VRIENDENKRING MPI ZONNEBOS 'S-GRAVENWEZEL

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING MPI ZONNEBOS 'S-GRAVENWEZEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.925.946

Publication

12/01/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111

" iaoio~s3*

thergoPegd fer griffie !fou f,i,e.;5ank

vao Ntt9phaàiGb: s:i; rr: r3ar

3 0 DEC. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 475.925.946

Benaming

(voluit) : VZW Vriendenkring MPI Zonnebos 's-Gravenwezel

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Moerstraat 50 2970 's-Gravenwezel

Onderwerp akte :

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam " Vriendenkring MPI Zonneboss-Gravenwezel ", vereniging zonder winstgevend doel.

Art. 2. De vereniging is gevestigd in de Moerstraat 50 in de gemeente 2970 Schilde ('s-Gravenwezel) gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De vestigingsplaats binnen de gemeenten wordt bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is de relatie en de vriendschap tussen de ouders, de leerlingen, de leerkrachten, de oud-leerlingen en de sympathisanten van het MPI Zonnebos te bevorderen. Dit alles om het Gemeenschapsonderwijs in het algemeen te steunen en onze school in het bijzonder.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur en kan te allen tijde worden ontbonden. TITEL Il. -- Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5. De vereniging bestaat uit bestuursleden en werkende leden,

Bestuursleden verklaren zich in het voorkomend geval en met goedkeuring van de raad van bestuur bereid taken uit te voeren om de doelstelling van de vereniging te verwezenlijken. Hun aantal is onbeperkt, doch het mag niet minder bedragen dan vijf.

Werkende Leden verlenen hun morele en geldelijke steun. Iedereen die door de raad van bestuur wordt aangenomen kan tot de vereniging toetreden.

Art. 6. De kandidatuur om deel uit te maken van de raad van bestuur moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van beheer gesteld worden. De voorschriften van artikel 10 van de wet van 27 juni 1921 moeten worden nagekomen.

Art. 7. De ledenbijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art. 8. Iedere bestuurder mag op elk ogenblik schriftelijk bij de raad van bestuur zijn ontslag indienen, doch niet zolang er een achterstal is van lidgelden of andere betalingen.

Art. 9. Elk lid kan wegens onbehoorlijk gedrag, overtreding van de statuten of huishoudelijk reglement, achterstallige betalingen en andere gewichtige redenen door de algemene vergadering worden uitgesloten. Dit geschiedt op de wijze door de wet bepaald. Opgave van een reden is niet vereist.

TITEL ill. -- Bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Het aantal leden van de raad van bestuur van die raad is minimum 5. Deze raad van beheer is samengesteld uit : een voorzitter, een secretaris, een verantwoordelijke voor de boekhouding en min 2 beheersmandaten. De voorzitter is noch directeur of beheerder.

Art. 11. De raad van bestuur wordt gekozen door de leden. Kandidaturen voor een bestuurdersambt worden vijf dagen voor de algemene vergadering ingediend bij de voorzitter.

Art. 12. De door de algemene vergadering van de leden benoemde bestuurders hebben een mandaat voor onbepaalde duur.

Art. 13. Elke bestuurder die zonder een door de raad als geldig erkende reden viermaal achter elkaar de bijeenkomsten van de raad van bestuur en/of de algemene vergadering niet bijwoont, kan als ontslagnemend worden beschouwd.

Art. 14. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Beslissingen kunnen dan genomen worden met absolute meerderheid, dwz meer dan de helft. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de plaatsvervanger doorslaggevend. De raad van bestuur stelt een commissie samen die hij nuttig acht voor de goede werking van de vereniging.

Art. 15. Alleen de raad van bestuur is bevoegd alle geschillen onder de leden te beslechten, voor zover die betrekking hebben op de interpretatie van de statuten of van het huishoudelijk reglement. De raad heeft de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

t

Voor-

hehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

s I

Annexes dü Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

"

ruimste bevoegdheid in het bestuur en beleid van de vereniging, voor zover deze niet door de statuten aan de

algemene vergadering werden toegekend. De raad kan, als het hem wenselijk voorkomt, een bestuurder of lid van de vereniging voor welbepaalde verantwoordelijkheden en bevoegdheden delegeren. De raad stelt een ' huishoudelijk reglement op dat de werkzaamheden, de rechten en de verplichtingen van bestuur en leden vastlegt, voorzover deze niet door de wet of de statuten worden bepaald. Van iedere raadszitting zal een verslag worden gemaakt met betrekking tot de aanwezigheden en beslissingen.

Art. 16. Alleen de raad van bestuur heeft bevoegdheid voor het aanvaarden van of weigeren van schenkingen of legaten, het sluiten van overeenkomsten zoals koop-verkoop, huur-verhuur van roerende en onroerende goederen, leningen, pandverleningen en hypotheken.

TITEL IV. -- Algemene vergadering

Art. 17. De algemene vergadering, voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of diens plaatsvervanger, bestaat uit leden. Zij wordt samengeroepen telkens als de raad van bestuur het nodig oordeelt, doch minstens éénmaal per jaar en wel voor 30 juni.

Dit gebeurt per brief minstens veertien dagen vôôr de vergadering.

Om geldig te beslissen moet de helft van de leden aanwezig zijn. Wordt dit quorum niet bereikt, dan zal er een tweede bijeenroeping plaatsvinden die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. De leden krijgen een schriftelijk verslag van de vergadering.

De voorzitter van de raad van bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Art. 18. Het behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering de statuten te wijzigen, bestuurders te benoemen of af te zetten, de begroting en rekeningen goed- of af te keuren en de vereniging te ontbinden.

Art. 19. De algemene vergadering kan alleen de statuten wijzigen als :

a) dit agendapunt in de oproepingsbrief staat vermeld;

b) 2/3 van de werkende leden aanwezig zijn;

c) twee derde van de aanwezigen de wijziging goedkeuren.

Als deze voorwaarden niet vervuld zijn, houdt de algemene vergadering zich aan de voorschriften van de wet.

TITEL V. -- Rekening, verantwoording

Art. 20. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. De twee commissarissen (verificateurs), voorgedragen door de raad van bestuur en benoemd door de algemene vergadering, zien de rekeningen na voor 30 juni van het volgend jaar. De raad van bestuur controleert de , verslagen voor 30 juni en de algemene vergadering wordt ter goedkeuring van begroting en rekening opgeroepen voor einde juni. De gelden worden besteed volgens de behoeften van iedere geleding. Alle uitgaven worden gefactureerd via de centrale boekhouding. Er zijn financiële dagboeken die door de centrale . boekhouding gehouden wordt.

Elke geleding kan op elk ogenblik volgens haar behoeften beschikken over de gelden afkomstig uit haar

" activiteiten.

TITEL VI. -- Ontbinding

Art. 21. In geval van ontbinding van de vereniging zullen de bezittingen aan de nieuwe vzw met dezelfde doelstellingen. Bij ontstentenis van een nieuwe vzw met dezelde doelstellingen wordt het actief overgedragen in eerste instantie aan het MIDI Zonnebos, Moerstraat 50 2970 's-Gravenwezel of aan Scholengroep 3 van het Gemeenschapsonderwijs.

Bij de algemene vergadering van 27 oktober 2011 werden volgende beslissingen genomen:

Benoeming van de bestuurders

- Hendrickx Sara, Puttenhoflaan 24, 2970 Schilde, geb 02.02.1979 - Decarpentrie Véronique, Laar 193, 2180 Ekeren, geb 10.12.1976 - Mariën Sotie, Lauwerstraat 13, 2340 Beerse geb 17.05.1977

HERBENOEMINGEN:ANN VAN MEENSEL LIEVEVROUWESTR. 69 2160 WOMMELGEM

CHRISTINE LEFEVER DAGERAAD 10 ' sGRAVENWE ZEL

Ontslag van de bestuurders

-Blom Marleen, Generaal De Ceuninckstraat 18, 2800 Mechelen, geb. 10.05.1977

- Coopmans Christel, Moeshofstraat 55, 2170 Merksein, geb.07.11.1962

- Gothie Christel, Laaglandlei 79, 2900 Schoten, geb.08.10.1968

- Kokken lise, Gerard de Cremerstraat 18, 2650 Edegem, geb.04.03.1964

- Leppens Patrick, Olmenlaan 30, 2460 Kasterlee,

- Mariën Christine, Rubensstraat 129, 2550 Kontich, geb. 10.07.1955

- Van Sande Marc, Zavelstraat 71, 2200 Herentals, geb.18.01.1960

- Verwimp Nicolas, Compaenstraat 5, 2100 Deurre, geb. 11.06.1974

- Westdorp Hugo, Heidemolen 43. 2970 Schilde

Ann Van Meensel,

Gevolmachtigde voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING MPI ZONNEBOS 'S-GRAVENWEZEL

Adresse
MOERSTRAAT 50 2970 'S GRAVENWEZEL

Code postal : 2970
Localité : 'S Gravenwezel
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande