HET PARELTJE

Association sans but lucratif


Dénomination : HET PARELTJE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.880.674

Publication

15/05/2013
ÿþ MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehoud(

aan hg

Belgisc Staatsbh

" 13074 09

111

RECHTBANK

KOOPHANDEL

e3-5- 2013

éNMWERPEN



Ondernemingsnr : . .

Benaming V 5 Ji . O U. 6% 4

(voluit) : Het Pareltje

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Turnhoutsebaan 68, 2100 Deume

Onderwerp akte :

"Het Pareltje"

VZW in oprichting

Turnhoutsebaan 68

2100 Deume

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1d El Amrani, Abderrahman, Turnhoutsebaan 68, Deurne

2d El Yazidi Hajot, Mohamed, Tumhoutsebaan 68, Deurne

3d Aouragh, Samira, Turnhoutsebaan 68, Deume

zijn overeengekomen op 14 april 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Het Pareltje" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel 1. De vereniging

Art. 1.- De VZW draagt de naam "Het Pareltje"

Art. 2.- De VZW heeft haar maatschappelijke zetel te Turnhoutsebaan 68, 2100 Deurne, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3.- De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, in het bijzonder de oprichting en het beheer van één of meer kinderdagverblijven en in het algemeen het ontwikkelen van alle mogelijke initiatieven die de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke gezondheid van het kind ten goede kunnen komen evenals alle activiteiten die daar verband mee houden. Alles wat voor dit opvoedingsproject noodzakelijk of nuttig is, kan worden gerealiseerd,

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, met inachtneming van de deze statuten en de geldende wetgeving.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

r,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Art, 4.- De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2. Leden

Art. 5.- De vereniging zal minstens 3 werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding, De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten,

Art. 6.- De leden zijn geen lidgeld verschuldigd

Art. 7.- Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden. Het ontslag dient schriftelijk aan raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail,

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Titel 3. Algemene Vergadering

Art. 8.- De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden van de vereniging en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921, leder lid beschikt over 1 stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Art. 9: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1' De goedkeuring van de statuten

2' De wijziging van de statuten

3' De benoeming en afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

4' De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5' De goedkeuring van de begroting en van de rekening

6' De ontbinding van de vereniging

7' De uitsluiting van een lid

8' De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9' de beslissing tot het oprichten, verhuizen en afschaffen van vestigingsplaatsen van kinderdagverblijven.

Art. 10.- De leden van de Algemene Vergadering zullen ten minste eenmaal per jaar in vergadering bijeenkomen, op een schriftelijke uitnodiging met vermelding van de dagorde.

Art. 11,- Buitengewone AlgemeneVergaderingen kunnen worden gehouden op initiatief van de Raad van Bestuur.

Art, 12.- Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste 8 dagen op voorhand per post of per mail worden verzonden. Zij kan alleen geldig gedaan onder handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur, Alle leden moeten opgeroepen worden,

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art, 13.- De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders,

Art. 14.- Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

Art, 15.- De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

Als het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, is een tweede algemene vergadering mogelijk, die geldig beslist ongeacht het aantal aanwezigenlvertegenwoordigden met een 213 of 4/5 meerderheid der stemmen. Tussen de eerste en tweede algemene vergadering zal minstens 15 dagen liggen.

Art. 16.-"Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd. Elk werkend Lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Art. 17.- De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door 2/3 van de Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Art, 18.- Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

Art. 19.- Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering liggen ter inzage op het zeteladres voor leden en belanghebbende niet-leden. Na het maken van een afspraak kunnen deze worden ingekeken.

Titel 4. Raad van Bestuur

Art. 20,- De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit 2 bestuurders indien de Algemene Vergadering uit 3 werkende leden bestaat. Vanaf 4 werkende leden in de Algemene Vergadering zal de Raad van Bestuur bestaan uit 3 bestuurders.

Art, 21.- Een bestuurder zal worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een onbepaald termijn. Zijn opdracht eindigt bij de opheffing van de vereniging, overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden.

Art. 22.- De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Art. 23.- De bestuurder oefent in beginsel zijn mandaat kosteloos uit, De kosten die hij maakt In het kader van de uitoefening van zijn bestuursmandaat worden vergoed.

Art, 24.- Raad van Bestuur is bevoegd voor alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk toekent aan de Algemene vergadering.

Art. 25.- De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van de bestuurder,

Art. 26.- De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 27.- De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer alle leden aanwezig zijn. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

Art. 28.- Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 29.- ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van een bestuurder. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Titel 5. Tegenstrijdig belang

Art. 30.- Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders váár dat de Raad van Bestuur een besluit neemt,

Art, 31.- De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Art. 32.- Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Titel 6, Intern bestuur Beperkingen

Art. 33,- De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Art. 34,- Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Art. 35,- De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zcnder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Titel 7. Externe vertegenwoordigingsmacht

Art. 36.- De Raad van Bestuur vertegenwoordigt ais college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte, Hij vertegenwocrdigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Art, 37: Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door de dagelijks bestuurder.

Art. 38.- De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 39.- De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Titel 8. Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

Art. 42.- De bestuurder en dagelijks bestuurder zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Art. 43.- Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Titel 9. Financiering en boekhouding

Art. 44.- De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, en bijdragen van de ouders. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 45.- OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot

31 december 2013.

Art. 46.- Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 47.- De Raad van Bestuur sluit de rekeningen en legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Titel 10. Ontbinding

Art. 48.- De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 12, Titel 3 van deze statuten.

Art. 49.- De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 14, Titel 3 van deze statuten, Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Art. 50.- Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Art, 51.- In geval van ontbinding en vereffening worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ars deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 52.- Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Art. 53.- Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet

van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Deurne op 14 April 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR VAN "Het Pareltje" OP 14 April 2013

1° De Raad van Bestuur heeft op haar vergadering van 14 April 2013 overeenkomstig de statuten beslist dat de volgende 2 bestuurders zijn benoemd binnen de Raad van Bestuur:

~,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Q'EI Amrani, Aderrahman, Turnhoutsebaan 68, Deume, 18 April 1973, Kebdana. GEI Yazidi Hajot, Mohamed, Tumhoutsebaan 68, Deume, 5 januari 1955, Ras El Ma

2° De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen'aan een of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden bekend.

Deraad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Deume, 14 April 2013

Handtekening

Aouragh Samira

dagelijks bestuurcier

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

1° De Raad van Bestuur heeft de volgende niet bestuurder aangesteld als dagelijks '`~ Aouragh, Samira, Turnhoutsebaan 67, Deurne, 18 mei 1984, Quebdana. bestuurder

20 De dag . bestuurd e xs bevoegd om de vzw in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

Deume, 14 April 2013

Handtekening

Aouragh Samira

dagelijks bestuurder

Voor-

behouden

aan het

" 'Belgisch . taatsbIad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~

Coordonnées
HET PARELTJE

Adresse
TURNHOUTSEBAAN 68 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande