ALEYDIS

Association sans but lucratif


Dénomination : ALEYDIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 852.105.903

Publication

18/07/2011
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-

I~N~YVIYV~V~YNINI~I~V~

*11110135*

On> erner iiigsrd : 0852.105.903

Bartemng

vc°: °^p : ALEYDIS

(v.rlkort) :

VZW

Zete:: Elisabethiaan 103b

3200 Aarschot

Cnr2c7vgam eEb : Wijziging statutenlBenoemingen Raad van Bestuur

Aleydis VZW

Elisabethlaan 103b

3200 Aarschot

KBOnr 0.852.105.903

Wijziging der statuten

De Algemene Vergadering verklaart de statuten van de VZW Aleydis, verschenen in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 19 juli 1979 als volgt in zijn geheel te wijzigen, ingevolge de beslissing van de Algemene Vergadering de dato 4 mei 2011

Benaming

Art 1: De vereniging draagt als naam "Aleydis" , vereniging zonder winstoogmerk

Zetel/identificatie

Art 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 3200 Aarschot, Elisabethlaan 103B.

Art 3: De vereniging is ingeschreven bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder het nummer 0.852.105.903 en valt onder de bevoegdheid van het gerechtelijk

arrondissement Leuven.

Doel

Art 4: De vereniging is een socio-culturele vereniging, die boven elke politieke of

ideologische strekking staat en heeft als hoofddoel het inrichten van kamertoneel. Daarnaast kan zij ook andere socio-culturele activiteiten inrichten of als vereniging deelnemen aan dergelijke door andere instanties ingerichte activiteiten. Zij drijft geen nijverheids- of handelszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan leden. Zij kan aile roerende en onroerende goederen, die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Op de laatste biz. van fuik B ver,-ra:der.. Recto : Naam en hoedar;;ghs:d van de ;rstru;nanterenda notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Boren " Alaam on hanAtp:non.'nn

lilezr7er3^yd geeti tMr

Rech:b; =r<: %/Te r Kr#~ i ardor

te Leuven,

DE ;'re,fER,

GÉINUs

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Duur

Art 5: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan op ieder ogenblik door de Algemene Vergadering, mits in achtneming van de

statutaire en wettelijke beschikkingen, ontbonden worden.

Lidmaatschap

Art 6: Het aantal effectieve leden van de vereniging is onbeperkt, maar bedraagt minimum drie. De effectieve leden zijn minimum 18 jaar oud.

Art 7: De aanvraag tot lidmaatschap gebeurt per brief of e-mail aan de zetel van de vereniging. Men wordt effectief lid na aanvaarding door de Raad van Bestuur en bij weigering door deze na aanvaarding door de Algemene Vergadering, mits betaling van een jaarlijkse bijdrage van maximum 50 euro en mits akkoordverklaring met de beleidsopties en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Het lidmaatschap start bij storting van de bijdrage en eindigt op 31 augustus daaropvolgend, tenzij het wordt vernieuwd mits betaling van de jaarlijkse bijdrage voor 15 september. Het lidmaatschap eindigt onmiddellijk bij ontslag of uitsluiting van het lid. Een lid meldt zijn ontslag per brief of per e-mail aan de zetel van de VZW.

Art 8: Naast de effectieve leden kunnen ook andere personen toetreden tot de vereniging. Deze kunnen deelnemen aan de werking van de vereniging, maar hebben geen stemrecht. Zij worden de toegetreden leden genoemd. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding of het beeindigen van het lidmaatschap.

Het verder gebruik van de term "lid" of "leden" in de statuten verwijst telkens naar effectief lid of effectieve leden.

Algemene Vergadering

Samenstelling

Art 9: Aile leden vormen samen de Algemene Vergadering

Algemene Vergadering

Bevoegdheden

Art 10: De Algemene Vergadering is bevoegd voor

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

3.de benoeming en afzetting van commissarissen en de bepaling van hun eventuele

bezoldiging

4.de goedkeuring van de begroting en van de rekening

5.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

6.de bepaling van rechten en plichten van de leden in een huishoudelijk reglement

7.het vastleggen van de beleidsopties

8.de uitsluiting van een lid

9.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

10.de ontbinding van de vereniging en aile gevallen waarin de statuten het vereisen

Art 11: Elk lid van de Algemene Vergadering heeft het recht om via een motie van wantrouwen de uitsluiting van een lid te vragen. De motie van wantrouwen wordt ingediend bij de voorzitter en de secretaris, die ze voorlegt aan de Algemene Vergadering binnen de 3 maanden. Anonieme moties worden geweigerd. De betrokken persoon wordt aangetekend op de hoogte gebracht van de tegen hem ingediende motie. Hij heeft het recht zichzelf te verdedigen of zich door een ander lid te laten verdedigen.De uitsluiting gebeurt bij geheime stemming met een twee derde meerderheid en een twee derde aanwezigheid of vertegenwoordiging bij de eerste vergadering. Indien het vereiste aantal leden niet wordt bereikt, wordt een tweede vergadering belegd, ten vroegste 15 dagen na de eerste vergadering. Deze vergadering zat dan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

MOD 2.2

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Algemene Vergadering

Bijeenroeping/Agenda

Art 12: De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen:

1. door de Raad van Bestuur in de gevallen bepaald door de wet of de statuten

2.door de Raad van Bestuur op vraag van minstens één vijfde van de leden, en dit binnen een

termijn van één maand.

Art 13: De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen en

dit ten laatste zes maanden na het einde van het vorig kalenderjaar. Deze vergadering

bespreekt minimaal de punten 4 en 5 vernield in art 9.

Art 14: De oproeping voor de Algemene Vergadering gebeurt per e-mail of brief en minstens acht dagen vooraf.

Art 15: Elke oproeping voor de Algemene Vergadering zal plaats datum en uur vermelden en tevens ook de agenda vermelden. Indien de agenda tevens een wijziging van de statuten bevat zullen de voorstellen tot wijziging tevens bij de oproeping worden gevoegd.

Art 16: Op vraag van minstens één twintigste van de leden, al dan niet stemgerechtigd, wordt de agenda van de eerstvolgende vergadering met de door hen voorgestelde punten uitgebreid.

Art 17: De secretaris of een ander aangeduid lid maakt een verslag van de Algemene Vergadering, bezorgt dit binnen de zeven dagen aan alle leden en legt dit verslag op de volgende vergadering ter goedkeuring voor. Beslissingen betreffende belang hebbende derden zullen door de Raad van Bestuur binnen de maand aan deze worden overgemaakt.

Algemene Vergadering

StemvoorwaardenNereiste meerderheden

Art 18: Een lid is stemgerechtigd op de Algemene Vergadering vanaf de leeftijd van 18 jaar en op voorwaarde dat het tevens lid was of werd gedurende het vorige theaterseizoen, lopend van 1 september tot 31 augustus, en dit gedurende een volledig kalenderjaar, ingaande op datum van ontvangst van de bijdrage.

Art 19: Elk stemgerechtigd lid kan zich bij volmacht op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid.

Een stemgerechtigd lid kan slechts gevolmachtigd worden door één ander stemgerechtigd lid. De gevolmachtigde legt de schriftelijke volmacht neer bij het begin van de Algemene Vergadering.

Art 20: De Algemene Vergadering beslist in principe geldig ongeacht het aantal aanwezige

of vertegenwoordigde leden en dit bij gewone meerderheid van stemmen,

tenzij de wet of de statuten anders bepalen.

Elk lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter

beslissend.

Art 21: Voor een wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging dient op de vergadering twee derde der leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De Algemene Vergadering beslist bij twee derde meerderheid over een statutenwijziging, beslist bij vier vijfde meerderheid over de ontbinding van de vereniging en over de wijziging van het doel van de vereniging. Indien op eerste vergadering het vereiste aantal leden niet bereikt wordt zal ten vroegste na 15 dagen een tweede vergadering belegd worden, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art 22 Bij ontbinding van de vereniging duidt de Algemene Vergadering de vereniging zonder winstoogmerk of de inrichting van openbaar nut aan, waaraan het vermogen zal worden overgemaakt

Art 23: In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de vereniging zal de

Algemene Vergadering of de rechtbank, naargelang het geval, de personen aanduiden

die met de vereffening belast worden en hun bevoegdheden bepalen.

Raad van Bestuur

Samenstelling

Art 24: De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden en maximaal uit zeven, uit twee leden indien de vereniging slechts bestaat uit drie leden.

Elk lid kan zich voor het mandaat van bestuurslid kandidaat stellen.

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen door de Algemene Vergadering bij geheime stemming. De kandidatuur wordt ingediend bij voorzitter en secretaris via brief of e-mail ten laatste 5 werkdagen voor de Algemene Vergadering.

Art 25: Uit de verkozen leden van de Raad van Bestuur wordt door de Algemene Vergadering tevens een voorzitter verkozen bij geheime stemming en bij gewone meerderheid.

Art 26: De duur der mandaten van bestuurslid en/of voorzitter is vastgesteld op 4 jaar.

Art 27: De verkiezing of afzetting van een lid van de Raad van Bestuur en /of voorzitter gebeurt bij gewone meerderheid door de Algemene Vergadering. Bij de eerste vergadering is een twee derde aanwezigheid of vertegenwoordiging vereist. Zo niet zal een tweede vergadering beslissend zijn ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden . Deze wordt gehouden ten vroegste 15 dagen na de eerste vergadering.

Art 28: Aan het mandaat van bestuurslid komt een einde door:

1.het verstrijken van de duur van het mandaat

2.het ontslag van de betrokkene zelf, gericht aan de secretaris van de vereniging, die dit ontslag

voorlegt aan de Raad van Bestuur

3.de uitsluiting of ontslag als lid

4.afzetting door een motie van wantrouwen betreffende dit mandaat

5.afzetting door een algehele motie van wantrouwen ten aanzien van de Raad van Bestuur

Art 29: Elk lid van de Algemene Vergadering heeft het recht een motie van wantrouwen in te

dienen bij de voorzitter en secretaris om via deze motie de afzetting van een

bestuurslid en/of de afzetting van de Raad van Bestuur in zijn geheel te bekomen.

De motie wordt op de agenda van de Algemene Vergadering geplaatst binnen de

drie maanden. De afzetting gebeurt bij geheime stemming bij gewone meerderheid en

bij twee derde aanwezigheid of vertegenwoordiging. Indien het aanwezigheids-

of vertegenwoordigingsquorum bij de eerste vergadering niet wordt bereikt wordt

een tweede vergadering belegd, ten vroegste 15 dagen na de eerste vergadering.

Deze vergadering beslist geldig ondanks het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden

Raad van Bestuur

Bevoegdheden

Art 30: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen van beheer en beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen. Al hetgeen door de wet of de statuten niet aan de Algemene Vergadering wordt voorbehouden behoort tot haar bevoegdheid.

Art 31: De Raad van Bestuur is belast met de opstelling van de rekeningen en de begroting en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, ten laatste 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december.

Zij stuurt deze stukken mee met de uitnodiging van de Algemene Vergadering.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art 32: De Raad van Bestuur houdt op de zetel van de vereniging het ledenregister bij op de manier door de wet voorgeschreven.

Art 33: De Raad van Bestuur is belast met de neerlegging bij de Rechtbank van Koophandel

van statutenwijzigingen, bestuurswijzigingen, rekeningen en begrotingen en dit binnen een redelijke termijn van maximum vier maanden.

Art 34: Indien de vereniging slechts drie leden telt zal de Raad van Bestuur bestaan uit twee leden. Van zodra de vereniging meer dan 3 leden telt zal de Raad van Bestuur bestaan uit minimaal drie leden en maximaal 7 leden, met dien verstande dat het aantal bestuursleden minstens een eenheid minder dient te zijn dan het aantal leden van de vereniging.

Valt het aantal bestuursleden onder het minimum zal binnen de drie maanden een Algemene Vergadering bijeengeroepen worden ter verkiezing van de ontbrekende bestuursleden tot een maximum van zeven.

Indien het minimum aantal bestuursleden is bereikt maar het totaal van zeven bestuursmandaten niet is ingevuld zullen op de jaarlijkse Algemene Vergadering ter bespreking van de rekeningen en de begroting de vacante bestuursmandaten worden opengesteld.

Raad van Bestuur

Werking

Art 35: De Raad van Bestuur wijst onder mekaar de bevoegdheden toe.

Art 36: De Raad van bestuur vergadert éénmaal per maand en kan uitzonderlijk door de voor-

zitter bijeengeroepen worden om een bijzonder of dringend punt te bespreken.

De Raad wordt bij ontstentenis van de voorzitter voorgezeten door het oudste lid

van de Raad.

Art 37: De Raad van Bestuur dient bijeengeroepen te worden telkens een meerderheid van de Raad erom verzoekt.

Art 38: De Raad van Bestuur vergadert rechtsgeldig bij aanwezigheid van de meerderheid van de leden van de Raad en beslist collegiaal bij gewone meerderheid. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art 39: De secretaris, of een ander aangeduid lid van de Raad van Bestuur maakt een verslag op van de vergadering en bezorgt dit aan de leden van de Raad binnen zeven dagen. Het verslag wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad bij de volgende vergadering. Belangrijke punten of beslissingen zullen tevens meegedeeld worden aan de leden van de Algemene Vergadering.

Art 40: Al de door huidige statuten niet voorziene gevallen worden geregeld overeenkomstig de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 16 januari 2003 tot oprichting van een Kruispuntbank voor ondernemingen, tot modernisering van het handelsregister, tot oprichting van erkende ondernemingsloketten en houdende diverse bepalingen , gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen

MOD 2.2

. vote behouden

aan he

Belgisch

I StGw2s7sl~ ~

Lu.* CB - Vsnrolg

ONTSLAG/BENOEMINGËNRÁAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering dd 16/9/2010 beslist tot herverkiezing van de Raad van Bestuur. Ontslagnemend als lid van de Raad van Bestuur.

Van Edom Bert (50.07.07.-261.46)

Vastenavondt Jan (56.07.09-183.38)

Mertens Marleen (58.10.11-302.74)

Mafrans Luc (46.09.26-145.07)

Massant Geert (60.03.08-267.95)

Noppen Carl (51.10.08-253.66)

Slaets Guido (44.04.10-251.13)

Mo0 2.2

Worden verkozen of herverkozen als bestuurslid:

1.Van Edom Bert (50.07.07.-261.46)

2. Vastenavo ndt Jan (58.07.09-183.38)

3.Mertens Marleen (58.10.11-302.74)

4.Pint Arie (49.10.22-137.11)

5.Coremans Koen (85.09.11-063.97)

6.Van Hoof Steven (84.05.21-097.05

7.Vanheule Jan (65.01.22-237.87

De Algemene Vergadering dd 4/5/2011 acteert het ontslag van de bestuursleden PINT Arie en MERTENS Marleen, beiden verkozen op de Algemene Vergadering dd 16 september 2010

De Algemene Vergadering beslist bij meerderheid tot afzetting van de andere bestuursleden verkozen op de Algemene Vergadering dd 16 september 2010, zijnde:

Van Edom Bert (50.07.07.-261.46)

Vastenavondt Jan (58.07.09-183.38)

Coremans Koen (85.09.11-063.97)

Van Hoof Steven (84.05.21-097.05

Vanheuie Jan (65.01.22-237.87)

De Algemene Vergadering dd 4/5/2011 verkiest bij meerderheid de volgende nieuwe leden van de Raad van Bestuur, zijnde:

1.Vanheule Jan (65.01.22-237.87)

2.Van Hoof Steven (84.05.21-097.05)

3.Noppen Carl (51.10.08-253.66)

4.Harding Neal (85.02.14-051.67)

5.Coremans Koen (85.09.11-063.97)

Op de laatste blz. van Luik B varme:den Rccee : I1ear! en hoedanigheid van de:ristrurner.'.ererde notaris. hetzij van ee perso(o)n(en) aevoe~vd Ge vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ALEYDIS

Adresse
ELISABETHLAAN 103B 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande