WOLFSDONK OEP WIELE

Association sans but lucratif


Dénomination : WOLFSDONK OEP WIELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 811.635.820

Publication

22/02/2013
ÿþMOD 2.2

1"1: = ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 2 FEB. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

i 1111111111,2Eiii 111

Ondernemingsnr : 811.635.820

Benaming

(voluit) : Wolfsdonk Oep Wiele

(verkort) : WOEW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wolfsdonksteenweg 44 3201 Langdorp

Onderwerp akte : wijziging STATUTEN unaniem goedgekeurd op de AV van 18 december 2012.

Uittredend bestuurslid:. Bloemmen Kris Blauwbergsesteenweg 170 2230 HERSELT (penningmeester) Toetredende bestuursleden : Rudiger Steeman Grote Kruisweg 12 3201 Langdorp (penningmeester)

Ronny Van Den Berghe Houtvensesteenweg 13 2230 Herselt (materiaalmeester)

Ward Laureys Elisabethlaan 105 3200 Aarschot (ondervoorzitter)

Brusseleers Johan Vorstheide 6 2230 Herselt (jeugdcoördinator)

STATUTEN VZW MOUNTAINBIKE CLUB

WOLFSDONK OEP WIELE

1, Naam, zetel, doel en duur van de vereniging.

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam VZW Mountainbike Wolfsdonk Oep Wiele, afgekort MTB WOEW.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd ten huize van de voorzitter, thans te Wolfsdonksesteenweg 44, 3201 Wolfsdonk Langdorp, in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel de beoefening, bevordering en promotie van de wielersport in de ruimste zin.

Teneinde haar doel te realiseren mag de vereniging met uitsluiting van elk winstoogmerk bijdragen en vergoedingen innen om de lasten en kosten m.b.t. de realisatie van het doel te dekken, De vereniging kan roerendè en onroerende goederen nodig voor de realisatie voor het doel huren, verwerven of bezitten, zowel volle eigendom als in vruchtgebruik.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

2. Leden.

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit minstens drie leden.

Artikel 6:

Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten. Hun rechten en plichten en de wijze van toetreding, uittreding en uitsluiting worden geregeld in het huishoudelijk reglement dat wordt goedgekeurd door de raad van bestuur.

Artikel 7:

Natuurlijke personen die door hun steun, know-how, actieve medewerking of bewezen diensten hebben bijgedragen tot de werking van de vereniging kunnen door de raad van bestuur worden benoemd tot erelid van de vereniging. Deze benoeming kan steeds door de raad van bestuur worden herroepen.

Artikel 8:

De leden maken deel uit van de algemene vergadering en zijn stemgerechtigd,

De toetreding gebeurt op voordracht van de raad van bestuur bij beslissing van de algemene vergadering bij

gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De toegetreden leden noch de ereleden zijn lid van de vereniging. Zij mogen de algemene vergaderingen

bijwonen zonder stemrecht.

Artikel 9:

De uittreding en de uitsluiting geschiedt conform art. 12 van de VZW-wet.

Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen, Dit wordt bekrachtigd op de eerstvolgende algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 10:

De raad van bestuur kan bij meerderheid van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders beslissen een lid of een toegetreden lid te schorsen In afwachting van een beslissing door de eerstvolgende algemene vergadering.

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

jNOD 2.2

Artikel 11:

De door de leden, de toegetreden leden en de ereleden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur en bekrachtigd door de jaarlijkse algemene vergadering van de vereniging bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Deze bijdragen zijn jaarlijks verschuldigd, ondeelbaar en niet terugvorderbaar.

3. Algemene vergadering,

Artikel 12:

De algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging met gelijk stemrecht.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat

maximaal één lid mag vertegenwoordigen.

Behoudens andersluidende bepalingen in de wet of de statuten worden de besluiten genomen bij

meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 13:

De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats uiterlijk 31 maart na het voorbije boekjaar teneinde de jaarrekening van dit boekjaar, de begroting van het nieuwe boekjaar en het beleid van de bestuurders goed te keuren,

De algemene vergadering kan steeds worden bijeengeroepen op initiatief van de voorzitter of de raad van bestuur telkens wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Tevens dient de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer 1/5 van de leden hierom verzoekt.

Artikel 14:

De leden worden uitgenodigd bij gewone brief of e-mail te verzenden minstens 8 dagen voor de vergadering met vermelding van de agenda en de plaats waar de vergadering wordt gehouden.

Elk voorstel ondertekend door minstens 1/5 van de leden wordt op de agenda gebracht.

Tijdens de algemene vergadering kan slechts over bijkomende agendapunten worden beslist mits unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde leden om dit punt op de agenda te plaatsen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid de eerste ondervoorzitter, bij diens afwezigheid de tweede ondervoorzitter, bij diens afwezigheid de secretaris-generaal en bij diens afwezigheid de oudst benoemde aanwezige bestuurder.

Artikel 15:

Een beslissing van de algemene vergadering is vereist voor:

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging.

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

?MD 22

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6. De ontbinding van de vereniging.

7, De uitsluiting en de schorsing van een lid en een toegetreden lid.

8. Alle gevallen waarin de wet of de statuten dat vereisen.

Artikel 16:

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris-generaal en bijgehouden in een register dat zich bevindt ten huize van de secretaris- generaal waar alle [eden er inzage van kunnen nemen mits voorafgaand schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur waarna datum, uur en plaats worden afgesproken teneinde van het register inzage te nemen.

Derden kunnen kennis nemen van de beslissingen van de algemene vergadering mits zij een rechtmatig belang kunnen doen gelden dat per aangetekende brief dient te worden overgemaakt aan de raad van bestuur. De secretaris-generaal staat in voor de organisatie van de eventuele inzage.

4. Bestuur van de vereniging

Artikel 17:

De raad van bestuur bestaat uit minstens drie en maximaal negen leden, ofwel toegetreden leden.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar.

Behoudens het verstrijken van het mandaat eindigt dit eveneens bij overlijden, uittreding, afzetting of verfles van het lidmaatschap van de club of wanneer de club als lid wordt uitgesloten of van het toetredend lidmaatschap,

Het mandaat van de bestuurder verkozen om een opengevallen mandaat uit te oefenen eindigt bij het verstrijken van de resterende duur van het mandaat.

Het mandaat van bestuurder wordt onbezoldigd uitgeoefend.

Artikel 18:

De raad van bestuur verkiest haar leden bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris-generaal en een penningmeester, De cumulatie van twee functies is niet toegestaan.

Artikel 19:

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de eerste ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de tweede ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris-generaal en bij diens afwezigheid door de oudst benoemde aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur vergadert op initiatief van de voorzitter of van minstens twee bestuurders enlof conform het huishoudelijk reglement. De uitnodigingen worden verstuurd door de secretaris generaal namens deze laatste en de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Om geldig te kunnen beslissen dient minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig te zijn, Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder die slechts één bestuurder kan vertegenwoordigen. Beslissingen kunnen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de bestuurder die de vergadering voorzit beslissend.

Bij gebreke aan het vereiste aanwezigheidsquorum kan op de volgende vergadering van de raad van bestuur over betreffende agendapunten worden beslist bij gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

De notulen van de vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in een daartoe bestemd register telkens ondertekend door de voorzitter en de secretaris-generaal, Deze laatste bewaart het register.

Artikel 20:

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de vereniging te besturen en te beheren en kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichten van welke aard ook welke voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn mits deze niet conform de wet of de statuten tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De werking van de raad van bestuur wordt geregeld door het huishoudelijk reglement goed te keuren en te wijzigen door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

De raad van bestuur kan bijzondere of beperkte volmachten geven aan een bestuurder of aan derden voor welbepaalde rechtshandelingen.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen zoals voorzien in het huishoudelijk reglement en de werking en de bevoegdheden ervan bepalen. Een meerderheid van 3/4 van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders is vereist voor het verwerven, verkopen of hypothekeren van onroerende goederen, het stellen van zekerheden en het aanvaarden van schenkingen en legaten.

Artikel 21:

Conform het huishoudelijk reglement wordt de aanstelling en de werking van de sportieve commissies geregeld.

Artikel 22:

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging. Deze is geldig tegenover derden verbonden door twee bestuurders welke samen optreden waaronder steeds de voorzitter, de secretaris-generaal of een ondervoorzitter behoudens bijzondere of beperkte volmachten verleend aan een bestuurder, het dagelijks bestuur of een derde voor welbepaalde rechtshandelingen.

5. Begroting en rekeningen

Artikel 23:

Het boekjaar vangt aan op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Artikel 24;

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Deze worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd vergezeld van het jaarverslag opgemaakt door de raad van bestuur en desgevallend het verslag van de

`., '. ~'T MOD 22

.,"

" commissaris. De jaarrekening, de begroting, het jaarverslag en in voorkomend geval het verslag van de commissaris warden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden.

Artikel 25:

Op voordracht van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden over de aanstelling van een commissaris, Deze aanstelling geldt voor één werkingsjaar, doch is onbeperkt hernieuwbaar.

Eveneens bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden beslist de

algemene vergadering over de eventuele bezoldiging en de afzetting van de commissaris.

6. Ontbinding en vereffening van de vereniging

Artikel 26:

De vereniging kan worden ontbonden bij besluit van de algemene vergadering mits naleving van de wettelijke en statutaire bepalingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 27:

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en in het bijzonder of zij alleen dan wel samen dienen op te

treden en beslissen over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Dit kan uitsluitend worden bestemd voor een vereniging of organisatie met een analoog doel als de ontbonden vereniging.

De leden, de toegetreden leden en de ereleden noch hun rechtsopvolgers en rechtverkrijgenden kunnen enige aanspraak doen gelden op het vermogen van de vereniging.

Voorzitter, Alaerts Luc Penningmeester, Rudiger Steeman

MOD 2.2

Luik B Vervolg

Secretaris, Laeremans Patrick Materiaalmeester, Van Den Berghe Ronny

Jeugdcoárdinator, Brusseleers Johan Ondervoorzitter, Laureys Ward

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" '''

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WOLFSDONK OEP WIELE

Adresse
WOLFSDONKSESTEENWEG 44 3201 LANGDORP

Code postal : 3201
Localité : Langdorp
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande