vergadering en ondertekend door twee beheerders. De vergadering mag slechts de op de dagorde vermelde punten behandelen. De beheerraad staat in voor het bijeenroepen van de algemene vergadering. Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt over één stem. Een lid mag door een ander lid vertegenwoordigd zijn, en een lid mag maximaal één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 13. De algemene vergadering is de enige bevoegde om over volgende punten te beraadslagen :

1° de wijziging van de statuten van de vereniging.

2° de goedkeuring van begrotingen en rekeningen met ontlasting van de raad van beheer.

3° het besteden van de gelden die voortvloeien uit het jaarlijks batig saldo.

4° de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

5° het uitsluiten van een lid.

6° het benoemen en afzetten van beheerders en controleurs van de rekeningen.

7° het toekennen van uitzonderlijke gunsten aan leden.

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld, welke ook het getal der aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn, en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of indien hij afwezig is, zijn vervanger op deze vergadering, beslissend. Is vervanger van de voorzitter : de ondervoorzitter, of bij ontstentenis het aanwezig Smisse Cycling Team Lid met de grootste anciënniteit.

De beslissingen van de algemene vergadering betreffende de wijzigingen van de statuten en het ontbinden van de v.z.w., alsook de uitsluiting van een lid, kunnen evenwel alleen genomen worden mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid bepaalt bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921. Art. 15. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het verlangen, en ingeschreven in een bijzonder register gehouden ten maatschappelijke zetel. De uittreksels ervan, die moeten voorgebracht worden, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter van de beheerraad of door twee beheerders. Uittreksels worden op aanvraag afgeleverd aan de leden, alsook aan derden, mits laatstgenoemden een wettig belang rechtvaardigen.

Art. 16. Het maatschappelijk jaar begint de eerste januari en eindigt eenendertig december. Elk jaar op de tweede donderdag van de maand februari worden de rekeningen van het verlopen maatschappelijk jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar. Beide stukken worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering van de maand maart. De beheerraad staat in voor het jaarlijks ter goedkeuring voorleggen aan de algemene vergadering van de rekeningen en begroting.

Art. 17. De vereniging kan door de algemene vergadering ontbonden worden mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid bepaald bij artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

De algemene vergadering duidt één of meer vereffenaars aan, en bepaalt hun bevoegdheid. Het netto actief van de vereniging wordt besteed aan een werk met soorgelijk doel en voorwerp als deze van de vereniging. Indien de algemene vergadering over de bestemming niet beslist binnen het jaar na ontbinding, wordt op verzoek van een vereffenaar, of zelf van een lid van de ontbonden vereniging, zonder beroep, beslist over de besteding van het netto actief door de voorzitter van de handelsrechtbank van de eerste aanleg te Brugge, en dit zoveel mogelijk binnen het doel en het voorwerp hierboven aangeduid.

Art. 18. Als controleurs van de rekeningen worden twee leden van de vereniging vzw Smisse Cycling Team verkozen.

Art. 19. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Opgemaakt te Oedelem op 28 november 2014

Ondergetekenden:

Dumery Jan Geernaert Joachim Blanckaert Thomas Coucke Pieter

Tot bestuurders werden benoemd:

De heer Jan Dumery, bestuurder-voorzitter

De heer Pieter Coucke, bestuurder-secretaris

De heer Thomas Blanckaert, bestuurder-penningmeester

De heer Joachim Geernaert, bestuurder-ondervoorzitter

Coordonnées
VZW SMISSE CYCLING TEAM

Adresse
BRUGGESTRAAT 29 8730 BEERNEM

Code postal : 8730
Localité : BEERNEM
Commune : BEERNEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande