PSYRA

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PSYRA
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.696.183

Publication

30/05/2014
ÿþ Mod Wosd li.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111),!!!1,1MMUll

V beh

aa

lEte stak.

li

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

rechtbarif< van- koophandel-Brussel

Ondernemingsre : 0543.696.183

Benaming

(voluit) : Dr. Beerens Virginie, Psychiater

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Processiestraat 93, 1742 Sint-Katharina-Lombeek

(volledig adres)

Onderwerp akte: Verplaatsing maatschappelijke zetel

Volgend op de bijzondere algemene vergadering dd 12/05/2014 gehouden ten zetel van de vennootschap werd met éénparigheid van stemmen beslist wat volgt:

om met ingang van 17/05/2014 de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar de Lindenstraat 3, 1742 Ternat.

Beerens Virginie

Zaakvoerder

ZO MEI zovi

ter griffie van deecieriancistalige

neergelegdiontvangen op

..... .

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening,

10/01/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

31 DEC. 2013

MUSSE!:

Griffie

0S-(193 GS 6X183

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Dr. Beerens Virginie, Psychiater

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1742 Sint Katharina-Lombeek,Processiestraat 93,

(volledig adres)

Onderwerp akte Oprichting. Benoemingen

Blijkens akte,verleden voor Meester Hans Vereeken, notaris te Halle, op 28 december 2013, heeft Dokter BEERENS Virginie, geboren te Gent op 16 mei 1980, wonende te 1742 Temat, Processiestraat 93, de

burgerlijke besloten vennoot-'schap met beperk-'te aan-'sprake-'lijkheid "Dr, Beerens Virginie, Psychiater" opge-'richt voor onbepaalde duur. De zetel wordt gevestigd te 1742 Sint-Katharina-Lombeek, Processiestraat 93.

Het initiaal maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIEN DUI-'ZEND ZESHON-+DERD EURO, vertegenwoordigd door -'hon-'derd deelbewijzen. Het is volledig onderschreven dcor de oprichter en door haan volstort in speciën tot beloop van twaalfduizend vierhonderd euro; op elk deelbewijs werd honderd vierentwintig°. euro vol-stort en blijft tweeënzestig euro te volstorten. De gelden werden gestort op een bijzondere', bankrekening ten name van de vennootschap in oprichting bij de Belfius Bank, zoals blijkt uit het bankattest, afgele-'verd op 27 december 2013.

I. VORM - NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL.

Artikel één : NAAM.

Door dokter Virginie Beerens voornoemd, hiernagenoemd de arts-vennoot, wordt een burgerlijke; vennootschap opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "Dr. Beerens Virginie, Psychiater". Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het uitgeoefende specialisme.

De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden: "burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA" of afgekort "BV ow BVBA".

Artikel twee: DUUR.

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte of een uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de datum waarop ze rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel drie : ZETEL.

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 1742 Sint-Katharina-Lombeek, Processiestraat 93.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) mag de zetel naar elke andere plaats in hetzelfde taalgebied overgebracht worden. De overbrenging van de zetel van de vennootschap moet bekendgemaakt worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad en voorafgaandelijk aan de Provinciale Orde van Geneesheren meegedeeld worden,

Artikel vier : DOEL,

De vennootschap heeft tct doel de uitoefening van de geneeskunde met specialisatie psychiatrie door de arts-vennoot, met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer onder meer betreffende het beroepsgeheim, De vennoot oefent haar volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap. De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria. De professionele aansprakelijkheid van de arts-vennoot Is onbeperkt.

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende of cnroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt, Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie. De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen, De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

11. KAPITAAL - AANDELEN.

Artikel vijf : KAPITAAL.

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en werd volstort voor twaalfduizend vierhonderd euro. Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder nominale waarde. De aandelen zijn op naam en ondeelbaar.

Het aandelenbezit dient in het aandelenregister bijgehouden te worden waarbij elke houder van aandelen in de vennootschap vernield wordt met opgave van diens volledige identiteit, het aantal aandelen waarvan hij houder is, de gedane stortingen op de aandelen en met vermelding van de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtsver-+krijgenden in geval van overgang wegens overlijden

Het ontwerp van aandelenregister dient voorafgaandelijk samen met de ontwerpstatuten van de vennootschap aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren ter goedkeuring voorgelegd te worden. Elke wijziging aan het aandelenregister dient voorafgaand medegedeeld te worden aan de Orde van Geneesheren.

Splitsing van de eigendom van de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden, indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar of de naakte eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden en de uiteindelijke vennoot dient te voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld door de deontologische regels betreffende de professionele vennootschappen om vennoot te kunnen zijn.

De verdeling der aandelen onder de artsen-vennoten mag niet beletten dat elke arts vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk. Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden tot hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Artikel vijf bis: BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID -SCHORSINGEN

De arts die een patiënt behandelt zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste, als arts persoonlijk verantwoordelijk blijven. De arts dient ter dekking van de aansprakelijkheid een verzekering af te sluiten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. Elke ge- neesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire,

correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke be- roepsuitoefening.

Wordt een vennoot geschorst dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen.

De getroffen schikkingen betreffende de continuiteit van de zorg dienen te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad waartoe de arts behoort.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de arts dienen alle artsen vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

Artikel zes : OVERDRACHT VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN,

Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft. Elke overdracht moet voorafgaandelijk gemeld worden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Genees-'he-'ren. Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden.

A. Overdrachtsregeling zo er slechts één vennoot is.

Indien alle aandelen zijn ingeschreven op naam van één vennoot, kan deze ze enkel overdragen onder levenden, aan artsen die hun praktijk in het kader van de vennootschap uitoefenen of zullen uitoefenen, die ingeschreven zijn op de Lijst van de Orde der Geneesheren en die voldoen aan de voorwaarden gesteld door

P :<

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden. Indien dit bij overgang onder levenden niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding.

B. Overdrachtsregeling zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten, dan kunnen zij, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met instemming van alle medevennoten. Bovendien moet de ovememer eveneens arts zijn die in het kader van de vennootschap zijn praktijk uitoefent of zal uitoefenen en die ingeschreven zijn op de Lijst van de Orde der Geneesheren en die voldoen aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden.

De vennoot die aldus één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs. Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht. Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing. In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de nominale waarde verhoogd met het aandeel ín de reserves zoals deze blijken uit de laatste neergelegde jaarrekening, zonder dat het patiëntenbestand in rekening mag gebracht worden. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal worden aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open,

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde definitief zal zijn vastgesteld, zoniet kan de overlater de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn. De overnameprijs zal moeten betaald worden binnen de vijf jaar na het verstrijken van de termijn, bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weigerende vennoten; indien de prijs niet meteen gekweten wordt, moet hij vereffend worden in jaarlijkse fracties van tenminste één vijfde per jaar,

Op de prijs of op het nog niet betaalde gedeelte ervan, zal een rente verschuldigd zijn berekend aan de wettelijke rentevoet, verhoogd met twee procent en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag.

Artikel zeven ', OVERGANG VAN AANDELEN BIJ OVERLIJDEN. A.Overgangsregeling zo er slechts één vennoot is.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg behoudens andersluidende beslissing, dat de vennootschap wordt ontbonden, behoudens bij ontstentenis van erfgerechtigden zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen. In geval van overlijden van een vennoot moet dit onverwijld gemeld worden aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren;

De erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot moeten, binnen de termijn van zes maanden, te rekenen vanaf het overlijden van de enige vennoot, zijn aandelen overdragen aan één of meer artsen die in het kader van de vennootschap hun beroep uitoefenen of zullen uitoefenen; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald in artikel zes.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Aandelen mogen wegens overlijden overgaan op andere personen op voorwaarde dat binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot de procedure tot wijziging van de statuten met onder andere de aanpassing van de naam en het maatschappelijk doel wordt gestart en ten laatste beëindigd binnen de 5 maanden, zodat elke verwijzing naar een geneeskundige activiteit uit de statuten verdwijnt,

B.Overgangsregeling zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten dan mogen zij, op straffe van nietigheid, enkel overgedragen worden aan artsen die voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld door de

deontologische regels betreffende de professionele vennootschappen om vennoot te kunnen zijn, mits instemming van alle mede-vennoten. De erfgenamen of legatarissen die geen vennoot kunnen worden, hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald in artikel zes.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de

nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze

restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, voornamelijk de naam van de vennootschap en zijn maatschappelijk doel, doch ook de overige specifieke statutaire bepalingen,

zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

Artikel acht : VERHOGING KAPITAAL.

Tot verhoging van het kapitaal wordt besloten door de buitengewone algemene vergadering volgens de

regels gesteld voor een wijziging van de statuten. Ingeval van agio op nieuwe aandelen, moet dat volledig

p. ,.e '1.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

worden gestort bij de inschrijvingen. Behoudens wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, moeten, bij kapitaalsverhoging door inbreng in geld, de nieuwe aandelen eerst aangeboden worden aan de vennoten volgens de voorschriften voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, Het relatieve aandelenbezit dient zich steeds te verhouden tot de respectieve activiteit van de vennoten in de vennootschap.

Bij kapitaalsverhoging door inbreng in natura gelden de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel acht bis

De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in een artsenvennootschap en van een overdracht aan een artsenvennootschap,

Zowel inbreng, quasi-inbreng als overdracht moeten door een schrif-'te-'tijke overeenkomst worden geregeld. Door deze overeenkomst mag geen afbreuk gedaan worden aan de deonto-ido-*gische verplichtingen van de betrokken artsen.

Artikel negen : VERMINDERING VAN KAPITAAL.

Tot vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering op de wijze vereist voor een wijziging van de statuten waarbij de

aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld en met toepassing van de voorschriften van het Wetbcek van Vennootschappen. Het relatieve aandelenbezit dient zich steeds te verhouden tot de respectieve professionele activiteit van de vennoten in de vennootschap.

Artikel tien : VERKRIJGEN VAN EIGEN AANDELEN.

De vennootschap kan haar eigen aandelen verkrijgen, mits onmiddellijke vernietiging. In geen geval mag de vennootschap middelen voorschieten, leningen toestaan of zekerheden stellen met het oog op de verkrijging van haar aandelen door derden.

III. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING -TOEZICHT.

Artikel elf : ZAAKVOERDER.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de artsen-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar en voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inacht-ine-iming van de vereisten voor statutenwijziging.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, vennoot en drager van een schriftelijke volmacht. Een gevolmachtigde kan slechts over één volmacht beschikken.

Het mandaat van zaakvoerder is al dan niet bezoldigd.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt moeten de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbeta-'lin'igen van kosten en vacaties worden vastgesteld in een schriftelij-'ke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is,

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet artsen delegeren, doch enkel in niet-medische aangelegenheden.

Is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het college dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, gehouden artikel 259 van de vennootschapswet na te leven,

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdig-iheid van belangen geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hier-lover bijzonder verslag uitbrengen, welk verslag tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere zaakvoerder afzonderlijk.

Artikel twaalf : TEGENSTRIJDIG BELANG.

Is er slechts één zaakvoerder en heeft deze bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de vennoten daarvan op de hoogte brengen en mag de verrichting slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan. De enige vennoot-zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft, kan de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien zowel van de vennootschap ais van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Zijn er verscheidene zaakvoerders en heeft één van hen bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de andere zaakvoerders daarvan op de hoogte brengen en zijn verklaring doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag aan de behandeling van dat punt niet deelnemen.

Artikel dertien : TOEZICHT:

Voor zover de wet zulks voorschrijft zal het toezicht van de vennootschap opgedragen worden aan één of meer commissarissen die zullen benoemd worden met inachtname van de wettelijke bepalingen terzake. Wordt

'''.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

IV. ALGEMENE VERGADERINGEN.

Artikel veertien : GEWONE, BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op de laatste vrijdag van de maand juni om twintig uur.

Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering warden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de oproeping.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Artikel vijftien : BIJEENROEPING:

De zaakvoerder kan zowel de gewone als een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Hij moet de gewone algemene vergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De zaakvoerder is verplicht een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten, die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de aldus te houden algemene vergadering, zal geschieden binnen de drie weken na het gedane verzoek.

Artikel zestien : VERTEGENWOORDIGING VAN VENNOTEN.

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een lasthebber-vennoot.

Artikel zeventien : VERDAGING VAN DE VERGADERING.

De zaakvoerder heeft het recht voor elke gewone, bijzondere of buitengewone vergadering één enkele maal drie weken uit te stellen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer vennoten die tenminste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigden.

Artikel achttien : STEMRECHT- BESLUITVORMING.

Elk aandeel geeft recht op één stem, In de jaarvergadering en de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen; deze vergaderingen beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Na elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De buitengewone algemene vergadering moet wcrden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierde van de stemmen, verbonden aan de aanwezige aandelen, heeft verkregen.

V.BOEKJAAR-INVENTARIS-JAARREKENING-RESERVE- WINSTVERDELING,

Artikel negentien : BOEKJAAR -INVENTARIS - JAARREKENING.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de zaakvoerders een inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel twintig ; RESERVE - WINSTVERDELING:

Van de nettowinst wordt vijf procent voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo van de netto-winst wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering, met dien verstande dat slechts een normaal dividend mag uitbetaald worden, niet hoger dan de gemiddelde marktrente voor ingebrachte kapitalen.Voor het aanleggen van een reserve is een eenparige beslissing van alle artsen- vennoten vereist.

VI. ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel éénentwintig : VERENIGING VAN ALLE AANDELEN IN EEN HAND:

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng,

Artikel tweeëntwintig : AANMERKELIJKE VERLIEZEN.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten vastgesteld worden om, in voorkomend geval, volgens de regels die gelden voor een statutenwijziging, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen,

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld. Indien de zaakvoerder

Voor-

behouden aan het Betgisch

Staatsblad

voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verliezen gedaald is , tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer ze wordt goedgekeurd door één/vierde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien. Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel drieëntwintig : BENOEMING VAN VEREFFENAARS EN BEVOEGDHEDEN,

ln geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars (onder de opschortende voorwaarde van bevestiging of homologatie door de bevoegde rechtbank) en bepaalt hun bevoegdheid en hun vergoeding.De vereffenaars hebben de verplichting jaarlijks rekenschap te geven en de jaarrekening ter goedkeuring voor te leggen.Het netto provenu van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Artikel vierentwintig

Iedere wijziging zal slechts rechtsgeldig zijn tussen partijen na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De clausules of artikels van onderhavige statuten die in tegenstrijd zouden zijn met de bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer worden geacht niet geschreven te zijn.

De statuten, goedgekeurd door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, zijn de enige rechtsgeldige. Iedere wijziging zal slechts rechtsgeldig zijn na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde.

Overgangsbepalingen

1.Kosten van de oprichting

Ter voldoening aan de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen deelt de comparante mee dat het totaal van alle hoegenaamde kosten die in welke vorm ook, tengevolge van de oprichting voor rekening komen van de vennootschap bij benadering duizend honderd euro (1.100,00¬ ) bedraagt.

2.Aanvang en einde van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar zal eindigen op éénendertig december tweeduizend veertien en zal aanvangen op de datum dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft.

3, Overname verbintenissen

De comparant verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 oktober 2013.

4.Benoeming van de zaakvoerder

Wordt als zaakvoerder benoemd, dokter Viginie Beerens, voornoemd.

De opdracht, die bezoldigd is, geldt voor de duur van de medische activiteiten binnen de vennootschap, zonder evenwel statutair te zijn en neemt een aanvang op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL,

neergelegd:

eensluidende uitgifte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.06.2016, NGL 28.06.2016 16244-0271-011

Coordonnées
PSYRA

Adresse
LINDENSTRAAT 3 1742 SINT-KATHERINA-LOMBEEK

Code postal : 1742
Localité : Sint-Katherina-Lombeek
Commune : TERNAT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande