T KAMPPLOSJKE

Association sans but lucratif


Dénomination : T KAMPPLOSJKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 578.948.458

Publication

29/01/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen

TITTEL I : Naam,zetel, doel , duur

Artikel 1. De Vereniging Zonder Winstoogmerk heeft als naam : VZW  t Kampplosjke.

Art.2. De maatschappelijke zetel is gevestigd op Boslaan 99 te 1502 Lembeek, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel .

Art.3. De vzw  t Kampplosjke is een vereniging met als doel : Instaan voor het onderhoud en de instandhouding van het Kampplosjke, zijnde de Chirolokalen gevestigd te Bondgenotenstraat 2 te 1502 Lembeek, de inboedel en het door de Chiro gebruikte terrein. De vzw is alleen gebruiker en geen eigenaar van de herboven vermelde lokalen en terrein.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot verwezenlijking van dit doel bijdragen, rechtstreeks of onrechtstreeks. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. In het kader van het realiseren van haar doelen kan de vzw daden van koophandel stellen.

Art.4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art.5. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 3. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkelijke leden. De VZW telt werkelijke leden met stemrecht in de Algemene Vergadering en toegetreden leden die enkel aangesloten zijn om deel te nemen aan de activiteiten van de verenifing.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door het huishoudelijk reglement . In de statuten wordt verder enkel gesproken over de werkelijke leden. Enkel werkelijke leden vormen de Algemene Vergadering dat het hoogste gezagsorgaan is van de VZW.

TITTEL II : Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

De ondergetekenden,

1. Jonathan Baens, Boslaan 99, 1502 Lembeek, geboren op 19 /12/1977

2. Hans De Boe, Twaalfbundel 21, 1502 Lembeek, geboren op 30/4/1990

3. Remy Walravens, Steengroefstraat 57, 1502 Lembeek, geboren op 2/3/1988

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : 't Kampplosjke

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : 't Kampplosjke

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boslaan 99

*15301847*

Luik B

België

1502

0578948458

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Halle (Lembeek)

Griffie

Neergelegd

27-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 6. Er is geen lidgeld te betalen. Het lidmaatschap is gratis.

Art. 7. Elk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits dit schriftelijk gebeurt aan de raad van bestuur.

Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

Bij ontslag, schorsing en/of uitsluiting van leden, hebben de betreffende leden noch hun erfgenamen of andere rechthebbenden van een overleden lid, geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen verslag eisen, noch voorlegging der rekeningen, noch verzegeling van goederen van de vereniging, noch het opmaken van een inventaris eisen.

TITEL III Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Zij

worden geselecteerd uit de leden van de Algemene Vergadering. De mandaten worden kosteloos uitgevoerd. De bestuurders handelen als een college. Zij worden door de algemene vergadering benoemd. Zij zijn

hernoembaar en te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

Art. 9. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. De bestuurders kunnen ontslag nemen door een schrijven aan de algemene vergadering. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien.

Art. 10. De raad van bestuur stelt onder uit zijn leden aan : één voorzitter, één secretaris en één penningmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze functie waargenomen door de secretaris of eventueel door het oudste lid.

Art. 11 De Raad van Bestuur komt samen op bijeenroeping van de voorzitter, de secretaris of als een

meerderheid van de leden van de Raad van bestuur daarom verzoekt. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de secretaris en/of voorzitter en bewaard in een register.

Art. 12 De Raad van Bestuur leidt de algemene zaken en verdedigt de belangen der vereniging. De Raad van bestuur kan een gedeelte van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere van zijn leden, die desgevallend de titel van afgevaardigde bestuurder dragen. Aan deze afgevaardigde bestuurder wordt het dagelijks bestuur toevertrouwd.

De Raad is verplicht jaarlijks de rekening van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar aan de fgoedkeuring der algemene vergadering te onderwerpen.

Art 13 Een huishoudelijk regelement, goedgekeurd door de Algemene Vergadering, regelt alle kwesties die niet uitdrukkelijk geregeld zijn door de wet of door de statuten. Het huishoudelijk reglement en/of wijzigingen ervan , is pas geldig na goedkeuring door Algemene vergadering.

Art.14 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

TITEL IV Algemene Vergadering

Art.15. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a) het wijzigen van de statuten,

b) het benoemen en afzetten van de bestuurders,

c) het benoemen en aftzetten van leden uit de algemene vergadering

d) het goedkeuren van de begroting en rekeningen,

e) het ontbinden van de vereniging,

f) het uitsluiten van een lid,

Wanneer de statutenwijziging wordt goedgekeurd in de algemene vergadering, is ze van kracht. Na de algemene vergadering moet de statuutwijziging nog wettelijk gepubliceerd worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art.16.

a) De algemene vergadering wordt bijeen geroepen door de raad van bestuur of telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

b) Alle effectieve leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c) De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art.17.

a) Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronder worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b) In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Art.18.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Art.19.

a) Het boekjaar van de vereniging loopt van 27 januari tot 26 januari.

b) De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming , uit over de kwijting aan de bestuurders.

c) De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de 30 dagen na de goedkeuring worden neergelegd op de Griffie van de rechtbank van koophandel.

Art. 20. Bij vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering twee vereffenaars benoemen en hun machten vaststellen.

Art. 21.

In alle gevallen van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging welke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De stichters noch de toegetreden leden zullen enig persoonlijk recht op dit maatschappelijk bezit kunnen laten gelden.

Art. 22. Voor alles wat niet door de statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing, waarbij aan de vereniging zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend (Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921).

TITEL V Financieel beheer, begrotong, rekeningen en eigendommen

TITEL VI Ontbinding - Vereffening

Art.23. Werden in een buitengewone algemene vergadering aangesteld als bestuurders : Voorzitter : Jonathan Baens, Boslaan 99, 1502 Lembeek, geboren op 19 /12/1977 te Anderlecht Secretaris : Hans De Boe, Twaalfbundel 21, 1502 Lembeek, geboren op 30/4/1990 te Halle Penningmeester : Remy Walravens, Steengroefstraat 57, 1502 Lembeek, geboren op 2/3/1988 t Halle

Aldus opgemaakt en aangenomen met éénparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in 3 exemplaren.

Lembeek, 27 januari 2015 De ondergetekenden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1. Jonathan Baens

2. Hans De Boe

3. Remy Walravens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Benoeming van de eerste Raad van Bestuur

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Veragdering dd 27/01/2015

De Algemene Vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en in overeenstemming met de statuten de volgende personen aangesteld als bestuur :

- Hans De Boe (Secretaris)

Twaalfbundel 21

1502 Lembeek

Geboren op 30/4/1990 te Halle

- Jonathan Baens (Voorzitter)

Boslaan 99

1502 Lembeek

Geboren op 19/12/77 te Anderlecht

- Remy Walravens (Penningmeester)

Steengroefstraat 57

1502 Lembeek

Geboren op 2/3/1988 te Halle

De bevoegdheden van de Raad van Bestuur werden al uitvoerig beschreven in artikels 8 tot en met 13 van de ontwerpstatuten.

Coordonnées
T KAMPPLOSJKE

Adresse
BOSLAAN 99 1502 LEMBEEK

Code postal : 1502
Localité : Lembeek
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande