HET NATUURATELIER

Association sans but lucratif


Dénomination : HET NATUURATELIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 504.908.556

Publication

02/10/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

2 3 -09- 2014

14 79888

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

" _:~~ w,t~ ti f..

i lái,ilstGxitfieU0i'l

w,-norm 01"

Ondememingsnr : 0504.908.556

Benaming

(voluit) : Het Natuuratelier

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Smautmolendreef 28C - 2560 Nislen

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Bij beslissing van de algemene vergadering dd. 22/08/2014 werd beslist om de maatschappelijke zetel met onmiddellijke ingang te verplaatsen naar: Leefdaalstraat 12, 2200 Morkhoven.

Rutgeerts Cora

Voorzitter

26/02/2013
ÿþ MOD 2.2

I .. j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Lui cLi vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

II11I IILII II 11'hL'illh1 tl 11I 1'tIl I

*13033865*

NEERGELEGD

1 zi FER. 20t3

GRIFFIE RECHTBANK van KOORIMPEL te MECHELEN

V

beh aa Be:

sta~

Ondernemingsnr : 504i. 50 8. SS t:

Benaming

(voluit) : Het Natuuratelier

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Smoutmolendreef 28C - 2560 Kessel

Onderwerp akte : Oprichtingsakte - Statuten

ONDERHANDSE AKTE TOT OPRICHTING EN VASTSTELLING VAN DE STATUTEN VAN DE VZW "Het Natuuratelier"

De ondergetekenden:

Mevrouw RUTGEERTS Cora, geboren op 18 april 1982 te Antwerpen en wonende te 2560 KESSEL, Smoutmolendreef 28C;

De heer RUTGEERTS Bert, geboren op 8 juli 1950 te Borgerhout en wonende te 2520 RANST, Asbroek 7; Mevrouw VAN DIJCK Patricia, geboren op 13 februari 1953 te Antwerpen en wonende te 2520 RANST, Asbroek 7;

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL 1  BENAMING  ZETEL -- DOEL  DUUR

Artikel 1  NAAM

De vereniging wordt opgericht onder de benaming "Het Natuuratelier", vereniging zonder winstoogmerk. Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging zullen die benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding "Vereniging zonder winstoogmerk", of afgekort "VZW".

Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van de vermeldingen niet is aangebracht, kan aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Artikel 2  ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2560 KESSEL, Smoutmolendreef 28C, in het gerechtelijk arrondissement Mechelen. De raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen de gemeente of het arrondissement.

Artikel 3  DOEL

De vereniging heeft tot doel bij te dragen aan het ontwikkelen en verfijnen van technieken en motoriek van kinderen. Het stimuleren van creatieve vaardigheden bij kinderen. Het Natuuratelier mag in dat kader alle initiatieven nemen en stimuleren, die de uitstraling en verspreiding bevorderen van haar naambekendheid en haar doelstellingen.

Artikel 4  DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur

TITEL 2  LIDMAATSCHAP  AANVAARDING  UITSLUITING

Artikel 5  LEDEN

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. Volgens de oorspronkelijke oprichtingsakte waren de oprichters de eerste leden. Zowel fysische personen als rechtspersonen kunnen lid zijn van de vereniging. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering aanvaard wordt, kan toetreden tot de vereniging. De vereniging bestaat uit wettelijke leden en toegetreden leden. De wettelijke leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben krachtens de wet géën stemrecht in de Algemene Vergadering.

Artikel 6  LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de leden kan niet meer bedragen dan honderd euro (¬ 100,00), De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 7  EINDE L1DMAATSCHAP

Ontslag en uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald in artikel 12 van de wet van 17.06.1921. Artikel 8  VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Mol] 2.2

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 9  VERMOGEN

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens aansluitende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

Artikel 10 -- RECHTEN

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting geldt ten alle tijd: tijdens het lidmaatschap, bij de beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, ontbinding van de vzw, enz,

Artikel 11  AANSPRAKELIJKHEID

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat de in de wet gestelde uitzonderingen betreft (artikel 3,$2 en artikel 11 van de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

TITEL 3 -- CONTROLE  BESTUUR

Artikel 12 -- SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun bevoegdheden geschiedt door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Zij worden benoemd voor een hernieuwbare termijn die wordt vastgelegd door de algemene vergadering bij hun benoeming. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, overlijden of schorsing van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de openvallende functie waarneemt.

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 13  VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en ene penningmeester of iedere andere functie die de Raad nuttig oordeelt. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, aangetekende brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 14  BEVOEGDHEID

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De Raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

De Raad van Bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één der bestuurders, aan de leden van de vereniging of zelfs aan een derde niet-lid van de vereniging. Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt, is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan die raad

Artikel 15 -- DAGELIJKS BESTUUR

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 16  VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken,

TITEL 4  ALGEMEN VERGADERING

Artikel 17  SAMENSTELLING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de Raad van Bestuur. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij

bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de

wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt. Elk effectief lid beschikt over één

stem op de algemene vergadering.

Artikel 18  BEVOEGDHEID

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren:

1.Het wijzigen van de statuten;

2,Benoeming en afzetting van bestuurders en commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging in

geval een bezoldiging wordt toegekend;

3.Goedkeuring van de begroting en rekeningen;

4.Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris(sen);

5.Uitsluiting van leden;

6.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

7.Ontbinding van de vereniging;

8.Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 19 -- JAARVERGADERING

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de

rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar,

Ze heeft plaats zo spoedig als mogelijk na afloop van het vorige boekingsjaar,

Artikel 20  STEMRECHT

Op de Algemene Vergadering heeft ieder effectief lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen

bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin

de wet of de statuten anders bepalen.

Bq het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij alle leden aanwezig of

vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van dit niet voorziene

punt op de agenda,.

TITEL 5 -- INZAGERECHT LEDEN

Artikel 21 - INZAGERECHT

Derden die van belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de

algemene vergadering te vragen.

Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen

en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en de personen, al dan niet met een

bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle

boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL 6  REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 22  BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Bij afwijking hiervan

loopt het eerste boekjaar vanaf de oprichting tot en met 31 december 2013.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Het batig

saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

TITEL 7  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23  ONTBINDING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding

van de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepaling gesteld voor een wijziging van het doel van de

vereniging.

Artikel 24  VEREFFENAAR(S)

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de

rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de

schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Artikel 25  BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto

actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te

bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de

bestemming door de algemene vergadering.

TITEL 8  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 26  ALGEMENE BEPALINGEN

Voor alles wat in deze statuten niet voorzien of geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002 of

andere wetten betreffende verenigingen zonder winstoogmerk en aanvullende wettelijke bepalingen van

toepassing.

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 27 -- BIJZONDERE BEPALINGEN

Volgende stichtende leden werden tijdens de oprichtingsvergadering tot bestuurder gekozen:

1.Mevrouw Cora Rutgeerts

2.De heer Bert Rutgeerts

3.Mevrouw Patricia Van Dijck

Allen voorgenoemd ten hoofde

Die hebben aangesteld:

-Ais voorzitter: Cora Rutgeerts

-Als penningmeester: Bert Rutgeerts

-Als secretaris: Patricia Van Dijck

Allen voorgenoemd ten hoofde

Aldus opgemaakt te Kessel op 24 januari 2013 in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus

twee (één te bewaren op de zetel van de vereniging en één bestemd voor het staatsblad)

Voorzitter,

Cora Rutgeerts

Penningmeester,

Bert Rutgeerts

Secretaris,

Patricia Van Dijck

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

À

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

bboun aan he Belgisch

Staatsblad

L

Coordonnées
HET NATUURATELIER

Adresse
SMOUTMOLENDREEF 28C 2560 KESSEL

Code postal : 2560
Localité : Kessel
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande