MINDERHOUT VOETBALVERENIGING

Association sans but lucratif


Dénomination : MINDERHOUT VOETBALVERENIGING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.611.049

Publication

07/11/2013
ÿþ x~ ~3 ~+ ew" In de bi la en.bï het~Bel 'tsch Staatsblad bekend te makén }copie

ie

~.~ 1 g 1~ g' P

na neerlegging van de akte ter griffe

Op da laatste blz. van Luik a vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurneeterende notaris. hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden ta vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

wijzigingen raad van bestuur

101 111111111,11M111011, II

'NEERG EL EGD GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 ~~(~`C. 2013

K0&PHA MIDEL -TURNHA k..W.

De griffier

Ondememingsnr: 0415.611.049

Benaming

(voltui) : Minderhout Voetbalvereniging

e'efi4Qrt)

Rechtsvorm : vzw

Heistraat 2a -2322 Mihderhout

Ciiderwerrs acte : Nïeuwestatuten - nieuwe afkorint benaming en gemachtigden

" Uittreksel vit de statuten en akten:

II

de algemene vergadering van 30 september 2013, heeft in haar zitting besloten om de statuten' integraal te wijzigen als volgt;

Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk is genaamd: Minderhout Voetbalvereniging. Haar afgekorte benaming betreft Minderhout W. Ze heeft "haar zetel te Minderhout, Heistraat 2 a, gelegen in het gerechtelijk, arrondissement Turnhout

Artikel 2 De vereniging heeft tôt doel de sportieve ontwikkeling van de jeugd te bevorderen door het beoefenen van atletische sporttakken. Ze mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en; helpen realiseren: T]j kan ook; doch slechts op bijkomstige wijze, aile handelsdaden. stellen voor zover dei opbrengst hiervan uitsluitend ten goede komt aan het maaischappelijkdoel waarvoor zij werd opgericht .

Artikel 3  Leden.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komtt uitsluitend toe aan de effectieve leden, hierna leden genoemd. De leden van de vereniging zijnverplicht

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niette schaden.

De vereniging telt ten minste vier leden. Op de zetel van de vzw wordt een ledenregister bijgehouden.

De vereniging kan ook toegetreden Feden (afgevaardigden, spelers, trainers, vrijwilligers, sympathisanten)' toelaten. De rechten en plichten van al deze toegetreden leden zijn vervat in het huishoudelijk regiemerit. Toegetreden Feden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering

Artikel 4  Toetredingsvoorwaarden.

Als stemgerechtigd lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die door de Algemene; Vergadering wordt aanvaard. Een kandidaat stemgerechtigd lid 'dient zijn verzoek schriftelijk te richten aan 'de; Algemene Vergadering.

Artikel 5  Jaarlijkse bijdrage,

De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt vastgesteld ap maximum 25 euro. De algemene vergadering'

bepaalt jaarlijks en op voorstel van de Raad van het Bestuur, het lidgeld t.idgeid dient betaald te warden ten

laatste per 30 juli van ieder kalenderjaar. .

"

De jaarlijkse bijdrage voor de toegetreden leden wordt jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8  Voorwaarden tot uittreding van de leden.

Elk stemgerechtigd lid kan te allen tijde uit de vereniging treden mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad Van Bestuur. Het uitsluiten moet door de Algemene vergadering aanvaard worden en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing betreffende de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 3, op ernstige wijze schendt

b. die ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden medegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over uitsluitsel te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan wordt, vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

ieder lid dat zijn bijdrage niet betaald heeft nadat deze invorderbaar is wordt geacht van rechtswege ontslag te hebben genomen.

Het lidmaatschap eindigt tevens automatisch door het overlijden van het !id, of ingeval van een lid - rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement

Ontslaggevende of uitgesloten Leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel, in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit een teruggave of een vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen,

Artikel 7  Benoeming en ontslag van bestuurders.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders. De bestuurders handelen ais een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. Hun mandaat loopt voor onbepaalde duur. In geval een bestuurder ontslag neemt of uitgesloten wordt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot zijn ontslag wordt aanvaard door de Algemene Vergadering. Het ontslag kan ingediend worden door het schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 8 -- Werking van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kan uit zijn stemgerechtigde leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, benoemen. De Raad van Bestuur komt minimaal eenmaal per jaar samen en wordt samengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Het samenroepen van de vergadering kan zowel per brief, e-mail ais per fax gebeuren. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of in geval van zijn afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft der bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Een bestuurder kan zich echter door een andere bestuurder laten vervangen met dien verstande dat niemand binnen de Raad van Bestuur over meer dan één volmacht kan beschikken. Van iedere vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervanger. Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bijgehouden op het adres van de zetel. De uittreksels die moeten Worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 9  Bevoegdheden,

De Raad van Bestuur neemt haar beslissingen bij gewone meerderheid.

De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijk reglementen uit die hij nodig acht of nuttig oordeelt Hij is gemachtigd tot uitsluiten van toegetreden leden op basis van het huishoudelijk reglement en/of indien ze dit oordeelt in functie van de goede werking van de vereniging. Hij dient zich hiervoor niet bijkomende aan de betreffende te motiveren.

Hij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzondering van de bevoegdheden die uitsluitend aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, De leden van de Raad nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of de secretaris of hun plaatsvervanger. De Raad van Bestuur vaardigt alle reglementen uit die hij nuttig oordeelt voor het goed bestuur van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders of leden of zelfs, mits goedkeuring door de Algemene Vergadering aan elke derde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MQo 2.2

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheden overdragen aan een Dagelijks Bestuur, samengesteld uit één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging.

De benoeming van de gemachtigden (met inbegrip van de voorzitter en secretaris) en van de dagelijkse bestuurders gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van stemmen, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van deze personen kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven of per mail ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging in het kader van dit dagelijks bestuur, kan een dagelijks bestuurder afzonderlijk handelen.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gemachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit

Artikel 10  Bevoegdheden

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

Het benoemen en ontslaan van de leden van Raad van Bestuur en de bestuurders.

Het goedkeuren van het financieel jaarverslag en begroting.

Het wijzigen van statuten.

Het uitsluiten en het aanvaarden van het uittreden van stemgerechtigde leden.

Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

Zij is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van

hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de

commissarissen,

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin

de statuten dat vereisen.

Artikel 11 Bijeenroeping

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of oudste bestuurder.

De Algemene Vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur of wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt. Zij kan worden samengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist.

Ieder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, moet aan de dagorde van de Algemene Vergadering worden toegevoegd.

Zij moet echter minstens één maal per jaar worden samengeroepen en dit in het tweede semester van het kalenderjaar binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, De oproepingen moeten, om geldig te zijn de plaats, datum, uur en agenda bevatten en ondertekend zijn door de voorzitter of zijn plaatsvervanger,

Alle stemgerechtigde leden moeten worden opgeroepen per gewone schriftelijke uitnodiging of E-mail en dit tenminste acht kalenderdagen voor de vergadering.

De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dat er tevens een eenparig akkoord is over het opnemen van de punten buiten de agenda. Er mag evenwel niet beraadslaagd worden buiten de agenda ais het over wijziging der statuten gaat of ontbinding of over het goedkeuren van de jaarrekening of begroting of kwijting van de bestuurders.

Artikel 12  Stemrecht Aanwezigheid  Meerderheden  Volmachten

Elk lid kan zich door een ander lid steeds laten vertegenwoordigen mits verstande dat een lid slechts drager kan zijn van maximum één schriftelijke volmacht.

Elk lid beschikt over één stem.

in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOa 22

tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem,

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging warden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Een meerderheid van 213e der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Artikel 13 Bekendmaking van de besluiten genomen door da Algemene Vergadering.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en/of de

secretaris of hun plaatsvervanger, Leden, evenals derden, die enig rechtmatig belang kunnen laten blaken,

hebben het recht om inzage te vragen van de besluiten, zonder deze te verplaatsen,

De notulen worden bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 14  Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van één juli tot dertig juni,

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW  wet vermelde stukken worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, binnen de dertig dagen na goedkeuring bij de Nationale Bank van België.

Artikel 15 Bestemming van het vermogen van de V.ZW. bij ontbinding.

Behouden de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van de ontbinding van rechtswege, kan slechts de

Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op wijze zoals bepaald in de Wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de Rechtbank,

een ef meer vereffenaars. Zj bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door

de Wet van 2 mei van toepassing.

Artikel 16

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft. De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair play na te leven.

Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege in toepassing van art 1/52 en V11/77.21 van het reglement van de KB.V.B.

E`Ik geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen, en  richtlijnen zal voorgelegd worden aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal voorgelegd worden aan de arbitrage van de TAS `Arbitragecommissie voor de Sport' te Lausanne (Zwitserland).

De algemene vergadering heeft op 30 september 2013 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Van Gils Jozef, Vrijheid 249, 2320 Hoogstraten, geboren op 20/12/1942, te Hoogstraten

De algemene vergadering heeft op 30 september 2013 tot nieuwe bestuurder benoemd:

Janssen Johannes, Akkerloopstraat 64, 2322 Minderhout, geboren op 21/05/1968, te Hoeven (Nederland)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

nlp

De raad van bestuur is daardoor als volgt samengesteld:

Geerts Marcel, Borselhoeve 27, 2322 Minderhout, geboren op 07/07/1959, te Hoogstraten

Hendrickx Joseph, Bredaseweg 38 a, 2322 Minderhout, geboren op 6105(1957, te Hoogstraten

Jochems Frans, Kapeldreef 14, 2322 Minderhout, geboren op 2410611932, te Minderhout

Martens Guy, Vloeiweg 1, 2990 Loenhout, geboren op 10/08/1970, te Hoogstraten

Janssen Johannes, Akkerloopstraat 64, 2322 Minderhout, geboren op 21/05/1968, te Hoeven (Nederland)

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur herbevestigt de volgende functieverdeling onder zijn bestuurders:

Voorzitter : Martens Guy, Vloeiweg 1, 2990 Loenhout, geboren op 1010811970, te Hoogstraten

Secretaris: Hendricloc Joseph, Bredaseweg 38 a, 2322 Minderhout, geboren op 6/05/1957, te Hoogstraten

Penningmeester Geerts Marcel, Borselhoeve 27, 2322 Minderhout, geboren op 07/07/1959, te Hoogstraten

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of van de secretaris.

Te Minderhout, op 30 september 2013

Hendrickx Joseph

Secretaris

Cp io laatste blz. van Luik vermeiden . iz:ecto . Naam en noedanighefd van de insti urr,entorende no rs3, hef aj van de perso[a)n(on) bavaa d de vereniging, stichting ef Ciganisrne zen aanzien van leidon tü vcdegen;:aordigon i!aarn en Hamtekening

Martens Guy

Voorzitter

Coordonnées
MINDERHOUT VOETBALVERENIGING

Adresse
HEISTRAAT 2A 2322 MINDERHOUT

Code postal : 2322
Localité : Minderhout
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande