GIJMELANDER

Association sans but lucratif


Dénomination : GIJMELANDER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.042.773

Publication

16/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de SEP. 2011 DE GRr rR,

Griffie

ili~~~u~u~uuiiU~n~

" iiiaosae

ber aa Be Stat

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Gijmelander, vereniging zonder winstoogmerk

(verkort): Gijmelander VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3201 Langdorp, Vennestraat 80

Onderwerp akte : OPRICHTING

STATUTEN VAN VZW GIJMELANDER

HOOFDSTUK I DE VERENINGING

Rechtsvorm en duur

Art. 1.1 De vereniging werd opgericht als vereniging met rechtspersoonlijkheid, meer bepaald als vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 1.2 De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur.

Naam

Art. 1.3 De vzw draagt de naam "Gijmelander", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Gijmelander vzw".

Zetel

Art. 1.4 De zetel van de vereniging is gevestigd te 3201 Langdorp, Vennestraat 80, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De algemene vergadering kan de zetel eiders in Langdorp overbrengen.

HOOFDSTUK IIDOELSTELLING EN ACTIVITEITEN

Art 2.1 De Gijmelander v.z.w. heeft als doel de samenhorigheid en de sociale cohesie van alle inwoners van Gijmel-Langdorp te versterken door het organiseren van activiteiten in het kader van het sportief, sociaal cultureel vormingswerk. Dit vormingswerk impliceert de 4 functies van het sociaal cultureel werk: gemeenschapsvorming en sociale activering, een educatieve functie en een culturele functie. Dit doel realiseert ze door enthousiaste mensen met positieve, constructieve ingesteldheid te verenigen om samen een laagdrempelig aantrekkelijk gevarieerd aanbod te organiseren, onder leiding van een democratisch gekozen bestuur.

HOOFDSTUK IIILIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING

Effectieve leden

Art. 3.1 De vereniging richt zich naar aile inwoners van Gijmel  Langdorp.

Art. 3.2 Alle leden van de Gijmelander vzw, die het jaarlijkse lidgeld betaalden, noemt men effectieve leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/09/2011-Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 3.2.1 Het aantal effectieve leden is niet beperkt, doch mag niet minder zijn dan 6.

Art. 3.2.2 De kandidaatstelling richten aan de voorzitter van het dagelijks bestuur van de vzw, of via de website www.gijmelander.be rubriek lid worden" niet vermelding van

naam, geboortedatum, adres, telefoon en indien mogelijk e-mail adres.

Art. 3.2.3 Effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 worden omschreven. Hun jaarlijkse bijdrage, die ¬ 25,00 niet mag overschrijden, wordt bepaald door het dagelijks bestuur en dekt de kosten van een verzekering. Door zijn toetreding aanvaardt het effectief lid de statuten en het huishoudelijk reglement. Zijn financiële verplichtingen zijn beperkt tot het bedrag van zijn jaarlijkse bijdrage.

Ontslag en uitsluiting

Art 3.3.1 Een effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden door een formeel schrijven per gewone brief, fax of elektronische post, gericht aan het dagelijks bestuur, die

hiervan akte neemt, of door de jaarlijkse bijdrage niet meer te betalen.

Art 3.3.2 De uitsluiting van een effectief lid kan gebeuren op voorstel van het dagelijks bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. Alleen de algemene vergadering kan een effectief lid uitsluiten met 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming hiervan is geheim. De belanghebbende wordt hiervan per brief of per elektronische post, binnen de 8 dagen op de hoogte gebracht.

Art 3.3.3 Een uittredend of uitgesloten lid en zijn rechthebbenden hebben generlei aanspraak op het maatschappelijk vermogen. Zij kunnen evenmin teruggave van lidgelden, bijdragen en inbrengsten, mededeling of afschrift van rekeningen, gerechtelijke zegellegging of boedelbeschrijving vorderen.

HOOFDSTUK IVHET DAGELIJKS BESTUUR

Samenstelling

Art. 4.1.1 De vereniging wordt bestuurd door een dagelijks bestuur van minimaal 4 bestuurders bestaande uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, mogelijks aangevuld door elke functie die voor de goeie werking van de vereniging noodzakelijk is. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden.

Art. 4.1.2 De bestuurders, verkozen onder de effectieve leden, worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen voor een termijn van 4 jaar.

Art. 4.1.3 Het mandaat van bestuurder kan steeds door de algemene vergadering warden herroepen. De mandataris, verkozen om een tussentijdse vacature te vervullen, eindigt het mandaat van zijn voorganger. De bestuurders kunnen ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan het dagelijkse bestuur.

Bevoegdheden

Art. 4.2.1 Het dagelijks bestuur is gemachtigd om de vereniging te

vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4de lid, wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken kan het dagelijkse bestuur overdragen aan één van de bestuurders of aan één van de effectieve leden.

Art. 4.2.2 Het dagelijks bestuur is belast met het dagelijks besturen van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1ste lid, wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Binnen het dagelijks bestuur worden de bevoegdheden in onderling overleg vastgelegd.

Art. 4.2.3 Het dagelijks bestuur vergadert minimaal 4 maal per jaar

Art. 4.2.4 De beslissingen genomen door het dagelijkse bestuur worden steeds genomen in collegiaal overleg.

MOO 2.2

Art. 4.2.5 De algemeen voorzitter, de bestuurders en de effectieve leden worden niet bezoldigd. Zij kunnen aanspraak maken op de terugbetaling van hun kosten, veroorzaakt in de uitoefening van hun mandaat.

Art. 4.2.6 De voorzitter stelt de agenda op en stuurt die uit aan de bestuursleden met vermelding van plaats, datum en uur. Op verzoek van effectieve leden of bestuursleden kunnen agendapunten worden toegevoegd, minimum 2 dagen voor de vergadering;

Art. 4.2.7 Alle beslissingen worden opgenomen in het verslag van de bestuursvergadering, samengesteld door de secretaris en geklasseerd en bewaard op de maatschappelijke zetel, alwaar de verslagen ter plaatse ter inzage zijn van derden die een gewettigd belang doen blijken. Elk effectief lid kan aldus zijn inzagerecht uitoefenen. Elk verslag wordt elektronisch verspreid onder de bestuurders, ten laatste 4 weken na de bestuursvergadering.

HOOFDSTUK VALGEMENE VERGADERING

Bevoegdheden Art. 5.1 vzw. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden van de

Art. 5.2 De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten, de benoeming en de afzetting van het dagelijkse bestuur en

zijn algemene voorzitter, de uitsluiting van een effectief lid van de vzw, de goedkeuring van de rekening, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, alle gevallen waarin de statuten het vereisen

Art. 5.3.1 Het dagelijks bestuur roept de algemene vergadering minstens eenmaal per jaar bijeen, voor de goedkeuring van de rekening en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De uitnodiging wordt uiterlijk acht dagen op voorhand per brief of per elektronische post aan de effectieve leden verstuurd.

Art. 5.3.2 De uitnodiging omvat het ontwerp van de agenda, plaats, dag en uur van de algemene vergadering. Het dagelijkse bestuur stelt de agenda vast. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Art. 5.3.3 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging en, bij verhindering, door de ondervoorzitter van het dagelijks bestuur. De secretaris van het dagelijks bestuur fungeert als secretaris van de algemeen vergadering en bij verhindering,' duidt de voorzitter een secretaris aan.

Art. 5.3.4 De notulen van de algemene vergadering waarin alle genomen beslissingen worden opgenomen, wordt aan alle effectieve leden gestuurd per brief of per elektronische post binnen de maand na de vergadering.

Art. 5.4.1 Behoudens andersluidende bepaling in de wet of de statuten, kan de algemene vergadering, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter van de algemene vergadering doorslaggevend.

Art. 5.4.2 De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over een statutenwijziging, als deze uitdrukkelijk in de oproepingsbrief is vermeld, ten minste 2/3 van de effectieve leden aanwezig zijn en de beslissing bij meerderheid van ten minste 2/3 van de aanwezige effectieve leden wordt genomen.

Art. 5.4.3 Alleen de effectieve leden kunnen aan de algemene vergadering deelnemen, of er zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, mits geschreven en ondertekende volmacht.

Art. 5.4.4 De stemming kan gebeuren door handopsteking of, indien het om personen gaat, geheim. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge Vergaderingen

Stemming

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK VI REKENING EN BEGROTING

Art. 6.1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december

Art. 6.2Elk jaar worden de rekeningen afgesloten en geverifieerd door het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur maakt jaarlijks de rekeningen van ontvangsten en uitgaven, de balans, het jaarverslag van het dagelijks bestuur en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, samen met het verslag van de penningmeester.

Art. 6.30e voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester hebben volmacht op de rekening. De dagelijkse financiële verrichtingen worden uitgevoerd door de penningmeester voor alle bedragen onder 500 ¬ . Bedragen die daarboven vallen, vereisen de goedkeuring en handtekeningen van minimaal drie bestuursleden.

HOOFDSTUK VII ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 7.1 De algemene vergadering kan de vervroegde ontbinding van de vereniging slechts uitspreken als ten minste 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, waarbij 4/5 meerderheid van de stemmen vereist is.

Art. 7.2De algemene vergadering duidt de vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden en bezoldiging. Art. 7.31n alle gevallen van ontbinding, om welke reden ook, zal het actief van de vereniging, na "

" aanzuivering van de schulden, worden overgedragen aan één van de Gijmelse-Langdorpse jeugdbewegingen.

HOOFDSTUK VIII LEDEN OPRICHTERS EN BENOEMINGEN VAN DE MANDATEN

De oprichters leden:

Ingrid Van der Auwera, wonende te Vennestraat 80, 3201 Langdorp

Nadia De Peuter, wonende te Bosstraat 9, 2230 Ramsel

Piet Mertens, wonende te Kapellestraat 12, 3201 Langdorp

Marlene Karremans, wonende te Vennestraat 88A,3201 Langdorp

Salaets Francis, wonende Hombergstraat 12b, 3201 Langdorp

gaan aansluitend op de oprichtingsvergadering over tot benoeming van de mandaten. Volgende benoemingen werden goedgekeurd met eenparigheid van stemmen:

Voorzitter

Ingrid Van der Auwera, wonende te Vennestraat 80, 3201 Langdorp

met Nationaal nummer: 640926-278-58

Ondervoorzitter

Nadia De Peuter, wonende te Bosstraat 9, 2230 Ramsel

met Nationaal nummer: 721111-156-36

Secretaris

Piet Mertens, wonende te Kapellestraat 12, 3201 Langdorp

met Nationaal nummer: 660527-195-28

Penningmeester

Marlene Karremans, wonende te Vennestraat 88A,3201 Langdorp

met Nationaalnummer: 630214-258-77

Opgemaakt te Langdorp op 15 december 2010,

Ingrid Van der Auwera, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden ' aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
GIJMELANDER

Adresse
VENNESTRAAT 80 3201 LANGDORP

Code postal : 3201
Localité : Langdorp
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande