APOTHEEK DE MERODE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : APOTHEEK DE MERODE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.479.309

Publication

20/06/2012
ÿþ Mod W°,d 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

!1

" izioeasa

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koo harde

te Leuven, de 1 1 JUNI 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0SuC 139E 3°9

Benaming

(voluit) : Apotheek de Merode

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3080 Tervuren (Vossem), Lindenberg 16

Onderwerp akte : BVBA: oprichting

Uit een akte verleden voor meester Isabelle Mostaert, geassocieerd notaris te Leuven op 29 mei 2012 te Leuven 2de kantoor op 1 juni 2012, boek 1370 blad 13 vak 1, blijkt dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam « Apotheek de Merode », met zetel te 3080 Tervuren (Vossem), Lindenberg 16, met onbeperkte duur, door :

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid " E & A Farma" met maatschappelijke zetel te 3080 Tervuren (Vossem), Lindenberg 16, BTW BE 0477.349.371, ondernemingsnummer 0477.349.371, ingeschreven in het rechts personenregister te Leuven.

Alhier vertegenwoordigd, overeenkomstig de statuten, door haar statutaire zaakvoerders, de heer Johan Louis Joseph EYKENS, wonende te 3080 Tervuren (Vossem), Lindenberg 16 en mevrouw Inge Marina Paul ANNAERT, wonende te 3080 Tervuren (Vossem), Lindenberg 16

waarvan het kapitaal TWEEHONDERDVIERENTACHTIGDUIZEND EURO (¬ 284.000,00) bedraagt, ingebracht in natura, volledig volstort is en vertegenwoordigd is door TWEEDUIZEND ACHTHONDERDVEERTIG (2.840) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, waarop wordt ingeschreven door:

waarop wordt ingeschreven door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "E & A Farma", voornoemd, die een inbreng in natura deed van de apotheek met stamnummer 1226.26, omvattende immateriële vaste activa en materiële vaste activa, en dit voor een waarde van TWEEHONDERDVIERENTACHTIGDUIZEND euro (¬ 284.000) waarvoor haar TWEEDUIZEND ACHTHONDERDVEERTIG (2.840} aandelen worden toegekend;

3) met een boekjaar dat begint op één januari en wordt afgesloten op éénendertig december van hetzelfde kalenderjaar; het eerste boekjaar wordt afgesloten op éénendertig december tweeduizend dertien;

4) met de jaarvergadering op de laatste vrijdag van de maand juni om twintig uur (20,00uur). Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag, De eerste jaarvergadering heeft plaats in tweeduizend veertien.

5) met ais gemachtigden tot besturen één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die elk afzonderlijk de vennootschap kunnen vertegenwoordigen.

Tot gewone zaakvoerder voor de onbeperkte duur worden aangesteld:

-De heer EYKENS Johan, voornoemd;

-Mevrouw ANNAERT Inge, voornoemd.

INBRENGEN IN NATURA

Verslagen;

- Overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen werd een revisoraal verslag opgesteld met volgende besluit aangaande de bij gezegde natura-inbreng toegepaste schattingswijze en de ervoor als tegenprestatie verstrekte vergoeding, Voormeld verslag werd opgemaakt door de heer Luc RAVERT, bedrijfsrevisor bij het bedrijfsrevisorenkantoor BVBA "Ravert, Stevens & C°", kantoorhoudende 1860 Meise, H. Van Dievoetlaan 1, op 23 mei 2012:

"Ondergetekende, de burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen "Ravert, Stevens & C°", bedrijfsrevisorenkantoor, met zetel te 1860 Meise, H. Van Dievoetlaan 1, vertegenwoordigd door de heer Luc RAVERT, bedrijfsrevisor, verklaart hierbij dat uit zijn onderzoek van de voorgenomen inbreng in natura bij de oprichting van de BVBA" APOTHEEK DE MERODE" is gebleken dat

- de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren;

- de oprichters van bestanddelen en voor de van de inbreng in natura;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

de vennootschap zijn verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

- de beschrijving van de inbrengen in natura aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

- de toegepaste methoden van waardering in hun geheel genomen en onder normale omstandigheden redelijk zijn en op gepaste wijze toegepast worden ter bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding, rekening houdend met het "going concern" principe.

- De inbrengwaarde waartoe de methoden van waardering hebben geleid, komen ten minste overeen met de als tegenprestatie verstrekte vergoeding, met name de uitgifte van 2.840 aandelen zonder nominale waarde aan de oprichter-vennoot, zijnde de BVBA E&A Farma

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Oit verslag werd opgesteld door ondergetekende bedrijfsrevisor overeenkomstig de bepalingen van artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen, en mag niet voor andere doeleinden gebruikt of aangewend worden.

Aldus opgesteld te Meise, op datum van 23 mei 2012 door het bedrijfsrevisorenkantoor BVBA "Ravert, Stevens & C°", vertegenwoordigd door :

Luc RAVERT

Bedrijfsrevisor"

- Over het belang van gezegde inbreng voor de vennootschap, door de oprichters.

Omschrijving van de ingebrachte goederen

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid verklaart in de vennootschap volgende inbreng te doen:

Inbreng van apotheek met stamnummer 1226.26 met uitbating te Mechelen, Frederik de Merodestraat 60 omvattende:

- De immateriële vaste activa, met name de inbreng van het klantenbestand, het leveranciersbestand, de know-how en de relaties (patiënten, ziekenfondsen, Riziv), de operationele en de administratieve organisatie en dit voor een waarde van HONDERDENTIENDUIZEND EURO (¬ 110.000,00);

- De materiële vaste activa, met name de inrichting, de installaties, de toestellen en het materiaal en dit voor een waarde van HONDERDVIERENZEVENTIGDUIZEND EURO (¬ 174.000,00)

Deze inbrengen in natura staan nader beschreven in voormeld verslag van de bedrijfsrevisor.

De hierboven beschreven inbreng, welke ter beschikking van de vennootschap is, wordt uitdrukkelijk aanvaard door de verschijners en wordt geschat op een waarde van TWEEHONDERDVIERENENTACHTIG DUIZEND EURO (¬ 284.000,00).

De vennootschap heeft als doel:

het voeren van alle activiteiten die normaal behoren tot deze van de uitbating van een officina-apotheek toegankelijk voor het publiek, met inbegrip van alle handelingen die daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden of er nauw bij aansluiten en derhalve ondermeer;

de magistrale bereiding van en kleinhandel in geneesmiddelen, allo-of homeopatisch; de aflevering van

farmaceutische, parafarmaceutische en homeopatische producten, verbandstoffen,

gezondheidsvoedingswaren, kindervoeding en dieetartikelen, producten en artikelen voor persoonsverzorging, schoonheidsproducten en de eraan verbonden zorgenverstrekking, parfumerieën en cosmetica, drogisterij-artikelen en optiek, dit alles in de ruimste zin; voorgaande opsomming is slechts gegeven ten titel van voorbeeld en Is niet beperkend bedoeld.

Behoudens andersluidende overeenkomst, wordt het voorkeurrecht verbonden aan aandelen waarop een vruchtgebruik rust, uitgeoefend door de blote eigenaar en verwerft de vruchtgebruiker het vruchtgebruik op de zo verworven aandelen. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen; de aandelen die deze alleen verkrijgt, behoren hem toe in voile eigendom,

De overige rechten verbonden aan zulke aandelen, zullen door de vruchtgebruiker worden uitgeoefend, behoudens andersluidend akkoord tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar of verzet door deze laatste. In gevel van verzet is het stemrecht geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of tot na een rechterlijke uitspraak dienaangaande.

Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat één enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

Elke vennoot kan op een algemene vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot; stemmen mogen niet per brief uitgebracht worden behoudens in het hierna bepaalde geval van schriftelijke besluitvorming.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op een correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Het batig overschot van cie resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten, lasten en afschrijvingen, zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekening, maakt de nettowinst uit.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer de reserve één/tiende heeft bereikt van het kapitaal. Ze wordt opnieuw verplicht indien, om gelijk welke reden, de reserve aangetast is.

Het overblijvend saldo krijgt de bestemming die de algemene vergadering eraan geeft. Geen uitkering mag echter geschieden indien, op datum van afsluiting van het laatste boekjaar, het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld te worden naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening uitgevoerd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om één of meer vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen, niet naleving van de wettelijke voorschriften terzake,

Na aanzuivering van alle kosten, schulden en lasten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, welke verdeling vooraf door de bevoegde Rechtbank van Koophandel moet worden goedgekeurd, wordt het nettoactief verdeeld onder de vennoten.

Zijn alle maatschappelijke aandelen niet in gelijke mate gestort dan zullen de vereffenaars, vooraleer tot uitkeringen over te gaan, het evenwicht herstellen, hetzij door bijkomende stortingen te eisen lastens de niet voldoende gestorte aandelen, hetzij door een.voorafgaande terugbetaling in speciën te doen in het voordeel van die aandelen die voordien zijn gestort in een grotere verhouding.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL,

DE NOTARIS, Isabelle MOSTAERT

Tegelijk hiermede neergelegd:

-uitgifte van voormelde oprichtingsakte

- verslag bedrijfsrevisor overeenkomstig artikel 219 W.Venn

-verslag van de oprichter inzake het belang van gezegde inbreng voor de vennootschap

Voorbehouden aan het l3etgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden = Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
APOTHEEK DE MERODE

Adresse
LINDENBERG 16 3080 VOSSEM

Code postal : 3080
Localité : Vossem
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande