KARTING NOAH

Association sans but lucratif


Dénomination : KARTING NOAH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.814.742

Publication

12/03/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gri le



1111 1111111011111!~nuWm

Rechtbank van koophandpi

Antwerpen

0 2 WART 2015

afdeling Antwerpen

G riffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0 5 9. 9 . 8 i 4 ~ 7 4 2

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Duifstraat 18 - 2980 Zoersel

Onderwerp akte : Oprichting

"KARTING NOAH" vzw

STATUTEN BIJ OPRICHTING

(Statuten conform de wetten van 2 mei 2002 (B.S. 18.10.2002) en 18 januari 2003)

NAAM - ZETEL  DOEL  DUUR

ART. 1 : de naam van de vereniging

De vereniging wordt opgericht te Zoersel op 12 februari 2015 onder de naam :

Karting Noah vzw

Alle documenten uitgaande van de vereniging, zullen deze benaming vermelden, alsook het hierna vermelde adres van de zetel van de vereniging,

ART. 2 : maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd Duifstraat 18 te 2980 Zoersel en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Het adres van de Maatschappelijke Zetel is statutair bepaald en enkel de Algemene Vergadering kan beslissen over een wijziging van de Maatschappelijke Zetel, mits voldaan wordt aan de voorwaarden van een statutenwijziging.

ART. 3.: doel

De vereniging heeft tot doel : ontwikkelen, promoten, begeleiden en ondersteunen van één of meerdere jeugdige beoefenaars van de motorsport en in het bijzonder de indoor- en outdoor karting-sport. De vereniging zal daarvoor gebruik kunnen maken van of zich laten bijstaan door onderbouwde concepten en programma's die reeds op de markt aanwezig zijn.

Om haar doel te bereiken za! de vereniging kunnen samenwerken met personen, verenigingen en commerciële vennootschappen die kunnen bijdragen aan de realisatie van haar maatschappelijk doel. De vereniging zal op aile wettelijk toegelaten wijzen aan fondsenwerving kunnen doen. in een eerste instantie wordt hierbij voornamelijk gedacht aan het innen van sponsoring- en publiciteitsgelden, het inrichten van een benefiet, enz... De door de vzw verworven fondsen zullen hoofdzakelijk worden aangewend om jeugdige beloftevolle karting-piloten financieel te ondersteunen en een kans te geven om door te groeien in de kartingsport.

De vereniging zal voor de realisatie van haar doel zonder enige beperking voertuigen, materiaal en toestellen kunnen aankopen en verkopen, huren of leasen, en in leasing geven.

Om de doelstellingen na te streven zal de vereniging kunnen deelnemen aan allerlei organisaties met een gelijkaardig doel of kan de vereniging allerlei manifestaties zelf inrichten.

In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, beperkte economische, commerciële activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel van de vereniging. Zij is bevoegd, aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom of via ander: zakelijke rechten te verwerven.

Benaming

(voluit) : KARTING NOAH VZisti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

}

.. MOO 2.2

ART.4.: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

LIDMAATSCHAP

ART. 5.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Het aantal leden van de vereniging kan worden beperkt ingeval daardoor de normale werking van de

vereniging of het doel dat ze nastreeft in het gedrang zou komen.

Het aantal van de effectieve leden mag evenwel wettelijk niet minder dan drie (3) bedragen ,

Art. 5.1. Effectieve leden

De effectieve leden zijn natuurlijke personen die als lid ingeschreven, voorkomen in het ledenregister dat ten

allen tijde ter beschikking ligt op het adres van de Maatschappelijk Zetel.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge Om effectief lid te worden moet men :

tais dusdanig aangenomen worden door de Raad van Bestuur;

2.de door de Raad van Bestuur bepaalde bijdrage betalen ;

3.zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze die gebeurlijk vervat zijn in een

door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van Inwendige Orde ;

4.de meerderjarige leeftijd bereikt hebben.

Art. 5.2.Toegetreden leden (art. 2ter van de VZW-wet)

De toegetreden leden zijn natuurlijke personen die apart voorkomen in het ledenregister en die minder dan één vol kalenderjaar in deze lijst zijn opgenomen. De toegetreden leden hebben echter geen stemrecht op de jaarlijkse Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiemavolgende statutaire bepalingen

Om toegetreden lid te worden moet men

1.als dusdanig aangenomen worden door de Raad van Bestuur ;

2.de door de Raad van Bestuur bepaalde bijdrage betalen ;

3.zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze die gebeurlijk vervat zijn in een

door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van lnwendige Orde ;

4.de leeftijd bereikt hebben van ten minste 16 jaar. Minderjarigen dienen een schriftelijke toestemming van

de ouders of voogd aan het bestuur te bezorgen.

Toegetreden leden worden op initiatief van minstens één lid van de Raad van Bestuur ten vroegste na één vol kalenderjaar lidmaatschap op de eerstvolgende Algemene Vergadering voorgedragen om effectief lid te worden. De Algemene Vergadering beslist om het voorgedragen lid al dan niet op te nemen als effectief lid.

ART. 6.

De Algemene Vergadering bepaalt de maximale bijdrage ten laste van effectieve leden en de toegetreden leden. Deze kan maximum E 500,00 bedragen. Een wijziging van de maximum bijdrage dient te gebeuren conform de voorwaarden van een statutenwijziging.

ART. 7.

Elk lid kan ten allen tijde, mits een maand voorafgaandelijke kennisgeving, uit de vereniging treden, doch

niet vôbr dat de verschuldigde / opeisbare bijdragen aan de vereniging zijn betaald.

Het ontslag moet per brief of via elektronische weg aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden,

Weigering om de bijdrage te betalen wordt ais ontslagneming aanzien.

Tot schorsing of uitsluiting van een lid, kan enkel door de Algemene Vergadering van de effectieve leden worden besloten met twee/derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, en nadat het lid is gehoord door de Raad van Bestuur.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld en eveneens vanaf het ogenblik dat het lid niet langer voldoet aan de onder Artikel 5 gestelde voorwaarden.

De lidgelden zijn ten allen tijde en voor het geheel definitief verworven door de vereniging.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak

maken op het vermogen van de vereniging, of een deel ervan, noch op teruggave van de gestorte bijdragen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

rµOD 2.2

van aanbrengsten of andere prestaties

HET BESTUUR

ART. 8

1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie effectieve leden, verkozen door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal effectieve leden. De oprichters zijn automatisch de eerste bestuursleden.

2.0m tot bestuurder verkozen te kunnen worden moet men minimum twee voile kalenderjaren effectief lid zijn van de vereniging.

3.De verkiezing gebeurt in principe schriftelijk en is geheim.

4.Het bestuur wordt gevormd bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden op de Algemene Vergadering , dwz door de verkiesbare effectieve leden dle tijdens de stemronde de meeste stemmen behaalden.

5.Indien de stemming onbeslist is, wordt voor die kandidaten opnieuw gestemd.

6.De bestuurders worden gekozen voor een termijn van 4 jaar. Hun opdracht vangt aan na de sluiting van de Algemene Vergadering waarop zij werden verkozen. Om de continuïteit van de vereniging te garanderen en om bestuurswissel mogelijk te maken wordt voor het eerst aangestelde bestuur uitzonderlijk de helft van de bestuurdersmandaten her verkiesbaar gesteld na 2 jaar. De volgorde enfof functie van het verkiesbaar stellen wordt vastgelegd in een Reglement van inwendige Orde.

Daarna zal ieder bestuursmandaat eindigen op de vierde jaarlijkse Algemene Vergadering volgend op deze waarop hijlzij werden verkozen. Een bestuurder kan zich steeds herkiesbaar stellen op het einde van zijn mandaat.

Wanneer na de stemming minder bestuurders verkozen zijn dan er mandaten vacant zijn, kan de Algemene Vergadering zoveel leden als bestuurders coöpteren tot het vereiste aantal bereikt is, maar slechts voor een periode die zal eindigen ten laatste op de eerstvolgende vergadering.

7.De Raad van Bestuur duidt onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Functiecombinaties en andere functies worden in onderling overleg bepaald.

Elke bestuurder, aangeduid om een tussentijds opengevallen mandaat uit te oefenen, is hiermee slechts gelast voor de overblijvende duur van zijn eigen mandaat.

8.De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

9.Kandidaturen voor de Raad van Bestuur dienen tenminste twee weken voor de Algemene Vergadering schriftelijk te worden overgemaakt aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur die de kandidaturen openbaar zal maken tenminste 1 week v6 ir de vergadering,

ART. 9.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, daarin ook begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een Reglement van Inwendige Orde.

De Raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

ART. 10.

Voor alle handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door één bestuurder die hiervoor door de Raad van Bestuur werd gemachtigd. Specifiek naar Internet bankieren toe zal de voor die taak gemandateerde bestuurder zelfstandig en alleen kunnen optreden.

ART. 11.

De Raad van Bestuur vergadert op regelmatige basis. De frequentie daarvan wordt bepaald in functie tot de

e_.,,;>. iMOD 2.2

noodwendigheden, of op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders, op de plaats, de dag en het uur in de uitnodiging vermeld. De uitnodiging behelst daarenboven ook de agenda en de Raad van Bestuur kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda. De uitnodiging wordt per brief of via elektronische weg verstuurd ten laatste 8 dagen vóór de vergadering.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door een bestuurslid dat wordt aangeduid onder de aanwezige bestuursleden.

De besluiten worden genomen indien ten minste de helft der bestuurders aanwezig is en bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De Raad van Bestuur oefent aldus haar bevoegdheden uit als een college.

DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 12.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De regelmatig bijeengekomen

Algemene Vergadering van de effectieve leden vertegenwoordigt alle leden ; haar besluiten verbinden

aldus aile leden. Zij is het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de voorliggende statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge Zo behoren inzonderheid tot haar bevoegdheden :

Liedere wijziging van de statuten van de vereniging

2.de benoeming, ontslag en afzetting van de bestuurders

3.de benoeming en de afzetting van commissarissen

4.de kwijting aan de bestuurders en eventueel de commissarissen

5.de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening

6.de ontbinding van de vereniging

7.de uitsluiting van een lid

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

De Algemene Vergadering kan mits een statutenwijziging haar bevoegdheden aan de Raad van Bestuur overdragen, behalve deze, die door art. 4 van de VZW-wet aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

ART. 13.

De jaarlijkse Algemene Vergadering, moet één maal per jaar, binnen de zes maanden na het afsluiten van

het boekjaar worden bijeengeroepen voor

-de goedkeuring van de begroting voor het volgende werkingsjaar,

-de goedkeuring van de jaarrekening.

-de kwijting van de bestuurders

Op ieder ogenblik kan een Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Ledenvergadering bijeen te roepen telkens er ten minste één/vijfde van het totaal aantal effectieve leden, zoals dit blijkt uit het laatste op de Maatschappelijke Zetel liggende ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij de Raad van Bestuur.

Al de effectieve leden moeten opgeroepen worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering.

Dit gebeurt per gewone brief, of via elektronische weg. De oproeping vermeldt steeds de agendapunten, de

plaats, de dag en het uur van de vergadering.

De agendapunten worden vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Over onderwerpen die niet op de agenda staan, kan niet geldig gestemd worden.

Elk effectief lid kan, vanaf bijeenroeping tot vlak voor aanvang van de Algemene Vergadering , een agendapunt voorstellen aan de Raad van Bestuur, die beslist of het punt al dan niet wordt weerhouden voor de vergadering.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen, vanaf bijeenroeping tot vlak voor aanvang van de Algemene Vergadering, door ten minste één/twintigste van het totaal aantal effectieve leden, zoals dit blijkt uit het op de Maatschappelijke Zetel liggende ledenregister, moet op de agenda geplaatst worden.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ART. 14.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid

door zijn plaatsvervanger. Indien beiden afwezig zijn, zal deze taak overgenomen worden door de langst

benoemde aanwezige bestuurder.

De voorzitter duidt twee stemopnemers aan,

Elk effectief lid, en alleen effectieve leden, hebben het recht deel te nemen aan de Algemene Vergadering

Alle effectieve leden beschikken in de vergadering over één stem

Elk effectief lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid.

Ieder effectief lid kan niettemin slechts houder zijn van één enkele volmacht.

ART. 15.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Onthoudingen en blanco stemmen worden niet meegerekend. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Voor statutenwijzigingen is evenwel de aanwezigheid van twee/derde van de effectieve leden vereist en twee/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan. Indien dit quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht hei aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Die tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen worden mits de aanwezigheid van twee/derde van de effectieve leden en het akkoord van een vier/vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden; elke andere statutenwijziging vereist een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

ART. 16.

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergaderingen en door de leden die zulks wensen. De notulen kunnen door de effectieve leden worden geraadpleegd na samenspraak met de secretaris.

Afschriften of uittreksels worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris ondertekend.

Het art. 26 noviës van de VZW-wet vereist dat de Raad van Bestuur binnen één maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten, een afschrift van de wijzigingen in de samenstelling van de vereniging neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank. Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via dezelfde griffie bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

REKENINGEN EN BEGROTING

ART. 17.

De vereniging dient een boekhouding bij te houden waarin aile inkomsten en uitgaven worden behandeld. De boekhouding dient niet alleen ter verantwoording voor de belastingen, maar ook ten overstaan van de effectieve leden.

Op de Algemene Vergadering wordt het jaarverslag met de kastoestand door ten minste twee effectieve leden ondertekening voor akkoord.

Het boekjaar van de vereniging begint op één januari en eindigt op eenendertig december. Uitzonderlijk zal het eerste boekjaar lopen vanaf de oprichting tot 31 december 2015.

In afwachting van de goedkeuring der begroting van het lopende jaar, mag de Raad van Bestuur per maand maximum 1/12de van de goedgekeurde begroting van het vorige boekjaar uitgeven teneinde de goede werking van de vereniging te verzekeren.

Na elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur binnen de 6 maand na de afsluiting de jaarrekening van het afgelopen boekjaar, alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

De rekeningen, de boekhoudkundige stukken en de begroting zijn ten minste 2 weken véér de Algemene Vergadering ter inzage van de effectieve leden, doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn, Daarvoor kan best praktisch afgesproken worden met het

A }

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

verantwoordelijk bestuurslid.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

De Algemene Vergadering kan indien dat zou zijn gewenst één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen, die dan verslag uitbrengen op deze jaarvergadering.

ONTBINDING EN VEREFFENING

ART. 18.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering, overeenkomstig

Artikel 15 van onderhavige statuten, ofwel door een gerechtelijke beslissing.

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal

effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de bevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd. De bevoegde rechtbank zal over de homologatie van hun functie als vereffenaar beslissen en hun bevoegdheden bepalen.

ART. 19.

Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging zonder winstoogmerk met eenzelfde maatschappelijk doel als deze vereniging, Het is de Algemene Vergadering die op dat ogenblik zal bepalen aan welke vereniging het actief zal overgedragen worden.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud -leden van de vereniging,

ART. 20.

Voor alles waarin in onderhavige statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd één en twintig betreffende de VZW's, gewijzigd door de wetten van twee mei tweeduizendentwee en achttien januari tweeduizendendrie.

Treden op als oprichters tevens eerste bestuurders van de vereniging :

DDhr. Lievens Kevin, Duifstraat 18 te 2980 Zoersel NN 791213-163-26

DMevr. Willems Nathalie, Duifstraat 18 te 2980 Zoersel NN 821203-082-82

Q'Dhr. Lievens William, Het Laar 63 te 2340 Vlimmeren NN 550303-251-59

Q'Dhr. Willems Emie, St Bemardsesteenweg 1057 te 2660 Hoboken NN 570505-501-96

Waarbij Dhr. Kevin Lievens de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur en het penningmeesterschap

zal opnemen en Mevr. Nathalie Willems de functie van secretaris zal opnemen.

Bijzondere volmacht

Een bijzondere volmacht wordt verleend met recht van in de plaats stelling aan :

Demaco bv bvba , Dhr. Daniël Debaere, boekhouder, kantoorhoudende te 2980 Zoersel, Schriekbos 90, voor de hierna volgende activiteiten

1.de aanvraag om inschrijving, wijziging of opheffing van de inschrijving bij het Ondememersloket, de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en de publicatie van de wijzigingen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad ;

2.het opstellen en verdedigen van zijnihaar fiscaal dossier en BTW dossier bij de Federale Overheid Financiën, Bestuur der Belastingen, en aile fiscale stukken in naam van de vereniging te ondertekenen en met het Bestuur overeenkomsten af te sluiten welke hij nodig acht.

Ondertekend, te 2980 Zoersel, op 12/02/2015

Lievens Kevin

Willems Nathalie

Lievens William

Willems Emie

oprichter-bestuurders

Getekend : Daniel Debaere  lasthebber

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Coordonnées
KARTING NOAH

Adresse
DUIFSTRAAT 18 2980 ZOERSEL

Code postal : 2980
Localité : ZOERSEL
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande