DE MAAN FIGURENTHEATER MECHELEN, AFGEKORT : DE MAAN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE MAAN FIGURENTHEATER MECHELEN, AFGEKORT : DE MAAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 406.580.844

Publication

26/02/2015
ÿþ ASOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1

~=

r02- 2015 RECHT37fflrEOi~HAt1DEL

14 ?. -

Ondernemingsnr : 0406.580.844 Benaming

(voluit) : Figurentheater DE MAAN Mechelen vzw

(verkort) : DE MAAN

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Minderbroedersgang 1 en 3, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - zetelwijziging - naamswijziging

De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid. Meer in het bijzonder is het een vereniging zonder winstoogmerk (hierna 'de vereniging' genoemd) overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende vzw's en stichtingen (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921) zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002), en overeenkomstig de programmawetten van 22 december 2003 en van 9 juli 2004 (hierna de 'V&S wet' genoemd) en latere wijzigingen.

Deze geactualiseerde statuten werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd. 2110112015.

TITEL 1 -- NAAM, ZETEL, DOEL, ACTIVITEITEN, DUUR

Artikel 1 - Naam

De vzw draagt de naam 'Beeldsmederij DE MAAN', verkort: 'DE MAAN'.

De volledige naam of de verkorte naam van de vereniging zal voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Meohelen, Minderbroedersgang 3. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De raad van bestuur kan voorstellen de zetel van de vereniging te verplaatsen naar iedere plaats binnen Mechelen. De algemene vergadering kan de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3  Doel en activiteiten

De vereniging stelt zich tot doel een zo groot en divers mogelijk publiek op een zo kwalitatief mogelijke manier de kracht van theater, en meer specifiek,- van beeldend- en figurentheater te laten ontdekken of herontdekken.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder

meer:

- de productie van theatervoorstellingen- en projecten

- het presenteren van theatervoorstellingen- en projecten

- het omkaderen van theatervoorstellingen- en projecten (educatief, promotioneel, verdiepend,...)

- de productie van poppen/figuren

- participeren/samenwerken

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

-G

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

M00 2,2

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het vermelde ideële niet-winstgevende doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het ideële niet-winstgevende doel. Zo kan de vereniging onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven,...

De vereniging mag splitsen, samenwerken en fusioneren met andere vzw's die een gelijkaardig of verwant doel nastreven,

Artikel 4 - Duur

De vereniging is voor een onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL 2 -- LEDEN EN EXTERNE DESKUNDIGEN/WAARNEMERS

Artikel 5  Leden (algemene bepalingen)

Alle leden van de vereniging zijn werkende leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen.

Alle leden maken deel uit van de algemene vergadering.

Alle leden hebben een gelijk stemrecht: stem/werkend lid.

Leden dienen geen jaarlijkse bijdrage te betalen,

Leden hebben als werkend lid alle rechten en plichten die in de V&S-wet en aanvullend in deze statuten en het huishoudelijk reglement worden omschreven.

De werkzaamheden van de vereniging mogen niet bepaald worden door politieke, filosofische of godsdienstige overwegingen. Elk lid dient dan ook dan ook het volgende verdraagzaamheidprincipe te aanvaarden, namelijk het eerbiedigen van de grondwettelijke principes en het harmonieus samenleven helpen bevorderen van alle bevolkingsgroepen en culturen.

Iedere natuurlijke en/of rechtspersoon kan zijn/haar schriftelijke kandidatuurstelling om lid te worden van de vereniging, richten aan de secretaris. De raad van bestuur zal op haar eerstvolgende vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid. Tegen de beslissing van de raad van bestuur is geen beroep mogelijk, De raad van bestuur hoeft haar beslissing niet te motiveren.

Leden kunnen zich op elk moment uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven (incl. email) te richten aan de secretaris van de raad van bestuur.

Elk lidmaatschap dat op verzoek van een overheid, uit hoofde van zijn/haar mandaat door de raad van bestuur aanvaard is, vervalt wanneer het lid zijn/haar mandaat niet meer uitoefent.

Elk lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt,

Als een lid in strijd handelt met het doel van de vereniging, kan deze worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering. Voor een geldige beslissing hieromtrent is een 2/3e meerderheid van stemmen van, de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist. Elk werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden (zie ook Titel 3, Artikel 10 van deze statuten),

Geen enkel lid van de vereniging kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij de ontbinding van de vzw,...

Artikel 6 - Externe deskundigen/waarnemers

Mits toestemming van de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden mogen externe deskundigen en/of waarnemers met een duidelijk bepaald doel en voor een duidelijk bepaalde termijn de vergaderingen (algemene vergaderingen en raden van bestuur) van de vereniging bijwonen, zij kunnen evenwel

MOD 2.2

nooit stemrecht verwerven. Een deskundige mag zich tot de vergadering richten, een waarnemer niet, Of een extern persoon deskundige of waarnemer is wordt duidelijk bij de start van de vergadering aangegeven.

De artistiek leider, de algemeen directeur en de zakelijk leider kunnen als externe deskundigen bevraagd worden en aanwezig zijn,

TITEL 3  ALGEMENE VERGADERING

Alle bepalingen opgenomen in artikel 5 zijn bepalingen die gelden voor alle werkende leden van de vereniging. De bepalingen gelden dus ook binnen deze titel.

Artikel 7 -- Samenstelling en stemrecht

De algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden,

Artikel.8  Exclusieve bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden (art. 4 van de V&S wet):

b- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

re - alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 9  Vergaderingen

Jaarlijks vinden er standaard 2 gewone algemene vergaderingen plaats. De eerste in de loop van het eerste

ere jaarkwartaal, de tweede in de loop van het vierde jaarkwartaal. De uitnodiging voor deze vergaderingen wordt

N minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering via mail naar alle

werkende leden verstuurd.

O

N De vergadering wordt door de secretaris op verzoek van de voorzitter, minstens 2 leden van het dagelijks

bestuur, of minstens 3 bestuurders bijeengeroepen.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van de agenda toegevoegd. De agenda wordt opgemaakt door het dagelijks bestuur en wordt bekrachtigd door de raad van bestuur. Elk punt dat door de voorzitter, minstens 2 etleden van het dagelijks bestuur of minstens 3 bestuurders wordt aangebracht, wordt op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kunnen toch tijdens de algemene vergadering worden

sl behandeld, tenzij een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden bezwaar maakt.

Op verzoek van de voorzitter, van minstens 2 leden van het dagelijks bestuur, van minstens 3 bestuurders of van minstens 1/5e van de werkende leden kan er een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen. De wijze van samenroepen en agendering is identiek aan die omschreven voor het bijeenroepen van een gewone algemene vergadering.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee

dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. et

IY1 De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter, Indien de voorzitter niet aanwezig kan zijn en de

leden hiervan tijdig verwittigd kunnen worden, of indien 1/3e van de leden niet aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is, zal de vergadering verplaatst worden naar een andere datum binnen de 14 dagen na de oorspronkelijk datum (tenzij het gaat om een vergadering handelend over de wijziging van de .statuten, de ontbinding of de uitsluiting van een lid). De beslissingen genomen door de tweede vergadering zijn dan geldig, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, Indien de leden niet meer tijdig verwittigd kunnen worden, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, Kan ook de ondervoorzitter de vergadering

- de wijziging van statuten

- de benoeming en afzetting van bestuurders

- de benoeming en afzetting van een commissaris en het bepalen van diens bezoldiging, ingeval een

bezoldiging

wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen)

- de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een werkend lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

niet bijwonen, dan wordt er aan het begin van de vergadering op basis van gewone meerderheid van de stemmen een aanwezige bestuurder aangeduid die de vergadering zal voorzitten.

Artikel 10  Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3e van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, tenzij het gaat om" een vergadering die handelt over de wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging of de uitsluiting van een fid, Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen wordt een voorstel geacht verworpen te zijn.

De wijziging van statuten, de ontbinding van de vereniging of uitsluiting van een lid, vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 213e van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. In het geval dat op de eerste vergadering minder dan 213e van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering warden gehouden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 2 volmachten dragen. Volmachten dienen schriftelijk (incl. email) en voor de start van de vergadering aan de secretaris te worden meegedeeld.

Van leden die driemaal na elkaar zonder geldige reden afwezig zijn op de algemene vergadering en waarvoor zij een geldige uitnodiging hebben ontvangen, wordt het voorstel tot uitsluiting automatisch opgenomen op de agenda van de volgende algemene vergadering. Over de geldigheid van de afwezigheid wordt geoordeeld door de aanwezige of vertegenwoordigde leden aan de hand van een gewone meerderheid van stemmen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door de voorzitter of minstens 113e van de leden, door geheime stemming.

Artikel 11  Notulen

Er warden van elke algemene vergadering notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Dit register kan op de zetel van de vereniging ook door belanghebbende derden worden ingezien

Besluiten en/of uittreksels uit het verslag van de algemene vergadering die een belangrijke aanvulling betekenen op deze statuten, dienen op verzoek van de algemene vergadering, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, te worden bijgehouden en ter inzage te worden opgenomen in het huishoudelijk reglement,

TITEL 4 -- RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12 -- Samenstelling, stemrecht en mandaat

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 en ten hoogste 9 bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het totale aantal leden van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaalde minimum van 3 werkende leden heeft, kan de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Nieuwe bestuurders worden voor een termijn van 3 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur, Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Mao 2.2

De raad van bestuur kan onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris verkiezen. Deze zullen binnen de vereniging de taken vervullen die horen bij hun functie en zoals omschreven in het huishoudelijk reglement en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen en zo interne verantwoordelijken aanstellen die voor een bepaalde termijn een bepaalde duidelijk omschreven bestuurstaak nauwgezet opvolgt. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel een interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn eventuele vervanging kan worden voorzien. De termijn waarin het ontslag in voege zal gaan wordt bepaald tijdens de vergadering waarin het ontslag van het lid wordt aanvaard,

De bestuurders voeren hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed. De bijhorende procedure wordt uitvoerig beschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel 13  Vergaderingen

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook na een daartoe strekkend verzoek van de voorzitter, van minstens 2 leden van het dagelijks bestuur, of van minstens 3 bestuurders.

1..

e

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van de-agenda toegevoegd. Elk punt dat dcor de voorzitter, door minstens 2 leden van het dagelijks bestuur of door ten minste 3 bestuurders wordt aangebracht, wordt op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de. agenda voorkomen kunnen toch tijdens de raad van bestuur worden behandeld, tenzij een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden bezwaar maakt.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien de voorzitter niet aanwezig kan zijn en de bestuurders hiervan tijdig verwittigd kunnen worden, zal de vergadering verplaatst worden naar een andere datum. Indien de leden niet meer tijdig verwittigd kunnen worden, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, Kan ook de ondervoorzitter de vergadering niet bijwonen, dan wordt er aan het begin van de vergadering op basis van gewone meerderheid van de stemmen een aanwezige bestuurder aangeduid die de vergadering zal voorzitten,

0

N Van bestuurders die driemaal na elkaar zonder geldige reden niet aanwezig zijn op de raad van bestuur en

ó waarvoor zij een geldige uitnodiging hebben ontvangen, wordt het voorstel tot afzetting automatisch opgenomen

op de agenda van de volgende algemene vergadering. Over de geldigheid van de afwezigheid wordt

N geoordeeld door de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders aan de hand van een gewone meerderheid

van stemmen.

et

Artikel 14 Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3e van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen wordt een voorstel geacht verworpen te zijn.

Bestuurders die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden

vertegenwoordigd. Elke bestuurder kan maximum 2 volmachten dragen. Volmachten dienen schriftelijk

(incl. email) en voorafgaand aan de start van de vergadering aan de secretaris worden meegedeeld.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door de voorzitter of minsten 113e van de bestuurders, door geheime stemming,

In uitzonderlijkegevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belangvan de vereniging zulks

1 9 j g~ g

pq vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de

bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 15  Notulen, huishoudelijk reglement en bekendmakingvereisten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Er worden van elke raad van bestuur notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Besluiten en/of uittreksels uit het verslag van de raad van bestuur die een belangrijke aanvulling betekenen op deze statuten, dienen op verzoek van de raad van bestuur, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, te worden bijgehouden en ter inzage te worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De benoeming/ontslagen van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, Uit die stukken moet in leder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 16  Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijk aard heeft dat tegenstrijdig is met een beslissing of met een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

De voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 17  Bevoegdheden en externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarover volgens artikel 4 van de V&S wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging als college in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene verantwoordingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door minstens twee bestuurders (de voorzitter + een andere bestuurder) die gezamenlijk handelen.

De ambtsbeëindiging van de voorzitter (en de andere toegekende functies) kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden (bv. het dagelijks bestuur van 'de vereniging) en een aantal welomschreven vertegenwoordigingsrechten overdragen op één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemene beleid van de vereniging of de algemene bestuurdersbevoegdheid van de raad van bestuur. Alleen beperkte en bijzondere volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd,

Beperkingen in de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in gedrang.

TITEL 5  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 18  Dagelijks bestuur

De raad van bestuur draagt een welomschreven deel van haar bevoegdheden en vertegenwoordigingsrecht over aan het dagelijks bestuur. Dit gebeurt volgens de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement en behelst alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepàalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen. Het dagelijkse bestuur verbindt de vereniging binnen de perken van de aan haar verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels inzake lastgeving.

" ' MOD 2,2

Het dagelijks bestuur bestaat uit 4 personen: de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur en de artistiek leider, de algemeen directeur en de zakelijk leider.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het `dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van het dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen.

Artikel 19 - Neerlegging

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt de vereniging door de handtekening van minstens één dagelijks bestuurder. Het intern reglement kan deze vertegenwoordigingsbevoegdheid beperken, deze beperkingen zijn evenwel niet tegenwerpbaar aan derden.

Artikel 20  Aansprakelijkheid van de bestuurder en het dagelijks bestuur

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

TITEL 6  BEGROTINGEN, REKENINGEN EN FINANCIERING

Artikel 21  Toezicht door een commissaris

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17 § 5 van de V&S wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaald in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Artikel 22  Financiering en boekhouding

De vereniging zal ondermeer warden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om het doel van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet ¬ n strijd is met de wet. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten,

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig in bepaalde in artikel 26 novies van de V&S wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde artikel 17, § 6 van de V&S wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 23  Ontbinding en vereffening

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 115e van de werkende leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De beraadslaging en de beslissing over ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijzing. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij een 'vzw in vereffening' is overeenkomstig artikel 23 uit de V&S wet.

ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering een aantal vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in Mechelen.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het .bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Gedaan te Mechelen, op 21 januari 2015

AKTE DAGELIJKS BESTUUR

e

HUIDIGE GEVOLMACHTIGDEN

e Geert Laarmans  Oude Leestsebaan 120, 2800 Mechelen - 00410411974, Duffel

Bjdrn Siffer Stuivenbergstraat 68/2, 2800 Mechelen, °17!0911977, Bonheiden

Stef De Paepe -- Congresstraat 75, 2060 Antwerpen - 007/10/1967, Deume

Imke Vannuffelen  Steenweg op Antwerpen 85, 2300 Turnhout -013/08/1988, Turnhout

OMVANG VAN BEVOEGDHEDEN en WIJZE VAN UITOEFENING

N

óDe raad van bestuur draagt een welomschreven deel van haar bevoegdheden en vertegenwoordigingsrecht

N over aan het dagelijks bestuur. Dit gebeurt volgens de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement en behelst alleen líijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen. Het dagelijkse bestuur verbindt de vereniging binnen de perken van de aan haar verleende

et et volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels inzake lastgeving.

et Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van het

et

dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van

zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens

cà noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen.

Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt de vereniging door de handtekening van minstens één dagelijks bestuurder. Het intern reglement kan deze vertegenwoordigingsbevoegdheid beperken, deze beperkingen zijn evenwel niet tegenwerpbaar aan derden.

Gedaan te Mechelen, op 21/01/2015

Bji rn Siffer Geert Laarmans

voorzitter raad van bestuur secretaris raad van bestuur

AKTE RAAD VAN BESTUUR

f&

MDD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

HUIDIGE SAMENSTELLING

Sophie Bollen  Voetbalstraat 103, 2800 Mechelen - 01310311979, Vilvoorde

Herbert Crol  Jan Bolstraat 11, 2800 Mechelen - 012/04/1964, Mechelen

Goedele Deveuster - Scheldestraat 67, 2000 Antwerpen - '10/09/1957, Schoten

Marc Hendrickx  Leegheid 14, 2800 Mechelen - 008/08/1968, Mechelen

Geert Laarmans  Oude Leestsebaan 120, 2800 Mechelen -004/04/1974, Duffel

Frank Nobels  Berkenhofstraat 23, 2800 Mechelen - "07/04/1951, Mechelen

Bjbrn Siffer Stuivenbergstraat 6812, 2800 Mechelen, 017/09/1977, Bonheiden

Alain Noez  Bomstraatje 1, 2800 Mechelen - 025/09/1968, Mechelen

Fernand Verreth - Arsenaalstraat 23, 2800 Mechelen - 009105147, Mechelen

OMVANG VAN BEVOEGDHEDEN en WIJZE VAN UITOEFENING

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarover volgens artikel 4 van de V&S wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is,

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging als college in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene verantwoordingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door minstens twee bestuurders (de voorzitter + een andere bestuurder) die gezamenlijk handelen.

Gedaan te Mechelen, op 21/01/2015

Bjtirn Siffer Geert Laarmans

voorzitter raad van bestuur secretaris raad van bestuur

AKTE GEVOLMACHTIGDEN MET VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

HUIDIGE GEVOLMACHTIGDEN

Geert Laarmans  Oude Leestsebaan 120, 2800 Mechelen - PO4/04/1974, Duffel > secretaris

Bjbrn Siffer Stuivenbergstraat 6812, 2800 Mechelen, 017/09/1977, Bonheiden > voorzitter

Stef De Paepe  Congresstraat 75, 2060 Antwerpen - "07/10/1967, Deurne > dagelijks bestuurder

Imke Vannuffelen  Steenweg op Antwerpen 85, 2300 Tumhout - °1310811988, Turnhout > dagelijks

bestuurder

OMVANG VAN BEVOEGDHEDEN en WIJZE VAN UITOEFENING

De raad van bestuur draagt een welomschreven deel van haar bevoegdheden en vertegenwoordigingsrecht over aan het dagelijks bestuur, Dit gebeurt volgens de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement en behelst alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen.

Het dagelijks bestuur bestaat uit 4 personen: de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur en de directie van de vereniging bestaande uit de artistiek leider, de algemeen directeur en de zakelijk leider,

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

De gevolmachtigden vertegenwoordigen de vereniging door de handtekening van minstens één gevolmachtigde. Het intern reglement kan deze vertegenwoordigingsbevoegdheid beperken, deze beperkingen zijn evenwel niet tegenwerpbaar aan derden.

Gedaan te Mechelen, op 21/01/2015

Bjfirn Siffer Geert Laarmans

voorzitter raad van bestuur secretaris raad van bestuur

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

l ~

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/05/2011
ÿþOndernemingsnr : 0406.580.844

Benaming

(voluit) : DE MAAN Figurentheater Mechelen

(verkort) : DE MAAN

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grote Markt 21 - 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - zetelwijziging - naamwijsiging (toevoeging afkorting)

De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid. Meer in het bijzonder is het een vereniging zonder winstoogmerk (hierna 'de vereniging' genoemd) overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende vzw's en stichtingen (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921) zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002), en overeenkomstig de programmawetten van 22 december 2003 en van 9 juli 2004 (hierna de'V&S wet' genoemd) en latere wijzigingen.

Deze geactualiseerde statuten werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd. 09/03/2011

TITEL 1  NAAM, ZETEL, DOEL, ACTIVITEITEN, DUUR

Artikel 1 - Naam

De vzw draagt de naam 'DE MAAN Figurentheater Mechelen', verkort: 'DE MAAN'.

De volledige naam of de verkorte naam van de vereniging zal voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Minderbroedersgang 1 en 3. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

De raad van bestuur kan voorstellen de zetel van de vereniging te verplaatsen naar iedere plaats binnen Mechelen. De algemene vergadering kan de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3  Doel en activiteiten

De vereniging stelt zich tot doel een zo groot en divers mogelijk publiek op een zo kwalitatief mogelijke manier de kracht van theater, en meer specifiek, van beeldend- en figurentheater te laten ontdekken of herontdekken.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder

meer:

- de productie van theatervoorstellingen- en projecten

- het presenteren van theatervoorstellingen- en projecten

- het omkaderen van theatervoorstellingen- en projecten (educatief, promotioneel, verdiepend,...)

_.__de_productie van poppen/figuren ____ ___ _ . _ __ _ - participeren/samenwerken

©p-de.1 e alste b lz- van-Lui k" Buurmeiden -:- Recto :-Naam -e n_ hoeda nigkreid -van de-instru nentere nde-notaris, hetzi} van-d e perso(o)n (en )_ _ _ _ bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 3.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerle_giging van de ak

-Luik B

III II I1 II I IlIl 1II III 11111 l II

*110~8363R

1 2 -05- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANDEL - , CHELEN

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad---14/05/2-011 - Annexes du 1VYnniteur bêlgë

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het vermelde ideële niet-winstgevende doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzén van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het ideële niet-winstgevende doel. Zo kan de vereniging onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven,...

De vereniging mag splitsen, samenwerken en fusioneren met andere vzw's die een gelijkaardig of verwant doel nastreven.

Artikel 4 - Duur

De vereniging is voor een onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL 2  LEDEN EN EXTERNE DESKI.JNDIGENANAARNEMERS

Artikel 5  Leden (algemene bepalingen)

Aile leden van de vereniging zijn werkende leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen.'

Alle leden maken deel uit van de algemene vergadering.

Alle leden hebben een gelijk stemrecht: 1 stem/werkend lid.

Leden dienen geen jaarlijkse bijdrage te betalen.

Leden hebben als werkend lid alle rechten en plichten die in de V&S-wet en aanvullend ln deze statuten en het huishoudelijk reglement worden omschreven.

De werkzaamheden van de vereniging mogen niet bepaald worden door politieke, filosofische of godsdienstige overwegingen. Elk lid dient dan ook dan ook het volgende verdraagzaamheidprincipe te aanvaarden, namelijk het eerbiedigen van de grondwettelijke principes en het harmonieus samenleven helpen bevorderen van alle bevolkingsgroepen en culturen.

Iedere natuurlijke en/of rechtspersoon kan zijn/haar schriftelijke kandidatuurstelling om lid te worden van de vereniging, richten aan de secretaris van de raad van bestuur. De raad van bestuur zal op haar eerstvolgende vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid. Tegen de beslissing van de raad van bestuur is geen beroep mogelijk. De raad van bestuur hoeft haar beslissing niet te motiveren.

Leden kunnen zich op elk moment uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven (incl. mail) te richten aan de secretaris van de raad van bestuur.

Elk lidmaatschap dat op verzoek van een overheid, uit hoofde van zijn/haar mandaat door de raad van bestuur aanvaard is, vervalt wanneer het lid zijn/haar mandaat niet meer uitoefent.

Elk lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt.

Als een lid in strijd handelt met het doel van de vereniging, kan deze worden uitgesloten doór een bijzonder besluit van de algemene vergadering. Voor een geldige beslissing hieromtrent is een 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist. Elk werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden (zie ook Titel 3, Artikel 10 van deze statuten).

Geen enkel lid van de vereniging kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenén op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij de ontbinding van de vzw,...

Artikel 6 - Externe deskundigen/waarnemers

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Bè-lgiseTi Stáatsiitrd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De artistiek leider en de zakelijk leider (samen de directie van de vereniging) hebben het recht om als externe deskundige alle vergaderingen (algemene vergaderingen en raden van bestuur) bij te wonen. Zij hebben geen stemrecht maar mogen zich wel steeds tot de vergadering richten.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mits toestemming van de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden mogen externe deskundigen en/of waarnemers met een duidelijk bepaald doel en voor een duidelijk bepaalde termijn de vergaderingen (algemene vergaderingen en raden van bestuur) van de vereniging bijwonen, zij kunnen evenwel nooit stemrecht verwerven. Een deskundige mag zich tot de vergadering richten, een waarnemer niet. Of een extern persoon deskundige of waarnemer is wordt duidelijk bij de start van de vergadering aangegeven.

TITEL 3  ALGEMENE VERGADERING

Alle bepalingen opgenomen in artikel 5 zijn bepalingen die gelden voor alle werkende leden van de vereniging. De bepalingen gelden dus ook binnen deze titel.

Artikel 7  Samenstelling en stemrecht

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden.

Artikel 8  Exclusieve, bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden (art. 4 van de V&S wet):

- de wijziging van statuten

- de benoeming en afzetting van bestuurders

- de benoeming en afzetting van een commissaris en het bepalen wan diens bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen)

- de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een werkend lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk - alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 9  Vergaderingen

Jaarlijks vinden er standaard 2 gewone algemene vergaderingen plaats. De eerste in de loop van het tweede jaarkwartaal, de tweede in de loop van het vierde jaarkwartaal. De uitnodiging voor deze vergaderingen wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering via mail naar alle werkende leden verstuurd.

De vergadering wordt door de secretaris op verzoek van de voorzitter, minstens 2 leden van het dagelijks bestuur, of minstens 3 bestuurders bijeengeroepen.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van de agenda toegevoegd. De agenda wordt opgemaakt door het dagelijks bestuur en wordt bekrachtigd door de raad van bestuur. Elk punt dat door de voorzitter, minstens 2 leden van het dagelijks bestuur of minstens 3 bestuurders wordt aangebracht, wordt op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kunnen toch tijdens de algemene vergadering worden behandeld, tenzij een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden bezwaar maakt.

Op verzoek van de voorzitter, van minstens 2 leden van het dagelijks bestuur, van minstens 3 bestuurders of van minstens 1/5e van de werkende leden kan er een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen. De wijze van samenroepen en agendering is identiek aan die omschreven voor het bijeenroepen van een gewone algemene vergadering.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120e van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend _._zijn_.en_tenminste_twee_ dagen_ voor de_vergadering_aan de voorzitter vande raad _van bestuur_

overhandigd zijn. '

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening "

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

r

De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter. Indien de voorzitter niet aanwezig kan zijn en de leden hiervan tijdig verwittigd kunnen worden, of indien 1/3e van de leden niet aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is, zal de vergadering verplaatst worden naar een andere datum binnen de 14 dagen na de oorspronkelijk datum (tenzij het gaat om een vergadering handelend over de wijziging van de statuten, de ontbinding of de uitsluiting van een lid). De beslissingen genomen door de tweede vergadering zijn dan geldig, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien de leden niet meer tijdig verwittigd kunnen worden, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Kan ook de ondervoorzitter de vergadering niet bijwonen, dan wordt er aan het begin van de vergadering op basis van gewone meerderheid van de stemmen een aanwezige bestuurder aangeduid die de vergadering zal voorzitten.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 10  Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3e van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, tenzij het gaat om een vergadering die handelt over de wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging of de uitsluiting van een lid. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen wordt een voorstel geacht verworpen te zijn.

De wijziging van statuten, de ontbinding van de vereniging of uitsluiting van een lid, vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3e van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. In het geval dat op de eerste vergadering minder dan 2/3e van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 2 volmachten dragen. Volmachten dienen schriftelijk (incl. mail) en voor de start van de vergadering aan de secretaris te worden meegedeeld.

Van leden die driemaal na elkaar zonder geldige reden niet aanwezig zijn op de algemene vergadering en waarvoor zij een geldige uitnodiging hebben ontvangen, wordt het voorstel tot uitsluiting automatisch opgenomen op de agenda van de volgende algemene vergadering. Over de geldigheid van de afwezigheid wordt geoordeeld door de aanwezige of vertegenwoordigde leden aan de hand van een gewone meerderheid van stemmen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door de voorzitter of minstens 1/3e van de leden, door geheime stemming.

Artikel 11  Notulen

Er worden van elke algemene vergadering notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Dit register kan op de zetel van de vereniging ook door belanghebbende derden worden ingezien

Besluiten en/of uitreksels uit het verslag van de algemene vergadering die een belangrijke aanvulling betekenen op deze statuten, dienen op verzoek van de algemene vergadering, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, te worden bijgehouden en ter inzage te worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

TITEL 4  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12  Samenstelling, stemrecht en mandaat

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 en ten hoogste 9 bestuurders. Het aantal bestuurdersmoet in_elk_geval_steeds. lager zijn dan het totale aantal leden van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaalde minimum van 3 werkende leden heeft, kan de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening "

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

een vierde lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Het mandaat van de huidige bestuurders loopt af in het eerste kwartaal van 2013. Nieuwe bestuurders worden voor een termijn van 3 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De raad van bestuur kan onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris verkiezen. Deze zullen binnen de vereniging de taken vervullen die horen bij hun functie en zoals omschreven in het huishoudelijk reglement en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen en zo interne verantwoordelijken aanstellen die voor een bepaalde termijn een bepaalde duidelijk omschreven bestuurstaak nauwgezet opvolgt. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel een interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn eventuele vervanging kan worden voorzien. De termijn waarin het ontslag in voege zal gaan wordt bepaald tijdens de vergadering waarin het ontslag van het lid wordt aanvaard.

De bestuurders voeren hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed. De bijhorende procedure wordt uitvoerig beschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel 13  Vergaderingen

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook na een daartoe strekkend verzoek van de voorzitter, van minstens 2 leden van het dagelijks bestuur, of van minstens 3 bestuurders.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van de agenda toegevoegd. Elk punt dat door de voorzitter, door minstens 2 leden van het dagelijks bestuur of door ten minste 3 bestuurders wordt aangebracht, wordt op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kunnen toch tijdens de raad van bestuur worden behandeld, tenzij een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden bezwaar maakt.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien de voorzitter niet aanwezig kan zijn en de bestuurders hiervan tijdig verwittigd kunnen worden, zal de vergadering verplaatst worden naar een andere datum. Indien de leden niet meer tijdig verwittigd kunnen worden, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Kan ook de ondervoorzitter de vergadering niet bijwonen, dan wordt er aan het begin van de vergadering op basis van gewone meerderheid van de stemmen een aanwezige bestuurder aangeduid die de vergadering zal voorzitten.

Van bestuurders die driemaal na elkaar zonder geldige reden niet aanwezig zijn op de raad van bestuur en waarvoor zij een geldige uitnodiging hebben ontvangen, wordt het voorstel tot afzetting automatisch opgenomen op de agenda van de volgende algemene vergadering. Over de geldigheid van de afwezigheid wordt geoordeeld door de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders aan de hand van een gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 14  Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 113e van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen wordt een voorstel geacht verworpen te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

l

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Bestuurders die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elke bestuurder kan maximum 2 volmachten dragen. Volmachten dienen schriftelijk (incl.mail) en voorafgaand aan de start van de vergadering aan de secretaris worden meegedeeld.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door de voorzitter of minsten 1/3e van de bestuurders, door geheime stemming.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 15  Notulen, huishoudelijk reglement en bekendmakingvereisten

Er worden van elke raad van bestuur notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Besluiten en/of uitreksels uit het verslag van de raad van bestuur die een belangrijke aanvulling betekenen op deze statuten, dienen op verzoek van de raad van bestuur, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, te worden bijgehouden en ter inzage te worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De benoeming/ontslagen van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 16  Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat tegenstrijdig is met een beslissing of met een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

De voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 17  Bevoegdheden en externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarover volgens artikel 4 van de V&S wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging als college in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene verantwoordingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door minstens twee bestuurders (de voorzitter + een andere bestuurder) die gezamenlijk handelen.

De ambtsbeëindiging van de voorzitter (en de andere toegekende functies) kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden (bv. het dagelijks bestuur van de vereniging) en een aantal welomschreven vertegenwoordigingsrechten overdragen op één of meerdere

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Iiijlàgéiï bij hëfBétgter Staatsbtad-= 24f6512411-- Annexes-dtrMOniteu-r-beige

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

r

derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemene beleid van de vereniging of de algemene bestuurdersbevoegdheid van de raad van bestuur. Alleen beperkte en bijzondere volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Beperkingen in de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in gedrang.

TITEL 5  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 18  Dagelijks bestuur

De raad van bestuur draagt een welomschreven deel van haar bevoegdheden en vertegenwoordigingsrecht over aan het dagelijks bestuur. Dit gebeurt volgens de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement en behelst alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen. Het dagelijkse bestuur verbindt de vereniging binnen de perken van de aan haar verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels inzake lastgeving.

Het dagelijks bestuur bestaat uit 4 personen: de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur en de directie van de vereniging bestaande uit de artistiek leider en de zakelijk leider.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van het dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen.

Artikel 19 - Neerlegging

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt de vereniging door de handtekening van minstens één dagelijks bestuurder. Het intern reglement kan deze vertegenwoordigingsbevoegdheid beperken, deze beperkingen zijn evenwel niet tegenwerpbaar aan derden.

Artikel 20  Aansprakelijkheid van de bestuurder en het dagelijks bestuur

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervüilling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

TITEL B  BEGROTINGEN, REKENINGEN EN FINANCIERING Artikel 21  Toezicht door een commissaris

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17 § 5 van de V&S wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaald in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Artikel 22  Financiering en boekhouding

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

De vereniging zal ondermeer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen. schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om het doel van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig in bepaalde in artikel 26 novies van de V&S wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde artikel 17, § 6 van de V&S wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 23  Ontbinding en vereffening

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 115e van de werkende leden,

De beraadslaging en de beslissing over ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijzing. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij een 'vzw in vereffening' is overeenkomstig artikel 23 uit de V&S wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering een aantal vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in Mechelen.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Gedaan te Mechelen, op 20/04/2011

Frank Nobels Geert Laarmans

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

DE MAAN Figurentheater Mechelen vzw

Grote Markt 21

2800 Mechelen

Ondememingsnummer: 0406.580.844

AKTE RAAD VAN BESTUUR

HUIDIGE SAMENSTELLING

Sophie Bollen  Voetbalstraat 103, 2800 Mechelen - 013/03/1979, Vilvoorde

Herbert Crol  Jan Bolstraat 11, 2800 Mechelen - °12/04/1964, Mechelen

Alain Croon  Auwegemvaart 47, 2800 Mechelen - °20/10/1966, Mechelen

Goedele Deveuster Scheldestraat 67, 2000 Antwerpen - °10/09/1957, Schoten

Geert Laarmans  Oude Leestsebaan 120, 2800 Mechelen - °04/0411974, Duffel

Ann Meskens  't Vlietje 5, 2800 Mechelen -002/06/1965, Mechelen

Frank Nobels  Berkenhofstraat 23, 2800 Mechelen - °07/04/1951, Sint-Katelijne-Waver

Alain Noez  Bomstraatje 1, 2800 Mechelen - °25/09/1968, Mechelen

Fernand Verreth  Arsenaalstraat 23, 2800 Mechelen - °09/05/47, Mechelen

OMVANG VAN BEVOEGDHEDEN en WIJZE VAN UITOEFENING

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarover volgens artikel 4 van de V&S wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging als college in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene verantwoordingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door minstens twee bestuurders (de voorzitter + een andere bestuurder) die gezamenlijk handelen.

Gedaan te Mechelen, op 20/04/2011 (dd. 09/03/2011)

Frank Nobels Geert Laarmans

voorzitter raad van bestuur secretaris raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij hè lèIgisch StaatsbIàd - 241f512011- Annexes dü"Moniteur Iiëlgé

. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

DE MAAN Figurentheater Mechelen vzw

Grote Markt 21

2800 Mechelen

Ondernemingsnummer: 0406.580.844

AKTE DAGELIJKS BESTUUR

HUIDIGE GEVOLMACHTIGDEN (dd. 09/0312011)

Geert Laarmans  Oude Leestsebaan 120, 2800 Mechelen - 00410411974, Duffel

Bart Mertens  Schuttersvest 11, 2800 Mechelen - *15112/1980, Halle

Frank Nobels  Berkenhofstraat 23, 2800 Mechelen - Q07/04t1951, Sint-Katelijne-Waver

Willem Verheyden  Augustijnenstraat 7, 2800 Mechelen - 026/09/1963, Mechelen

OMVANG VAN BEVOEGDHEDEN en WIJZE VAN UITOEFENING

De raad van bestuur draagt een welomschreven deel van haar bevoegdheden en vertegenwoordigingsrecht over aan het dagelijks bestuur. Dit gebeurt volgens de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement en behelst alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen. Het dagelijkse bestuur verbindt de vereniging binnen de perken van de aan haar verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels inzake lastgeving.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van het dagelijks bestuur gerekend: aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen.

Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt de vereniging door de handtekening van minstens één dagelijks bestuurder. Het intern reglement kan deze vertegenwoordigingsbevoegdheid beperken, deze beperkingen zijn evenwel niet tegenwerp baar aan derden.

Gedaan te Mechelen, op 20/04/2011

Frank Nobels Geert Laarmans

voorzitter raad van bestuur secretaris raad van bestuur

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 22

Luik B - Vervolg

DE MAAN Figurentheater Mechelen vzw

Grote Markt 21

2800 Mechelen

Ondernemingsnummer: 0406.580.844

AKTE GEVOLMACHTIGDEN MET VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

HUIDIGE GEVOLMACHTIGDEN (dd. 09/03/2011)

Geert Laarmans (secretaris)  Oude Leestsebaan 120, 2800 Mechelen - 004/04/1974, Duffel

Bart Mertens (directie  zakelijk leider)  Schuttersvest 11, 2800 Mechelen - e15/12/1980, Halle

Frank Nobels (voorzitter)  Berkenhofstraat 23, 2800 Mechelen - 007/04/1951, Sint-Katelijne-Waver

Willem Verheyden (directie  artistiek leider)  Augustijnenstraat 7, 2800 Mechelen - 02610911963, Mechelen

OMVANG VAN BEVOEGDHEDEN en WIJZE VAN UITOEFENING

De raad van bestuur draagt een welomschreven deel van haar bevoegdheden en vertegenwoordigingsrecht over aan het dagelijks bestuur. Dit gebeurt volgens de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement en behelst alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen.

Het dagelijks bestuur bestaat uit 4 personen: de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur en de directie van de vereniging bestaande uit de artistiek leider en de zakelijk leider.

De gevolmachtigden vertegenwoordigen de vereniging door de handtekening van minstens één gevolmachtigde. Het intern reglement kan deze vertegenwoordigingsbevoegdheid beperken, deze beperkingen zijn evenwel niet tegenwerpbaar aan derden.

Gedaan te Mechelen, op 20/04/2011

Frank Nobels Geert Laarmans

voorzitter raad van bestuur secretaris raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2011- Annexes du Moniteur belge

- Voorbehouden

" aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
DE MAAN FIGURENTHEATER MECHELEN, AFGEKORT : …

Adresse
MINDERBROEDERSGANG 1-3 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande