VRIJE BASISSCHOLEN MARIAWENDE SINT-KRUIS - BRUGGE

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJE BASISSCHOLEN MARIAWENDE SINT-KRUIS - BRUGGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.589.611

Publication

09/05/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte



ieA



ter griejÊERGELEGD

---terlfnsi-term4antc Koophandel

2 4 APR 2014

Gent Afdeling Brugge Dei

Ondernemingsnr : 0443.589.611

Benaming

(voluit) : VRIJE BASISSCHOLEN MARIAWENDE SINT-KRUIS - BRUGGE

(verkort) Vereniging zonder winstoogmerk

Rechtsvorm : 8310 Brugge (Sint-Kruis), Beeweg 32

Zetel : VOORSTEL INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID DOOR DE OVERNEMENDE VERENIGING

Onderwerp akte :



Uit de akte verleden voor notaris Bernard Walters, te Brugge (Assebroek), op 22 april 2014, blijkt dat de Raad van Bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk VRIJE BASISSCHOLEN MARIAWENDE SINT-KRUIS - BRUGGE haar fusievoorstel als volgt heeft vastgesteld:1. Rechtsvorm, naam, doel of doelstellingen, en zetel van de overdragende ver-eniging zonder winstoogmerk

A. Naam van de overdragende vereniging

De overdragende vereniging heeft als maatschappelijke benaming "Vrij Basisonderwijs Sint-Kruis -

Centrum",

B. Rechtsvorm van de overdragende vereniging

De overdragende vereniging heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winst-oogmerk.

C. Doel of doelstellingen van de overdragende vereniging

De overdragende vereniging heeft ais doel of doelstellingen:

"§ 1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de opvoeding en vorming van de jeugd in christelijke geest, door het organiseren, besturen en steunen van vrij katholiek onderwijs en van aile voorzieningen die hiermee verband houden,

§ 2. Het confessioneel katholiek karakter van dit doel in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde kerkelijKe overheid, is een essentiële voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeenkomst. EIK besluit tot wijziging hiervan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee."

D. Zetel van de overdragende vereniging

De overdragende vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Pastorieweg 4,

2. Rechtsvorm, naam, doel of doelstellingen, en zetel van de overnemende ver-eniging zonder winstoogmerk

A. Naam van de overnemende vereniging

De overnemende vereniging heeft als maatschappelijke benaming "Vrije Basisscholen Mariawende Sint-

Kruis - Brugge".

Deze vereniging wordt in dit proces-verbaal ook aangeduid als de "overnemende ver-eniging".

B. Rechtsvorm van de overnemende vereniging

De overnemende vereniging heeft de reohtsvorm van een vereniging zonder winst-oogmerk.

C, Doel of doelstellingen van de overnemende vereniging

De overnemende vereniging heeft als doel of doelstellingen:

"§ 1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de opvoeding en vorming van de

jeugd in christelijke geest, door het organiseren, besturen en steunen van vrij katholiek onderwijs en van alle

voorzieningen die hiermee verband houden.

§ 2. Het confessioneel katholiek karakter van dit doel, in overstemming met de richt-lijnen van de bevoegde

kerkelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van onder-havige maatschappelijke overeenkomst.

Elk besluit tot wijziging hiervan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, brengt van rechtswege

de ontbinding van de vereniging mee."

D. Zetel van de overnemende vereniging

De overnemende vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Beeweg 32.

3. Datum vanaf welke de verrichtingen van de vereniging die de inbreng doet, boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van de overre-mende vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

, MOD 2.2

') , De verrichtingen van de overdragende vereniging worden boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de ovememende vereniging vanaf de datum van 31 au-gustus 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge 4. Voorstel

De bestuurders van de overdragende vereniging en de bestuurders van de ovenre-mende vereniging hebben het initiatief genomen om een overdracht om niet van een algemeenheid door te voeren in de zin van de definitie gegeven in artikel 678 van het Wetboek van Vennootschappen, waarbij de algemeenheid van de overdragende ver-eniging zal overgaan op de overnemende vereniging.

Overeenkomstig artikel 58 van de VZW-wetjuncto artikel 770, tweede lid Wetboek van Vennootschappen meldt de raad van bestuur uitdrukkelijk dat hij deze verrichting wenst te onderwerpen aan de regeling omschreven in de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen, zodat de overdracht de gevolgen heeft be-doeld in artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen, met name dat het geheel van de activa en passiva van de overdragende vereniging wordt overgedragen aan de overnemende vereniging.

De overdracht van gans het vermogen van de overdragende vereniging op de oveme-mende vereniging omvat alle activa en passiva, alsook al haar activiteiten met alle daaraan verbonden vergunningen, erkenningen en/of het voordeel van registratie ervan, machtiging van en/of erkenningen inzake producten ervan, het recht de naam, merken en logo's van de overdragende vereniging gebruiken, haar boekhouding, haar bestanden, haar cliënten, goodwill, leerlingen en personeel, haar subsidies en overheidstegemoetkomingen van alle aard, alle optierechten, distributierechten, intellectuele rechten, aansprakelijkheden, lopende verbintenissen en overeenkomsten met over-heden, organen, leden, financiële instellingen, afnemers, leveranciers, aannemers en werknemers, alle schulden en schuldvcrderingen, alle zekerheden en waarborgen, kortom alle materiële en immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met die algemeenheid.

De overdracht van algemeenheid omvat bijgevolg tevens de overdracht aan de over-nemende vereniging van volgende onroerende goederen:

a) Het recht van erfpacht op volgend onroerend goed:

STAD BRUGGE - achttiende afdeling - Sint-Kruis

Een schoolgebouw en cultureel centrum met aanhorigheden, op en met grond, staande en gelegen te Brugge (Sint-Kruis), Karel van Manderstraat 115 en +115, zowel volgens titel van eigendom als blijkens uittreksel uit de kadastrale legger de dato 28 maart 2014 gekend in de sectie C, nummer 521/C/2 en nummer 521/B/2, voor een gezamenlijke oppervlakte van tweeduizend vijfhonderd zevenentwintig vierkante meter (2.527m9.

Dit recht van erfpacht werd, voor een termijn van 50 jaar, ingegaan op 4 februari 1998 en mits een te indexeren jaarlijkse canon van destijds achtduizend Belgische -Frank (honderd achtennegentig euro eenendertig), oorspronkelijk op een gedeelte van voor-schreven onroerend goed, toegestaan door de vereniging zonder winstoogmerk DE-CANALE WERKEN BRUGGE OOST, te Brugge (Assebroek), aan de vereniging zon-der winstoogmerk VRIJE BASISSCHOLEN MARIAWENDE SINT-KRUIS  BRUGGE, te Brugge (Sint-Kruis), ingevolge akte verleden voor notaris Luc De Quinnemar, destijds te Brugge (Assebroek), op 4 februari 1998, overgeschreven op het eerste hypotheek-kantoor te Brugge op 2 maart 1998, boek 8463, nummer 9.

Ingevolge akte verleden voor voornoemde notaris Luc De Quinnemar, op 12 februari 2001, overgeschreven alsvoren op 26 februari 2001, met formaliteit nummer 61-T-26/02/2001-02392, heeft voornoemde vereniging zonder winstoogmerk VRIJE BASIS-SCHOLEN MARIAWENDE S1NT-KRUIS  BRUGGE, met akkoord van voornoemde vereniging zonder winstoogmerk DECANALE WERKEN BRUGGE OOST, haar recht van erfpacht op oorspronkelijk een deel van voorbeschreven goed overgedragen aan voomoemde vereniging zonder winstoogmerk VRIJ BASISONDERWIJS SINT-KRUIS  CENTRUM.

Ingevolge akte verleden voor ondergetekende notaris Bernard Waûters, op 28 decem-ber 2012, overgeschreven alsvoren op 16 januari 2013, formaliteit nummer 61-T-16/01/2013-00658 werd het voorwerp en bepaalde modaliteiten van het destijds geves-tigde recht van erfpacht gewijzigd. Onder meer werd de duur van het recht van erf-pacht gewijzigd naar een duur van 35 jaar te rekenen vanaf 28 december 2012. De overdragende vereniging heeft, na kennis te hebben genomen van de lijst van risico-inrichtingen zoals bedoeld in artikel 6 van het Bodemdecreet, in haar voorstel houdende de inbreng om niet van een algemeenheid verklaard dat er op de grond, voorwerp van deze akte, bij haar weten geen risico-in-irich-iting gevestigd is of was.

Uit de milieu-inlichtingen verstrekt door de Stad Brugge op 15 april 2014 blijkt dat zij geen kennis hebben van risico-inrichtingen of vergunningen met betrekking tot het voormeld goed afgeleverd, waaruit blijkt dat voormeld goed een risicogrond zou zijn.

De overnemende vereniging verklaart door de overdragende vereniging vôôr de onder-tekening van deze akte op de hoogte te zijn gebracht van de inhoud van de bodemattesten met voormeld goed als voorwerp, afgeleverd door de OVAM op 28 maart 2014.

De inhoud van elk van deze bodemattesten luidt als volgt:

"De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit. Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten."

De overdragende vereniging heeft in haar voorstel houdende de inbreng om niet van een algemeenheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

verklaard met betrekking tot voormeld goed geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de overnemende vereniging of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot ge-bruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleg-gen.

Voor zover voorgaande verklaringen door de overdragende vereniging te goeder trouw werden afgelegd, neemt de overnemende vereniging de risico's van eventuele bodem-verontreiniging en de schade zowel als de kosten die daaruit kunnen voortvloeien op zich, en ver-klaart zij dat de overdragende vereniging hiervoor tot geen vrijwaring zal zijn gehouden.

Ondergetekende notaris bevestigt dal de bepalingen van Hoofdstuk Viii van het bo-demdecreet, dat handelt over de overdrachten van gronden, nageleefd zijn voor deze overdracht. Ondergetekende notaris wijst er de ovememende vereniging echter op dat dit geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de grond, en dat dit niet verhindert dat de regels voor het grondverzet onverkort van toepassing blijven,

b) Het recht van erfpacht op volgend onroerend goeds

STAD BRUGGE - achttiende afdeling - Sint-Kruis

Een schoolgebouw met aanhorigheden, op en met grond, staande en gelegen te Brugge (Sint-Kruis), Pastorieweg 4, volgens titel van eigendom gekend in de sectie C, deel van nummer 649/T, voor een oppervlakte volgens meting van drieduizend achthonderd tweeënvijftig vierkante meter (3.852m2) en blijkens uittreksel uit de kadastrale legger de dato 28 maart 2014 gekend in dezelfde sectie, nummer 649N, voor eenzelfde opper-vlakte.

Dit recht van erfpacht werd toegestaan door de vereniging zonder winstoogmerk SCHOOLGEBOUWEN DECANAAT BRUGGE-NOORD aan de overdragende vereni-ging ingevolge akte verleden voor notaris Véronique De Schepper, te Wingene, op 18 juli 2005, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Brugge, op 2 september 2005, formaliteit nummer 61-T-02/09/2005-11855. Dit recht van erfpacht, ingegaan op 18 juli 2005 en van rechtswege eindigend op 26 november 2052, werd toegestaan mits een niet-indexeerbare jaarlijkse canon van zevenhonderd euro.

De overdragende vereniging heeft, na kennis te hebben genomen van de lijst van risico-inrichtingen zoals bedoeld in artikel 6 van het Bodemdecreet, in haar voorstel houdende de inbreng om niet van een algemeenheid verklaard dat er op de grond, waarop voormeld recht van erfpacht werd toegestaan, bij haar weten een risico-in-rich-ting ge-vestigd is of was.

Uit de milieu-inlichtingen verstrekt door de Stad Brugge op 15 april 2014 blijkt het vol-gende:

"Pastorieweg 4 (perceelnr. 5661X) :

Aktename door: College van Burgemeester en Schepenen

Melding ingediend door : Vrij Basisonderwijs Sint-Kruis Centrum

Activiteit :Exploitatie van een school met

-een stookinstallatie (460 kW)

-opslag van 12,000 liter mazout

-het lozen van huishoudelijk afvalwater in de openbare riolering

Datum :05/07/2002

Activiteit opgenomen in de Vlarebolijst : Nee

De Ovam verklaart op 18 juli 2005, het bodemsaneringsproject met de titel "Bodemsa-neringsproject Basisschool Mozaïek, Pastorieweg 4 te Sint-Kruis-Brugge - EB05021040" opgesteld onder leiding van de bodemsaneringsdeskundige Envirosoil nv in opdracht van Basisschool Mozaïek en aan de Ovam betekend op 20 april 2005, con-form aan de bepalingen van het bodemsaneringsdecreet."

Evenwel heeft de overdragende vereniging in haar voorstel houdende de inbreng om niet van een algemeenheid verklaard dat:

- sinds de datum van het meest recente verslag van oriënterend bodemonderzoek er op de te onderzoeken grond geen risico-inrichting is of was gevestigd;

- de bestemming van de te onderzoeken grond conform de vigerende plannen van aanleg of ruimtelijke uitvoeringsplannen sedert de datum van ondertekening van het meest recente verslag van oriënterend bodemonderzoek niet in die zin gewijzigd is dat een bestemmingstype met een lagere bodemsaneringsnorm van toepassing is;

- er geen beperkte aanvulling van het oriënterend bodemonderzoek dient te worden uitgevoerd gezien de ruimtelijke omschrijving van de onderzochte grond nog steeds overeenstemt met de ruimtelijke omschrijving van de grond waarop de onderzoeks-plicht rust,

De overdragende vereniging heeft in haar voorstel houdende de inbreng om niet van een algemeenheid verklaard dat zij de verplichting opgelegd door het artikel 103 van het Bodemdecreet is nagekomen. Dit houdt in dat de overdragende vereniging haar bedoeling om tot overdracht over te gaan aan de OVAM heeft gemeld bij brief aange-tekend verstuurd op 31 maart 2014,

Gezien OVAM binnen de 60 dagen na de melding van de overdracht een geldig bo-demattest heeft afgeleverd met nagemelde inhoud kan overeenkomstig het voormeld Decreet de overdracht plaats-'vinden, onverminderd de moge-'lijkheid voor de OVAM om de andere bepalingen van gemeld Decreet later toe te pas-sen.

De overnemende vereniging verklaart door de overdragende vereniging vóár de onder-tekening van deze

~ MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge akte op de hoogte te zijn gebracht van de inhoud van het bo-'dem-attest met voormeld goed ais voorwerp,

afgeleverd door de OVAM op 7 april 2014.

De inhoud van dit bodemattest luidt als volgt:

"2 Inhoud van het bodemattest

Deze grond is opgenomen in het grondeninformatieregister.

2.1 Uitspraak over de bodemkwaliteit

Volgens het Bodemdecreet moeten op deze grond geen verdere maatregelen worden uitgevoerd.

2.1.1 Historische verontreiniging

Volgens het Bodemdecreet moet er geen beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd worden op deze grond.

De OVAM baseert zich voor deze uitspraak op het oriënterend bodemonderzoek van 15.04.2005, en op de

hierin opgenomen bodemkenmerken en functie van de grond.

2.1.2 Nieuwe verontreiniging

In overeenstemming met het Bodemdecreet is voldaan aan de volgende verplichtingen:

- Het eindevaluatieonderzoek van 08.05.2008 werd bij de OVAM ingediend op 14.05.2008. Hierop werd

door de OVAM een eindverklaring afgeleverd. Deze verklaring omvat de resultaten van de

bodemsaneringswerken zoals beschreven in het bodemsaneringsproject d.d. 18.04.2005. Door de

uitgevoerde bodemsaneringswerken zijn, met betrekking tot de bodemverontreiniging opgenomen in

voornoemd bodemsaneringsproject en gelet op de hierin opgenomen bodemkenmerken en functie van de

grond, volgens het Bodemdecreet geen verdere maatregelen noodzakelijk.

2.2 Documenten over de bodemkwaliteit

2.2.1 Historische verontreiniging

DATUM: 20.08.2002

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Oriënterend Bodemonderzoek, Pastorieweg 41 Boogschutterslaan 25 te 8310 Sint-Kruis.

(Eb0207/027)

AUTEUR: Envirotox NV

DATUM: 09.06.2004

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Actualisatie Oriënterend Bodemonderzoek Voor Onderzoekslocatie gelegen te Pasto-rieweg

4/Boogschutterslaan 25 te 8310 Brugge (Sint-Kruis) en Kadastraal Gekend Als Brugge, 18 Afd/Deel

St.Kruis, Sectie C, Perceel 649s.

AUTEUR: Envirotox NV

DATUM: 15.04.2005

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Oriënterend Bodemonderzoek, Basisschool Mozaïek, Pastorieweg 4 te 8310 Brugge -

Sint-Kruis (Eb0503/066)

AUTEUR: Envirosoil NV

2.2.2 Nieuwe verontreiniging

DATUM: 09.06.2004

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Actualisatie Oriënterend Bodemonderzoek Voor Onderzoekslocatie gelegen te Pasto-rieweg

4/Boogschutterslaan 25 te 8310 Brugge (Sint-Kruis) en Kadastraal Gekend Als Brugge, 18 Afd/Deel

St.Kruis,

Sectie C, Perceel 649s.

AUTEUR: Envirotox NV

DATUM: 27.10.2004

TYPE: Beschrijvend bodemonderzoek

TITEL: Eindrapport - Beschrijvend Bodemonderzoek - Instituut Mariawende Blijdhove/Basisschool Mozaïek -

Boogschutterslaan 25-Pastorieweg 4 te 8310 Sint-Kruis Eb04071011)

AUTEUR: Envirosoil NV

DATUM: 15.04.2005

TYPE: Oriënterend bodemonderzoek

TITEL: Oriënterend Bodemonderzoek, Basisschool Mozaïek, Pastorieweg 4 te 8310 Brugge -

Sint-Kruis (Eb0503/066)

AUTEUR: Envirosoil NV

DATUM: 18.04.2005

TYPE: Bodemsaneringsproject

TITEL: Bodemsaneringsproject Basisschool Mozaïek, Pastorieweg 4 te Sint-Kruis-Brugge -

Eb0502/040

AUTEUR: Envirosoil NV

DATUM: 08.05.2008

TYPE: Eindevaluatieonderzoek

TITEL: Rapportering eindevaluatieonderzoek periode augustus 2006 - februari 2008, Basisohool Mozaïek

AUTEUR: Envirosoil NV

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten."

Voor zover voorgaande verklaringen door de overdragende vereniging te goeder trouw werden afgelegd,

neemt de ovememende vereniging de risico's van eventuele bodem-verontreiniging en de schade zowel als

de kosten die daaruit kunnen voortvloeien op zich, en ver-klaart zij dat de overdragende vereniging hiervoor

tot geen vrijwaring zal zijn gehouden.

Ondergetekende notaris bevestigt dat de bepalingen van Hoofdstuk VIII van het bo-demdecreet, dat handelt

over de overdrachten van gronden, nageleefd zijn voor deze overdracht. Ondergetekende notaris wijst er op

dat dit geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de grond, en dat dit

niet verhindert dat de regels voor het grondverzet onverkort van toepassing blijven.

5. Intentieverklaring

De raad van bestuur van de overnemende vereniging verbindt zich ertoe om, binnen de grenzen van hun

mogelijkheden, het nodige te doen om de geplande inbreng om niet tot stand te brengen.

B. Kosten

De raad van bestuur van de overnemende vereniging draagt alle kosten van de hierbij voorgestelde inbreng

om niet van een algemeenheid door de overdragende vereniging."

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Notaris Bernard Waûters

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van het voorstel van de inbreng om niet van een algemeenheid door de

overnemende vereniging

Dit uittreksel is afgeleverd vóór registratie van het voorstel van de inbreng om niet van een algemeenheid

van de ovememende vereniging overeenkomstig artikel 173 van het Wetboek van Registratierechten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

oor-

.beouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

21/05/2014
ÿþin de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter giffiD

NC'1GEL

MOD 2.2

Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

__r\

Ondernemingsnr : 0443.589.611

Benaming

(voluit) : Vrije Basisscholen l ariawende Sint-Kruis-Brugge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Beeweg 32, 8310 Brugge

Onderwerp akte : Ontslagen, Benoemingen Raad van Bestuur, Wijziging van de statuten "

De Leden van de vzw Vrije Basisscholen Mariawende Sint-Kruis-Brugge, in de bijzondere algemene vegadering bijeengekomen te Brugge op 14 april 2014 hebben volgende beslissing genomen:

1. Ontslagen

We nemen kennis van net ontslag van de volgende bestuurders:

-Luc Goutry

-Leon Vallé

-Zr Hilda Tanghe

2. (her)benoemingen

We (her)benoemen volgende personen als bestuurder vanaf heden voor een termijn van 6 jaar:

-Beernaert Stan

-Deknudt Véronique

-Hillewaert Johan

-Quaghebeur Jozef

-Sabbe Marie-Hélène

-Soete Werner

-Verkest Luc

-Vemiest Wilfried

3. Wijziging statuten

Art 6 van de statuten wordt gewijzigd als volgt:

Art. 6 - § 1. Een pastoor van de federatie Sint-Kruis of zijn afgevaardigde kan uit hoofde van zijn functie lid" zijn van de algemene vergadering.

§ 2. De verantwoordelijke van de congregatie van de Zusters van Maria van Pittem of haar afgevaardigde; kan uit hoofde van haar functie lid zijn van de algemene vergadering.

Hun lidmaatschap vervalt met de functie waaraan het verbonden is.

(get.) W. Soete, voorzitter (get.) V. Deknudt, secretaris

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Griffie Rechtbank Koophandel

û 9 MD 2014

Gent Afdeling 1. rugje

Gl ri ier

25/06/2014
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0443.589.611 Benaming

(voluit) :

*141 23460*

r

bel-ae Be Stag

N

VRIJE BASSISSCHOLEN MARIAWENDE SINT-KRUIS -

BRUGGE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8310 Brugge (Sint-Kruis), Beeweg 32

Onderwerp akte : INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bernard Walters, te Brugge (Assebroek), op 11 juni 2014 dat de vereniging zonder winstoogmerk "Vrij Basisonderwijs Sint-Kruis - Centrum", met zetel te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Pastorieweg 4, rechtspersonenregister Gent afdeling Brugge 0463.706.718. (hierna "overdragende vereniging" en de vereniging zonder winstoogmerk "Vrije Basisscholen Mariawende Sint-Kruis - Brugge", met zetel te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Beeweg 32, rechtspersonenregister Gent afdeling Brugge 0443.589.611. (hierna overnemende vereniging) notaris Bernard Walters verzocht hebben hen authentieke akte te willen verlenen van de hierna rechtstreeks tussen hen afgesloten overeenkomst:

Voormelde verenigingen zonder winstoogmerk verklaarden voorafgaandelijk hetgeen volgt:

1.Zowel het bestuursorgaan van de overdragende vereniging, als het bestuursorgaan van de overnemende vereniging, hebben bij authentieke akten verleden voor notaris Bernard Walters op 22 april 2014, overeenkomstig artikel 58 VZW-wet, juncto artikel 770 Wetboek van Vennootschappen, juncto artikel 760 van het Wetboek van Vennootschappen, een voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid opgesteld.

2.Voormelde voorstellen werden als volgt neergelegd:

a.wat betreft de overdragende vereniging op de griffie van de rechtbank van koophandel te Gent afdeling Brugge op 24 april 2014, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 9 mei 2014, nummer 20140509/0096942;

b.wat betreft de overnemende vereniging op de griffie van de rechtbank van koophandel te Gent afdeling Brugge op 24 april 2014, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 9 mei 2014, onder nummer 20140509/0096941.

3.Op 13 februari 2014 heeft het bestuursorgaan van de voornoemde overdragende vereniging een omstandig schriftelijk verslag opgesteld, dat de gegevens bevat zoals vereist door artikel 58 van de VZW-wet, juncto artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen, juncto artikel 761, § 2 van het Wetboek van Vennootschappen.

4.De algemene vergadering van de overdragende vereniging heeft op 11 juni 2014, overeenkomstig artikel 58 VZW Wet, juncto artikel 770 Wetboek van Vennootschappen, juncto artikel 761 Wetboek van Vennootschappen, met unanimiteit beslist over te gaan tot de overdracht om niet van haar algemeenheid op de wijze en overeenkomstig de modaliteiten vervat in gezegde voorstellen van overdracht,

5.De overnemende vereniging besliste over te gaan tot de verkrijging om niet van de overgedragen algemeenheid van de overdragende vereniging, op de wijze en overeenkomstig de modaliteiten vervat in gezegde voorstellen van overdracht.

6.Bijgevolg werden alle voorafgaandelijke wettelijke formaliteiten voor de realisatie van de overdracht om niet van de algemeenheid van de overdragende vereniging vervuld.

De overdragende vereniging, vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaarde om niet haar algemeenheid van goederen in te brengen in de voornoemde overnemende vereniging, die verklaarde dit te aanvaarden.

1NBRENG OM NIET VAN ALGEMEENHE1D

Voormelde verenigingen verklaarden dat deze inbreng om niet wordt gedaan overeenkomstig de procedure vastgelegd in artikel 58 van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna de "VNV-wet" genoemd), juncto artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen juncto de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen, zodat de overdracht de gevolgen heeft bedoeld in artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen, met name dat het geheel van de activa en passiva van de overdragende vereniging wordt overgedragen aan de overnemende vereniging.

NEERGELEUU

Griffie Rechtbank Koophandel

16 JUN 2014

Gent AfcgÇitf Brugge

De.gr.lttier

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De overnemende vereniging verkrijgt de activa en passiva van de overdragende vereniging met ingang

vanaf 31 augustus 2014, en zij zal er het genot van hebben vanaf zelfde datum.

BESCHRIJVING INGEBRACHTE ALGEMEENHEID

A. Onroerende bestanddelen

a) Het recht van erfpacht op volgend onroerend goed:

STAD BRUGGE - achttiende afdeling - Sint-Kruis

Een schoolgebouw en cultureel centrum met aanhorigheden, op en met grond, staande en gelegen te Brugge (Sint-Kruis), Karel van Manderstraat 115 en +115, zowel volgens titel van eigendom als blijkens uittreksel uit de kadastrale legger de dato 28 maart 2014 gekend in de sectie C, nummer 521/C/2 en nummer 52118!2, voor een gezamenlijke oppervlakte van tweeduizend vijfhonderd zevenentwintig vierkante meter (2.527m2).

b) Het recht van erfpacht op volgend onroerend goed:

STAD BRUGGE - achttiende afdeling - Sint-Kruis

Een schoolgebouw met aanhorigheden, op en met grond, staande en gelegen te Brugge (Sint-Kruis), Pastorieweg 4, volgens titel van eigendom gekend in de sectie C, deel van nummer 649/T, voor een oppervlakte volgens meting van drieduizend achthonderd tweeënvijftig vierkante meter (3.852m2) en blijkens uittreksel uit de kadastrale legger de dato 28 maart 2014 gekend in dezelfde sectie, nummer 649N, voor eenzelfde oppervlakte.

Algemene verklaring inzake onroerende goederen en rechten

Deze akte verwezenlijkt de overdracht van alle onroerende rechten en goederen die de overdragende vereniging bezit. Ingeval één van deze goederen en rechten in deze akte niet zou zijn opgenomen, zullen de onroerende rechten op deze goederen worden beschouwd als overgedragen door het feit dat deze overdracht de overdracht ten algemene titel verwezenlijkt van alle rechten en verplichtingen van de overdragende vereniging naar de overnemende vereniging.

B. Andere dan onroerende bestanddelen

De overdracht van gans het vermogen van de overdragende vereniging op de ove rnemende vereniging omvat, naast de voormelde onroerende bestanddelen, ook alle andere activa en passiva, alsook al haar activiteiten met alle daaraan verbonden vergunningen, erkenningen en/of het voordeel van registratie ervan, machtiging van en/of erkenningen inzake producten ervan, het recht de naam, merken en logo's van de overdragende vereniging gebruiken, haar boekhouding, haar bestanden, haar cliënten, goodwill, leerlingen en personeel, haar subsidies en overheidstegemoetkomingen van alle aard, alle optierechten, distributierechten, intellectuele rechten, aansprakelijkheden, lopende verbintenissen en overeenkomsten met overheden, organen, leden, financiële instellingen, afnemers, leveranciers, aannemers en werknemers, alle schulden en schuldvorderingen, alle zekerheden en waarborgen, kortom alle materiële en immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met die algemeenheid.

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Notaris Bernard Walters

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van de akte houdende de vaststelling van de inbreng om niet van

een algemeenheid.

Dit uittreksel is afgeleverd voor registratie van de akte houdende de vaststelling van de inbreng om niet van een algemeenheid overeenkomstig artikel 173 van het Wetboek van Registratierechten.

a4

,a AVoor-ehouden aan het Belgisch $taatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/09/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERC* - Griffie Rechtbank Koehandei

i)4 SE? I.O14

Gent Peggii% Brugge

I I lUl UI IN III UI

*14172334*

II

II

Ondernemingenr : 443.589.611

Benaming

(vole : Vrije Basisscholen Mariawende Sint-Kruis - Brugge

(verKort):

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Beeweg 32, 8310 Brugge

Onderwerp akte: Wijziging statuten, samenstelling Raad van Bestuur

TekstDe Algemene Vergadering van 26 augustus 2014 heeft, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk Vrije Basisscholen Mariawende Sint-Kruis - Brugge zoals aangenomen op 3 december 1990 en verschenen in de Bijlagen tot het Belgische Staatsblad van 28 februari 1991, te wijzigen en volledig te vervangen als volgt:

TITEL L Naam Zetel  Doel  Duur

Art.1 De vereniging draagt als naam VZW Vrije Basisscholen Mariawende Sint-Kruis  Brugge.

Art.2 De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Sint-Kruis (Brugge), Pastorieweg 4.

Art.3 §1 De vereniging heeft tot doel, met uitstuiting van elk winstoogmerk, de opvoeding en ,

vorming van de jeugd in christelijke geest, door het organiseren, besturen en steunen van vrij katholiek, onderwijs en van aile voorzieningen die hiermee verband houden,

§2 Het confessioneel katholiek karakter van dit doel, in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeenkomst. Elk besluit tot wijziging hiervan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

§3 Deze vzw fungeert vanaf 31 augustus 2014 als schoolbestuur voor:

GVB De Zonnetuin Beeweg 32, 3310 Brugge GVB Kantelberg , De Linde 94, 8310 Brugge GVB Mozaïek,

Pastorieweg 4, 8310 Brugge

§4 De GVB Kantelberg is gevormd door de samenvoeging van de kleuterafdeling in de, Raadsherenlaen 42, vroeger een vestigingspraats van GVB De Zonnetuin en de lagere school in De Linde 041 vroeger bestuurd door de VZW Sint-Trudo, Indien een beslissing betrekking heeft op het afschaffen van de. lagere school in De Linde 94, dienen de bestuurders , aangeduid namens de VZW Sint-Trudo , daarover uitdrukkelijk hun akkoord te geven.

§5 Indien een beslissing betrekking heeft op het afschaffen van de lagere school Mozaïek , Pastorieweg 4, dienen de bestuurders ,aangeduid namens de ontbonden VZW Vrije Basisschool Sint-Kruis. Centrum ,daarover uitdrukkelijk hun akkoord te geven,

Art.4 De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: BQ: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

l. MOD 2.2

è

TITEL Il.  Leden

Art.5 De vereniging telt enkel werkelijke leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. Nieuwe leden worden aanvaard door de

Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Art.6 §1 Een pastoor van de federatie Sint-Kruis of zijn afgevaardigde kan uit hoofde van zijn functie lid zijn van de algemene vergadering.

§2 De verantwoordelijke van de congregatie van de Zusters van Maria van Pittem of haar afgevaardigde kan uit hoofde van haar functie lid zijn van de algemene vergadering.

Hun lidmaatschap vervalt met de functie of het mandaat waaraan het verbonden is.

Art.7 §1 Het lidmaatschap loopt voor een termijn van zes jaar en wordt, bij stilzwijgendheid, automatisch vernieuwd,

§2 Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge §3 Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid gebeurt door de Algemene Vergadering overeenkomstig de wettelijke voorziene procedure.

Art.8 De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten.

Uitgereden en uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen vrijwillige inbrengen niet terugvorderen.

Art.9 De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. TITEL III,  Algemene Vergadering

Art.10 De Algemene Vergadering bestaat uit elle leden van de vereniging. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken,

Art.11 §1 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. de wijziging van de statuten,

L de benoeming en afzetting van de bestuurders,

c, de goedkeuring van rekeningen en begrotingen,

d, de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

e. de uitsluiting van leden,

f. desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

g.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

§2 Zij is eveneens bevoegd voor het opstellen of het goedkeuren van het opvoedingsproject.

§3 De huishoudelijke reglementen worden opgesteld en gewijzigd door de Algemene Vergadering.

§4 Zij beslist over het oprichten, sluiten of herstructureren van onderwijsinrichtingen, evenals over het afsluiten van samenwerkingsovereenkomsten met andere schoolbesturen,

Art.12 §1 Elk jaar op 31 december worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting opgemaakt voor het volgende dienstjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van flet boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

§2 Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van drie leden van de vereniging.

Art,13 Oproepingen tot de Algemene Vergadering dienen schriftelijk of elektronisch te gebeuren, tenminste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter of van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

twee bestuurders. Alle leden moeten opgeroepen warden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Art.14 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou verkiezen.

Art.15 §1 In gewone gevallen beslist de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen over de wijziging van de statuten , de uitsluiting van de leden of de vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarde, bepaald bij art. 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921,in acht wordt genomen.

Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§2 Met afwijking van § 1 kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de Algemene Vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art.16 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en warden gegeven aan elke belanghebbende,

TITEL IV.  Bestuur Raad van Bestuur

Art,17 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders handelen als een college. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

Art.18 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar en zijn her verkiesbaar. Bij tussentijdse

verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende Algemene Vergadering. Indien om één of andere

reden deze bepalingen niet nageleefd kunnen worden, dan blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken

van hun mandaat in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien.

Gedurende die tijd blijven zij persoonlijk aansprakelijk.

Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging.

Art.19 Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige beheerders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders.

Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk,

Ar120 §1 De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een

penningmeester en een secretaris.

§2 De Raad vergadert tenminste driemaal per jaar en wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproepingsbrief vermeldt dag, uur, plaats en de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§3 Een bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder. Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§4 De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quotum niet is bereikt, kan een nieuwe raad bijeengeroepen worden met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§5 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard,

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

§6 De Raad vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art.21 De Raad bestuurt de verenging en vertegenwoordigt die bij elle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor onverschillig welk termijn, van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

Art.2.2 §1 De Raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden. De aanwerving en de benoeming van de leden van het onderwijzend, opvoedend en administratief personeel voor een vacante betrekking, ten tijdelijke of ten definitieve titel, bevorderingen en afdankingen kunnen niet het voorwerp uitmaken van een bevoegdheidsoverdracht, deze behoren uitsluitend tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht.

§2 De Raad van Bestuur kan onder zijn leden één of meer gedelegeerd(e) bestuurder(s) met het dagelijks bestuur belasten en hen machtigen om, in deze zaken, hetzij afzonderlijk, hetzij gezamenlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden.

§3 Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

TITEL V. Rekening en begroting

Art.23 Elk jaar op 31 december worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting opgemaakt voor het volgende dienstjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Art.24 Behoudens de gevallen van rechtelijke ontbindingen van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de Wei. van 27 pli 1921 . in het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art.25 §1 In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging aan te duiden door de Algemene Vergadering.

§2 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige verenigingen met de in art.3 §1 en §2 bepaalde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging, ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art.26 Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 20M van toepassing.

f

MOD 2.2

1-tiik B - vervolg

ONTSLAGNEMINGEN - BENOEMINGEN - RAAD VAN BESTUUR

De leden van de VZW Vrije Basisscholen Mariawende Sint-Kruis  Brugge, in algemene vergadering bijeengekomen te Brugge op 26 augustus 2014, hebben beslist

a) het ontslag te aanvaarden van de heer Quaghebeur Jozef (ingangsdatum 31 augustus 2014)

b) de onderstaande leden te (her)benoemen tot leden van de raad van bestuur (ingangsdatum 31 augustus 201«

De heer Beernaert Stan

De heer Boone Marc

Mevrouw Bossuyt Mieke

De heer Calleeuw Fernand (secretaris)

Mevrouw Deknudt Véronique

De heer De Rock Carlos

De heer Hillewaert Johan

De heer Jonckheer Paul (voorzitter)

De heer Pieters Hugo

Mevrouw Sabbe Marie-Hélène

De heer Boete Wemer (ondervomitter)

De heer Verkest Luc (penningmeester)

De heer Vemiest Wilfried

De heer Jonckheere Paul wordt gevolmachtigd bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Deknudt Véronique Seeretaris Soete Werner

Voorzitter







"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (AfdelingBrugge)

op: 0 3 MEI 219

Griffie griffier,

IflhI 1 II I1UI1IIUIU IIM1I

" 11076350"

V" beha aai Bel Staa iu





"

" Ondernemingsnr : 0443.589.611

Benaming

(voluit) : Vrije Basisschool Mariawende Sint-Kruis-Brugge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Beeweg, 32 8310 Brugge

Onderwerp akte : Benaming, Wijziging statuten, benoemingen Raad van Bestuur

De leden van de VZW Vrije Basisschool Mariawende Sint-Kruis-Brugge, in algemene vergadering bijeengekomen te Brugge op 29 april 2011, hebben volgende beslissingen genomen:

1. Benaming, Wijziging van de statuten

Art. 1 De vereniging draagt als naam: Vrije Basisscholen Mariawende Sint-Kruis-Brugge, VZW

Art. 3 §3 Deze VZW fungeert als schoolbestuur voor:

- GVB De Zonnetuin, Beeweg 32, 8310 Sint-Kruis

GVB Male, De Linde 94, 8310 Sint-Kruis

Art. 3 §4 De GVB Male is gevormd uit de samenvoeging van de kleuterafdeling in de Raadsherenlaan 42, vroeger een vestigingsplaats van GVB De Zonnetuin en de lagere school in De Linde 94, vroeger bestuurd door de VZW Sint-Trudo. Indien een beslissing betrekking heeft op het afschaffen van de lagere school in De Linde 94, dienen de bestuurders, aangeduid namens de VZW Sint-Trudo, daarover uitdrukkelijk hun akkoord te geven.

2. Benoemd tot leden van de Raad van Bestuur:

De heer Sian Beernaert en de heer Wilfried Vemiest.

Ingevolge deze benoemingen is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

de heer Stan Beernaert

mevrouw Véronique Deknudt

de heer Luc Goutry

de heer Johan Hillewaert

de heer Jozef Quaghebeur

mevrouw Marie-Hélène Sabbe

de heer Wemer Soete

mevrouw Hilda Tanghe

de heer Leon Vallé

de heer Luc Verkest

de heer Wilfried Vemiest

(get.) Deknudt Véronique (Get.) Soete Wemer

Secretaris Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIJE BASISSCHOLEN MARIAWENDE SINT-KRUIS - B…

Adresse
BEEWEG 32 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande