ZOVOTI

Divers


Dénomination : ZOVOTI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 536.198.281

Publication

08/07/2013
ÿþMod 2.2

f a[1:tb . I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte ter griffie

Voor- im~~i~muuu~uu~uinuuiw

behouden 3104497

aan het

Belgisch

Staatsblad

KoOP~~~~~~:~. :

~-

2 7 -GG- 29'3

ANT. ER PEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr ;

Benaming 053 6. 1 9 8, . 2 8 1

(voluit): ZoVoTi

(verkort):

Rechtsvorm : private stichting

Zetel : 2140 Antwerpen-Borgerhout, Verzoeningstraat 20

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Uit een akte verleden voor meester Thierry Raes, geassocieerd Notaris te Antwerpen-Wilrijk op 2510612013, neergelegd v6ár registratie, blijkt dat de private stichting "ZoVoTi" gevestigd te 2140 Antwerpen-Borgerhout, Verzoeningstraat 20 werd opgericht door:

- Mevrouw Roberte Margot Romy MEYERS, geboren te Antwerpen-Wilrijk op 28 februari 1962, wonende te 2140 Antwerpen-Borgerhout, Verzoeningstraat 20.

HOOFDSTUK 1 : NAAM  ZETEL -- DOEL ACTIVITEITEN  DUUR

Artikel 1 : Naam

De private stichting draagt als naam ZoVoTi.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de stichting

moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private

stichting", alsook het adres ervan,

Artikel 2: Zetel

De zetel van de stichting is gevestigd 2140 Antwerpen-Borgerhout, Verzoeningstraat 20.

Hij mag bij besluit van de Raad van Bestuur worden overgedragen naar een andere plaats in België.

Artikel 3 : Doel -- Activiteiten

De private stichting wordt opgericht voor de verwezenlijking van volgend belangeloos doel: het

verzekeren van een optimale materiële, morele, sociale en geneeskundige begeleiding van de dochter

van oprichtster, namelijk mevrouw VAN KETS Tinne, geboren te Brasschaat op 16 maart 1990,

gedomicilieerd te 2140 Antwerpen-Borgerhout, Verzoeningstraat 20, rijkregisternummer 90.03.16 484-

74.

Om voormelde doelstelling te verwezenlijken zal de stichting ondermeer:

- instaan voor alle uitgaven die nuttig zijn voor een goede huisvesting, onderhoud en verzorging

in de meest ruime zin van genoemde mevrouw VAN KETS Tinne;

alle kosten dragen die gewenst zijn voor haar onderwijs en opleiding;

de medische verzorging van genoemde mevrouw VAN KETS Tinne opvolgen en stappen

ondernemen, naarmate de wetenschap vordert, om haar fysieke en intellectuele

mogelijkheden te verbeteren door behandelingen zowel in binnen- als buitenland;

regelmatig contact houden met de directie, de geneeskundigen en de verplegers van het

tehuis waar genoemde verblijft of zal verblijven;

beroep kunnen doen op extern advies en bijstand in de meest ruime zin van het woord op

medisch, sociaal, juridisch en financieel vlak.

Zij mag verder alle handelingen stellen die de levensomstandigheden en de toekomst van genoemde mevrouw VAN KETS Tinne rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen verbeteren en, meer in het algemeen, kunnen bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstelling, ook deze die hierboven niet uitdrukkelijk vermeld staan. Ten dien einde zal de stichting, bij wijze van voorbeeld, ook de volgende handelingen kunnen stellen: participeren in of samenwerken met andere stichtingen, met andere

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Voorbehouden Luik B - vervolg

aán het natuurlijke personen of rechtspersonen, die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken, effecten, tegoeden, vermogensrechtelijke en andere belangen, alle in de ruimste zin van het woord, al dan niet in haar vermogen tijdelijk of definitief ingebracht, aanhouden, bewaren, beheren en erover beschikken, beleggen, in zakelijke of persoonlijke zekerheid geven of nemen, zakelijke of persoonlijke rechten erop vestigen of toestaan, één en ander in overeenstemming met de wil, de opdracht of de overeenkomst met de inbrenger of de ter beschikking steller.

E~élg~sc~i " Staatsblad De stichting beoogt niet het maken van winst.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan volgens de vereisten van statutenwijziging, zoals hierna verder bepaald.

Artikel 4 : Duur : De stichting houdt op te bestaan bij het overlijden van mevrouw VAN KETS Tinne. HOOFDSTUK Il : HET VERMOGEN VAN DE STICHTING

Artikel 5 : Teneinde voormelde doelstelling te verwezenlijken, wordt door de oprichtster volgende goederen overgedragen aan de stichting: een som van TIENDUIZEND EURO (E 10.000,00).

De oprichtster verklaart wel te hebben overwogen dat de stichting met de voornoemde middelen en deze die er in de toekomst aan toegevoegd worden, leefbaar is. Teneinde in de toekomst bij voortduur over de nodige middelen te kunnen beschikken, zal de stichting op financieel vlak kunnen samenwerken met andere stichtingen, natuurlijke personen of rechtspersonen.

De oprichtster verklaart dat het de uitdrukkelijke bedoeling is dat de inbrengen die zij of andere ter gelegenheid van de oprichting of nadien zullen verrichten, door haarzelf, haar rechthebbenden of de andere inbrengers, in natura of in waarde naar vrije keuze van de inbrenger, zullen kunnen worden teruggenomen indien de stichting haar doel heeft verwezenlijkt of redelijkerwijs niet meer kan verwezenlijken, één en ander onverminderd de mogelijkheid tot terugname van inbrengen die door de oprichtster of door derden werden gedaan onder de ontbindende voorwaarde van terugname bij ontbinding van de stichting, om welke reden ook.

HOOFDSTUK 111: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 6 : De stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens drie leden. De Raad van Bestuur telt bestuurders van de categorie "A" en bestuurders van categorie "B". Bestuurders van de categorie "A" hebben bij elke stemming een niet-overdraagbaar vetorecht, derwijze dat bij uitoefening ervan en zelfs al is een gewone of bijzondere meerderheid voorhanden, het vetorecht elke meerderheid doorbreekt en de beslissing niet tot stand komt. Het vetorecht wordt door de bestuurder naar eigen goeddunken, zonder beperking of verantwoordingsplicht uitgeoefend. Bestuurders van de categorie "B" beschikken niet over een vetorecht en nemen deel aan de stemmingen met elk één stem,

De eerste Raad van Bestuur bestaat uit hierna vermelde personen, die verklaard hebben hun mandaat te aanvaarden en allen hier aanwezig en medeverschenen.

1. Voornoemde mevrouw MEYERS Roberte Margot Romy

Behorende tot de categorie "A"

2. Mevrouw Elsje Fanny ISENBORGHS, van Belgische nationaliteit, geboren te Wilrijk op 21 februari 1962, wonende te 2000 Antwerpen, Goedehoopstraat 2/61;

3. Mevrouw Sylvia Bertha MISSEGHERS, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Terneuzen op 14 november 1961, wonende te 2290 Vorselaar, Plein 15;

4, Mevrouw lise Leontina VERHEYEN, van Belgische nationaliteit, geboren te Ekeren, op 30 november 1961, wonende te 2000 Antwerpen, Coquilhatstraat 24, rijksregisternummer. Behorende tot de categorie "B"

Voormelde bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur.

Personen die als bestuurder worden benoemd door de Raad van Bestuur behoren tot categorie "B". Een bestuurder kan enkel in categorie "A" worden opgenomen mits unanieme goedkeuring door de andere bestuurders van die categorie.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit.

Artikel 7 : ln geval van ontslag, overlijden of afzetting van een bestuurder moet door de overblijvende bestuurders binnen de twee maanden in de opvolging worden voorzien bij een besluit genomen door alle overblijvende bestuurders met eenparigheid van stemmen.

Artikel 8 : De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Laatstgenoemde heeft tot taak de notulen op te stellen van de vergaderingen en deze te bewaren. Zolang de oprichtster deel uitmaakt van de Raad van Bestuur zal zij het voorzitterschap van de stichting waarnemen, tenzij de betrokkene zelf dit niet langer wenst.

Bij overlijden van de oprichtster zal de heer Francis VAN KETS worden benoemd als bestuurder. Artikel 9 : De Raad van Bestuur komt bijeen op verzoek van de voorzitter, de secretaris, of wanneer de helft van de leden daarom verzoeken.

De leden worden minstens vijf kalenderdagen vooraf tot de vergadering opgeroepen door middel van een uitnodiging bij gewone brief of via elektronisch bericht, Deze uitnodiging dient de agenda te bevatten.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge



voor behouden Luik B - vervolg

aan het ràiàfiEff-Staatsblad De Raad kan slechts geldig besluiten indien de voorzitter op de vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

Een lid van de Raad van Bestuur kan zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid, dat evenwel slechts één volmacht mag dragen.

Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden met schriftelijk akkoord van de bestuurders. De Raad van Bestuur komt minimaal eenmaal per jaar samen.

Artikel 10 : De besluiten van de Raad van Bestuur worden in principe genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve wanneer anders bepaald is in onderhavige statuten. De Raad van Bestuur komt, ingeval de gewone meerderheid niet op de eerste vergadering wordt bereikt, verschillende keren bijeen totdat een gewone meerderheid is bereikt.

De statuten kunnen slechts worden gewijzigd door de Raad van Bestuur, op een vergadering waarop alle bestuurders van de categorie "A" aanwezig of vertegenwoordigd zijn en bij unanimiteit onder hen. Deze bepaling geldt eveneens wanneer er maar een bestuurder van categorie "A" is. Zijn er geen bestuurders van categorie "A" voorhanden, dan kan een statutenwijziging enkel geschieden op een vergadering waarop alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en bij unanimiteit onder hen. Behoudens wijziging in de naam of zetel van de stichting, welke door onderhandse akte kan worden bevestigd, dienen statutenwijzigingen steeds in authentieke vorm worden verleden.

Artikel 11 : De Raad van Bestuur is bevoegd om, binnen de grenzen van de wet, het stichtingsdoel en de statuten, alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting.

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en beschikking, die de private stichting aanbelangen, te verrichten.

De Raad van Bestuur kan onder meer overeenkomsten, dadingen en compromissen sluiten; roerende en onroerende goederen verkrijgen en vervreemden, verwerven of ruilen; waarden beheren, vervreemden of opnieuw beleggen; huren, verhuren of ter beschikking stellen; schenkingen of legaten ontvangen of verlenen; kapitalen, opbrengsten en inkomsten beleggen; leningen afsluiten en de voorwaarden ervan bepalen; hypotheken vestigen en aanvaarden met of zonder de clausule van dadelijke uitvoerbaarheid en andere waarborgen; afstand doen, afzien van zakelijke of persoonlijke rechten; voor of na betaling opheffing verlenen van de bevoorrechte of de hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, verzetten of andere beletsels; de hypotheekbewaarder ontslaan van de ambtshalve te nemen inschrijving; rechtsgedingen voeren als eiser of verweerder. Deze opsomming is verklarend en niet limitatief.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

Artikel 12 : De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte als eiser of verweerder.

Alle akten die de stichting verbinden, worden geldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze moet tegenover derden geen bewijs leveren van een besluit van de Raad van Bestuur dienaangaande.

Artikel 13 : Het dagelijks bestuur van de stichting alsook de vertegenwoordiging van de stichting wat dat dagelijks bestuur aangaat, wordt opgedragen aan de bestuurder die de rol van voorzitter waarneemt, Deze persoon zal alleen optreden.

Het orgaan van dagelijks bestuur kan geldig beslissingen nemen over alle mogelijke aangelegenheden die de private stichting aanbelangen en die geen tussenkomst van de Raad van Bestuur vereisen. De benoeming van het orgaan van dagelijks bestuur is voor onbepaalde duur,

De Raad van Bestuur kan slechts beslissen over de benoeming, de afzetting en bevoegdheidsbeperkingen van het orgaan van dagelijks bestuur dan bij eenparigheid van stemmen. Artikel 14 : De private stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij optreedt. Zij zal een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan voormelde aangestelden of organen. De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de stichting gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 15 : De bestuurders oefenen hun ambt onbezoldigd uit.

De terugbetaling van hun eventuele onkosten moet door het orgaan van dagelijks bestuur worden goedgekeurd.

Artikel 16 : Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt. In dat_geval wordt het besluit genomen dcor de voltailie Raad van Bestuur met





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge





Voor-, r behouden aan het Fees-6F Staatsblad Luik B - vervolg

eenparigheid van stemmen en buiten de aanwezigheid van de betrokken bestuurder. Laatstgenoemde mag verder niet tussenkomen als vertegenwoordiger van de stichting voor wat de uitvoering van het genomen besluit betreft.

HOOFDSTUK IV : BOEKJAAR EN JAARREKENING

Artikel 17 : Het boekjaar van de stichting loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar sluit af op éénendertig december tweeduizend en veertien.

Binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar en dit op de wijze bepaald in artikel 37 van de wet van twee mei tweeduizend en twee.

Artikel 18 : De stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen opdragen aan een of meer commissarissen voor zover de criteria uit artikel 37 § 5 van de wet van twee mei tweeduizend en twee worden overschreden.

HOOFDSTUK V : ONTBINDING W VEREFFENING

Artikel 19 : De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van de stichter of van een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van de stichting.

Dergelijk verzoek kan tot de rechtbank gericht warden wanneer de doeleinden van de stichting zijn verwezenlijkt, wanneer haar duur ten einde is gekomen en in andere gevallen voorzien in de wet. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten.

Artikel 20 : Wanneer het belangeloos doel van de stichting is verwezenlijkt of redelijkerwijze niet meer kan worden verwezenlijkt, mag iedere stichter of mogen zijn rechthebbenden de goederen terugnemen die door de stichter besteed werden aan de verwezenlijking van dit dcel, of desgevallend een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen.

De andere goederen zullen besteed worden aan een belangeloos doel, namelijk de verzorging van personen met speciale noden.

De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers. Voor ontledend uittreksel, samen hiermee neergelegd uitgifte van de akte,

~_~_ Geassocieerd Notaris Thierry Raes









Coordonnées
ZOVOTI

Adresse
VERZOENINGSTRAAT 20 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande