YAWNS

Association sans but lucratif


Dénomination : YAWNS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.867.104

Publication

18/02/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik ¢ vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te m- -n kopie

Ondernemingsnr : 0,5 4 5 e6 , Benaming

(voluit) : YAWNS vzw

(verkorf) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Markt 6, 2290 Vorselaar

Onderwerp akte :

YAWNS vzw

STATUTEN

De ondergetekenden,

1.Jeroen Geboers, Markt 6, 2294 Vorselaar 2.Willem Meeus, Meistraat 201, 2480 Dessel 3.Thijs Boyen, Kleine Broekstraat48, 3350 Linier 4.Robbe Vekeman, Dorp 31A, 9860 Oosterzele 5.Rudi Albert Gèbóèrs, Màrkt 6, 2290 Vorselaar

verklaren op 01/01/2014 bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, en vervolgens onder meer door de wet van 16 januari 2003 en de programmawetten van 22 december 2003 en van 9 juli 2004, hierna de V&S wet genoemd en aanvaarden daartoe unaniem, de hierna volgende statuten.

TITEL I NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1 : Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "YAWNS vzw". Deze naam moet in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" met de nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 : Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Markt 6, 2290 Vorselaar. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Alle stukken voorgeschreven door de V&S wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de maatschappelijke zetel te verplaatsen en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Artikel 3: Doel

De vereniging stelt zich tot doel:

-het promoten en verspreiden van kunst en cultuur in het algemeen en meer specifiek van muziek en muziekbeluistering en van alle podiumkunsten.

-het promoten en verspreiden van de muziek, de video's en aile andere producties van muziekgroep YAWNS in België en het buitenland,

na neerlegging van de akt

IÊRGELEGD

BANK VAN

0 7 FEB. 20%

KOOPHANDEL TURN1-Z OUT

De griffier

Griffie

In

erArL

rtip,e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17 : Samenstelling raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 natuurlijke- of rechtspersonen die, al dan niet, lid zijn van de vereniging en waarvan er minstens drie behoren tot de ondertekenaars vermeld onder 1 (één) tot en met 4 (vier) in de aanhef van huidige statuten.

Indien de algemene vergadering slechts drie leden teat, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De bestuurders handelen als een college.

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die behoren bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Artikel 18 : Duur van het mandaat

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van twee jaar. Behoudens anders luidende beslissing van de algemene vergadering wordt dit mandaat telkenmale automatisch verlengd voor een periode van 4 jaar.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 19 : Benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van

stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat kunnen worden vergoed.

Artikel 20 : Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Ingeval de bestuurder een rechtspersoon is, eindigt het mandaat door ontbinding, fusie of splitsing, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat of door wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken of via e-mail aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het wettelijk minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de veertien dagen de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Artikel 21 : Vergadering

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of een bestuurder. "

De raad van bestuur komt minstens éénmaal per jaar samen én telkens als dit aangewezen is voor een goede werking van de vereniging.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, worden de vergaderingen voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder.

Op de vergaderingen kan een bestuurder op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen, Elke bestuurder beschikt slechts over één stem.

De raad van bestuur beraadslaagt over elk agendapunt dat moet behandeld worden. Dit betekent dat elke bestuurder het recht heeft de vergadering te volgen en er actief aan deel te nemen zoals het een goed bestuurder betaamt

De raad kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda. Deze raad zal dan geldig kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur beslist geldig bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van hij die hem vervangt doorslaggevend.

Bij stemmingen wordt er normaal gestemd bij handopsteking tenzij iemand de geheime stemming vraagt of tenzij anders wordt beslist door de raad van bestuur in de agenda. Bij agendapunten die personen betreffen wordt er altijd geheim gestemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

NIDD 2.2

" de kwijting van de bestuurders en de commissarissen. .de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening.

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

.de aanvaarding en de uitsluiting van een lid van de vereniging.

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

" alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 13 : Vergaderingen

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van

het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het volgende boekjaar.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden uiterlijk binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van

het boekjaar.

De raad van bestuur bepaalt plaats en datum.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde

(1/5) van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij gewone brief en/of per

aangetekend schrijven en/of per e-mail en/of per fax waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld.

in dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien

werkdagen niet vermelding op de agenda van de gewaagde agendapunten.

Artikel 14 : Oproeping

Alle leden worden uitgenodigd bij gewone brief en/of per aangetekend schrijven en/of

per e-mail en/of per fax minstens acht dagen voor de algemene vergadering op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven.

De oproeping per gewone of aangetekende brief wordt ondertekend door de voorzitter of door een bestuurder.

De oproepingsbrief vermeldt plaats, dag en uur van de algemene vergadering en bevat tevens de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De oproeping bevat alle bijlagen zodat het voor de effectieve leden duidelijk is waar het over gaat en de vergadering kan voorbereid worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste (1120) van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld, Het schriftelijk verzoek moet uiteraard door één twintigste (1/20) van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 15 : Quorum en stemming

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda vermeld is en indien twee derde (2/3) van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde (213) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals bepaald door deze statuten. Op deze vergadering kan er een geldig besluit genomen worden ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is er een beslissingsmeerderheid van twee derde (2/3) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op een wijziging van het doel van de vereniging vereist dit een beslissingsmeerderheid van vier vijfde (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 16 : Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die door de voorzitter gemaild worden naar aile leden, Zij worden bewaard in een notulenregister of op computer (notulen via e-mail)

Dit reg ister kan op de zetel van de vereniging dcor leden worden ingezien, overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Derden niet-leden krijgen inzage indien de raad van bestuur daarmee akkoord is.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door een bestuurder of bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL IV : RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Er is geen lidgeld verschuldigd door de effectieve leden.

Artikel 9 ; Verplichting leden

De effectieve, toegetreden, bijzondere leden van de vereniging zijn verpli ht.

" de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 10 ; Lidmaatschap

Artikel 10 sectie I : Duur

Het lidmaatschap van de effectieve leden is van onbepaalde duur.

Het lidmaatschap voor natuurlijke personen eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies

van het voldoen aan de voorwaarden voor het lidmaatschap.

In geval het lid een rechtspersoon is, eindigt het lidmaatschap door ontbinding, fusie of splitsing, vrijwillig

ontslag, uitsluiting, het verlies van het voldoen aan de voorwaarden voor het lidmaatschap,

Ontslagnernende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 10 sectie 2 ; Ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag moet per aangetekend schrijven of per e-mail naar de raad van bestuur opgestuurd worden en gaat in 30 dagen na de verzending van dit aangetekend schrijven of onmiddellijk na het ontvangen van de e-mail,

Artikel 10 sectie 3 : Uitsluiting en schorsing

Een lid dat handelt in strijd met de verplichtingen, opgelegd in artikel 9 kan, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vierde (1/4) van de effectieve leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens de helft (3) van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dit met een meerderheid van twee derden (2/3) van de stemmen. Het betrokken lid moet worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap en alle rechten die daaruit voortvloeien schorsen van de persoon die :

" de verplichtingen, opgelegd in artikel 9 aan de leden, op ernstige wijze schendt;

" ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief of per e-mail worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting van het betrokken lid te beraadslagen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering heeft het betrokken lid het recht om gehoord te worden.

Besluit de algemene vergadering om niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

TITEL III : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 : Algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de oudste aanwezige voorzitter of bij afwezigheid van voornoemde personen

door de oudst aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht, Elk effectief lid heeft één stem op de algemene vergadering. Alleen de niet effectieve leden die expliciet door de raad van bestuur zijn uitgenodigd of de niet effectieve leden die ter plekke toegelaten worden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering.

Een effectief lid mag bijgestaan worden door een advocaat of een raadsman als het over een agendapunt gaat waar hij ais effectief lid of in een andere hoedanigheid persconljk bij betrokken is.

Artikel 12 : Bevoegdheden algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende onderwerpen:

" de goedkeuring van de statuten en de wijziging van de statuten.

" de (her)benoeming en het ontslaan van de bestuurders, vaststelling van een eventuele vergoeding van de bestuurders.

" de (her)benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan onder meer haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit, vereniging of organisatie die met haar doel overeenstemt.

Daarnaast kan de vereniging alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging mag alle mogelijke rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het rechtstreeks en onrechtstreeks verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet.

Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, vervreemden in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, bruikleen, bezit, ...).

In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs economische activiteiten (commerciële en winstgevende activiteiten) ontplooien voor zover deze bijkomstig blijven ten opzichte van haar niet-economische doel en activiteiten en de opbrengsten van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaan.

Artikel 4 Duur

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : LEDEN

Artikel 5 : Leden

De vereniging kan effectieve, toegetreden en bijzondere leden hebben.

Artikel 5 sectie 1 : Effectieve of werkende leden

Waar de notie "leden" vermeld staat in deze statuten worden de effectieve leden bedoeld.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen.

Effectieve leden zijn zij die bij de oprichting deze statuten ondertekenen alsook zij die later als effectief lid

aanvaard worden. De effectieve leden worden overeenkomstig artikel 10 van de V&S wet vermeld in het

ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Effectieve of werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S wet en deze statuten worden beschreven,

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het aanwezigheids- en stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Artikel 5 sectie 2 : Toegetreden leden

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en verplichtingen die ze hebben op basis van de wet, de statuten of van de besluiten genomen in de uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Naast de essentiële rechten en plichten van de toegetreden leden omschreven in deze statuten, kunnen de concrete toepassings- en uitvoeringsmodaliteiten ervan verder worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6 : Toetreding effectieve leden

Ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur, Kan ais effectief lid tot de vereniging toetreden. De algemene vergadering zal zich bij de beraadslaging en de beslissing daaromtrent houden aan de voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de effectieve (of werkende) leden worden door de raad van bestuur in een ledenregister ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van cie beslissing.

Artikel 7 : Bijzondere leden

De algemene vergadering kan ook andere natuurlijke personen of rechtspersonen als ereleden,

beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

De voorwaarden tot toelating en hun rechten en verplichtingen zijn desgevallend vermeld in het

huishoudelijk reglement

Artikel 8 : Lidgeld

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen,

Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft, zatfzullen de dagelijkse bestuurder(s) alleen handelen.

Bevoegdheidsbeperkingen-kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang,

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken, Onderhandelingen en het afsluiten van contracten met organisatoren met het oog op optredens van de band YAWNS, de promotie van de band, begeleiding bij het uitbrengen van een single of album, .,. worden beschouwd als een daad van dagelijks bestuur.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 28 : Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de invulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) beheer.

Artikel 29 : Commissarissen

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17 §5 van de V&S wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vzw de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 30 : Financiering en boekhouding

Artikel 30 sectie 1 : Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene

doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 30 sectie 2 : Boekhouding

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting voor het volgende jaar voor, Beiden worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering die gehouden wordt uiterlijk zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen,

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V&S wet vermelde stukken, na de goedkeuring door de algemene vergadering, neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel of, indien dit vereist is, bij de Balanscentrale van de Nationale Bank van België.

71TEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31 : Ontbinding en vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde (2/3) van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde (4/5) meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden,

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Bijstand van derden op de raad van bestuur is niet toegelaten tenzij de raad van bestuur anders beslist op haar vergadering. De derde die bijstand verleent moet zich dan beperken tot de kwestie waarvoor hij uitgenodigd werd en is alleen toegelaten voor het betrokken onderwerp.

De raad van bestuur kan vergaderen per e-mail, telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslaging blijven van kracht,

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereist kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In elk geval moet er een vorm van beraadslaging hebben plaatsgevonden voorafgaand aan de schriftelijke besluitvorming. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax, e-mail, ...

Artikel 22 : Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders váár de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 23 : Notulen

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt Dit wordt door de voorzitter bijgehouden en gemaild naar de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

Artikel 24 : Bevoegdheden van de raad van bestuur

Artikel 24 sectie 1 : Intern bestuur -- Beperkingen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is,

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zin bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur,

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en/of de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 24 sectie 2: Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt ais college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Mij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

In afwijking van artikel 13 V&S wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de algemene vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en/of de vestiging van een hypotheek.

Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenstelbaar zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving,

Artikel 25 : Bekendmakingsvereiisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen,

de vzw ieder afzondert jk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun

bevoegdheden.

Artikel 26 : Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De algemene vergadering beslist ter bekrachtiging echter over het door de raad van bestuur voorgestelde of te wijzigen huishoudelijk reglement.

Artikel 27 ; Dagelijks bestuur

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Als er geen twee derde (2/3) van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd gn, dan moet een tweede algemene vergadering voorden bljeengeraepen. Deze tweede algemene vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden mits er een meerderheid van vier vijfde (415) akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij `vzw In vereffening' is overeenkomstig art. 23 van de V&S wet.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid als mede de vereffeningvoorwaarden.

Bij ontbinding van dé veréniging zullén dé áctive, rie eanzuivéring ván dé pássivá, evergedfágeri wórdén aan een vereniging welk een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsatdo wordt overgedragen,

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL VII : VARIA

Artikel 32 : varia

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR BIJ DE GECOORDINEERDE STATUTEN

De algemene vergadering van 01/01/2014 benoemt als bestuurders zoals vermeld in artikel 12 van deze statuten

1.Jeroen Geboers, Markt 6, 2290 Vorselaar

2.Willem Meeus, Meistraat 201, 2480 Dessei

3.Thijs Boyen, Kleine Broekstraat 48, 3350 Linter

4.Robbe Vekeman, Dorp 31A, 9860 Oosterzete

De raad van bestuur oefent haar mandaat uit ais college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen zijn genomen binnen de begroting die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van vereniging nodig acht.

Het mandaat van de voormelde bestuurders loopt vanaf heden voor een termijn van twee jaren, die behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering telkenmale verlengd wordt voor een periode van twee jaren.

Bevoegdheidsbeperkingen van de Raad Van Bestuur zijn overeenkomstig artikel 24 en 27 van de statuten van vzw YAWNS vzw

e 9 p

~ MOD2.2

AKTE BETREFFENDE DE VERKIEZING VAN HET BUREAU

De raad van bestuur van 01/01/2014 heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld

Voorzitter: Jeroen Ernest Geboers

Onder-Voorzitter. Robbe Vekeman

Secretaris: Thijs Boyen

Penningmeester Willem Meeus

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE PERSONEN OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur van 01/01/2014 heeft onder zijn leden de volgende bestuurders gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte algemeen te vertegenwoordigen:

1.Jeroen Geboers, Markt 6, 2290 Vorselaar

2.Willem Meeus, Meistraat 201, 2480 Dessel

3.Thijs Boyen, Kleine BroeKstraat 48, 3350 Linter

4.Robbe Vekeman, Dorp 31A, 9860 Oosterzele

De gemandateerde bestuurders kunnen alleen handelen volgens de beperkingen in artikels 24 en 27.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE PERSONEN VAN HET DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur van 01!0112014 draagt het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur op aan de volgende personen:

1.Jeroen Geboers, Markt 6, 2290 Vorselaar

2.Keremos Vzw, Abrahamstraat 9, 9000 Gent

Voor alle administratieve verplichtingen wat het intern bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft kunnen de dagelijkse bestuurders alleen handelen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor alle financiële verplichtingen wat het intern bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft kunnen de volgende dagelijkse bestuurders alleen handelen tot een bedrag van 5000 euro;

1.Jeroen Geboers, Markt 6, 2290 Vorselaar

2.Keremos vzw, Abrahamstraat 9, 9000 Gent

Deze akte is opgemaakt en wordt aangenomen met éénparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 01/01/2014 in 5 originele exemplaren, Drie exemplaren zijn bestemd om neergelegd te worden op de griffie van Rechtbank van Koophandel. Twee exemplaren zijn bestemd voor het notulenregister van de algemene vergadering.

Te Vorselaar , 01/01/2014

Jeroen Ernest Geboers, Bestuurder

TEGELIJK HIERBIJ NEERGELEGD., DE STATUTEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Reeo : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/04/2015
ÿþi

V

V

iu

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte trieWee ca;` nrily, van de

Fi.Eí;:a113Ai[ V.,Z4 x;:;3: ANDE

17 APR. 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De Griffier

Griffie

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" 15062278"

Ondernemingsnr : 0545.867.104

Benaming

(voluit) : YAWNS VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Markt 6, 2290 Vorselaar

Onderwerp akte : Adreswijziging

De Algemene Vergadering aanvaardt de adreswijziging van Markt 6, 2290 Vorselaar naar Heuvelstraat 4, 2290 Vorselaar.

Coordonnées
YAWNS

Adresse
MARKT 6 2290 VORSELAAR

Code postal : 2290
Localité : VORSELAAR
Commune : VORSELAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande