SPORT EN VERMAAK VOSSEM

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORT EN VERMAAK VOSSEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 862.436.205

Publication

08/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u

11

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13059711*

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 27 213

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondememingsnr : 8624.36.205

Benaming

(voluit) : SPORT EN VERMAAK VOSSEM

(verkort) : S&V Vossem

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Treuveld 9b - 3080 Tervuren

Onderwerp akte : Statutenwijziging

GEWEJZIGDE STATUTEN

De wijzigingen in deze staturen zijn unaniem goedgekeurd door de stemgerechtigden tijdens de

Buitengewone Algemene Vergadering van 29 januari 2013

Titel I -- Benaming, oprichters, zetel, doel, duur.

Art. 1 De vereniging is opgericht op datum van 18 november 2003 en draagt de naam "Sport en Vermaak; Vossem VZW", afgekort "S&V Vossem VZW'. De vereniging is een Vereniging zonder Winstoogmerk zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921.

Art. 2 De oprichters van de VZW zijn:

Van Meerbeek René, Jozef , Treuveld 9b, 3080 Vossem-Tervuren, geboren te Vossem op 30 mei 1942,

Vanhoegaerden Willy, Elisa, Dominicus, Stationsstraat 17, 3080 Vossem-Tervuren, geboren te Kortenberg

op15 februari 1943

Sterckx Lucien, Louis, Vossenberg 48, 3080 Vossern-Tervuren, geboren te Vossem op 9 juni 1945

Art, 3 De vereniging is gevestigd in Vossem, Keiberg 26 en ressorteert onder gerechtelijk arrondissement Leuven. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Art, 4 De vereniging heefttot doel de sportbeoefening, en meer specifiek het fietstoerisme, te bevorderen.

De club behoort tot geen enkele religieuze of politieke strekking, neemt geen standpunten in op deze gebieden en staat open voor iedereen. De voertaal is Nederlands, wat niet uitsluit dat geïntegreerde; anderstaligen tussen de leden te vinden zijn.

Om haar doelstellingen te bereiken kan de vereniging alle Initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of kunnen bevorderen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging ondermeer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen en daden van koophandel stellen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Art, 6 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur

Titel Il Lidmaatschap

Artikel 6:

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur maar kan nooit minder dan 5 Euro of meer dan 50 Euro bedragen. De lidmaatschapsbijdrage wordt betaald door alle leden. Het lidmaatschap, vervalt bij aanvang van een nieuw werkjaar, maar kan onbeperkt verlengd worden door betaling van de lidmaatschapsbijdrage.

Op de laatste blz. van ruik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

z

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7:

De vereniging bestaat uit bestuursleden, kernleden en toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste drie kernleden en/of bestuursleden.

Het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de kernleden en niet aan de

toegetreden leden,

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten, De

statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden warden

gewijzigd.

Artikel 8:

Iedere natuurlijke persoon kan als toegetreden lid tot de vereniging toetreden mits betaling van de lidmaatschapsbijdrage.

ieder toegetreden lid kan "kernlid" worden als de raad van bestuur dat lid als zodanig aanvaard. Verzoeken om "kernlid" te worden dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, met vermelding van naam, voornaam, adres en e-mail-adres.

Artikel 9:

De kernleden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven. De leden zijn er aan gehouden de belangen van cie vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 10:

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 9, op ernstige wijze schendt, De schorsing zal schriftelijk worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de raad van bestuur de schorsing schriftelijk kan opheffen. Na zes weken zal de algemene vergadering moeten bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen.

Elk "kernlid" kan ten allen tijde ontslag nemen als kernlid in de vereniging mits het schriftelijk aan de raad van bestuur te melden.

Elk "kernlid" kan ten allen tijde als kernlid schriftelijk worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen. De algemene vergadering kan dat doen zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Beslissingen over schorsing of uitsluiting gebeuren steeds bij geheime stemming.

Ontslagnemende of uitgesloten kernleden of toegetreden leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Een lid dat werd uitgesloten kan datzelfde jaar niet opnieuw het lidmaatschap aanvragen. Een kernlid dat werd uitgesloten kan niet opnieuw kernlid worden.

Titel III Raad Van Bestuur

Artikel 11:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, waarvan de leden lid zijn van de vereniging. De bestuursleden oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De kandidaat (kandidaten)voor bestuurslid wordt (worden)door de raad van bestuur voorgedragen op de algemene vergadering. Zij worden verkozen en benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Deze verkiezing gebeurt bij geheime stemming. Er wordt een akte van benoeming of ambtsbeëindiging opgemaakt . De akte van benoeming vermeldt naam, voornamen,woonplaats, geboortedatum en  plaats atsogk de omvang van de bevoegdheden. De akten van benoeming, ambtsbeëindiging en mandaatwisseling worden binnen de maand neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 12:

De bestuursleden worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuursleden is teruggevallen tot minder dan drie, dan blijven de bestuursleden in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 13:

e). De raad van bestuur bestaat uit een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris,

een penningmeester en eventueel andere bestuursleden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

b). De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee beheerders bij gewone brief. De oproepingsbrief bevat dag, plaats en uur en bevat tevens de agenda, die wordt vastgesteld door de voorzitter.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de secretaris. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuursleden aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld)van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c). ledere bestuurslid kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurslid om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d) De vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, indien alle aanwezige bestuursleden hiermee instemmen.

e). Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of de voorzitter.

Artikel 14:

a). De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b). ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuursleden. Bestuursleden die namens de raad van bestuur optreden, mogen ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c) De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en besluit over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen

d). de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV Algemene vergadering

Artikel 15:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle kernleden en bestuursleden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste

aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de secretaris.

Een kernlid kan zich door een ander kernlid laten vertegenwoordigen. Elk kernlid kan evenwel slechts één

ander kernlid vertegenwoordigen.

Artikel 16:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a). het wijzigen van de statuten;

b). het benoemen en afzetten van de bestuursleden;

c). het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

d). het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

e). het uitsluiten van een lid;

Artikel 17:

a). de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de voorzitter te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaarvaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mob 22

b), alle kernleden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

e). de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, uitgezonderd over het wijzigen van de statuten, op voorwaarde dat alle aanwezigen er mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 18:

a), inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronder worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (- de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld)) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b). in geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem. Elke wijziging moet goedgekeurd worden met minstens twee derden van de aanwezige stemmen en twee derden van de stemgerechtigde leden moeten aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Artikel 19:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of de

voorzitter.

Titel V Inzagerecht leden

Artikel 20:

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van alle leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI Begrotingen  Rekeningen - Controle

Artikel 21:

a). het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b). de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

c). de raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Titel VII Ontbinding - Vereffening

Artikel 22:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23:

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft, De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Artikel 24:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Vertegenwoordiging Raad van Bestuur

Ontslagnemenden:

Van Meerbeek René, Treuveld 9b, 3080 Tervuren

Vanderveken Roger, Dorpsplein 19, 3080 Vossem,

Debontridder Eddy, Voerhoek 13, 3061 Leefdaal-Bertem,

Vranckx François, Vranksberg 2, 3040 Loonbeek Huldenberg

Vrancken Charles, Leuvensesteenweg 98 B, 3080 Tervuren,

Sterckx Jan, Polderstraat 30, 3051 St Joris Weert/Oud-Heverlee (overleden)

Benoemingen:

Voorzitter : Lucien Sterckx, Acht Bundersstraat 29, 1933 Zaventem, gepensioneerd Ondervoorzitter : Willy Vanhoegaerden, Stationsstraat 17, 3080 Vossem, gepensioneerd Secretaris : Robert Stroobants, Keiberg 26, 3080 Vossem-Tervuren, gepensioneerd Penningmeester: Dekeyser Gunther, Kleine Keiberg 27, 3080 Vossem-Tervuren, bediende Tekst

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

, e " "

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
SPORT EN VERMAAK VOSSEM

Adresse
TREUVELD 9B 3080 VOSSEM

Code postal : 3080
Localité : Vossem
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande