DE GOEZEPUT CYCLING TEAM, AFGEKORT : GCT

Association sans but lucratif


Dénomination : DE GOEZEPUT CYCLING TEAM, AFGEKORT : GCT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.951.668

Publication

20/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) De Goezeput Cycling Team

(verkort)

Rechtsvorm VZW

Zetel Komvest 29 te 8000 Brugge

Onderwerp akte: Statuten VZW De Goezeput Cycling Team

1. Lievens Karel, Goezeputstraat 29 te 8000 Brugge

2. Bert Bert, Frère Orbanstraat 43 te 8400 Oostende

3. Serruys Frederick, OLV Kerkhof Zuid 10 te 8000 Brugge

4. Glorieux Yves, Fortuinstraat 96 te 8310 Brugge

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  VZW , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De ondergetekenden,

Richten een vereniging zonder winstoogmerk op, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna  VZW-Wet ) welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerd.

De vereniging draagt als benaming:  De Goezeput Cycling Team  , vereniging zonder winstoogmerk, VZW

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Goezeput Cycling Team

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306942*

(afgekort) : GCT

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Komvest 29

0541951668

8000

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Brugge

Griffie

Neergelegd

18-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Komvest 29, 8000 Brugge

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge

Artikel 3

De vereniging heeft als doel het verenigen van recreatieve fietsers, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei recreatieve, maatschappelijke manifestaties of acties

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging is aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen vzw, stamnummer 82013033

Artikel 5

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 6

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

In haar structuur waarborgt de vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve leden op basis van een vrijwillig engagement.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid.

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Alle leden, en ook de toegetreden leden kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt ook een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, uittreding of uitsluiting van l eden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen die de jaarlijkse ledenbijdrage hebben betaald. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen.

Artikel 7

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toetredend lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaald e bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 8

De jaarlijkse ledenbijdrage mag niet hoger zijn dan 250 Euro.

(opmerking: deze bepaling betreft de eventuele bijdrage die de VZW kan vragen om stemgerechtigd lid te worden van de algemene vergadering van de VZW. Het maximumbedrag voor lidmaatschap moet verplicht worden opgenomen in de statuten van een VZW. Deze bijdrage heeft dus niets te maken met de zgn. ledenbijdrage die jaarlijks wordt vastgelegd.)

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 werkende leden, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

Artikel 10

Artikel 11

Artikel 12

Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een of twee ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen aan een of meerdere personen. Indien van deze mogelijkheden gebruik gemaakt moet worden gespecifieerd of deze personen allen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als deze externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder  dagelijks bestuur wordt aanzien, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die wegens hun minder belang of wegens hun urgentie een onverwijlde beslissing vragen die het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 14

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van de bestuurder hiertoe afgevaardigd.

Artikel 15

Artikel 16

Artikel 17

Artikel 18

Artikel 19

Artikel 20

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen in geval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 7 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de secretaris of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief die de dagorde vermeldt.

Artikel 21

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming van de gelden.

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk regelement en de gebruiken terzake.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B  vervolg

Benoeming van de bestuurders

Zijn voor de eerste maal als bestuurder aangesteld:

1. Lievens Karel, Goezeputstraat 29 te 8000 Brugge

2. Bert Bert, Frère Orbanstraat 43 te 8400 Oostende

3. Serruys Frederick, OLV Kerkhof Zuid 10 te 8000 Brugge

4. Glorieux Yves, Fortuinstraat 96 te 8310 Brugge

- Voorzitter: Lievens Karel, wonende te 8000 Brugge, Goezeputstraat 29, geboren op 20.06.1971. te Oostende, rijksregisternummer 710620 055 05

- Ondervoorzitter: Bert Bert, wonende te Frère Orbanstraat 43 te 8400 Oostende, geboren op 8/09/1978 te Kortrijk, rijksregisternummer 780908 267 30

- Penningmeester: Glorieux Yves, wonende te 8310 Brugge, Fortuinstraat 96, geboren op 27.06.1966 te Gent , rijksregisternummer 660627 019 17

- Secretaris: Serruys Frederik, wonende te OLV Kerkhof Zuid 10, 8000 Brugge , geboren op 25.05.1971 te Brugge, rijksregisternummer 710525 125 69

Dezen hebben elkaar benoemd als

Die allen aanvaarden

Opgemaakt in tweevoud te Brugge op 6.11.2013

Coordonnées
DE GOEZEPUT CYCLING TEAM, AFGEKORT : GCT

Adresse
KOMVEST 29 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande