APROPO

Association sans but lucratif


Dénomination : APROPO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.692.116

Publication

12/12/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

c),J GqQ

1

1111111_1g1Ilell

Ondernemingsar : Benaming

(voluit) ; APROPO

"7-IJSSEL

E 3 UE(..; 2012

G riffie

Bijlagen bij-het Belgisch Staatsblad 12112/2012 - Annexes darMonit lirbelgé

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel . Heidestraat 1, 1502 Lembeek

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten, benoeming Raad van Bestuur

Uittreksel uit de aktes

De ondergetekenden:

1. van Poucke Thomas, geboren te Genk op 1610411981, Heidestraat 1, 1502 Lembeek

2. Provost Geert, geboren te Halle op 05/10/1979, Adv. Debackerstraat 51, 9450 Denderhoutem

3. Dejaegher Elke, geboren te Leuven op 15/07/1983, Heidestraat 1, 1502 Lembeek

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 met de hiernavolgende statuten.

Titel I Naam - zetel - doel - duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "APROPO". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL", worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Heidestraat 1, 1502 Lembeek (de zetel van de vzw kan verplaatst worden). De: vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. Alle stukken voorgeschreven door de. VZW-wet worden neergelegd ln het dossier, bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het', voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel: de behartiging van het bevorderen en organiseren van sport- en bewegingsactiviteiten gericht naar een breed publiek wonende in het Pajottenland en omstreken. De vereniging wil activiteiten organiseren waarbij sport, beweging, ontspanning, expressie, interactie en groepsbinding, centraal staan.

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door:

a) het organiseren van sportkampen en sportinitiaties naar diverse doelgroepen toe.

b) het organiseren van bijscholingen naar sportbestuurders toe

c) het organiseren van sportvervolmakingsdagen

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen,

Op de laalsle blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vaan Ce rnelnrmenlerende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd dc vereniging, stichting ut or;vnrsrnc ten aan7icn van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titelli Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden

De vereniging telt ten minste drie leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld in het huishoudelijk reglement. De bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6

Elk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluiten schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toetredend lid.

Artikel 7

Het jaarlijkse lidgeld voor leden is vastgesteld op maximum 100 euro. De algemene vergadering bepaalt

binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 8

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement

van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

de belangen van de verenging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de verenging mits het opsturen van een aangetekend schrijven

aan de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op emstige wijze schendt.

Die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap van elk lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III Raad van Bestuur fi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum 2 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo door vrijwillig ontslag (brief voor vrijwillig ontslag dient verzonden te worden naar de zetel van de vzw APROPO) of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

a) de raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester kiezen, Afzetting van één van de gemachtigden kan gebeuren bij een gewone meerderheid en is een bevoegdheid van de algemene vergadering.

b) ieder lid van de raad van bestuur kan de raad bijeenroepen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid, wordt hij vervangen door de oudste aanwezige (eventuele) ondervoorzitter of bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigt. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend,

c) iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d) van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13

a) De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b) Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de individuele handtekening van één van de bestuurders. Bestuurders die namens de raad de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

c) De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van zijn dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddelijke ingang warden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen vanhet dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen meet leveren. Vrijwillige ambtsbeëindiging van de dagelijks bestuurder moet gebeuren met een aangetekende brief gericht naar de zetel van vzw APROPO.

d) De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen hieraan kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV Algemene vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de

raad van bestuur of door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

, ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Artikel 15

De algemene vergadering is bevoegd voor

-wijzigen van statuten

- benoemen of afzetten van bestuurders

- goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

- vrijwillig ontbinden van de vereniging

- uitsluiten van een lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 16

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks

vereist maar sowieso éénmaal per jaar of wanneer één vijfde van de leden hierom vraagt.

De leden worden tenminste 14 dagen voor de vergadering via gewone post of elektronische post

uitgenodigd op de algemene vergadering.

De oproeping bevat tevens de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Artikel 17

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zat de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statuutwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een

bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register.

Uittreksels daarvan worden ondertekend door een secretaris of een bestuurder.

Tite! V

Artikel 19

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI Begrotingen - rekeningen - controle

Artikel 20

a) Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b) De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan bestuurders, en desgevallend, de commissaris.

c) De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel VII Ontbinding - Vereffening

Artikel 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig en belangeloos doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging.

ce

Voorbehouden aan het' Belgisch Staatsblad

Bijlagen-bij-het Belgisch Staatsblad 12/12/2012 Annexes du Moniteur belge

N00 2.2

Luik B - Vcrvolq

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die

deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk.

De algemene vergadering heeft als raad van bestuur van de vereniging benoemd:

Thomas van Poucke, Heidestraat 1, 1502 Lembeek, geboren op 16/04/1981 te Genk.

Geert Provost, Advocaat Debackerstraat 51, 9450 Denderhoutem, geboren op 05/10/1979 te Halle.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en het uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

De raad kan slechts geldig beslissen indien men ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigt. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of diens vervanger doorslaggevend.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies toegewezen:

Voorzitter - afgevaardigd bestuurder: Thomas van Poucke, Heidestraat 1, 1502 Leenbeek, geboren op 16/04/1981 te Genk.

Secretaris - afgevaardigd bestuurder: Geert Provost, Advocaat Debackerstraat 51, 9450 Denderhoutem, geboren op 05/10/1979 te Halle.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de individuele handtekening van één van de bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De afgevaardigd bestuurder is bevoegd om in naam van de VZW op te treden in alle zaken van dagelijks bestuur alsook om in deze zaken door zijn enige handtekening de vereniging te verbinden.

Aldus opgemaakt te Lembeek, op 05/10/2012

L'

4.

Elke Dejaegher

Oprichter

Thomas van Poucke Geert Provost

Voorzitter - af . s urder Secretaris - afgevaardigd-bes ' rder

e Me"

Op de laatste b17. van Luik B vermelden ' Recto . Naam en hoedanigheid vun r!c in: trumcnterendc notaris, hetzij van de perso(o)n(cn)

bevoegd de vereniging, nl r.1c3rdnierne ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam on handtekenum:

Coordonnées
APROPO

Adresse
HEIDESTRAAT 1 1502 LEMBEEK

Code postal : 1502
Localité : Lembeek
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande