CASTMEDEX

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CASTMEDEX
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 834.062.517

Publication

21/02/2013
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111r-11111111Y1(1)111111 1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0834.062.517

Benaming

(voluit) : CastMedEx

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : B -1700 Dilbeek, Bloemendal, 29

Onderwerp akte : Zetelverplaatsing

De buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid CastMedEx, met huidige zetel te B - 1700 Dilbeek, Bloemendal,: 29, gehouden op 4 februari 2013, heeft besloten de zetel te verplaatsen naar B- 1800 Vilvoorde-Houtem, Damstraat, 2.

Pierre CASTELEYN

Zaakvoerder

Damstraat, 2

B- 1800 Vilvoorde-Houtem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/03/2011
ÿþ Mol 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Vi

behi

aar

Bel; Staa

*iio31oao1 IA

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : CastMedEx

~~~~~~

~. ~ ._ ~

~ :~ ~-~~ ~0~

Griffie

083/oCeiS-4~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : B -1700 Dilbeek, Bloemendal, 29

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - OVERGANSBEPALINGEN

"

Uit een akte verleden voor notaris Didier BRUSSELMANS, te Sint-Agatha-Berchem, op 23 februari 2011, ter,

registratie neergelegd, blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap; met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door

De heer CASTELEYN Pierre Paul Hugues Ernest Ghislain, geboren te Wilrijk op 18 september 1946,: nationaal nummer 460918 341.51, identiteitskaart nummer 590-6720430-05, wonende te 1700 Dilbeek,: Bloemendal, 29.

NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met. beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen.

Haar benaming luidt: "CastMedEx":

In alle akten, facturen, brieven, aankondigen bekendmakingen, orders en andere stukken uitgaande van d& vennootschap, moet deze naam vermeld worden, en onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte: aansprakelijkheid heeft aangenomen" of "burgerlijke vennootschap o.v.v.e. BVBA", door de nauwkeurige: aanwijzing van de zetel van de vennootschap, gevolgd.

ZETEL -

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1700 Dilbeek, Bloemendal 29.

De zetel kan worden overgebracht naar iedere andere plaats, bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan dat bekendgemaakt wordt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad en mits voorafgaandelijke kennisgeving aanl de Orde van Geneesheren, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de'. vennootschap toepasselijke taalregime.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

1) De uitoefening van de verzekeringsgeneeskunde door de artsen-vennoten in naam en voor rekening van:. de vennootschap, met inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer, en onder de specifieke:beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap. De'. activiteit omvat de inning van de erelonen door en voor de vennootschap, de eventuele uitkering van een vergoeding in overeenstemming met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten, en de vereffening door de vennootschap van alle uit de medische activiteiten voortvloeiende uitgaven.

2) Het verstrekken van medische adviezen en raadgevingen.

3) Het inrichten van algemene diensten die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voomoemde activiteiten, met inbegrip van een medisch secretariaat.

4) De aankoop en het huren van alle medische apparatuur en machines.

5) De mogelijkheden scheppen om de artsen-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in hun disciplines bij te blijven.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch: overeenkomsten die de artsen-vennoten niet mogen afsluiten met andere artsen of derden zullen ook door de', vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap mag beleggen in roerende en onroerende goederen. Wanneer de vennootschap twee of- meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden, nadat het schriftelijk akkoord van de: vennoten over hun investeringsbeleid, aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld`

. werd...

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal in het algemeen alle roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn dat zij het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken of bevorderen.

De vennootschap kan alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover dit kadert in voormeld doel en in het beheer als een goede huisvader, en voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen.

Wanneer de vennootschap wegens het overlijden van haar enige vennoot tijdelijk in de onmogelijkheid verkeert om het medisch beroep uit te oefenen dan heeft dit de ontbinding van de vennootschap niet tot gevolg. De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden. Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts, kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft de activiteit van de vennootschap beperkt tot het beheer van het vermogen van de vennootschap. Indien geen van de erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden arts is en/of indien de erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid van arts bezitten, geen vennoot wensen te worden en de overleden vennoot de enige vennoot is, kunnen de erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden unaniem beslissen om het doel en de naam van de vennootschap aan te passen, zodat elke verwijzing naar een geneeskundige activiteit uit het doel en uit de naam verdwijnt.

DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor een bepaalde duurtijd. De duur zal ingaan vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, Dienst Vennootschappen en zal eindigen op 30 september tweeduizend eenentwintig (30.09.2021).

KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt twintigduizend euro (20.000,00¬ ), vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder melding van nominale waarde .

Het kapitaal is volledig geplaatst en volstort.

Het maatschappelijk kapitaal mag verhoogd of verminderd worden bij beslissing van de algemene vergadering onder de voorwaarden voorzien door het Wetboek van Vennootschappen.

Voorkeurrecht bij kapitaalverhoging door inbreng in speciën

Behoudens hetgeen bepaald is in onderhavige statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels.

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet langer zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin.dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Vermindering van het kapitaal

Tot vermindering van het kapitaal kan slechts besloten worden door een buitengewone algemene vergadering, gehouden voor de notaris, en beraadslagend zoals voor een statutenwijziging. De vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, moeten gelijk behandeld worden. Bij de vermindering dienen de overeenkomstige regels vervat in de Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

AANDELEN

Overdrachten van aandelen

De aandelen zijn steeds op naam en zij kunnen slechts door artsen verworven worden, die dezelfde discipline als omschreven in artikel 3 zullen uitoefenen.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mag geen aandeel, op straffe van nietigheid, worden afgestaan of overgedragen onder levenden, hetzij om niet, hetzij bij bezwarende overeenkomst, of overgaan wegens overlijden, dan mits toestemming van alle medevennoten.

Bovendien moet de overnemer eveneens een arts zijn, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die dezelfde discipline als omschreven in artikel 3 zal uitoefenen, en die in het kader van de vennootschap zijn beroep uitoefent of zal uitoefenen.

Indien nochtans na weigering van de overdracht, een vennoot toch wenst zijn aandelen over te dragen aan een niet aanvaarde persoon, zijn de weigerende vennoten verplicht, binnen de twee maanden na een schriftelijk verzoek gericht aan het bestuursorgaan van de vennootschap, hetzij die aandelen zelf aan te kopen, hetzij een andere koper aan te wijzen.

Bij weigering van de overgang van de aandelen aan erfgenamen of legatarissen van de overledene, genieten de overblijvende vennoten van hetzelfde voorkeurrecht tot overname als hierboven bepaald, en wordt de afkoopwaarde op dezelfde basis bepaald.

Indien de overblijvende vennoten van het voorkeurrecht wensen gebruik te maken, zullen de aandelen door hen worden overgenomen in evenredigheid tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten, behalve bij andersluidende overeenkomst tussen hen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Wordt dit voorkeurrecht echter niet door al die vennoten uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen aangeboden aan de vennoten die hun voorkeurrecht wel wensen uit te oefenen in een zelfde evenredigheid.

Bij weigering van afstand of overdracht, zal de afkoopprijs moeten betaald worden aan de vennoten aan wie de afstand geweigerd werd, of aan de geweigerde erfgerechtigden naargelang het geval, binnen de zes maanden te rekenen vanaf de betekening van de weigering.

Bij weigering aan een niet-vennoot om toe te treden tot de vennootschap, moeten er geen redenen opgegeven worden. Er is geen verhaal mogelijk tegen een weigering, noch tegen de waardebepaling voorzien voor de afkoop van de aandelen.

De betrokken uitgesloten erfgerechtigden bij overgang wegens overlijden, en de vennoten aan wie de afstand aan een voorgestelde overnemer geweigerd werd, zijn ertoe verplicht, binnen de maand van de beslissing tot overname van de aandelen door medevennoten of door nieuwe toegelaten vennoten, de overgang af te tekenen in het register van aandelen.

Bij verzuim zal het bestuursorgaan van de vennootschap, een maand na het vruchteloos verzoek daartoe aan de betrokkenen bij aangetekende brief gedaan, namens hen de overgang in het register mogen tekenen. De termijn die toegestaan werd voor het betalen van de afkoopwaarde, kan geen aanleiding geven tot het uitstellen van de overgang in het register, welke overgang geenszins als kwijting zal mogen beschouwd worden.

In alle gevallen dient het aandelenbezit van de vennoten zich te verhouden als hun respectieve activiteiten in de vennootschap.

De verdeling der aandelen in de vennootschap mag niet beletten dat elke geneesheer vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk.

Overdrachtsprocedure en overdrachtsprijs

Elke overdracht moet voorafgaandelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft. De erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van de aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, hebben recht op de tegenwaarde van hun aandelen. De waarde van de aandelen wordt steeds bepaald op basis van de bedragen van de laatste jaarbalans waarbij geen rekening wordt gehouden met de onlichamelijke handelswaarde, tenzij andersluidende overeenkomst tussen de vennoten. Aandelen mogen wegens overlijden overgaan op andere përsonen op voorwaarde dat binnen de maand na het overlijden van de vennoot de procedure tot wijziging van de naam en het maatschappelijk doel aangevat wordt, zodat de beoefening en bevordering van de geneeskundige praktijk onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschapsrechtelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

Inkoop eigen aandelen

De vennootschap kan haar eigen aandelen slechts verkrijgen mits onmiddellijke vernietiging.

De inkoop is niet toegelaten indien hij tot gevolg heeft dat het eigen vermogen (netto-actief) minder bedraagt

dan het maatschappelijk kapitaal.

Ondeelbaarheid

De aandelen zijn ondeelbaar en onsplitsbaar ten aanzien van de vennootschap.

De aandelen mogen niet in pand gegeven worden. De rechten van de aandelen in onverdeelde eigendom of

in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom worden geschorst tot overdracht in volle eigendom

aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

Rechtverkrijgenden

Het bezit van een aandeel brengt van rechtswege de instemming met de statuten en de beslissingen en beraadslagingen van de algemene vergadering mede.

De erfgenamen, legatarissen, schuldeisers of andere rechthebbenden van een vennoot of van een zaakvoerder, kunnen onder geen enkel beding tussenkomen in het bestuur van de vennootschap, noch inventaris te doen opmaken van de maatschappelijke goederen en waarden, noch het leggen van zegels op de goederen en waarden van de vennootschap uitlokken, noch de in vereffeningstelling van de vennootschap en de verdeling van haar vermogen nastreven. Ze moeten zich voor de uitoefening van hun rechten houden aan de jaarrekeningen, balansen en inventarissen van de vennootschap en zich schikken naar de beslissing van de algemene vergadering en het bestuursorgaan.

Register van aandelen

Elke aandelenoverdracht zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen.

Uitoefening geneeskunde

De geneeskunde wordt uitsluitend door de artsen-vennoten uitgeoefend en in geen geval door de vennootschap. Elke vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. Wordt een

vennoot geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing en mogen noch de vennootschap noch één der vennoten gedurende de straftijd een vervanger aanstellen onverminderd zijn verplichtingen ten aanzien van de continuïteit van de zorgen conform de medische deontologie. Rekening houdend met de professionele autonomie van de geneesheer dienen alle geneesheren vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

BESTUUR - TOEZICHT

Samenstelling bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, die verplicht

vennoot en arts moet(en) zijn, te benoemen door de statuten of door de algemene vergadering.

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische

activiteiten. Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van zaakvoerder herleid tot

maximum 6 jaar, eventueel hernieuwbaar.

Vergoedingen - Kosten en uitgaven

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering. De werkverdeling, alle vergoedingen voor het gepresteerde werk  inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder en terugbetalingen van kosten en vacaties- worden vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen artsen-vennoten die onderworpen is aan de voorafgaande goedkeuring van de Orde van Geneesheren.

Persoonlijk belang

Wanneer één of meer zaakvoerders bij een verrichting die de goedkeuring van het bestuursorgaan behoeft, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang hebben van vermogensrechterlijke aard dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van het bestuursorgaan, zullen zij zich gedragen naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

e

Machten - Bevoegdheden en delegatie van bevoegdheden

ledere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van beschikking en van bestuur, te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de statuten en het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

>11 Het bestuursorgaan mag welbepaalde bevoegdheden voor niet-medische daden van dagelijks bestuur overdragen aan elke persoon die zij bekwaam zou achten. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor één bepaalde of een reeks van bepaalde niet-medische handelingen zijn geoorloofd. Gevolmachtigden verbinden de vennootschap uitsluitend binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd ' de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

0

Vertegenwoordigingsbevoegdheid - Akten en rechtsvorderingen

ó De vennootschap wordt, ten overstaan van derden, in en buiten rechte, in alle rechtshandelingen en akten, met inbegrip van die akten die de tussenkomst vereisen van een openbaar ambtenaar, geldig vertegenwoordigd

o door een zaakvoerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door een zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn. Bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur wordt de vennootschap geldig verbonden door een gedelegeerde tot dit bestuur.

Binnen het kader van hun mandaat is de vennootschap geldig vertegenwoordigd door bijzondere

" gevolmachtigden.

Toezicht

Indien het Wetboek van Vennootschappen dit vereist, wordt het toezicht op de vennootschap toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Ook als de wettelijke normen terzake daartoe niet verplichten, kan de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen beslissen om toch een commissaris te benoemen.

Ingeval geen commissaris benoemd werd, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan hij zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een externe accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

ALGEMENE VERGADERINGEN

Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De algemene vergadering van vennoten, zo zij regelmatig is samengesteld, vertegenwoordigt de algeheelheid van vennoten. Zij heeft geen andere bevoegdheden dan binnen de door het Wetboek van Vennootschappen of de statuten bepaalde grenzen.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, wordt van rechtswege gehouden op de derde vrijdag van de maand juni om achttien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de volgende werkdag plaats.

De gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Oproeping

De oproepingsbrieven voor de vergaderingen worden vijftien dagen op voorhand door een bij de post

aangetekende brief aan de vennoten gestuurd, behalve zo laatstgenoemden het bestuursorgaan ervan

vrijstellen.

De oproeping vermeldt steeds de agenda.

Vertegenwoordiging

Elke vennoot mag zich op een algemene vergadering doen vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot.

Iedere gevolmachtigde mag slechts één volmacht uitoefenen.

De volmacht moet bij brief, telefax of elk ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening), gegeven worden en moet worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Het bestuursorgaan kan de tekst van deze volmachten vastleggen en eisen dat deze uiterlijk vijf werkdagen voor de datum van de vergadering worden neergelegd op de zetel van de vennootschap.

Beraadslaging

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen over de onderwerpen die op de agenda voorkomen.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts worden beraadslaagd in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. In de notulen van zulke vergadering moet de éénparige beslissing om buiten de agenda te beraadslagen, geacteerd worden. Ook de vervulling van de oproepingsformaliteiten is niet vereist wanneer alle vennoten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.

BOEKJAAR - JAARREKENING  WINSTVERDELING - DIVIDENDEN

Boekjaar - Jaarrekening - Jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde kalenderjaar.

Vijftien dagen voor de jaarvergadering worden de jaarrekening en de resultatenrekening, met de toelichting

en de verplichte verslagen, neergelegd op de zetel ter inzage van de vennoten.

Winstverdeling

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de te bestemmen winst van het boekjaar. Van deze winst wordt tenminste vijf ten honderd voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één / tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst, met éénpang akkoord van alle artsenvennoten.

Er wordt geen vergoeding toegekend voor het ingebrachte kapitaal, noch voor de voorschotten die door vennoten of hun echtgenoten aan de vennootschap gedaan worden, tenzij de algemene vergadering anders zou beslissen.

Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het éénpang akkoord nodig van alle artsen-vennoten.

BEPALINGEN INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Toepassing

Alle bovenstaande bepalingen zijn eveneens van toepassing wanneer de vennootschap slechts één vennoot

zou tellen, in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Overdracht van aandelen

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, mogen de aandelen van de enige vennoot, op straffe van nietigheid, slechts worden overgedragen onder levenden en overgaan wegens overlijden, aan artsen, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die dezelfde discipline als omschreven in artikel 3 zullen uitoefenen, en die in het kader van de vennootschap hun volledige, medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen, tenzij besloten werd het vennootschapsdoel en de naam te wijzigen, zodat het geen professionele artsenvennootschap meer betreft. Indien dit niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding. Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Tot overdracht van alle of van een gedeelte van zijn aandelen onder levenden, wordt door de enige vennoot alleen beslist.

ONTBINDING - VEREFFENING

Ontbinding - vereffening

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter dan wel besluit

van een buitengewone algemene vergadering plaatsgrijpt, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor

haar vereffening tot de sluiting ervan.

Benoeming van vereffenaar(s).

Bij de ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, zal de algemene vergadering van de vennoten bij gewone meerderheid van stemmen, één of meerdere vereffenaars benoemen die ze ten allen tijde kan ontslaan of vervangen. Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is het bestuursorgaan van rechtswege de vereffenaar. De algemene vergadering kan ten allen tijde bij gewone meerderheid, de vereffenaars benoemen of afzetten. De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is gehomologeerd.

Bij de ontbinding van de vennootschap zal een beroep gedaan worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Bevoegdheden van vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de

algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit.

Wijze van vereffening

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de liquidatie, of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt het saldo van het vennootschapsvermogen gelijkelijk verdeeld over alle volledig afbetaalde aandelen. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden afbetaald, herstellen de vereffenaars voor de verdeling het evenwicht, door alle aandelen op gelijke voet te plaatsen, hetzij door bijkomende opvragingen van stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden afbetaald hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld voor de aandelen die voor een groter gedeelte werden afbetaald. Het saldo wordt eveneens tussen alle aandelen verdeeld.

ALGEMENE SCHIKKINGEN

Uitoefening van de geneeskunde

De geneeskunde wordt uitsluitend door de artsen-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, en in geen geval door de vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van elke artsvennoot is onbeperkt.

De arts moet verzekerd zijn voor zijn medische fouten en ook de aansprakelijkheid van de vennootschap moet verzekerd zijn.

Elke arts - vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Zowel de deontologische voorschriften als de regelingen over de praktijkvoering betrekkelijk de samenwerking tussen de artsen - vennoten zullen vastgelegd worden in een huishoudelijk reglement.

Comparant verklaart er kennis van te hebben dat bij inbreng van zijn volledig medische activiteiten in een professionele vennootschap, hij geen andere professionele vennootschap kan oprichten.

Karakter van de statutaire bepalingen

Al de artikelen en clausules die er zich toe beperken in deze statuten algemene bepalingen over te nemen die in het Wetboek van Vennootschappen staan ingeschreven en niet verplichtend moeten opgenomen worden, verkrijgen door hun inlassing die enkel als voorlichting is bedoeld, niet het karakter van uitdrukkelijke statutaire clausules. Ze zullen automatisch, zonder statutenwijziging, aangepast worden aan eventuele wijzigende wètsbepalingen.

Keuze van woonplaats

De vennoten, zaakvoerder(s), commissarissen en vereffenaars, die in het buitenland wonen, doen voor de uitvoering van de statuten, keuze van woonplaats op de maatschappelijke zetel, waar hun geldig alle kennisgevingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen kunnen worden gedaan.

Nietigheden

Bepalingen in onderhavige statuten van de vennootschap, die strijdig zouden zijn of worden met dwingende wettelijke bepalingen, zullen als niet geschreven worden aanzien, en zullen geenszins de nietigheid van deze statuten of andere bedingen ervan tot gevolg hebben.

Gemeen recht

Voor al hetgeen in de huidige statuten niet is voorzien, wordt er verwezen naar het Wetboek van

Vennootschappen.

Voor-behotiden 'aan het Belgisch Staatsblad

Bijgevolg worden deze wetsbeschikkingen, van dewelke op een . _.. .. _ rl f i......... nee wordt .. ,.

geoorloofde wijze niet afgeweken,

aanzien als opgenomen in de huidige statuten.

Bevoegde rechtbank

Voor alle twistpunten tussen de vennootschap, haar aandeelhouders, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars betreffende de vennootschapszaken en de uitvoering van deze statuten, is uitsluitende bevoegdheid toegemeten aan de rechtbanken van de maatschappelijke zetel, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

OVERGANGSBEPALINGEN

De comparant neemt de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter

griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar:

" Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd.

De comparant verklaart te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparant verklaart dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van de akte. Deze overneming zal maar effect i sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

SLOTBEPALINGEN

De comparant heeft bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

b. te benoemen tot deze functie: hemzelf, de heer Pierre Paul CASTELEYN, voornoemd, die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

d. het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden, behoudens andersluidende beslissing van de volgende jaarvergadering.

e. geen commissaris te benoemen.

VOLMACHT

De bvba ALASKA, met zetel te 9220 Hamme, Zwaarveld, 41, met de neogelijkheid van indeplaatsstelling, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om over de fondsen te beschikken, alle documenten te ondertekenen en, in voorkomend geval alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

Voor analytische uitgifte.

Samen neergelegd : expeditie.

Meester Didier BRUSSELMANS.

Notaris.

Gisseleire Versélaan 20.

B - 1082 Brussel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende menterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

20/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.06.2015, NGL 17.07.2015 15312-0378-013
28/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 20.07.2016 16349-0046-013

Coordonnées
CASTMEDEX

Adresse
DAMSTRAAT 2 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande