SURGICAL M.C.

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SURGICAL M.C.
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 847.746.346

Publication

09/08/2012
ÿþ

"-- ` ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neeriegginq ter griffie van de akte

3 1 JtJIL. 20121

B~~~~~~~

Gnffte

Voor- 11119Set

behouden

aan het

Belgisch _ Staatsblad

Benaming : SURGICAL M.C.

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Dokter Spitaelslaan, 67, te 1502 Halle

Ondernemingsnr : 8(,fT7C/ & 3Q C

Voorwerp akte : OPRICHTING

In een akte verleden door Notaris Yves STEENEBRUGGEN, te Vorst, op vierentwintig juli twee duizend en twaalf, in loop van registratie, er volgt uit dat Mevrouw COLIN Marianne Thérèse Françoise, geboren te Ukkel, op veertien oktober negentien honderd eenenzestig, (NN: 611014 362 84), echtgenote van de Heer SAUWENS Jean-Luc, wonende te Halle, Dokter Spitaelslaan, 67,een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, met de benaming SURGICAL M.C. met maatschappelijk zetel te Halle, Dokter Spitaelslaan, 67, met een kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, waarop ze volledig in cash ingeschreven heeft.

De verschijnster verklaart en bevestigt

1. dat de onderschreven aandelen volgestort zijn ten belope van twee 1 derde (213).

2. dat de vennootschap uit dien hoofde en vanaf heden kan beschikken over een som van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400 EUR)

UITTREKSELS VAN DE STATUTEN

ARTIKEL EEN : Aard - Naam

De vennootschap bekleedt de vorm van burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De benaming is SURGICAL M.C.

ARTIKEL TWEE : Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Halle, Dokter Spitaelslaan, 67 en mag overal in België worden verplaatst, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerders, na goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, De zaakvoerder heeft alle machten om de wijziging die er uit voortvloeit authentiek te doen vaststellen in huidig artikel van de statuten.

ARTIKEL DRIE : Doel

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening door één of meerdere geneesheren, die in België het recht de chirurgie uit te oefenen hebben, of discipline verwant met de chirurgie, en dit door het brengen in gemeenschap van hun respectievelijke geneeskundige werkzaamheid.

Zij mag alle financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband zijn met haar maatschappelijk doel.

De uitoefening van de geneeskunde wordt voorbehouden aan de geneesheren-vennoten, met uitsluiting van de vennootschap.

Deze soort van vennootschap is slechts mogelijk wanneer de geneesheren-vennoten hun volledige medische activiteit in gemeenschap brengen en alle daaruit voortvloeiende honoraria geind worden door en voor de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Alle vormen van commercialisatie van de geneeskunde, van rechtstreekse of onrechtstreekse heimelijke overeenkomst, van de tweedeling en de overconsumptie zijn uitgesloten;

De beroepsaansprakelijkheid van elke Geneesheer-Vennoot is onbeperkte;

Elke Geneesheer-Vennoot zal zijn beroep onafhankelijk uitoefenen in de naleving van de wettelijke en ethieke bepalingen en in het bijzonder de regels betreffende het medische geheim, de vrijheid van de diagnose en de therapeutische vrijheid.

De geneeskunde wordt namens en voor rekening van de vennootschap uitgeoefend. De eretonen worden namens en voor rekening van de vennootschap ontvangen.

Overeenkomstig de principes van de geneeskundige deontologie moet de beroepsverantwoordelijkheid van elk geneesheer verzekerd worden om de eventuele schade te kunnen vergoeden,

De roerende en onroerende investeringen die niet de uitoefening van de kunst van de geneeskunde betreffen, worden toegelaten op voorwaarden dat:

- ze een bijkomend karakter hebben.

- ze niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen

ze niet brengen tot een commerciële activiteit ontwikkelen

- de investeringsmodaliteiten voorafgaandelijk door de vennoten bij meerderheid van twee derde moeten

goedgekeurd worden,

ARTIKEL VIER : Duur :

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur aangegaan op heden.

Zij mag verbintenissen aangaan voor een termijn die de datum van haar eventuele ontbinding overtreft.

ARTIKEL VIJF : Kapitaal :

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. Deze werden bij de oprichting van de vennootschap geplaatst en volledig ingeschreven, en volstort ten belope van twee derde.

ARTIKEL NEGEN : Aard van de aandelen :

De aandelen zijn op naam.

Zij zijn ingeschreven in het register van aandelen, in de zetel van de vennootschap gehouden.

ARTIKEL VEERTIEN : Beheer :

Het bestuur van de vennootschap wordt aan één of meer zaakvoerders (fysieke personen) toevertrouwd die tussen de vennoten moeten gekozen worden; ze worden door de algemene vergadering benoemd. Zolang de vennootschap alleen één vennoot telt, dan wordt ze door de enige vennoot bestuurd, Indien er meerdere vennoten zijn, wordt de duur van het mandaat van zaakvoerder herleid tot maximum 6 jaar, eventueel hernieuwbaar,

De ambten van beheer mogen slechts door Geneesheren-Vennoten uitgeoefend worden. - ARTIKEL VIJFTIEN : Verlening van opdracht :

De zaakvoerders kunnen het dagelijks bestuur toevertrouwen aan één of meer lasthebbers, al dan niet vennoot, en bepaalde bijzondere machten aan elke lasthebber opdragen.

Alle daden die een verband met de uitoefening van de geneeskunde houden kunnen slechts aan een Geneesheer-Vennoot toevertrouwd worden.

ARTIKEL ZESTIEN : Machten :

ledere zaakvoerder afzonderlijk heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die de vennootschap aanbetangen,

r

. ...i.

k 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

t

ARTIKEL NEGENTIEN : Maatschappelijke ondertekening :

Alle handelingen die de vennootschap verbinden, alle machten en volmachten, alle afzettingen van agenten, bedienden, of loontrekkenden van de vennootschap, worden geldig ondertekend door een zaakvoerder afzonderlijk of samen.

ARTIKEL EENENTWINTIG ; het houden van de algemene vergadering :

- indien de vennootschap maar één vennoot telt :

Zolang de vennootschap maar één vennoot telt, oefent die vennoot de machtigingen van de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 267 en 279 van het Wetboek van Vennootschappen,

- indien de vennootschap meer dan één vennoot telt ;

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen over alle zaken die de vennootschap aanbelangen.

Ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden op de maatschappelijke zetel op de eerste maandag van de maand juni om twintig uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Een zaakvoerder mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist. De zaakvoerders moeten die bijeenroepen wanner vennoten die minstens één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De gewone algemene vergadering hoort het jaarverslag en behandelt de balans.

In het bijzonder, antwoorden de zaakvoerders op de vragen die hen door de vennoten worden gesteld betreffende hun jaarverslag of de punten op de agenda.

De commissarissen antwoorden insgelijks op de vragen die hun worden gesteld betreffende hun verslag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda; zij worden gedaan door middel van ter post aangetekende brieven, gericht tot de vennoten ten minste vijftien volle dagen voor de vergadering.

ARTIKEL VIERENTWINTIG : Maatschappelijk boekjaar :

Het maatschappelijke boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar,

Elk jaar maken de zaakvoerders een inventaris op alsmede de jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

ARTIKEL VIJFENTWINTIG : Bestemming van de winst ;

Het batig saldo van de balans vormt na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen, de netto winst,

Op deze winst wordt vooreerst minstens vijf ten honderd voorafgenomen voor de samenstelling van de wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer verplicht zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die er de aanwending van bepaalt, wel verstaan zijnde dat ieder aandeel recht heeft op een gelijk deel in de verdeling van de winsten, met inachtneming van de Code van geneeskundige Plichtenleer dit als volgt opgemaakt wordt :

" De statuten bepalen de voonnraarden waaronder een reserve kan worden aangelegd.

Een reserve kan enkel worden aangelegd met eenparig akkoord van de geneesheren-vennoten tenzij de provinciale raad een andere meerderheid aanvaardt.

i

De omvang van de reserve moet overeenstemmen met het maatschappelijk doel en mag geen

r speculatiedoeleienden verdoezelen noch de belangen van bepaalde vennoten in gevaar brengen.

De verdeling van de deelbewijzen onder de geneesheren-vennoten van een professionele vennootschap mag niet beletten dat een geneesheer-vennot een normale vergoeding krijgt voor het gepresteerde werk " ,

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zat dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd,

ARTIKEL ACHTENTWINTIG : Verdeling van het vermogen :

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten het volgestort bedrag van de aandelen dat niet werd gelegd terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt afgegeven aan de enige vennoot of verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen.

TITEL ZEVEN : PLICHTENLEER

Clausule van schorsing :

Overeenkomstig de Code van geneeskundige Plichtenleer heeft de schorsing van het recht de geneeskunde uit te oefenen als gevolg de voordelen van de overeenkomst tijdens de duur van die maatregel op te schorsen.

Alle geneesheren die in de vennootschap werken zullen de andere leden of vennoten moeten op de hoogte brengen van alle disciplinaire, burgerlijke, penale of administratieve beslissingen die vatbaar voor een of ander gevolg op hun beroepsbetrekkingen zijn. De algemene vergadering zal bij eenvoudige meerderheid aan die beslissing gevolg geven.

Gedingen

Elk geding van deontologische aard behoort tot de bevoegdheid van de Provincialen Raad van de Orde der Geneesheren die alleen bevoegd is om te berechten.

Statuten en wijzigingen aan de statuten

Elk ontwerp van statuten moet, evenals elk ontwerp van wijziging ervan, vooraf-gaandelijk door elk geneesheer ter goedkeuring worden voorgelegd aan zijn provinciale raad.

Inwerkingtreding

De statuten treden alleen in werking nadat de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren zijn goedkeuring gegeven heeft. De geneesheren, die vennoten van de vennootschap willen worden, moeten ook de statuten bij hun Provinciale Raad indienen.

FISKALE BESCHIKKINGEN

Overeenkomstig de wet van dertig maart negentienhonderd vierennegentig en het Koninklijk Besluit van één september negentienhonderd vijfennegentig, verklaren de verschijners dat de honderd zesentachtig aandelen die op heden ingeschreven worden van een nominatieve inschrijving in het register der vennoten begrepen zijn, in die mate dat die aandelen van de fiskale beschikkingen kunnen genieten die verbonden worden aan de genoemde "WPR" aandelen en die door de vermelden teksten voorzien worden.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN:

Het eerste boekjaar zal heden beginnen om te eindigen op eenendertig december twee duizend en dertien.

De eerste gewone algemene vergadering zal plaatsvinden in juni twee duizend en veertien.

Mevrouw COLIN Marianne, voornoemd, wordt initiëel benoemd tot zaakvoerder, zonde beperking van duur, wat ze uitdrukkelijk verklaart te aanvaarden.

r

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

De functie als zaakvoerder van Mevrouw COLIN Marianne, zal bezoldigd worden uitgeoefend,

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

-,

Er wordt besloten geen commissaris te benoemen.

De heden opgerichte vennootschap neemt de verbintenissen die in haar naam door de oprichterster aangegaan werden terwijl zij in oprichting was.

Bijlagen: de uitgifte van de oprichtingsakte.

Gedaan in twee exemplaren door de Notaris Yves STEENBERUGGEN, te Vorst.

Op de laatste blz. van Luk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

yy

Coordonnées
SURGICAL M.C.

Adresse
DOKTER SPITAELSLAAN 67 1502 LEMBEEK

Code postal : 1502
Localité : Lembeek
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande