NIEUWE KLOOSTERTUIN TILDONK

Association sans but lucratif


Dénomination : NIEUWE KLOOSTERTUIN TILDONK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.980.586

Publication

12/05/2014
ÿþ"F.

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111!illIgi.101111111

Neerg&egd ter grtiiiù elOr

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 e APR. 2014

DE GiumeR,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): Nieuwe Kloostertuin Tildonk (verkort):

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: Dorpstraat 38, bus 5, 3150 Tildonk Onderwerp akte: Oprichting van de VZW

TITEL I.  Naam en Vestiging

Art 1. De vereniging wordt opgericht op 18 maart 2014, draagt de naam Nieuwe Kloostertuin Tildonk vzw en heeft haar zetel te Dorpstraat 38 bus 5, 3150 Tildonk (gerechtelijk arrondissement Leuven).

De vereniging wordt opgericht door 8 stichtende leden;

- Geert Groffen, geboren te Borgerhout op 17 oktober 1973, wonend te Aarschotsesteenweg 10, 3110

Rotselaar

Valère Bodaer, geboren te Hasselt op 29 september 1958, wonend te Dorpstraat 38/5, 3150 Tildonk

Johan De Meirsman, geboren te Leuven op 31 maart 1972, wonend te Eikeblok 71, 3150 Tildonk

- Els Bossier, geboren te Leuven op 6 december 1968, wonend te Hoogland 98a, 3118 Werchter

Ethel Verbiest, geboren te Leuven op 14 januari 1971, wonend te Pastoor Lambettzdreef 10, 3150 Tildonk

Inge Melis, geboren te Schoten op 4 augustus 1966, wonend te Ambachtstraat 10, 3150 Tildonk

- Cynthia Meersmans, geboren te Leuven op 20 januari 1976, Dorpsstraat 38/5, 3150 Tildonk

- Jo Herroeien, geboren te Leuven op 31 oktober 1975, wonend te Pastoor Lambertzdreef 10, 3150 Tildonk

Deze zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering naar ledere andere plaats binnen het gerechtelijk arrondissement Leuven. ledere wijziging van de zetel zal binnen de maand worden: gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De vzw wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

TITEL Il.  Doel van de Vereniging

Art. 2. De vzw Nieuwe Kloostertuin Tildonk streeft duurzame ontwikkeling na. De vzw wil dit doen door de uitbouw van een lokale, duurzame, ecologische en sociaal verantwoorde werking in de tuin van het voormalig. ursulinenklooster sint-Angela in Tildonk.

De vzw wil op een aantal percelen binnen de voormalige tuin een biologische moestuin aanleggen en beheren met als doel gezond, lokaal en ecologisch verantwoord voedsel te produceren.

Daarnaast wil de vzw een werking uitbouwen door de parktuin en de boomgaard van de kloostertuin uit te bouwen tot een open en toegankelijk stuk groen waar natuurwaarden een belangrijke rol spelen. De vzw wil de bestaande natuurwaarden veilig stellen en versterken.

De vzw heeft ais doel in de moestuin, de parktuin en de boomgaard, samen met de omwonenden en bij uitbreiding het hele dorp Tildonk, een werking uit te bouwen, die mensen samen brengt, het sociale weefsel over de generaties heen versterkt, die zorg draagt voor de natuur en die bewust maakt van de noodzaak van een duurzame en ecologische toekomst.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 3. De voorwaarden voor lidmaatschap van de vereniging worden geregeld in het huishoudelijk reglement. Ook alle concrete werkafspraken, praktische regelingen en verzekeringen worden in het huishoudelijk reglement geregeld. Het huishoudelijk reglement wordt opgesteld en gewijzigd door een meerderheid van 2/3de van de leden van de algemene vergadering. Jaarlijks wordt een gecoördineerd huishoudelijk reglement opgemaakt dat wordt bezorgd aan aile leden en ter inzage is op de maatschappelijk zetel.

TITEL DL  De algemene vergadering

Art. 4« De algemene vergadering bestaat uit minimum drie leden. Aile bestuurders zijn automatisch lid van de algemene vergadering.

Art. 5. De algemene vergadering kan leden aanvaarden op hun verzoek op voordracht van een lid van de vergadering. Ze melden zich bij één van de leden van de algemene vergadering die het verzoek doorgeeft aan de voorzitter. De algemene vergadering moet bij gewone meerderheid akkoord zijn met de toetreding van een nieuw lid. Er zijn geen expliciete toetredingsvoorwaarden voorzien voor de leden van de algemene vergadering. Interesse in de doelstelling van de vereniging zoals gesteld in artikel 2 is wel een noodzaak. Elk lid kan bij stemming over de toetreding van nieuwe leden een geheime stemming vragen.

Art. 6, Overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 staat het elk lid vrij uit de vereniging te treden. Het uittredend lid richt hiervoor een mededeling aan de raad van bestuur.

Art. 7. De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, het goedkeuren van rekeningen en begrotingen en het ontbinden van de vereniging. De algemene vergadering stelt ook het huishoudelijk reglement op, keurt de ervan wijzigingen goed en stelt jaarlijks een gecoördineerd huishoudelijk reglement op.

Het uitsluiten van een lid door de algemene vergadering kan slechts mits een meerderheid van 2/3de van de stemmen. Een uittredend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk kapitaal van de vereniging.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter (of de ondervoorzitter) na beslissing van de Raad van Bestuur. De uitnodiging wordt uiterlijk twee weken op voorhand verstuurd en bevat de agenda van de vergadering.

Art. 8. De voorzitter van de raad van bestuur zit ook de algemene vergadering voor. Wanneer de voorzitter afwezig is, dan neemt de ondervoorzitter of de secretaris het voorzitterschap waar.

Art, 9. De algemene vergadering komt samen op verzoek van de bestuurders of wanneer een vijfde van de leden hierom verzoeken.

Art. 10. De agenda van de vergadering wordt op voorhand aan de leden bezorgd. De algemene vergadering Kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, indien een lid daarom vraagt en de vergadering dit extra agendapunt aanvaard.

Art, 11. Leden die niet op de algemene vergadering aanwezig zijn, kunnen een ander lid een volmacht geven om in hun naam te stemmen, leder lid mag tijdens een stemming over hoogstens 1 volmacht beschikken.

Art. 12. De algemene vergadering is - onder voorbehoud van onderstaande uitzonderingen - steeds gemachtigd te stemmen en neemt beslissingen bij gewone meerderheid. De onthoudingen worden bij stemming niet meegeteld.

Bij een statutenwijziging, het uitsluiten van een lid van de algemene vergadering of bij de ontbinding van de vereniging is een meerderheid van 2/3 van de stemgerechtigde leden nodig om het betreffende voorstel goed te keuren.

Bij een statutenwijziging of ontbinding is bovendien een aanwezigheid (vertegenwoordiging door volmachten inbegrepen) van 2/3 van de leden nodig. Bij een wijziging die betrekking heeft op de statutaire doelstelling van de vereniging (artikel 2), is eenparigheid van stemmen nodig.

indien er - bij een statutenwijziging of bij ontbinding - tijdens een eerste vergadering onvoldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan is een volgende de vergadering steeds stemgerechtigd.

Art. 13. De besluiten van de algemene vergadering worden genotuleerd door de secretaris die een verslag opmaakt en alle leden een exemplaar bezorgt. De verslagen worden bewaard en liggen voor belanghebbende derden ter inzage op de zetel van de vereniging.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Art. 13bis. Bij ontbinding beslist de algemene vergadering over de bestemming van het netto-actief van de vereniging. Het netto-actief wordt toegewezen aan één of meerdere rechtspersonen die zich Inzetten voor de realisatie van een doelstelling die nauw aansluit bij de statutaire doelstelling van de vereniging.

TITEL 1V.  De raad van bestuur

Art 14, De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur die is samengesteld uit minstens 2 leden. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en wel voor onbepaalde duur. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college.

Art. 15. Elke bestuurder is vrij uit de raad van bestuur te stappen. De ontslagnemende bestuurder richt hiervoor een schriftele verzoek aan de voorzitter.

Art. 16. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Verschillende functies kunnen in dezelfde persoon aanwezig zijn.

Art 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die wettelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan freelance medewerkers en personeelsleden aantrekken voor opdrachten in het kader van haar werking. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt de bezoldiging en.

De raad van bestuur kan een afgevaardigd bestuurder benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de bankinstelling en aile andere instelling en.

Art, 18. Worden benoemd als bestuurders, die aanvaarden: Geert Groffen, Valère Bodaer, Johan De Meirsman, Els Bossier

Zij zijn eveneens aangesteld tot gevolmachtigden gelast met het dagelijks bestuur in het bijzonder gemachtigd voor alle rechtshandelingen tegenover de Posterijen, tegenover banken en spaarbanken en tegenover aile overheden en hun financieel-administratieve diensten.

(Get.) Geert Groffen (Get.) Valère Bodaer

(Get.) Johan De Meirsman (GeL) Els Bossier

(Get) Inge Melis (Get) Cynthia Meersmans

(Get) Ethel Verbiest (Get) Jo Herroelen

Op de laatste blz. van Luik S vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

14/07/2015
ÿþA MOD 2.2

r .y In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Dorpsstraat 38/5 3150 Tildonk

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

De Algemene vergadering van NieuweKloostertuinTildonk VZW van 29 april 2015 te Tildonk heeft benoemd tot leden van de raad van bestuur:

Voorzitter:

51s Bossier, geboren te Leuven op 6 december 1968, wonend te Hoogland 98a, 3118 Werchter

penningmeester

Ethel Verbiest, geboren te Leuven op 14 januari 1971, wonend te Pastoor Lambertzdreef 10, 3150 Tildonk

Ondervoorzitter

Johan De Meirsman, geboren te Leuven op 31 maart 1972, wonend te Eikeblok 71, 3150 Tildonk

Secretaris

Johan De Meirsman, geboren te Leuven op 31 maart 1972, wonend te Eikeblok 71, 3150 Tildonk

De Algemene vergadering van NieuweKloostertuinTildonk VZW van 29 april 2015 te Tildonk heeft: bovendien ontslagen als leden van de raad van bestuur.

Voorzitter:

Geert Groffen, geboren te Borgerhout op 17 oktober 1973, wonend te Aarschotsesteenweg 10, 3110'

Rotselaar

Penningmeester:

Valere Bodaer, geboren te Hasselt, op 27 september 1958, wonend te Dorpsstraat 38/5, 3150 Tildonk

51s Bossier

Voorzitter

Johan De Meirsman

Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

meninkpu

C 3 j'Il Uia

Griffie Rechtbank van Koophandel

tiLQen.

Ondernemingsnr : 550.980.586

Benaming

(voluit) : Nieuwe Kloostertuin Tildonk

Coordonnées
NIEUWE KLOOSTERTUIN TILDONK

Adresse
DORPSTRAAT 38, BUS 5 3150 TILDONK

Code postal : 3150
Localité : Tildonk
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande