ADVOCATENKANTOOR PETER L. G. VERCRAYE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR PETER L. G. VERCRAYE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 475.038.692

Publication

23/10/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*14194524*

NEERGELEGD

1 4 OKT. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

'Ger%

Ondernemingsnr : 0475.038.692

Benaming

(volut): Advocatenkantoor Peter L.G. Vercraeye

(verkort) :

Rechtsvorm: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Achiel Cleynhenslaan 135, 3140 Keerbergen

(volledig adres)

Onderwerp akte: statutenwijziging

Uit een akte verleden voor notaris Sofie Van Biervliet te Putte op achttien september tweeduizend veertien, neergelegd ter registratie, is gebleken dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders is; bijeen gekomen van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte' aansprakelijkheid Advocatenkantoor Peter L.G. Vercraeye en volgende beslissingen heeft genomen heeft' eenparigheid van stemmen:

Eerst beslissing: bevestiging toekenning tussentijds dividend

De vergadering bevestigt dat beslist werd door de algemene vergadering op negentien juni tweeduizend veertien een tussentijds dividend uit te keren ten bedrage van driehonderddertien duizend honderd elf euro (E 313.111) bruto. De vennoten verklaren in overeenkomst met artikel 537 Wetboek van de inkomstenbelastingen dat de belaste reserves van de jaarrekening dd. dertig september tweeduizend en twaalf, goedgekeurd op de algemene vergadering de dato eenentwintig februari tweeduizend dertien nog aanwezig waren in de jaarrekening de dato dertig september tweeduizend dertien voor een bedrag van driehonderd dertien duizend. tweehonderd drieëntwintig euro (E 313.223,00).

De vennoot verklaart en bevestigt dat hij er voor opteert deze dividenduitkering te onderwerpen aan het stelsel van 10 procent roerende voorheffing zoals opgenomen in artikel 537 lid 1 Wetboek van de, inkomstenbelastingen. Bijgevolg rest er na betaling van de tien procent (10%) roerende voorheffing een bedrag', van tweehonderd eenentachtig duizend achthonderd euro (¬ 281.800,00) netto.

Teneinde te voldoen aan de voorwaarden bepaald in dat artikel 537 lid 1 WIB wordt een bedrag van tweehonderd eenentachtig duizend achthonderd euro (E 281.800,00) onmiddellijk terug in het kapitaal, opgenomen door een kapitaalverhoging ten belope van dit bedrag door een inbreng in nature, dit overeenkomstig navolgend besluit.

Tweeds beslissing; kapitaalverhoging

a)Voorafgaande uiteenzetting voor een inbreng in nature

De kapitaalverhoging zal gerealiseerd worden door een inbreng in natura van roerende goederen, zijnde: ' rekeningen courant ten bedrage van tweehonderd eenentachtig duizend achthonderd euro (E 281.800,00). Indien een kapitaalverhoging een inbreng in natura omvat, maakt een commissaris, of voor de; vennootschappen waar er geen is, een bedrijfsrevisor, aangewezen door het bestuursorgaan, een verslag op. Het verslag voor huidige kapitaalverhoging werd opgesteld door de heer VAN CAKENBERGHE, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap onder beperkte aansprakelijkheid VCLJ BEDRIJFSREVISOREN op datum van één september tweeduizend veertien.

Dat verslag heeft inzonderheid betrekking op de beschrijving van elke inbreng in nature en de toegepaste waarderingsmethoden. Het verslag moet aangeven of het resultaat van deze methode, ten minste overeenkomt met het aantal van de tegen de inbreng uit te geven aandelen.

Het verslag vermeldt welke werkelijke vergoeding als tegenprestatie voor de inbreng wordt verstrekt Dit verslag besluit als volgt: "Ons onderzoek laat ons toe volgende besluiten te formuleren:

- het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het santal door de vennootschap uit te geven aandelen,

- de beschrijving van de inbreng in nature beantwoordt aan de normale vereisten van duidelijkheid en' nauwkeurigheid.

- de toegepaste methode van waardering is bedrijfseconomisch verantwoord.

- de waarderingsmethode, zoals voorgesteld door de zaakvoerder, leidt tot een waarde van 281.800,00 Euro' welke overeenstemt met de fractiewaarde verbonden aan de 2.818 aandelen uit te geven aandelen die ais:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

tegenprestatie van de inbreng zullen worden verstrekt. Deze inbreng zal geen benadeling of bevoordeling van een aandeelhouder tot gevolg hebben aangezien er slechts één aandeelhouder is.

er worden geen andere bijzondere voordelen aan de inbreng toegekend.

- het geheel kadert in de regeling omtrent artikel 537 W1B 1992 en de circulaire

CLRH.233/629.296 dcl 01.10.2013, en dit alles onder opschortende voorwaarde van a) de beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend en b) deelname aan de beslissing tot kapitaalverhoging door aile vennoten aandeelhouders."

Eveneens werd een bijzonder verslag door de zaakvoerder opgesteld, waarin hij uiteenzet waarom de voorgestelde kapitaalverhoging van belang is voor de vennootschap en eventueel ook waarom afgeweken wordt van de conclusie van het bijgevoegde verslag.

Het verslag van de zaakvoerder de dato negentien juni tweeduizend veertien luidt als volgt: "Wij stellen voor om in bovengemeld kader van artikel 637 WIB 92 een tussentijds dividend toe te kennen aan de vennoten voor een bedrag van 313.111 Euro, met afhouding van roerende voorheffing van 10%, of 31.311 Euro De uitkering wordt toegewezen op de overgedragen winst. Het netto bedrag, zijnde 281.800 Euro, zal geïncorporeerd worden in het kapitaal d.m.v. een inbreng in natura aangezien de vennootschap op dit moment niet beschikt over voldoende liquide middelen, Er zal een buitengewone algemene vergadering gehouden worden voor notaris Sofie Van Biervliet, notaris te Putte.

Waardering van de ingebrachte rekening courant. De zaakvoerder is van mening dat de in te brengen schuldvordering op de Vennootschap gewaardeerd kan worden aan 100 % van haar nominale waarde, zijnde 281,800 Euro.

Verantwoording van de Inbreng in Nature. Rekening houdend met het voorgaande meent de Zaakvoerder dat de hoger beschreven verrichting verantwoord is en in het belang is van de Vennootschap.

Vergoeding van de inbreng. Als vergoeding in tegenprestatie van de inbreng in natura voor een totale waarde van 281.800¬ -zullen er 2.818 nieuwe aandelen worden uitgereikt.

Bijkomende informelle: De verkrijgende vennootschap zal in het genot treden van al deze inbreng vanaf het verlijden van de akte. Alle verrichtingen vanaf het verlijden van de akte worden geacht te zijn uitgevoerd voor rekening van de vennootschap.

Er worden geen andere bijzondere voordelen aan de inbreng toegekend."

b)Besluit tot kapitaalverhoging

De vergadering beslist het kapitaal te verhogen met tweehonderd eenentachtig duizend achthonderd euro (¬ 281,800,00), door een inbreng in natura, om het te verhogen van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) naar driehonderd duizend vierhonderd euro (E 300.400,00).

cjInschrijving op de kapitaalverhoging

Op deze kapitaalverhoging wordt onmiddellijk inge-'schreven in nature door de huidige aandeelhouder in verhouding tot diens aandelenbezit.

Bijgevolg wordt er ingeschreven op de kapitaalverhoging als volgt:

- door de heer VERCRAEYE Peter Lucie Georges, voornoemd, voor het volledige bedrag

De vennoten verklaren en erkennen dat de kapitaalverhoging waarop aldus werd ingeschreven, volledig volstort is in nature.

d) Vergoeding

De vergadering besluit dat er ter vergoeding van deze inbreng in nature tweeduizend achthonderd achttien nieuwe aandelen uitgegeven worden.

De ratio voor deze vergoeding wordt door de zaakvoerder uiteen gezet:

De fractiewaarde per aandeel in het kapitaal bedraagt momenteel honderd euro. Aangezien de inbreng prijs tweehonderd eenentachtig duizend achthonderd bedraagt worden hiervoor tweeduizend achthonderd achttien nieuwe aandelen uitgegeven.

e)Va ststelling van de kapitaalverhoging

De leden van de vergadering verzoeken mij, notaris, te acteren, dat de kapitaalverhoging in nature integraal is onderschreven en volstort, zodat het kapitaal effectief verhoogd is met tweehonderd eenentachtig duizend achthonderd euro (E 281.800,00) en gebracht op driehonderd duizend vierhonderd euro (¬ 300.400,00).

Derde beslissing

De vergadering beslist, in navolging van het hiervoor genomen besluit, tot vervanging van artikel vijf van de statuten door volgende tekst: "Het maatschappelijk kapitaal bedraagt driehonderd duizend vierhonderd euro (E 300.400,00). Het is verdeeld in drieduizend en vier (3.004) gelijke aandelen zonder nominale waarde, die elk een fractiewaarde van één/drieduizend en vierste (1/3004ste) van het kapitaal vertegenwoordigen"

Vierde beslissing

Bij de oprichting van de vennootschap, bevatte het OVB reglement in artikel 9 een regeling omtrent de aansprakelijkheid van de advocaat in een vennootschap met rechtspersoonlijkheid. De vennoot, belast met het dossier werd hoofdelijk aansprakelijk geacht voor de verbintenissen van de vennootschap in verhouding tot derden.

Thans zullen de reglementen van de onderscheiden Ordes moeten voorzien in een regeling omtrent de beroepsaansprakelijkheid van de leden van de vennootschap en kunnen de plaatselijke balies aldus afwijken van deze regeling. Zo kan heden de advocaat de beroepsaansprakelijkheid tegenover zijn cliënten beperken, onder de voorwaarden die opgelegd worden door de plaatselijke orde zoals bijvoorbeeld mogelijke waarborgen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering,

De vergadering besluit overeenkomstig de geldende deontologische-en tuchtregels om de aansprakelijkheid van de vennoten te beperken tot hun inbreng.

Vijfde beslissing

De vergadering beslist, in navolging van het hiervoor genomen besluit, tot vervanging van artikel 7bis van de

statuten door volgende tekst: "De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot hun inbreng."

Zesde beslissing

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris alle machten om de gecoördineerde tekst van de

statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde

rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Zevende beslissing

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan zaakvoerders om de voorgaande beslissingen uit te

voeren.Sofie Van Blerviiet

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte -1- kopie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

16/05/2013 : LET001127
08/05/2012 : LET001127
13/05/2011 : LET001127
18/05/2010 : LET001127
08/05/2009 : LET001127
14/05/2008 : LET001127
31/05/2007 : LET001127
04/05/2006 : LET001127
02/05/2005 : LET001127
20/04/2004 : LET001127
14/07/2003 : LET001127
30/06/2001 : LEA020665

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR PETER L. G. VERCRAYE

Adresse
CLEYHENSLAAN ACHIEL 135 3140 KEERBERGEN

Code postal : 3140
Localité : KEERBERGEN
Commune : KEERBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande