CARO MENSAERT THUISVERPLEGING

Société en commandite simple


Dénomination : CARO MENSAERT THUISVERPLEGING
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 634.849.558

Publication

06/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL EEN  NAAM

De vennootschap is opgericht als gewone commanditaire vennootschap onder de naam  Caro Mensaert Thuisverpleging .

In alle akten, facturen, advertenties, bekendmakingen en andere stukken van de vennootschap uitgaande, moet de benaming steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden van de woorden  Gewone Commanditaire Vennootschap of door de afkorting  Comm. V.  , met de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap gevolgd door het ondernemingsnummer, alsook de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

ARTIKEL TWEE  DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf 1 augustus 2015

De artikelen 39, 5° en 43 Wetboek Vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschap zijn niet van toepassing. Behoudens door een Rechterlijke beslissing, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL DRIE  ZETEL

De vennootschap is gevestigd te 8377 Zuienkerke, Hoeksam 21 De zetel kan zonder statutenwijziging

verplaatst worden in België bij besluit van de zaakvoerder, zonder dat de taalwetgeving kan worden overtreden.

ARTIKEL VIER  DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

STATUTEN

TITEL I  KARAKTER VAN DE VENNOOTSCHAP

De partijen verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

1. ALGEMEEN:

a) In het algemeen: de uitoefening van activiteiten in verband met gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening;

b) De uitoefening van de verpleegkunde en het verlenen van verpleegkundige en medische zorgen en alle diensten in de ruimste zin die daarmee kunnen verband houden in het algemeen en de thuis verpleegkunde en aanverwante disciplines in het bijzonder. Hierbij kunnen alle verpleegactiviteiten geschieden op voorschrift van een geneesheer of op verzoek van een patiënt, in een praktijk ingericht door de vennootschap, in een rust-of bejaardentehuis, in om het even welke verplegings- of verzorgingsinstelling of bij de patiënten thuis. De medische handelingen zullen enkel door de gediplomeerde verple(e)g(st)er beherende venno(o)t(en) of door al of

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Caro Mensaert Thuisverpleging

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Hoeksam 21

*15313074*

Luik B

8377

België

0634849558

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Zuienkerke

Griffie

Neergelegd

04-08-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

TITEL II  KAPITAAL  AANDELEN

ARTIKEL VIJF  KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend (1.000) Euro vertegenwoordigd door honderd (100)

aandelen op naam, zonder aanduiding van de nominale waarde, die ieder 1/100ste van het kapitaal

vertegenwoordigen. Dit kapitaal wordt volstort op naam van Caro Mensaert Thuisverpleging Comm.V.

niet zelfstandig aangeworven gediplomeerde verpleegkundigen worden uitgeoefend; de activiteit omvat impliciet de inning van de honoraria door en voor de vennootschap met inachtname van de normale vergoeding voor het gepresteerde werk (de honoraria voor deze prestaties zullen worden geïnd door de vennootschap); ongeacht de verdeling van de aandelen;

c) Zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt, de aan- en verkoop, het huren en verhuren, en/of leasen van alle medische en therapeutische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en de volledige structuur voor de uitoefening van voormelde activiteiten, kortom van een volledige materiële infrastructuur in verband met voornoemd doel, om deze ter beschikking te stellen van de verple(e)g(st)er en venno(o)t(en) of van de al of niet zelfstandig aangeworven gediplomeerde verpleegkundigen, en zodoende materiële voorwaarden en middelen te scheppen om dit alles zo degelijk mogelijk te verwezenlijken; de aan- en verkoop van alle accessoires, verzorgingsproducten, voorwerpen, middeltjes en voorschriftvrije medicijnen en toebehoren die met de activiteit van verzorging samengaan; het aanleggen van reserves teneinde alle nodige apparaten en gebouwen aan te schaffen; het scheppen van mogelijkheden om de werkende verpleegkundigen toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde activiteiten teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken, zoals het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, het bijwonen en organiseren van lessen, colloquia, cursussen, opleiding, studiereizen, lessencycli, symposia en congressen, het uitgeven van boeken en publicaties, enzovoort;

d) Het afsluiten van overeenkomsten met verpleegkundigen voor de verwezenlijking van voornoemde activiteiten

e) Onderneming in paramedische activiteiten

2. VOOR EIGEN REKENING:

a) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan -en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

b) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

c) Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks nog onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel.

d) De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden.

e) Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de vereiste activiteitenattesten zou beschikken, zullen in onderaanneming worden gegeven.

f) Om haar doel te verwezenlijken, kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen. In het algemeen zal de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

ARTIKEL ZES  OVERDRACHT VAN EEN PARTICIPATIE

Een participatie in de vennootschap van een beherende vennoot mag, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van alle beherende vennoten en met instemming van ten minste twee/derde meerderheid van de stille vennoten. Een participatie in de vennootschap van een stille vennoot daarentegen moet eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van één maand van een voorkooprecht genieten.

Oefenen zij dit niet uit, dan kan de participatie vrij overgedragen worden of overgaan aan een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of erfgenamen in de rechte lijn. In andere gevallen is het éénparig goedvinden vereist van de beherende vennoten en gewone meerderheid van de stille vennoten. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten zelf verplicht de participatie in te kopen. De overgang of overdracht gebeurt bij toepassing van het artikel 1690

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van de participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen de partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

TITEL III  BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING  TOEZICHT ARTIKEL ZEVEN  BENOEMING  ONTSLAG

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder die geen stille vennoot mag zijn. Hij kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering mits een gewone meerderheid van stemmen waarbij de aanwezigen ten minste de helft van het kapitaal dienen te vertegenwoordigen.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de herroeping, de onbekwaamheids verklaring of het ontslag van een zaakvoerder.

Indien er geen zaakvoerder meer is, zal de algemene vergadering samenkomen om één of meerdere zaakvoerders te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL ACHT  SALARIS

Het mandaat van de zaakvoerder is, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, onbezoldigd, behoudens

andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

ARTIKEL NEGEN  BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de

algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

ARTIKEL TIEN  VOLMACHT

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd. Aan een stille vennoot mag geen volmacht worden gegeven.

ARTIKEL ELF  BEHERENDE EN STILLE VENNOTEN

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De stille vennoten staan in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

ARTIKEL TWAALF  TOEZICHT

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL DERTIEN  BIJEENKOMST

De jaarvergadering zal gehouden worden op de 2de maandag van mei van ieder jaar op de zetel van de

vennootschap om 19 uur.

Ten allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te

beraadslagen en te besluiten.

De oproeping gebeurt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de

vergadering, of op een andere wijze zoals overeengekomen door partijen.

ARTIKEL VEERTIEN  BEVOEGHEID

Zij is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

- de vaststelling van de jaarrekening indien deze noodzakelijk is;

- de bestemming van de beschikbare winst;

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en ontslag van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn salaris, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting;

- de door de wet toegekende bevoegdheden.

ARTIKEL VIJFTIEN  STEMRECHT Elk aandeel geeft recht op één stem.

ARTIKEL ZESTIEN  BESLUITVORMING

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen waarbij de

aanwezigen ten minste de helft van het kapitaal dienen te vertegenwoordigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

ARTIKEL ZEVENTIEN  NOTULEN

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

TITEL V  INVENTARIS  JAARREKENING  RESERVE  VERDELING

ARTIKEL ACHTTIEN  BOEKJAAR  JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari van elk kalenderjaar en eindigt op 31 december van

hetzelfde kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de

inventaris op, alsmede de jaarrekening indien deze noodzakelijk is.

ARTIKEL NEGENTIEN  WINSTVERDELING

Het batig saldo van de resultatenrekening nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van dit saldo van de winst. Zo kan

zij besluiten dit geheel of gedeeltelijk te reserveren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL TWINTIG  VEREFFENAAR

Zijn geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn,

van rechtswege vereffenaars. De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in artikelen 186, 187 en

188 Wetboek Vennootschappen.

TITEL VII  ALGEMEENHEDEN

ARTIKEL EENENTWINTIG  WOONPLAATS

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel

van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan

betreffende de zaken van de vennootschap.

Coordonnées
CARO MENSAERT THUISVERPLEGING

Adresse
HOEKSAM 21 8377 ZUIENKERKE

Code postal : 8377
Localité : ZUIENKERKE
Commune : ZUIENKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande