MEDISCH EN PARAMEDISCH CENTRUM WAVER, AFGEKORT : MPMC WAVER

Association sans but lucratif


Dénomination : MEDISCH EN PARAMEDISCH CENTRUM WAVER, AFGEKORT : MPMC WAVER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.419.050

Publication

26/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I : NAAM  ZETEL  DUUR  DOEL

Artikel 1. Naam en zetel.

De vereniging draagt de naam : Medisch en ParaMedisch Centrum Waver vereniging zonder winstoogmerk (kort : MPMC Waver vzw). De vereniging heeft haar zetel te Onze-Lieve-Vrouw Waver (B2861, Dorp 38) ; gerechtelijk arrondissement Mechelen. Enkel bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij naar een andere plaats te provincie Antwerpen overgebracht worden.

Artikel 2. Duur.

De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3. Doelstellingen.

De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van de (para)medische en tandheelkundige wetenschappen in

de ruimste zin alsmede te bevorderen dat het (para)medisch handelen ten allen tijde onderworpen zal zijn aan

toetsing naar normen van kwaliteit en van algemene (para)medische ethiek.

De vereniging tracht deze doelstellingen onder meer te bereiken door:

a. het organiseren van wetenschappelijke bijeenkomsten en bijscholingen, alsmede door het deelnemen aan dergelijke bijeenkomsten in groter verband;

b. het onderhouden van contacten met buitenlandse nationale en internationale verenigingen, die zich op hetzelfde terrein bewegen, alsmede met verenigingen in binnen- en buitenland op aanverwante gebieden;

c. het streven naar erkende bijscholingsactiviteiten; d. het

organiseren van lezingen voor geïnteresseerden in de (para)medische problematieken; e. het (financieel) ondersteunen van (andere als door de vereniging georganiseerde) bijeenkomsten en trachten zijn naam en knowhow te verbinden aan evenementen die zich in het (para)medisch kader

bevinden; f. alle andere wettige middelen, welke aan het doel der vereniging bevorderlijk kunnen zijn.

De vereniging mag alle verrichtingen doen die betrekking hebben op het doel en zij is bevoegd alle roerende of onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in eigendom te bezitten en erop zakelijke rechten te vestigen en uit te oefenen.

Hilde De Jonge ; Eric Deprey ; Tim Deprey en Cindy Van Craen

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

Zetel : Dorp 38

2861 Sint-Katelijne-Waver (Onze-Lieve-Vrouw-Waver)

België

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN MPMC WAVER VZW

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Medisch en ParaMedisch Centrum Waver vzw

*13307078*

(afgekort) : MPMC Waver vzw

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0542419050

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

22-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL II : LEDEN

Artikel 4. Leden.

Lid van de vereniging kunnen zijn:

a. natuurlijke personen, met diploma en titel van arts of tandarts;

b. natuurlijke personen, die niet bevoegd zijn de titel van arts of tandarts te voeren, doch uit hoofde van hun diploma een (para)medische activiteit uitvoeren.

bij oprichting zijn er vier werkende leden, allen van Belgische nationaliteit : Tim Deprey, geboren te Duffel op 13/11/1979, wonende Poederstraat 14, 2570 Duffel; Eric Deprey, geboren te Willebroek op 13/11/1955, wonende Dorp 43, 2861 O.L.V.Waver; Hilde De Jonge, geboren te Duffel op 30/06/1955, wonende Dorp 43, 2861 O.L.V.Waver en Cindy Van Craen, geboren te Mechelen op 1/05/1980, wonende Poederstraat 14, 2570 Duffel.

Artikel 5. Toelating

Het bestuur beslist omtrent de toelating van de leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6. Einde van het lidmaatschap

Het lidmaatschap eindigt:

a. door het overlijden van het lid;

b. door schriftelijke opzegging door het lid;

c. door schriftelijke opzegging namens de vereniging.

Deze kan geschieden wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten voor het lidmaatschap bij de statuten gesteld te voldoen, wanneer hij zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt, als ook wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren;

d. door ontzetting. Deze kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met statuten, reglementen of besluiten der vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

Opzegging namens de vereniging geschiedt door het bestuur.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, van inbrengen of vergoeding voor geleverde prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend lid of uitgesloten lid of kunnen de rechthebbenden van een overleden lid, mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Artikel 7. Jaarlijkse bijdragen.

1. De leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage, die door de algemene vergadering zal

worden vastgesteld.

Zij kunnen daartoe in categorieën worden ingedeeld die een verschillende bijdrage betalen.

2. Het bestuur is bevoegd gehele of gedeeltelijke ontheffing van de verplichting tot het betalen van een bijdrage te verlenen.

3. De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit de door de leden verschuldigde bijdragen en uit eventuele andere baten.

TITEL III : DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 8. Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering. Hij leidt de zaken van de vereniging.

De raad is bevoegd om alle handelingen van beheer te verrichten, daarin begrepen zijnde de benoeming, het ontslag en de vaststelling van de bezoldiging van het personeel en van derde medewerkers, het bepalen van hun taken en het vaststellen van huishoudelijke reglementen. De raad is bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten, aan de algemene vergadering zijn voorbehouden; hij is bevoegd tot het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten van welke duur ook, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, tot het aanvaarden en verwerpen van subsidies, tegemoetkomingen, schenkingen en legaten, tot het beleggen van gelden, het aangaan of toestaan van leningen en het toekennen van hypotheken, één en ander met of zonder beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van alle zakelijke waarborgen, te besluiten tot de afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, tot de opheffing en de machtiging tot doorhaling, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. De vereniging wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van de voorzitter, de ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, telkens met twee handelend optredend. De leden van de raad nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9. Algemene vergaderingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Algemene vergaderingen worden gehouden zo dikwijls het bestuur dit wenselijk oordeelt, met een minimum van één maal jaarlijks, en worden minstens 14 dagen voorafgaand per mailing (elektronisch) aangekondigd. Toegang tot de algemene vergadering hebben alle leden van de vereniging. Geen toegang hebben geschorste

leden. De regelmatig bijeengekomen algemene

vergadering vertegenwoordigt al de leden; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig zijn en

degenen die niet stemmen of tegenstemmen. Enkel effectieve leden hebben stemrecht op de vergadering.

Zij beraadslaagt en beslist inzake :

het wijzigen van de statuten;

het vaststellen van het aantal leden van de raad van beheer, het benoemen van de beheerders, en het

herroepen van hun mandaten;

het goedkeuren van de begroting, rekeningen en inventarissen;

het geven van de ontheffing van aansprakelijkheid over het jaarlijks beheer van de Raad van Bestuur;

het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

het uitsluiten van een lid;

het benoemen van één of meerdere commissarissen en het herroepen van hun mandaten;

het benoemen van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 10. Jaarrekening.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De jaarrekening dient te worden voorgelegd op de algemene vergadering uiterlijk 3 maanden na verstrijken boekjaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen afgesloten, de inventaris en de balans alsmede de begroting van het volgend jaar opgemaakt. Ze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

De algemene vergadering kan één of meer commissarissen, al dan niet leden, voor een duur die zij bepaalt, en die belast worden met het toezicht op de ontvangsten en uitgaven van de vereniging. Zij gaan tevens de juistheid na van de inventarissen.

Zij mogen kennis nemen van alle akten en bescheiden die nuttig zijn voor het vervullen van hun opdracht. Zij brengen verslag uit over hun opdracht op de te houden algemene vergadering.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 11. Ontbinding.

1. De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering.

2. De vereffening zal geschieden door het bestuur.

3. In geval van ontbinding zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van de goederen bepaald worden door de algemene vergadering, beraadslagend overeenkomstig de regels van een statutenwijziging. Het netto actief zal in ieder geval moeten bestemd zijn voor een instelling met een gelijkaardig doel.

TITEL VII : HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 12. Huishoudelijk reglement.

1. De algemene vergadering kan een huishoudelijk reglement vaststellen.

2. Het huishoudelijk reglement mag niet in strijd zijn met de wet, ook waar die geen dwingend recht bevat, noch met de statuten.

3. Een besluit tot vaststelling en wijziging van het huishoudelijk reglement behoeft tenminste twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 13. Slotbepaling

In alle gevallen waarin de statuten of het huishoudelijk reglement niet is voorzien, neemt het bestuur een voorlopige beslissing, welke aan het oordeel van de algemene vergadering moet worden voorgelegd. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de stichtingsvergadering van 21/11/2013.

Op deze vergadering wordt besloten de Raad van Bestuur te zullen bezetten: Tim Deprey, geboren te Duffel op 13/11/1979, wonende Poederstraat 14, 2570 Duffel, optredend als voorzitter van raad van bestuur en aldus vertegenwoordiger van de vereniging; Eric Deprey, geboren te Willebroek op 13/11/1955, wonende Dorp 43, 2861 O.L.V.Waver, optredend als penningmeester van de vzw; Hilde De Jonge, geboren te Duffel op 30/06/1955, wonende Dorp 43, 2861 O.L.V.Waver, optredend als secretaris van de vzw en Cindy Van Craen, geboren te Mechelen op 1/05/1980, wonende Poederstraat 14, 2570 Duffel, optredend als ondervoorzitster van de vzw. Deze mandaten zijn voor onbepaalde duur tenzij wijziging na beslissing algemene vergadering of tot uitsluiting omschreven in artikel 6.

Coordonnées
MEDISCH EN PARAMEDISCH CENTRUM WAVER, AFGEKO…

Adresse
DORP 38 2861 O.L.V.-WAVER

Code postal : 2861
Localité : Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Commune : SINT-KATELIJNE-WAVER
Province : Anvers
Région : Région flamande