OUDERVERENIGING SCHOLENGROEP ASTRID VAN IMSCHOOT OOSTENDE

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDERVERENIGING SCHOLENGROEP ASTRID VAN IMSCHOOT OOSTENDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.332.967

Publication

11/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111

IN

11111

iii

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Kroonlaan 18 8400 Oostende

Wijziging statuten , benaming en Raad van Bestuur

Ondememingsnr : 0431.332.967

Benaming

(voluit) : Oudervereniging Scholengroep Astrid Van Imschoot Oostende

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Neaergelegd ter griffie van tille rechtbank van koophandel Brugge - afdeling te Oostende

opu _

Voor behouc aan h. Belgis Staatsb

*11023758*

Bij buitengewone algemene vergadering van 12/10/2010 is met éénparigheid van stemmen goedgekeurd.

Raad van Bestuur :

Karine LIEVENS, wonende te 8400 Oostende, Stuiverstraat 572 , geboren te Oostende op 01/01/1966 Mario VANOOST, wonende te 8400 Oostende, Edmond Laponstraat 12b2 , geboren te Poperinge op 07/04/1958

Kurt VANBIERVLIET, wonende te 8450 Bredene, Ganzenstraat 28 , geboren te Oostende op 18/03/1972

Nathalie VANDEKERCKHOVE, wonende te 8400 Oostende Doornenlaan 14 , geboren te Oostende op 01/03/1979

Allen van Belgische nationaliteit.

Dagelijks Bestuur :

Kris VANHOUCKE, wonende te 8400 Oostende, Stuiverstraat 245 , geboren te Oostende op 02/02/1968

Kurt DE HAMERS, wonende te 8400 Oostende, Mariakerkelaan 65 , geboren te Oostende op 02/10/1973

An DE GROOF, wonende te 8400 Oostende, Weidenlaan 15 , geboren te Antwerpen op 15/08/1969 Fritz COVENS, wonende te 8400 Oostende, Zwaluwstraat 75, geboren te Brugge op 18/12/1969 Adrienne MAESEN, wonende te 8400 Oostende, Broederlijkheidstraat 42 , geboren te Brasschaat op 12/08/1951

Tania Duyck, wonende te 8400 Oostende, Molenaarsstraat 64 , geboren te Oostende op 02/09/1974

Allen van Belgische nationaliteit.

Statuten :

Artikel 1. Benaming en zetel

De vereniging wordt genoemd: " Oudervereniging Astrid - Van Imschootschool "

De zetel is gevestigd te 8400 Oostende, Kroonlaan 18.

De v.z.w. is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge, Rechtbank van Koophandel Oostende.

Artikel 2. Doel

2. A. De vereniging heeft tot doel:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een goede samenwerking tussen school en ouders te bevorderen, waarbij om het even welke filosofische, politieke of godsdienstige overtuiging zal worden geëerbiedigd.

Zij mag hiertoe, doch slechts op bijkomstige wijze en beperkt in aantal, passende daden stellen of alle activiteiten organiseren met het oog op het verkrijgen van de nodige werkingsmiddelen.

De opbrengst hiervan dient uitsluitend ten goede te komen aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Ze dient integraal te worden aangewend in het pedagogisch belang van en ten voordele van de kinderen van de Stedelijke basisschool Astrid Van Imschoot.

Tevens organiseert zij voor- en naschoolse opvang.

2. B. De vereniging onthoudt zich van:

Alle directe inmenging in het onderwijs zelf en in de interne organisatie van de school.

Strikt persoonlijke aangelegenheden hebben dan ook niets met de oudervereniging te maken en zullen onmiddellijk naar de directie doorverwezen worden.

Artikel 3. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 4. Lidmaatschap

Om lid te zijn van de oudervereniging volstaat het vader, moeder, voogd of verantwoordelijk persoon te zijn van een leerling van de school.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die door de Algemene vergadering wordt aanvaard en zich akkoord verklaart met de statuten. Nieuwe leden kunnen zich ten allen tijde aansluiten.

Het minimum aantal leden wordt vastgelegd op vijf personen.

Het lidmaatschap houdt automatisch op te bestaan bij het overlijden van het lid of indien er geen kinderen meer van hem school lopen. Opgave van redenen om uit de vereniging te treden is niet vereist.

Er worden geen bijdragen betaald.

Slechts één ouder, voogd of verantwoordelijk persoon van het kind dat school loopt in de Stedelijke Basisschool Astrid Van Imschoot, kan lid worden van de oudervereniging.

Het is niet toegestaan dat een lid van de oudervereniging zich tijdens de algemene vergadering of tijdens één van de werkvergaderingen zich laat vertegenwoordigen door een derde.

Naast de leden van de voomoemde Oudervereniging, kunnen losse medewerkers meehelpen bij het organiseren en uitvoeren van de geplande activiteiten.

Personen die een goed ter beschikking stellen van de vzw en het erna wensen terug te winnen, dienen dit schriftelijk te laten opnemen.

Het lid dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds en kan de teruggave niet eisen van de bijdrage die het zou hebben betaald of van andere prestaties die het zou hebben verstrekt en mag geen rekening voorleggen en geen verzegeling of inventaris vorderen.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Het lid dat goederen (of waarden) aanbrengt, kan niet bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel of gedeeltelijk kan worden teruggevorderd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 5. Organen

5.1. Algemene vergadering

De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of ingeval één vijfde van de leden zulks vraagt. De termijn voor een bijeenroeping is ten minste acht dagen tevoren en dient schriftelijk te gebeuren.

Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden. De vergaderingen worden gehouden in de lokalen van de school en verlopen volgens agenda.

Dag -, uurstelling en agenda van de algemene vergadering worden schriftelijk bepaald door de raad van bestuur op voorstel van de voorzitter. Nadien wordt elk lid in het bezit gesteld van het verslag.

Bevoegdheden van de algemene vergadering:

" zij benoemt en ontslaat de leden van de raad van bestuur,

" zij keurt de rekeningen en de begroting goed volgens de wet,

.zij wijzigt de statuten,

.zij sluit leden uit op voorstel van de raad van bestuur,

-zij kan de vereniging ontbinden

" zij beslecht alle punten die haar worden voorgelegd door de raad van beheer. .zij keurt het huishoudelijk reglement goed en beslist over eventuele aanpassingen;

Zij is samengesteld uit aile werkende leden van de vereniging en zij moet minimaal uit vijf leden bestaan.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de oudervereniging of, bij afwezigheid van deze, door de ondervoorzitter of de secretaris. Elk lid beschikt over maximaal één stem.

De algemene vergadering kan haar besluiten geldig nemen en dit bij ten minste twee-derde van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Tot wijziging van de statuten kan maar worden besloten nadat 2/3 van de leden aanwezig zijn en indien van dit aantal een viervijfde meerderheid wordt bereikt.

Tot wijziging van het doel en de ontbinding van de vereniging kan maar worden besloten nadat 4/5 van de leden aanwezig zijn

Tot uitsluiting van een lid kan maar worden besloten indien alle leden aanwezig zijn en er een tweederde meerheid van de stemmen wordt bereikt.

Op verzoek van één lid moet er een geheime stemming gehouden worden. inzake personen wordt de stemming steeds geheim gehouden.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden iedere keer het belang van de vereniging dit vereist:

a) door de raad van bestuur;

b) op gemotiveerd verzoek van één vijfde van het aantal effectieve (eden.

De algemene vergadering moet dan gehouden worden binnen de drie weken volgend op het schriftelijk verzoek. Geeft de raad van bestuur geen gevolg aan dit verzoek dan hebben de ondertekenaars zelf het recht de algemene vergadering bijeen te roepen en hiertoe van de secretaris mededeling te krijgen van de ledenlijst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

5.2. Raad van bestuur.

De raad van bestuur betreft het uitvoerend orgaan, belast met de uitvoering van het beleid.

De v.z.w. wordt geleid door een raad van bestuur die al dan niet onderling de taken , te weten: de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester zal verdelen.

Deze leden worden benoemd door de algemene vergadering, doch zijn te allen tijde vervangbaar indien hun opdracht niet goed vervuld wordt.

Ieder lid kan zijn kandidatuur stellen om één van de bestuurstaken op zich te nemen. Er is geen beperking om opeenvolgende mandaten uit te oefenen.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Als een bestuurder ontslag neemt of uitgesloten wordt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot in zijn vervanging door de algemene vergadering is voorzien.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens dit noodzakelijk is. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter. Bij diens ontstentenis wordt deze taak gekweten door de secretaris.

De raad van bestuur kan slechts dan geldig vergaderen wanneer de helft der bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van deze die de vergadering voorzit doorslaggevend.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzondering van de bevoegdheden die uitsluitend aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en van de ondervoorzitter en/of van de secretaris, penningmeester.

De raad van bestuur vaardigt alle reglementen uit die hij nuttig acht voor het goed beheer van de vereniging. De raad van bestuur stelt de rekening en de begroting op en zal deze ter goedkeuring overmaken aan de jaarlijks te houden algemene vergadering.

Alle bevoegdheden, die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering komen de raad van bestuur toe.

5.3. Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk bestaat uit maximum twaalf leden, waaronder vier bestuurders: de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester en acht leden.

Beslissingen in het belang van de v.z.w. dienen 3/4 van de bestuurders te worden genomen.

De voorzitter staat in voor de algemene goede werking van de vzw. Hij vertegenwoordigt de vzw in het dagelijks bestuur. Hiertoe kan hij beslissingen nemen. Hij wordt bijgestaan door de ondervoorzitter die bij afwezigheid van de voorzitter, diens taken overneemt. De ondervoorzitter bezit binnen de v.z.w. dezelfde rechten en plichten als de voorzitter.

De secretaris verzorgt de administratie van de vereniging, houdt het archief bij en kan de voorzitter / ondervoorzitter ook vervangen als deze hun taak niet kunnen uitvoeren.

De penningmeester houdt het kasboek bij, zorgt voor alle financiën die de oudervereniging toekomen en zorgt voor alle betalingsopdrachten. Hij houdt minutieus het kasboek bij. Hij maakt een jaarlijks kasverslag.

MOO 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Het verslag van de penningmeester wordt op de algemene vergadering voorgelegd met het verzoek hem décharge te verlenen.

De penningmeester wordt belast met het invullen van de belastingsbrief van de v.z.w..

Elk lid of mandaathouder kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief aan de voorzitter van de raad van beheer ter kennis gebracht worden.

Bij ontslag, afsterven of einde lidmaatschap van een mandaathouder, zal op de eerst volgende vergadering een opvolger worden verkozen.

Bij het niet naleven van de statuten en het huishoudelijke reglement, het schaden van de goede naam of faam van de v.z.w., kan de oudervereniging het lid schorsen en de uitsluiting aanvragen aan de Algemene Vergadering.

Bij het toetreden tot de oudervereniging verbindt elk lid er zich toe de statuten en het huishoudelijk reglement na te leven.

Het Dagelijks Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Het kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit wetten of statuten alle akten verlijden, contracten opstellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, roerende goederen verwerven, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden aan alle rechten verzaken, alle machten verlenen aan de door hem aangeduide mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen als eiser of als verweerder. Alle sommen en waarden innen, alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen, rekeningen openen en sluiten financiële verrichtingen doen, alle al dan niet aangetekende of ingeschreven zendingen en colli afhalen.

De vereniging heeft een bankrekening waarop alle verworven inkomsten worden op geplaatst. De nodige betalingen worden eveneens met deze inkomsten uitgevoerd.

Gekoppeld aan deze bankrekening hebben de voorzitter en de penningmeester een volmacht en een bijhorende bankkaart. Zij beheren dit als een goede huisvader. Ten allen tijde moet de kastoestand kenbaar kunnen gemaakt worden als een lid daarom verzoekt.

De uitgaven van de vereniging worden voorafgaandelijk gebudgetteerd en begroot door de raad van bestuur.

Elke niet-gebudgetteerde uitgave dient te worden voorgelegd aan de raad van bestuur en in geval van hoogdringendheid, worden onderworpen aan het Dagelijks Bestuur.

5.4. Maandelijkse werkvergadering.

Maandelijks vergadert de oudervereniging, De data voor deze vergaderingen worden op de eerste maandelijkse vergadering van het nieuwe schooljaar vastgelegd. Elk lid wordt geacht elke vergadering bij te wonen en kan zich niet laten vertegenwoordigen door derden.

Op verzoek van minimum drie leden kan de oudervereniging een extra vergadering houden binnen de termijn van zeven dagen.

De voorzitter bereidt de algemene vergadering en de maandelijkse werkvergaderingen voor, bezorgt ieder lid tijdig het agenda, modereert en zorgt ervoor dat de agenda tijdens elke vergadering constructief wordt afgewerkt. Ieder lid kan agendapunten aanbrengen. Ook het schoolhoofd heeft dit recht.

Van elke maandelijkse werkvergadering worden notulen gemaakt. Deze notulen (verslagen en besluiten) worden opgemaakt door diegene die de vergadering voorzit. Ieder lid van de oudervereniging, alsook de schooldirectie krijgt hiervan telkens een afschrift. De tegenwoordigheden worden genoteerd op iedere vergadering.

Een lid dat in de loop van hetzelfde schooljaar driemaal afwezig is op de maandelijks gehouden vergadering zonder voorafgaande kennisgave aan één van de bestuurders, verzaakt automatisch aan zijn lidmaatschap. De betrokkene(n) wordt daarvan schriftelijk door de voorzitter op de hoogte gebracht ten laatste veertien dagen nadat het lidmaatschap een einde nam.

4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Stemming tijdens de maandelijkse werkvergadering: Een gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden is noodzakelijk. Bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Op verzoek van één lid moet er een geheime stemming gehouden worden.

De directeur van de Stedelijke basisschool Astrid Van lmschoot wordt tot elke vergadering van de oudervereniging uitgenodigd. Hij kan zich, bij belet, laten vervangen door één, door hem aangeduide, leerkracht. De directeur of de aangeduide leerkracht hebben geen stemrecht.

Artikel 6. Ontbinding van de vereniging

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffenings-voorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Deze vereniging moet de ontvangen activa besteden aan pedagogische doeleinden binnen de Stedelijke Basisschool Astrid Van Imschoot en moet integraal ten goede aan de leerlingen van deze school komen. Zie bepalingen in art 2.

Wanneer geen dergelijke vereniging wordt gevonden worden de activa overgedragen aan de Astrid-Van Imschootschool, die het eveneens dient te besteden aan doeleinden voor de leerlingen van de eigen school.

Artikel 7. Bezoldigingen

Er wordt geen enkele bezoldiging uitgekeerd aan de leden van de oudervereniging.

Artikel 8. eigendommen van de vereniging

Het is geen enkel lid toegestaan, bij einde lidmaatschap, bij ontslag en of uitsluiting; goederen, gelden of voorwerpen die eigendom zijn van de vereniging uit de school te verwijderen.

Artikel 9 .

Het maatschappelijk jaar en het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

Artikel 10. Diverse

Elk punt dat tijdens een vergadering en of tijdens een algemene vergadering aanleiding is tot discussie en in deze statuten niet vermeld werd, zal door de oudervereniging worden opgezocht aan de hand van de wetgeving omtrent de vereniging zonder winstoogmerk.

Voor al hetgeen dat door de statuten niet werd geregeld, voorziet het huishoudelijk reglement en de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Oostende, op 1110112011, in zoveel exemplaren als er partijen zijn met 10

onderscheiden belangen en goedgekeurd bij buitengewone algemene vergadering van 12/10/2010 gehouden te 8400 Oostende , kroonlaan 18.

N- alle VANDEKERCKHOVE

itt

1~ 1 ` k ~! ûc JCP JO( r~ ~ee_S ) ?P Z

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
OUDERVERENIGING SCHOLENGROEP ASTRID VAN IMSC…

Adresse
KROONLAAN 18 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande