HAGELANDSE MOTORCROSS CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : HAGELANDSE MOTORCROSS CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.597.174

Publication

20/09/2012
ÿþOndernemingsnr : a7'4'." e-977. i?',

Benaming

(voluit) : Hagelandse Motorcross Club VZW

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Molenbaan 56, 3111 Wezemaal

Onderwerp akte : OPRICHTING

Ondergetekende;

1 Heylen Mireille, Molenbaan 56, 3111 Wezemaal

2. Lambeets Marc, Molenbaan 56, 3111 Wezemaal

3. Lambeets Marcel, Beukepleinbaan 19, 3111 Wezemaal

allen van Belgische nationaliteit verklaren bij deze akte een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten

overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten ais volgt vaststellen

TITEL I  Naam, zetel. doel, duur

Art. 1

De vereniging draagt de naam : Hagelandse Motorcross Club VZW

Art. 2

De vereniging is gevestigd te 3111 Wezemaal, Molenbaan 56, 3111 Wezemaal, gelegen in het gerechtelijk:

arrondissement Leuven. De raad van bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen.

Art. 3

De vereniging heel tot doel

Recreatief bezig zijn met motorcross, het bevorderen van de motorcrosssport, het steunen van jeugdpiloten en het verrichten van activiteiten in verband met de motorcross, in de ruimste zin van het woord.

De vereniging mag hiervoor alle bijhorende diensten, festiviteiten, vermakelijkheden inrichten, die direct of indirect verband houden met de motorcrosssport, ten einde het doel te bereiken.

Dit onder meer door het verwerven, aantrekken van sponsorgelden, het inrichten van en deelname aan motorwedstrijden, uitbaten van eigen of gehuurde installatie met de verzorging van bijkomende activiteiten, zoals het verstrekken van dranken en eetwaren, het voeren van publiciteit, het opleiden, vormen en ondersteunen van piloten. AI worden deze winstoogmerken uitgesloten, toch zal de vereniging, binnen de perken der wet, alle bijkomende soortgelijke zaken en belangen behartigen die voor de vereniging onmisbaar zijn wat haar leven, haar ontwikkeling en het bereiken van haar doel betreft.

De vereniging mag aile roerende en onroerende goederen bezitten, huren, ter beschikking krijgen of geven, nodig om haar doel te verwezenlijken. De vereniging mag deenemen, participeren en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die het doel helpen verwezenlijken, verbeteren en bevorderen.

Art. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten alle tijden ontbonden worden.

TITEL Il -- Leden

Art. 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De niet-werkende leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, dit komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

M0A 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Recutbank vgiriop

Kohandel

te Leuven, de ` SEP. 2012

8~RIFF~ER,

r~i fie

111.11111111I1j1111,1111111111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MUD 2.2

De benaming "lid" of "leden" voorkomende in alle hiernavolgende bepalingen, bedoelt slechts de werkende leden.

Art, 6

Ais nieuw lid kan toetreden, ieder die door de raad van bestuur ais zodanig wordt toegelaten. Deze beslist

vrij, met gewone meerderheid van stemmen, over elk verzoek tot toetreding.

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Art. 7

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering worden besloten met twee/derde meerderheid

van de aanwezige of vertegenwoordige leden en nadat het lid Is gehoord, althans opgeroepen.

Art. 8

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III - Bestuur

Art.. 9 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste tien leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De raad van bestuur kan aile handelingen van bestuur en beschikking verrichten, van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de wet of door deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen

De raad van bestuur heeft tevens de bevoegdheid interne reglementen uit te vaardigen, zowel betreffende de werkende ais de niet werkende leden.

De raad kan zijn bevoegdheid voor welbepaalde handelingen of taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere bestuurders, of zelfs aan een derde.

Art. 10

De functie van bestuurder is onbezoldigd, De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar, Zij zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art 11

1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of secretaris roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

2. De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en de bestuurders die het wensen. Uittreksels uit de notulen worden voor gelijkluidend getekend door de voorzitter of de secretaris.

Art_ 12

Onverminderd de mogelijkheid van bevoegdheidsdelegatie van artikel 9 alinea 5, hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester voor daden van dagelijks bestuur alleenhandelend de beslissings- en vertegenwoord igheidsbevoegdh eid.

Voor andere daden dan die van dagelijks bestuur, is een beslissing van de raad van bestuur vereist en de vereniging is, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur, hiervoor slechts geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van twee van de drie bestuurders bevoegd voor dagelijks bestuur,

Art. 13

De raad kan uit zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bet Bestuur der Postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële diensten en instellingen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, en waarvan de waarde 250,00 euro te boven gaan, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art. 14

De gelden van de vereniging worden bij één of meerdere financiële instellingen geplaatst, op de wijze die

economisch het meest gepast Lijkt.

TITEL IV - Algemene Vergadering

Art. 15

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een plaatsvervanger of door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

De oprichters vormen de eerste raad van bestuur.

Art. 16

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 17

1, De Algemene Vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, in de loop van de maand januari.

2. De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

3. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend zijn door de voorzitter, twee bestuurders of een vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief, ten minste 14 dagen voor de vergadering.

4. De oproeping, de plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste een twintigste van de werkende leden moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Art. 18

1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen, een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging moet door de Burgerlijke Rechtbank worden bekrachtigd.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

3. Dezelfde regels als deze in paragraaf 2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

4. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid,

Art. 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de

secretaris.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris. Leden alscok

derden die van een belang doen blijken, hebben het recht en inzage enlof afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V - Begrotingen en rekeningen

Art. 20

het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober tot 30 september. Het eerste boekjaar begint uitzonderlijk op datum van oprichting, en eindigt op 30 september 2013.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de jaarrekening en de begroting voor het volgende boekjaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd .

MOD 22

Luik B - Vervolg

TITEL VI - Ontbinding en vereffening

Art. 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op wijze zoals bepaald in artikel 18 paragraaf 2 en 3. [n geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art. 23

De Algemene Vergadering van Hagelandse Motorcross Club heeft ingevolge de artikels 9, 10 en 11 van de

statuten, de hiernavolgende personen benoemd tot bestuurders;

HEYLEN Mireille, voorzitter,

geboren te Leuven op 2710511971, wonende te 3111 Wezemaal, Molenbaan 56

LAMBEETS Marc, secretaris,

geboren te Leuven op 20/08/1969, wonende te 3111 Wezemaal, Molenbaan 56

LAMBEETS Marcel, penningmeester,

geboren te Geetbets op 17/07/1943, wonende te 3111 Wezemaal, Beukepleinbaan 19

Art. 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk en

kan verwezen worden naar het huishoudelijk reglement.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren en aangenomen met éénparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Wezemaal op 6 september 2012.

HEYLEN Mireille

LAMBEETS Marc

LAMBEETS Marcel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
HAGELANDSE MOTORCROSS CLUB

Adresse
MOLENBAAN 56 3111 WEZEMAAL

Code postal : 3111
Localité : Wezemaal
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande