DIENST VOOR OPVANGGEZINNEN GEZINSBOND GEWEST ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DIENST VOOR OPVANGGEZINNEN GEZINSBOND GEWEST ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 851.367.812

Publication

17/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

1H11 11111 11 1111 111

*14084018*

1 bel a; Be

Sta

II

11

RECHTBANK KOOPHANDEL eilâAeA fA

ttii

AN 1 Wt.I-(PEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0851.367.812

Benaming

(voluit) : Dienst voor Opvanggezinnen Gezinsbond Gewest Antwerpen

VZW

(verkort) : L

Rechtsvorm:

Zetel: Schermersstraat 32, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte: Wijziging statuten, wijziging Raad van Bestuur en wijziging gemachtigden

Uittreksel uit de statuten:

De Algemene Vergadering van 19/11/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten om in de statuten volgende artikels 5,6,11,16,18,20,21,26,29,30,33 en 34 te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst

ARTIKEL 5

Het aantal leden moet tenminste zes bedragen, maximum 12.De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uftstultend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van. de vzvv. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. Minstens 1/3e van de leden van de Algemene Vergadering moet bestuurslid zijn van de Gezinsbond v-zw met ondememingsnummer 0851.367.812

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf [eden en maximum 9 leden waarvan minstens de helft bestuurslid is van de Gezinsbond vzw.

In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene. Vergadering,

ARTIKEL 16

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een lid van de Raad van Bestuur dat aangewezen wordt door de Algemene Vergadering,

ARTIKEL 18

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen nit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" Mo. ;net

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 20:

De vereniging wordt in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, door de voorzitter, de penningmeester of de secretaris.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet !id is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de

meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 10 lid, W.VZW

De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur kan enkel nog de besluiten nemen die van hoogdringende aard zijn en die tegelijk een gering effect hebben op de werking van de vzw of tegelijk van dagdagelijkse aard zijn.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de

meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 26

De Raad van Bestuur moet binnen de 21 dagen reageren op een verzoek tot uitnodiging van de Algemene Vergadering vanuit één vijfde van de effectieve leden. De bijeenkomst van de vergadering zelf moet uiterlijk de veertigste dag na dit verzoek plaatsvinden.

ARTIKEL 29

Op de Raad van Bestuur worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Op de Algemene Vergadering worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid. De onthoudingen worden wel meegeteld en ongeldige stemmen worden hier niet meegeteld in de beoordeling.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden meegeteld als tegenstem. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering wordt verslag gemaakt, dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging. Een kopie van dit verslag wordt overgemaakt aan de effectieve leden. Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de Algemene Vergadering. Zij kunnen bij de voorzitter een kopie van het verslag aanvragen.

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar De Algemene Vergadering bereidt de begroting voor het komende boekjaar voor en [egt deze voor voor het einde van het lopende boekjaar.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering heeft het ontslag uit de Raad van Bestuur aanvaard van:

Brits Jan, Poortstraat 7 bus 10, 2627 Schelle, geboren op 25/11/1935 , te Schelle.schatbewaarder

Ooms Agnes, Generaal de Wetstraat 20 bus 17, 2140 Borgerhout, geboren op 16/06/1932, te

Antwerpen.ondenioorzitter

Seghers Ingrid,VVijngaardstraat 41, 2390 Malle, geboren op 27/11 /1955, te Wilrijk.secretaris

Van Tichelen Sonja, Zrs. v.o.1. Vrouwstraat 9, 2170 Merksem, geboren op 11 /12/1959, te

Merksem.bestuurder

De Algemene Vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Poeck Madeleine, J .De Bruyckerstraat 23, 2020 Antwerpen, geboren op 19/04/1945 te Kapellen Van Staeyen Paul, J. De Bruyckerstraat 23, 2020 Antwerpen, geboren op 02/07/1948 te Wilrijk Bal Lucien, Joos Van Den Steenelei 100, 2100 Deume, geboren op 13/04/1954 te Mortsel Quintiens Petra, Eikenlaan 35, 2620 Hemiksem, geboren op 24/12/1972 te Deume

De Algemene Vergadering herbenoemt:

Vanderheyden Gerda, Adrien van Roeyenstraat 29, 2070 Zwijndrecht, geboren op 23/02/1953, te Beveren.voorzitter

Van Hoegaerden Anita, Van Leentstraat 36,2140 Borgerhout, geboren op 11 /09/1960, te Berchem.bestuurder

Jennen Wilfried, Dr. E. Van Dammestraat 29, 2660 Hoboken, geboren op 08/10/1956, te Antwerpen.bestuurder

De huidige Raad van Bestuur is als volgt samengesteld;

r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Vanderheyden Gerda, Adrien van Roeyenstraat 29, 2070 Zwijndrecht, geboren op 23/02/1953, te Beveren

Van Hoegaerden Anita, Van Leentstraat 36,2140 Borgerhout, geboren op 11/09/1960, te Berchem

Jennen Wilfried, Dr. E. Van Dammestraat 29, 2660 Hoboken, geboren op 08/10/1956, te Antwerpen

Poeck Madeleine, J .De Bruyckerstraat 23, 2020 Antwerpen, geboren op 19/04/1945 te Kapellen

Van Staeyen Paul, J. De Bruyckerstraat 23, 2020 Antwerpen, geboren op 02/07/1948 te Wilrijk

Bal Lucien, Joos Van Den Steenelei 100, 2100 Deume, geboren op 13/04/1954 te Mortsel

Quintiens Petra, Eikenlaan 35, 2620 Hemiksem, geboren op 24/12/1972 te Deume

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan een of meer gemachtigden.,

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft

eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Antwerpen, op19/11/2013

Vanderheyden Gerda Quintiens Petra

Voorzitter Secretaris

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De vereniging wordt in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door:

Voorzitter: Vanderheyden Gerda, Adrien van Roeyenstraat 29, 2070 Zwijndrecht, geboren op 23/02/1953, te Beveren

Penningmeester: Bal Lucien, Joas van den Steenelei 100, 2100 Deume ,geboren op 13/04/1954 te Mortsel Secretaris: Quintiens Petra, Eikenlaan 35 , 2620 Hemiksem , geboren op 24/12/1972 te Deume

De voorzitter, secretaris en penningmeester kunnen hiertoe elk individueel optreden.

Te Antwerpen, op 19/11/2013

Vanderheyden Gerda Quintiens Petra

Voorzitter Secretaris

Mevrouw Vanderheyden Gerda, Voorzitter

De Heer Bal Lucien, Penningmeester

Mevrouw Quintiens Petra, Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DIENST VOOR OPVANGGEZINNEN GEZINSBOND GEWEST…

Adresse
SCHERMERSSTRAAT 32 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande