DE GENIETERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE GENIETERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 448.703.489

Publication

24/11/2014
ÿþ}

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbia

Ondernemingsnr : 0448.703.489 Benaming

(voluit) : De Genieters

Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte temt riffie

Rechtbank vanjsnoittianriei

Antwerpen

13 NOV. 2014

afdeling Antwerpen

Griffie

111111

*14211886*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2014 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonde winstoogmerk

Zetel : Bollaakdijk 7,2520 Ranst

Onderwerp akte : Statuten/benoemingen

De algemene vergadering van 16 maart 2014 heeft volgende statuten goedgekeurd: STATUTEN

Titel I. Naam, zetel, doel, duur,

Artikel 1: De vereniging heeft ais naam 'De Genieters' vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd: Bollaakdijk 7, 2520 Ranst. Het adres van de maatschappelijke zetel kan gewijzigd worden bij beslissing van de raad van bestuur. De vereniging is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3: De vereniging heeft als doel de hengelsport te bevorderen in het bijzonder de wedstrijdvisserij. Zij mag hiertoe aile activiteiten ondernemen die dit doel nastreven. De vzw kan eveneens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en enkel dienstig zijn voor de verwezenlijking van het statutair doel.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel lI. Leden

Artikel 5: De vereniging telt enkel effectieve leden. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie leden.

Artikel 6: De raad van bestuur beslist autonoom over elke vraag tot lidmaatschap. De beslissingen terzake dienen niet gemotiveerd te zijn.

Artikel 7: De leden zijn tot een jaarlijks lidgeld verplicht van maximaal 50 euro. Het jaarlijks te betalen lidgeld wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Het lid dat weigert zijn lidgeld te betalen zal door de raad van bestuur ais ontslagnemend worden beschouwd.

Artikel 8: Elk lid dient zicht te houden aan de deontologie van de vereniging. Indien een lid zich niet houdt aan deze deontologie, zal de raad van bestuur het betrokken lid kunnen schorsen, tot de eerstvolgende algemene vergadering, waar over zijn ontslag zal gestemd worden.

Artikel 9: Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

Artikel 10: De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals hun erfgenamen, hebben geen rechten op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen nooit teruggave van de door hen of hun rechtsvoorgangers gestorte bijdragen vorderen.

Titel 111. Algemene Vergadering

Artikel 9: De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn zoals bepaald door de wet: het goedkeuren en wijzigen van de statuten, het (her)benoemen en afzetten van bestuurders, vaststelling van een eventuele vergoeding van de bestuurders, het uitsluiten van leden, het goedkeuren van begrotingen, jaarrekeningen en balansen, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding, alle andere door de wet bepaalde bevoegdheden.

ArTIKEL 10: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en dit minstens één maal per jaar de laatste zondag van de maand februari voor de goedkeuring van de jaarrekening, balans en begroting. De algemene vergadering komt eveneens samen wanneer minstens een vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en] bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

N ~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

r Artikel 11: De algemene vergadering en de raad van de bestuur worden door de voorzitter geleid. Bij zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of door een bestuurslid, aangeduid door de overige bestuursleden.

Artikel 12: De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve over een statutenwijziging, de afzetting van leden en de ontbinding van de vereniging. In deze gevallen gelden de bepalingen van de wet. De leden kunnen zich met volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid op de vergadering. Elk aanwezig lid kan slechts één volmacht hebben. Artikel 13: Alle leden hebben stemrecht. Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter beslissend. De stemmingen worden steeds mondeling gehouden, behoudens in geval van benoeming of afzetting van een bestuurslid. Voor het afzetten van een bestuurslid is een tweederde aanwezigheid vereist alsmede een tweederde meerderheid van de aanwezige leden. De beslissingen genomen op de algemene vergadering zijn bindend voor alle leden.

Artikel 14: Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt , ondertekend door de voorzitter en secretaris. De beslissingen van de algemene vergadering kunnen ingezien worden op de maatschappelijke zetel,

Titel 1V. Raad van Bestuur,

Artikel 15: De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur. Deze bestaat uit minstens drie leden. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur. Hun mandaat is onbezoldigd. De leden van de raad van bestuur verdelen onder elkaar de volgende functies: voorzitter, ondervoorzitter,secretaris,schatbewaarder,feestleider, putverantwoordelijke.

Artikel 16: De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de VZW. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Hij oefent zijn bevoegdheid uit als college.

De raad van bestuur mag in die zin onder meer alle akten en contracten opstellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven,ruilen, verkopen en met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, bankrekeningen openen en alle bankverrichtingen doen.

Hij vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen. Hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vereniging gevoerd,

Artikel 17: De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt de beslissing verdaagd. De leden van de raad van bestuur kunnen zich met volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Elke aanwezige bestuurder kan slechts één volmacht hebben.

Artikel 18; De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de

verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de goede uitoefening van hun functie.

Artikel 19: De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid per volmacht overdragen aan één of meerdere bestuurders. Tegenover derden wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders die door de raad van bestuur gemachtigd zijn.

Artikel 20: Het mandaat van bestuurder eindigt bij overlijden, ontslag , afzetting door de algemene vergadering of om wettelijke redenen.

Artikel 21: Wanneer in de loop van een visseizoen het aantal bestuursleden gedaald is beneden het minimum, zal de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen om tot een aanvullende verkiezing over te gaan.

Titel V: Begroting, rekeningen.

Artikel 22: Het boekjaar loopt per kalenderjaar.

Artikel 23: De raad van bestuur stelt jaarlijks een financiëel verslag en begroting voor het volgend jaar op en legt het ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel VI: Slotbepalingen.

Artikel 24:

Bij ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, stelt hun bevoegdheden vast en beslist over de bestemming van het netto-actief = Dit netto actief zal overgemaakt worden aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Artikel 25:

Al wat niet uitdrukkelijk in de statuten is vastgesteld wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd en voor het laatst door de wet van 02 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 tot oprichting van een Kruispuntbank van Ondernemingen, tot modernisering van het handelsregister,tot oprichting van erkende ondernemingsloketten en houdende diverse bepalingen,

BENOEMINGEN:

De heren Klockaerts Willy, Thys Gaston, Klockaerts Carl en Wouters Karel, nemen collectief ontslag als bestuurder.

Volgende personen werden aangesteld als bestuurder;

Tim Janssens, Pertensonckstraat 32 bus 11 2520 Broechem geboren Lier 22101/1988 voorzitter/schatbewaarder

Kris Wouters , Zandkapelstraat 11,2200 Herentals geboren Geel 16/02/1963 Ondervoorzitter

Wemer Roosenboom, Netestraat 18 B,2280 Grobbendonk geboren Wilrijk 25.09.1969 feestleider/putverantwoordelijke

Carl Klockaerts, Liersebaan 243,2240 Massenhoven geboren Lier 19,12.1973 putverantwoordelijke

Karel Wouters, Profeetstraat 6,2520 Ranst geboren Geel 15/11/1935 Penningmeester

4

-%

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

r

Vpor- x

behouden aan'het Belgisch

Staatsblad

Tim Janssens Voorzitter Kris Wouters Ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

12/06/2015
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lI





Rechtbank van koophandel

Antwerpen

0 3 JUNI 2015

afdeling Antweerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0448.703.489

Benaming

tvoiutt) : De Genieters

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonde winstoogmerk

Zetel : Bollaakdijk 7,2520 Ranst

Onderwerp akte ; Ontslag /benoemingen

De algemene vergadering van 1 maart 2015 heeft het ontslag aanvaard van

Karel Wouters, Profeetstraat 6,2520 Ranst geboren Geel 15/11/1935 Penningmeester.

De vergadering heeft de heer Willy Klockaerts, Van den Nestlaan 107 b, 2520 Broechem,geboren te Lier 16/06/1949 benoemd tot bestuurder met als functie penningmeester.

Tim Janssens

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DE GENIETERS

Adresse
BOLLAAKDIJK 7 2520 RANST

Code postal : 2520
Localité : RANST
Commune : RANST
Province : Anvers
Région : Région flamande