DE STEENOVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE STEENOVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.789.623

Publication

15/05/2015
ÿþMud Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de

" 3~

5 - MEI 2015

RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTW P N, afd. MECHELEN

11111Mill

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

C12-3,7S-9

Ondernerningsnr Benaming

(voluit) : De Steenoven

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kuitegemstraat 120, 2890 Sint Amands (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

De oprichtingsvergadering gehouden op 9 april 2015 heeft als verslag:

De Ondergetekenden, Marc Peelman, wonende te 2890 Sint-Amands Kuitegemstraat 90. Luc Rochtus

wonende te 2018 Antwerpen, Van Bréestraat 33. Rutger Steenmeijer wonende te 2000 Antwerpen, Sint-

Jansvliet 3, bus 7.Michel Collen, wonende te 2650 Edegem, Prins Boudewijnlaan 321 bus 7.

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerken op te richten waarin de statuten de volgende

zijn:

STATUTEN

TITEL l: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam DE STEENOVEN. De vermelding "vereniging zonder winstoogmerk" moet altijd aan de naam worden toegevoegd en moet voorkomen op alle documenten die van de vzw uitgaan.

2. Haar zetel is gevestigd te 2890 Sint-Amands, Kuitegemstraat 120, De zetel kan, bij eenvoudige

beslissing van de raad van bestuur/ gewijzigd worden en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

3. De vereniging heeft volgende doelstellingen:

" De exploitatie van de site "De Steenoven", gelegen aan de Kuitegemstraat 120 te 2890 Sint-Amands.

" Het onderhandelen! uitwerken en vastleggen van diverse partnerships in het kader van deze exploitatie met het oog op de inschakeling van derden

" Het invullen van de toeristisch-recreatieve, cultuur -historische, natuur - educatieve en sociaal - economische doelstellingen van het project "De Steenoven" zoals door de eigenaar/erfpachthouder van de Steenoven bepaald werd en hiertoe de nodige activiteiten organiseren.

" De verwerving van zowel een roerend als onroerend patrimonium terzake.

Voor het verwezenlijken van haar dcelstellingen zal de vereniging zowel eigen initiatieven nemen als initiatieven van derden ondersteunen en eraan meewerken. De vereniging kan eveneens participeren in de activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks van aard zijn haar doelstellingen te helpen verwezenlijken of zelfs' bijkomende verrichtingen doen, zelfs commerciële, die van aard zijn om de verwezenlijkingen van haar doel te, bevorderen, onder meer roerende goederen te verwerven! een tijdschrift uit te geven! bedrijf s- en beursbezoeken inrichten! lessen en reeksen voor beroepsbekwaamheden inrichten! enz.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL 3: RAAD VAN BESTUUR

11.0e vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden. Zij worden gekozen door de algemene vergadering van de werkende leden en zijn door deze te allen tijde afzetbaar. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging! bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

12.Het mandaat van bestuurders duurt vijf jaar. Elk lid van de raad van bestuur is herkiesbaar. Het mandaat eindigt door overlijden, ontslagname/ afzetting of niet herverkiezing.

13.De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering! worden toegekend aan de raad van bestuur.

14. De handtekening van drie bestuurders/ of de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur samen met de handtekening van één bestuurder volstaat om tegenover derden de vzw te verbinden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

15.De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter een secretaris en een penningmeester. Desgevallend kunnen een ondervoorzitter en een adjunctsecretaris onder de bestuursleden gekozen worden.

16.De raad van bestuur oefent alle machten uit, behalve diegene die door de wet en de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering van de werkende leden.

TITEL 4: ALGEMENE VERGADERING

17.0e beraadslaging van de algemene vergadering/ die bestaat uit de werkende leden/ is vereist in de volgende gevallen: wijziging van de statuten; benoeming en afzetting van de bestuurders, benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend. kwijting aan de bestuurders en commissarissen. goedkeuring van de begroting en de rekeningen. het ontbinden van de vereniging. uitsluiting van een lid. omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

18 . De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één/derde van de werkende leden het vraagt.

19, Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. . De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel/ ondertekend door ten minste één/derde van de leden/ wordt op de agenda gebracht.

20. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

21 .Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden/ behalve in de gevallen waarin de wet anders bepaalt.

22 . Bij het nemen van besluiten door de algemene vergadering mag van de agenda afgeweken worden indien de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden hiermee instemt.

23.0e algemene vergadering beslist geldig welk ook het aantal aanwezigen is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid/ behoudens in de door de wet voorziene gevallen.

24,Over een statutenwij ziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste fcwee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn! kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de hiervoor vermelde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag nietbinnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

25.De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar op de plaats vermeld in de uitnodiging.

TITEL 5: BEGROTING EN REKENINGEN

26.Het boekjaar Loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar, in afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de neerlegging van onderhavige statuten en de benoeming van de bestuurders op de griffie van de Rechtbank van KoophandeL

27.De raad van bestuur legt op de jaarlijkse algemene vergadering de jaarrekening van het voorbije boekj aar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL 6: ONTBINDING EN VEREFFENING

28.In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan de

Koninklijke Vereniging voor Natuur en Stedenschoon/ VZW. Bij niet-aanvaarding wordt het patrimonium overgedragen aan een vereniging die gelijke doelstellingen nastreeft zoals bepaald in artikel 3 van de statuten.

29.Geen enkel lid/ noch het ontslagnemende/ of uitgesloten lid/ noch hun erfgenamen hebben enig recht op roerende of onroerende bezittingen van de vereniging. Zij kunnen de jaarlijkse bij dragen/ de roerende of onroerende giften of schenkingen door hen/ hun lasthebbers of door hun erflaters afgestaan! niet terugeisen.

TITEL 7: SLOTBEPALINGEN

30.Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld kan voorzien worden in een huishoudelijk reglement dat door de raad van bestuur wordt opgesteld.

31 .De statuten zijn integraal van toepassing na de goedkeuring door de algemene vergadering van de werkende leden en vanaf de deponering op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen.

32.De vergadering geeft hierbij de bevoegdheid aan Sam Callaert, wonende te Heide 25, 1840 Steenhuffel tewerkgesteld bij Accal BVBA Zwaluwstraat 115, 1840 Malderen om deze beslissingen te publiceren in het Belgisch Staatsblad.

TITEL 8: BENOEMINGEN.

33.De algemene vergadering heeft heden tot bestuurders

verkozen: voorzitter: Marc Peelman penningmeester: Luc Rochtus secretaris: Rutger Steenmeijer



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge





















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE STEENOVEN

Adresse
KUITEGEMSTRAAT 120 2890 SINT-AMANDS

Code postal : 2890
Localité : SINT-AMANDS
Commune : SINT-AMANDS
Province : Anvers
Région : Région flamande