VIVIR EN AMOR, VERKORT : VEA

Association sans but lucratif


Dénomination : VIVIR EN AMOR, VERKORT : VEA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.632.556

Publication

24/02/2012
ÿþ M00 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BELGE

(IIII1U1U(Ili

~u I~mI MONITEUR*12045309 EL

NEERGELEGD

e 9. 02, 2012

f#EOHTBANK KOOPHANDEL

Griffre~.~K

1 4 -02-

GlSCH STA

$03. 632 3r6

VIVIR EN AMOR

VEA

VZW

OVERHEULESTRAAT 267 - 8560 MOORSELE.

De ondergetekenden

Verstraete Eva, Domein De Blinkaert 1 Pylyserlaan 8670 Oostduinkerke

Dejonckheere Han, Overheulestraat 267 8560 Moorsele

Debuyck Kurt, Overheulestraat 267 8560 Moorsele

Vander Meiren Frans, Pater Damiaanstraat 7 8800 Roeselare

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

Titel I : NAAM-ZETEL--DOEL-DUUR

Artikel 1 : naam

De vereniging draagt de naam Vivir en Amor.

Artikel 2 : maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Overheulestraat 267 in 8560 Moorsele en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Deze zetel kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3 : doelstelling

De vereniging heeft tot doel om in het noordwesten van Guatemala (municipio San Mateo Ixtatan, departamento Huehuetenango)

Degelijke gezondheidszorg aan te bieden (consultaties, transfers, medicatie, labo-analyse,..,).

Onderwijs te ondersteunen: ondersteuning bestaande structuur onderwijs (primaria) en uitbouw nieuwe structuur (basico) samen met lokale directie.

Via lokale verankering: bij alle activiteiten worden zoveel en zo vaak mogelijk lokale mensen betrokken. Zij moeten sterker worden, niet wij.

We proberen alleen iets aan te pakken dat duurzaam is; m.a.w. als we geen tijd of personeel hebben om op lange termijn een vorming of opleiding te geven dan beginnen we daar beter niet aan.

Via regionale of nationale verankering: het project streeft ernaar om zoveel mogelijk in de staatstructuren te integreren, Op termijn streven we er naar om het project gedeeltelijk of geheel over te geven of op te nemen in

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) :

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Vivir en Amor STATUTEN

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

het Guatemalteekse overheidsnetwerk. Dus op termijn minder België en meer Guatemala (medicatie, vergoedingen promotoren, verplaatsingskosten, dokter, promotoren en verplegers liefst uit eigen regio).

De band Noord-Zuid aan te halen: Vlaanderen informeren over Guatemala; over de bevolking, de politiek en de cultuur van dat land, over de moeilijke weg die het bewandelt,

Vivir en Amor streeft met alle middelen naar de verwezenlijking van haar doei onder meer door het inrichten van infrastructuur en het ondersteunen van het plaatselijk team.

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voorgemeld niet-winstgevend doel.

Ze kan alle roerende en onroerende goederen die nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel, In eigendom houden of er het genot en gebruik van hebben,

Ze is bevoegd om in de ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel hierboven omschreven en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Het is de vereniging toegestaan om belangen te hebben in of samen te werken met instellingen, diensten of ondernemingen, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging nuttig zijn, hetzij aan instellingen en diensten met een gelijkaardig doel alle materiële en/of morele hulp en bijstand te verlenen, teneinde deze toe te laten de verwezenlijking van hun maatschappelijk doel te vergemakkelijken.

Artikel 4 : duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur

Ze kan op elk ogenblik worden ontbonden,

"Ment ; LEDEN

Artikel 5 : aantal

Het aantal effectieve leden Is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. Deze leden zijn effectieve leden.

Artikel 6 ; effectieve leden

Elke rechtspersoon naar privaat of publiekrecht, en elke natuurlijke persoon kan als 'effectief lid' tot de vereniging toetreden, op voorwaarde dat deze een bijdrage kan leveren tot het realiseren van de doelstellingen van de vereniging, zoals Vermeld in artikel 3 van deze statuten,

Het effectief lid beschikt over de volheid van het lidmaatschap. Hij bezit immers de rechten die hem én door de wet én door de statuten zijn toebedeeld. Het effectief lid heeft op de Algemene Vergadering stemrecht.

De Algemene Vergadering beslist soeverein en discretionair zonder motiveringsplicht over de toelating van een kandidaat-lid tot de vereniging.

Een kandidaat-lid richt het verzoek tot lidmaatschap schriftelijk aan de secretaris van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur draagt het kandidaat-lid voor aan de Algemene Vergadering op de eerstvolgende nuttige vergadering. De Raad van Bestuur formuleert op deze vergadering een advies over de toetreding van het kandidaat-lid. Dit advies is niet bindend.

Artikel 7 : toegetreden leden

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende leden, adviserende leden of leden die gebruik maken van de faciliteiten van de vzw tot de vereniging toelaten.

Deze warden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

Artikel 8 : uittreding, schorsing en ontslag

Elk lid, zowel effectief ais toegetreden, kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de secretaris van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Het kan pas ingaan na afsluiting van het lopende boekjaar, en moet daarom minstens 6 maand voor het verstrijken van het boekjaar ter kennis worden gebracht.

De Raad van Bestuur kan een effectief lid dat zich schuldig maakte aan ernstige inbreuken op de statuten, een huishoudelijk reglement of een wet, schorsen in afwachting van een beslissing door de Algemene Vergadering.

Het schorsen van het effectief lidmaatschap mag geen beperking betekenen van de wettelijke rechten eigen aan het lidmaatschap (stemrecht, inzagerecht...),

Een toegetreden lid kan in dit geval door de Raad van Bestuur worden geschorst en uitgesloten. Dit gebeurt met een gewone meerderheid en zonder dat het lid wordt gehoord.

Het effectieve lid dat door zijn gedrag schade berokkent aan de vereniging, kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering tot uitsluiting worden voorgesteld.

De uitsluiting wordt door de Algemene Vergadering uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De onthoudingen tellen als negatieve stemmen. De ongeldige stemmen tellen mee in de beslissing tot uitsluiting van het effectief lid.

Om een lid te kunnen uitsluiten moeten verder ook de volgende voorwaarden worden vervuld

a) de rechtsgeldige bijeenroeping van een Algemene Vergadering (betekent o.a. dat ieder effectief lid, dus ook het lid dat uitgesloten zal worden, moet worden uitgenodigd);

b) de uitsluiting moet op de agenda vermeld staan (niet alleen de bepaling "uitsluiting" moet worden vermeld, maar ook de naam van wie zal worden uitgesloten);

c) de eerbiediging van de rechten van de verdediging, d.w,z, het aanhoren van het lid wiens uitsluiting wordt gevraagd, zo deze erom verzoekt.

d) het ontslag van het effectief lid moet verplicht worden vermeld t.a.v, de Raad van Bestuur.

Artikel 9 : financiële inbreng

Er is geen financiële inbreng vereist van de effectieve leden

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging, en kunnen ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

Artikel 10 : register van de effectieve leden

De vzw is verplicht een register van de leden bij te houden op de zetel van de vereniging. In dit register moeten minimaal volgende vermeldingen worden aangebracht

-de naam en de voornamen van de leden;

-de woonplaats van de leden;

-ingeval de leden rechtspersonen zijn : de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel van de rechtspersoon;

-beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden.

Het behoort tot de wettelijke opdracht van de Raad van Bestuur om dit register stipt bij te houden. Hij moet dit doen binnen de acht dagen nadat hij door het bevoegde orgaan ervan in kennis is gesteld.

Alle effectieve leden mogen het register van de leden raadplegen op de maatschappelijke zetel van de vereniging evenals alle verslagen en beslissingen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur, en ook alle boekhoudkundige stukken van de vereniging, op eenvoudig schriftelijk en gemotiveerd verzoek, gericht aan de secretaris van de vereniging,

Titel III : De Algemene Vergadering

Artikel 11 samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effeotieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Wanneer zowel de voorzitter als de ondervoorzitter belet of afwezig zijn, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Alle effectieve leden hebben stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 22

Een lid kan zich door een ander lid van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 12 : bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

Het wijzigen van de statuten;

De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

De benoeming en de afzetting van de oommisssarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

De ontbinding van de vereniging;

De benoeming en de uitsluiting van een effectief lid van de vereniging;

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 13: bijeenroeping

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te verhandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Deze jaarlijkse Algemene Vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 14 : oproep tot Algemene Vergadering

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de secretaris van de Raad van Bestuur, of door twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of e-mail tenminste acht kalenderdagen vóór de vergadering.

De oproeping, die plaats, dag en uur vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen voor 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de secretaris van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 15 : besluitvorming

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigende stemmen. Onthoudingen en ongeldige stemmen moeten bij de negatieve stemmen worden gerekend.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 16 _ statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

De onthoudingen tellen als negatieve stemmen.

t

MDD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 17 : ontbinding van de vereniging

Bij ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist, namelijk 213 aanwezigheid en 4/5 meerderheid.

Er is ook de mogelijkheid tot het houden van een tweede Algemene Vergadering niet binnen de eerste 15 kalenderdagen.

De Algemene Vergadering zal 1 of meer vereffenaars moeten aanstellen,

Artikel 18 : de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Dezelfde regels als voor de ontbinding van de vereniging en voor de doelwijziging zijn van toepassing.

Artikel 19 : uitsluiting van een effectief lid

Zie artikel 9

Artikel 20 : notulen en register Algemene Vergadering

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door effectieve leden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de Algemene Vergadering.

Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de Algemene Vergadering door een aanvraag in te dienen bij de secretaris.

Titel IV : De Raad van Bestuur

Artikel 21 : aantal leden

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden die, ai dan niet, lid zijn van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 22 : duur van het mandaat van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurder bedraagt 4 jaar te rekenen vanaf zijn aanstelling.

Artikel 23 : wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige leden en vertegenwoordigers. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit,

De kosten die de bestuurders maken bij het uitvoeren van hun opdracht kunnen het voorwerp uitmaken van

een terugbetaling op voorwaarde dat de nodige bewijskrachtige documenten kunnen worden voorgelegd,

Artikel 24: ambstbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit per aangetekend schrijven bekendmaken aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambstbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 25 : bevoegdheden van de bestuurders

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college,

De Raad van Bestuur kan geldig beslissen als 2/3 van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Onthoudingen en ongeldige stemmen tellen als negatieve stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Er kunnen geen beslissingen buiten de agenda worden genomen.

Artikel 26 : bijeenroeping Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de secretaris of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Wanneer zowel de ondervoorzitter als de ondervoorzitter belet of afwezig zijn dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 27 : notulen en register Raad van Bestuur

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door effectieve leden worden ingezien.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 28 : huishoudelijke reglementen

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 29 : vertegenwoordiging vzw

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigheidsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, en onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de VZW in een buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door 2 bestuurders.

Artikel 30: geen machtiging vereist

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

hdOD 22

Artikel 31 : Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 40 lid, W. VZW

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat ais college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van Bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een ondervoorzitter, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien 2/3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Buiten rechte hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester afzonderlijk en onbeperkte volmachten.

De ambstbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden :

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een aangetekend schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de bestuurders of hun vertegenwoordigers aanwezig zijn. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Artikel 32 ; Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1e lid, W,VZW

De besluiten worden intern op niveau van het dagelijks bestuur o.b.v, consensus genomen. Extern wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door een effectief lid van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, één of meerdere afgevaardigd-bestuurder(s) of directeur(s) benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover Bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Zijn benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien 2/3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambstbeëindiging van de afgevaardigd-bestuurder of directeur kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de afgevaardigd-bestuurder of directeur zelf door een aangetekend schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien 2/3 van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambstbeëindiging en de benoeming van de afgevaardigd-bestuurder of directeur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Ttei V : Rekeningen en Begrotingen

Artikel 33 ; boekjaar

Het boekjaar begint op 01.01 en eindigt op 31.12 daaropvolgend.

Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk

om te eindigen op 31-12-2012,

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Titel Vl ; Ontbinding en Vereffening

Artikel 34 : ontbinding VZW

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5- meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden. Zijn geen 213 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

[le activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambstbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambstbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 35 : vermelding maatschappelijke benaming  identificatie van de VZW in haar contacten met derden

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaande van de vereniging vermelden de maatschappelijke benaming van de vereniging, onmiddellijk gevolgd of voorafgegaan door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", evenals het adres van de maatschappelijke zetel.

Artikel 36 : centrale dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel -- constante bijwerking van het centrale dossier

Oe Raad van Bestuur, ter benaarstiging van zijn secretaris, moet erover waken dat het gecentraliseerde dossier bij de griffie van de rechtbank van koophandel van Kortrijk steeds compleet is en het volgende bevat :

a) de statuten van de vereniging;

b) de akten betreffende de benoeming of de ambstbeëindiging van de bestuurders en de commissarissen; o) een kopie van het bijgewerkte ledenregister in geval van wijzigingen;

d) de beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, haar vereffening en de benoeming en stopzetting van de functies van de vereffenaars evenals van de rechterlijke beslissingen voor zover deze in kracht van gewijsde zijn getreden of uitvoerbaar bij voorraad zijn verklaard;

a) de jaarrekeningen van de vereniging opgesteld overeenkomstig de door de wetgever opgelegde vereisten;

t) de gecoördineerde tekst van de statuten ten gevolge van hun wijziging;

Artikel 37 : toepassing wet van 2 mei 2002

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de stichtingsvergadering van 10 januari 2012 te Moorsele, in 3 exemplaren.

Ondertekening van de oprichters, handtekening voorafgegaan door de eigenhandig geschreven vermelding 'gelezen en goedgekeurd' en na parafering van iedere bladzijde.

Vivir en Amor

Te Moorsele,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Luik B -Vervolg

Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd

Voorzitter ; Mevr. Verstraete Eva

Secretaris Dhr, Debuyck Kurt

Penningmeester : Mevr. Dejonckheere Han

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter,

de secretaris en de penningmeester afzonderlijke en onbeperkte

volmachten_

Te Moorsele, op 10/01/2012

Verstraete Eva; Voorzitter,

Debuyck Kurt; Secretaris.

Dejonckheere Han, Penningmeester,

"

Wei WiDNCRltgb1Rii 'PeN1Vi rUCsMk&Sficr.

Kutk- _DeAº% c,4 e?iClCe,f~l~t,cs

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aarffhet Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VIVIR EN AMOR, VERKORT : VEA

Adresse
OVERHEULESTRAAT 267 8560 MOORSELE

Code postal : 8560
Localité : Moorsele
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande