ASPIRANT BAKER

Association sans but lucratif


Dénomination : ASPIRANT BAKER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.505.073

Publication

05/04/2013
ÿþ MoD22

1?:t' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

tijig113qiiji iN

BRUSSEL

26 MRT 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0876.505.073

Benaming

(voluit) : Aspirant Baker

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rink 49 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Onderwerp akte : Statutenwijziging - doelwijziging - wijziging gemachtigden

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering van 15 maart 2013 heeft in haar zitting besloten om de statuten te wijzigen als volgt:

ARTIKEL 3 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging heeft als doel het organiseren van wedstrijden, promotie, demonstratie en technische raadgevingen voor de bakkerij, opvolging en opleiding van bakkers.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze. handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht of besteed wordt aan een liefdadigheidsdoel.

ARTIKEL 5 wordt gewijzigd als volgt:

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen, De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden,

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden moeten bereid zijn actief deel te nemen aan evenementen die de vzw organiseert of aan deelneemt, zoals omschreven in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL B wordt gewijzigd als volgt:

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 15 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Op de laatste blz. van Luik R vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetaj van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen Onthoudingen en ongeldige stemmen worden meegerekend als tegenstemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 18 wordt gewijzigd ais volgt:

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 20 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en een secretaris en kan daarnaast elke functie die noodzakelijk is voor de werking van de vzw vaststellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de verenging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders of door het individuele optreden van de voorzitter of van de secretaris, Voor financiële verrichtingen is de vereniging echter slechts geldig vertegenwoordigd door ofwel twee bestuurders, ofwel tot een bedrag van 500 EUR door de voorzitter of door de eventuele aangestelde schatbewaarder.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen

Het dagelijks bestuur wordt omschreven ais de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen,

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij

de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de

meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

evenwel binnen de zeven kalenderdagen' bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat ais een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 24 wordt gewijzigd als volgt:

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen Jaar en voor de begroting van het komend jaar,

ARTIKEL 27 wordt gewijzigd als volgt:

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief of per mail tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 33 wordt gewijzigd als volgt

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die bijgehouden worden op de maatschappelijke zetel.

De verslagen kunnen op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden

ingezien.

De raad van bestuur heeft op 1 januari 2006 kennis genomen van het ontslag als vertegenwoordiger van: Vandenbrande Pascal, Kapelledreef 3, 8750 Zwevezele, geboren op 22/0311968, te Zwevezele

De raad van bestuur heeft op 15 maart 2013 de functieverdeling onder de bestuurders herbevestigd als volgt:

Voorzitter: Deville Guido, Rink 49, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, geboren op 06/03/1960, te Sint-Pieters-Leeuw Secretaris: Roels Patrick, Victor van Sandelaan 9, 9230 Wetteren, geboren op 08/1211952, te Watteren Schatbewaarder: Neirynck Jan, Leemputstraat 11, 8792 Waregem, geboren op 25/09/1965, te Waregem Ondervoorzitter: Van Cauwenbergh Stephan, Kokejanestraat 108, 7850 Petit Enghien, geboren op

0410511969, te Elsene

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de verenging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders of door het individuele optreden van de voorzitter of van de secretaris. Voor financiële verrichtingen is de vereniging echter slechts geldig vertegenwoordigd door ofwel twee bestuurders, ofwel tot een bedrag van 500 EUR door de voorzitter of door de schatbewaarder.

Te Sint-Pieters-Leeuw, op 15 maart 2013 "

Deville Guido Roels Patrick

Voorzitter Secretaris

~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ASPIRANT BAKER

Adresse
RINK 49 1600 SINT-PIETERS-LEEUW

Code postal : 1600
Localité : SINT-PIETERS-LEEUW
Commune : SINT-PIETERS-LEEUW
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande