CHIROLOKALEN SENTE

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIROLOKALEN SENTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.427.454

Publication

22/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

10. 03. 2011

RECHTBANBtIiMPHANDEL

KORTRIJK

" ZZQ4.385"

V

beh aa Bel Stat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : g31/. 4t? 4 `~

Benaming

(voluit) : vzw Chirolokalen Sente

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kortrijksestraat 11 8860 Lendelede

Onderwerp akte : Oprichting vzw

De ondergetekenden:

Frank Windels - Kortrijksestraat 11 8860 Lendelede

Marc Vandemoortele - St-Katharinastraat 53 8501 Kortrijk

Jasper Vanwildemeersch - Sentestraat 3 8501 Heule

Daan Vanwildemeersch - Sentestraat 3 8501 Heule

Wouter Vandewiele - Izegemsestraat 405 8501 Heule

Jasper Glorieux - Magerstraat 37 D 8 501 Heule-Kortrijk

Jeffrey Duvillier - Groenestraat 33 8501 Heufe

Steven Blom me - Aardbezinstraat 2 8501 Heule

Pottie Jolien - Driekoningenweg 33 8520 Kuume

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " vzw Chirolokalen Sente ", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Kortrijksestraat 11 - 8860 Lendelede , gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

-De nodige infrastrutuur voor Chiro Kiekeboe Sente te voorzien.

-Het aansturen van de leidingsploeg Chiro Kiekeboe Sente voor het organiseren van acties ten behoeve van de noden van de infrastrutuur.

-Er op toe zien dat de gebouwen op een goede manier gebruikt en onderhouden worden door Chiro Kiekeboe Sente.

-Zij zal zo nodig activiteiten mogen hebben of eraandeelnemen, zoals het uitbaten van een drankgelegenheid, inrichten van manifestaties enz. met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

-Op regelmatige tijdstippen overleg opzetten tussen de leidingsploeg , de leden van de vzw en mogelijke sympathisanten om hun doel te verwezenlijken.

- Een huishoudelijk reglement vaststellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

? Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Frank Windels - Kortrijksestraat 11 8860 Lendelede.

Marc Vandemoortele - St-Katharinastraat 53 8501 Kortrijk.

Jasper Vanwildemeersch - Sentestraat 3 8501 Heule.

Daan Vanwildemeersch - Sentestraat 38501 Heule.

Wouter Vandewiele - Izegemsestraat 405 8501 Heule.

Jasper Glorieux - Magerstraat 370 8501 Heule-Kortrijk.

Jeffrey Duvillier - Groenestraat 33 8501 Heule.

Steven Blomme - Aardbeziënstraat 2 8501 Heule.

Pottie Jolien - Driekoningenweg 33 8520 Kuurne

Art. 6. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden die stemgerechtigd zijn. Dit aantal bedraagt minstens drie. De raad van bestuur kan buiten de effectieve leden ander categorieën van leden, zoals ereleden, steunende en niet-effectieve leden, erkennen ende rechten van deze categorieën bepalen, zonder evenwel dezelfde rechten toe te kennen als deze van de effectieve leden. Alleen de effectieve leden genieten van de rechten door de wet en deze statuten aan het lidmaatschap voorbehouden. De eerste leden van de algemene vergadering zijn de stichters ondertekenaars.

Art. 7.

Minstens 2 leden van de leidingsploeg van Chiro Kiekeboe Sente zijn lid van de VZW Chirolokalen

Sente.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur . Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de kwijting aan de bestuurders ;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden bekendgemaakd: door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat en via mail doorgestuurd naar de leden. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt via e-mail. Deze vermeldt datum, plaats, uur en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

de agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôór de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 14. De algemene vergadering kan slecht geldig beraadslagen over het voorwerp daarvan bijzonder vermeld in de oproepingsbrief en wanneer drievierden van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig zijn. Minstens 2 leden van de leidingsploeg maken deel uit van de drievierden. Tot geen wijziging kan worden besloten, tenzij met een meerderheid van drievierden van de geldig uitgebrachte stemmen. Zijn drievierden van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd, kan een tweede vergadering bijeen geroepen worden, binnen de vijftien dagen, welke geldig kan beraadslagen welke het aantal aanwezige stemgerechtigde leden zijn.

Art. 15. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 1 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 17. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslaan van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 20. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag van duizend euro volstaat de handtekening van één van hen. Boven het bedrag van duizend euro is steeds een voorafgaande beslissing van ten minste drievierden van de werkende leden noodzakelijk.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger . De uitnodiging komt via e-mail. Deze vermeldt datum, plaats, uur en agenda van de raad van bestuur.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 23. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die via email naar de leden van de vzw verstuurd wordt.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 25. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

M00 2.2

Luik B - Vervolq

Art. 26. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan Chiro Kiekeboe Sente..

Art. 28. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Lendelede op 28 februari 2011 in 3 originele exemplaren.

(ondertekend door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld).

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van v.z.w. " vzw chirolokalen Sente ", hebben samen een algemene vergadering op 28 februari 2011 te Lendelede tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

Frank Windels - Kortrijksestraat 11 8860 Lendelede

Marc Vandemoortele - St-Katharinastraat 53 8501 Kortrijk

Jasper Vanwildemeersch - Sentestraat 3 8501 Heule

Daan Vanwildemeersch - Sentestraat 3 8501 Heule

Jasper Glorieux - Magerstraat 370 8501 Heule-Kortrijk.

Deze hebben aangesteld als :

Voorzitter- bestuurder: Frank Windels

Ondervoorzitter- bestuurder: Marc Vandemoortele

Penningmeester- bestuurder: Daan Vanwildemeersch

Secretaris- bestuurder : Jasper Vanwildemeersch

Bestuurder: Jasper Glorieux

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" "

Voor-

behoude9 aan het Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2011- Annexes du Moniteur belge



Coordonnées
CHIROLOKALEN SENTE

Adresse
KORTRIJKSESTRAAT 11 8860 LENDELEDE

Code postal : 8860
Localité : LENDELEDE
Commune : LENDELEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande