TEAM 185

Association sans but lucratif


Dénomination : TEAM 185
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.070.082

Publication

27/05/2014
ÿþOndernerningsnr : 0840.070.082

Benaming

(voluit) ; Motorcross Team 185

(verkort) : MX 185

Rechtsvorm: VZ111/

Zetel: Nieuwmoersesteenweg 91, 2910 Essen

Onderwerp akte: wijziging naam en uitbreiding doel

Op de algemene vergadering van 27 januari 2014 werd met eenparigheid van de stemmen beslist om:

- de naam te wijzigen naar TEAM 185

het doel uit te breiden:

De vereniging heeft tot doel de ondersteuning van beloftevolle sporters in diverse sportdisciplines.

De vereniging financiert de sporters middels het werven van sponsors, met deze sponsorgelden koopt en

verkoopt de vereniging allerlei sportmateriaal, sportvoeding, sportkledij en aile aanverwante producten. Deze

(sport)materialen worden ter beschikking gesteld aan de sporters die door de vzw wordt gesteund, via een

contract tussen de vzw en de sporters.

De Vereniging zal ook ondersteunende diensten doen ivm sportbeoefening, sportadvies en begeleiding.

Commerciële begeleiding en marketing van atleten, clubs en organisaties.

Uitgave van magazines, reclamebureaus, organisaties van sportstages en evenementen.

Bedrukking en verkoop van sportkledij en aile sport aanverwante artikelen.

De VZVV zal afhankelijk van de sport al dan niet zich aansluiten bij de desbetreffende bond en/of bijbehorende club.

De vereniging kan diverse activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, sportevenementen en groep bevcrderende activiteiten.

Daarnaast kan de WIN alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen,

Robin Verrneiren

voorzitter

Op de laatste blz. vert Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van. de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Relit Qnliiftflleelençl'al Preicrilen

16 MEI

afdeling Antwei.rPen

*14107848*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

05/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

11111

*15020262*

Ondernemingsnr : 0840.070.082 Benaming

(voluit) : Team 186

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

titbankvan icoW;'nGrsde1 AritWerqeti

6 me. "'5

gtrdti % Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Nieuwmoersesteenweg 91, 2910 essen

Onderwerp akte : verplaatsing zetel

Op de algemene vergadering van 12 januari 2015 werd met eenparigheid van de stemmen beslist om de zetel van de vereniging te verplaatsen van Essen, Nieuwmoersesteenweg 91 naar Bredabaan 23b 2990 Wuustwezel, met onmiddelijke ingang.

Robin Vermeiren

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

19/10/2011
ÿþMOD 2.2



tue In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







IN Il II II 1I t 1 lI 111I1~ 111 Y ANK

*11158606 KOOPHANDEL

I~ C:~7, 209Î

ANT bei? PEib





Ondernemingsnr : O. 8 4 0 . 0 7 0 . 0 8 2

Benaming

(voluit) : Motorcross Team 185

(verkort) : MX 185

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Nieuwmoersesteenweg 91, 2910 Essen

Onderwerp akte : oprichting

Ondergetekenden:

Robin Verrneiren, Nieuwmoersesteenweg 91  2910 Essen, geboren 26-01-1975 te Brasschaat

Griet Dingemans, Bredabaan 528 bus 1  2990 Wuustwezel, geboren 07-08-1981 te Brasschaat

Marc Herremans, Bredabaan 528 bus 1  2990 Wuustwezel, geboren 19/12/1973 te Merksem

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende

zijn:

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Motorcross Team 185" vereniging zonder winstoogmerk. Als afkorting wordt de naam " MX 185" VZW gebruikt.

Art. 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te Essen, Nieuwmoersesteenweg 91. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de financiële en materiële ondersteuning van beloftevolle sporters, specifiek de ondersteuning van jonge motorcrossers, middels het zoeken naar sponsors , de vzw koopt met de ontvangen sponsorgelden materiaal (kledij, onderdelen, motorfietsen...) en voorziet deze van de Logo's van de sponsors, deze materialen worden gratis ter beschikking gesteld aan de piloot die door de vzw wordt gesteund, via een contract tussen de vzw en de piloten.

De vereniging kan diverse activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, sportevenementen en groepsbevorderende activiteiten.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il.  Leden

Art. 5. De vereniging bestaat uit effectieve leden (hierna " de leden") en toegetreden leden. De vereniging telt ten minste drie leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder die door de Algemene Vergadering wordt aanvaard. Het verzoek van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur. Elk lid verbindt er zich toe de statuten en het huishoudelijk reglement, indien aanwezig, na te leven. Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band van die persoon met de vereniging. Een toegetreden lid dient de belangen van de vereniging niet te schaden.

Art. 7. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsplitsing of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren. Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van het lid. Ontslagnemende, uitgesloten of toegetreden leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd cie vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Art. S. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen een jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als onislagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten warden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

TITEL IR. -- Raad van bestuur.

Art_ G. De Vereniging wordt best wrd door een raad van bestuur van tenminste 2 leden, die ook effectief lid zijn van de vereniging.

Art. 10. De bestuurders warden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 11, De leden van de read van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art_ 12. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een pennIngmeester.

Art. 13. De read van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. be beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, beslissend.

At 14. be raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Art 15. De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden, en daden van dagelijks bestuur, delegeren aan één of meer gevolmachtigden, el dan niet lid van de vereniging, of van het dagelijks bestuur. Dit mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang wonden ingetrokken door de raad van bestuur.

Art. 16. De bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten tee aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging en zij mogen alleen optreden am aile handelingen verrichten_

TFTEL IV. -- Algemene vergadering

Art. 17, De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk !id beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering. Bij afwezigheid van de vorerzltler wordt de algemene vergadering voorgezeten door een ander lid Van de raad van bestuur.

M. 18. De algemene vergadering le uitslullend bevoegd voor hel wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, hel vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid, kwijting geven aan bestuurders en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 19. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van do vereniging zulks vereist.

De oproeping gebeurt bij een gewone brief die de agenda vermeldt en die minstens acht dagen voor de vergadering wordt bezorgd.

Zij muet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van hel komende jaar, en dit op laatste maandag van jenuerl_

Art. 20. De beraadslagingen van de algemene vergadering worden geregeld door de artikelen zeven en acht van de wet. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 21. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register ligt ter inzage op de zetel van de vereniging.

TITEL V. -- Rekeningen en begrotingen.

M. 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober tot 30 september. Het eerste boekjaar loopt van 1 september 2011 tot 30 september 2012. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de rekeningen en de begroting voor hel volgend boekjaar voor. Belde worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Na goedkeuring bekomen de bestuurders kwijting over het afgelopen boekjaar.

TITEL VI.  Onibinding en vereffening

Art. 23. in gavai van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één, of meerdere véreifenaars aan en bepaall hun bevoegdheden en de vereffeningvoorwaarden.

Art. 24. In geval van ontbinding wordt de bestemming van de activa na vereffening var} de schulden en het aanzuiveren van de tasten, aangewezen door de algemene vergadering. De algemene vergadering zal aanduiden aan welke vereniging, dat een gelijkaardig doel nastreeft, het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Art. 25. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien of geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 1 september 2011_

;+ Voor-'.behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

!'doD 2.2

Luik B - Vervolg

De leden van V.Z.W. MX 185, te Essen , hebben tot ieder van de Raad van Bestuur benoemd:

-Robin Vermeiren, Nieuwmoersesteenweg 91  2910 Essen, ais voorzitter

-Marc Herremans, Bredabaan 528 bus 1  2990 Wuustwezel, als secretaris en penningmeester

Opgemaakt te Essen, 1 september 2011.

Robin Vermeiren

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TEAM 185

Adresse
NIEUWMOERSESTEENWEG 91 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande