COMITATO DELLA DANTE ALIGHIERI VAN ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : COMITATO DELLA DANTE ALIGHIERI VAN ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.165.902

Publication

24/11/2014
ÿþMOD 22

In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

IIII11,1111,11t11111 u



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

13 NOV. 2014

afdeling Antwerpen

( riffi

Ondernemingsnr : 419.165.902

Benaming

(voluit) : Comitato della Dante Alighieri van Antwerpen (verkort) :

Rechtsvorm : Ww

Zetel : Arendstraat 7, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Notulen van de algemene ledenvergadering van de Comitato della Dante Alighieri van Antwerpen op 0611112014

Relevante tekst uit de ledenvergadering van de vereniging Dante Alighieri Antwerpen: Datum: 06111/2014, van 13 uur tot 15 uur.

1 - Aanpassing en publicatie in het Belgisch Staatsblad van de statuten van Comitato della Dante Alighieri van Antwerpen.

De algemene ledenvergadering heeft de statuten van de Comitato della Dante Alighieri van Antwerpen, aangepast overeenkomstig met de wet voor de VZW, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 11 december 2002. Alle aanwezige leden zijn akkoord met de tekst en keuren de aanpassingen goed.

2.Ontslagen en verkiezing van de Raad VAN Bestuur.

" De Raad van Bestuur die tot 06/1112014 aangesteld was, neemt in haar geheel ontslag. Het betreft de

. volgende personen met de volgende functies:

1.Dr. Paternoster Annick, docent Italiaanse taal- en cultuur, Rupelmondestraat 23, 9150 Bazel, voorzitter.

2.Delhaye Andrée, zonder beroep, Lange Lozanastraat 111, 2018 Antwerpen, ondervoorzitter,

3.Van liille Myriam, gepensioneerde, Pinksterbloemiaan 45, 2180 Ekeren, secretaris,

4.Lanslots Inge, docent Italiaanse taal- en cultuur, Emiel Gebruerstraat 2, 2140 Borgerhout,

penningmeester,

5.Cambier Jean, gepensioneerde, Pastorijstraat 3, 2060 Antwerpen, revisor.

6.Anneiles Van den Bogaert, docent Italiaanse taal- en cultuur, Venneborglaan 161, 2100 Antwerpen,:

revisor.

7.Prof. Dr, Geerts Walter, hoogleraar Italiaans, Eekhoorrtlei 66, 2900 Schoten, raadslid,

8.Coriuy Walter, gepensioneerde, Prins Albertlel 5 bus 1, 2600 Antwerpen, raadslid.

9.Calvi Licia, leerkracht, Gretrystraat 67, 2018 Antwerpen, raadslid.

10.Van Eekhout Christine, bediende, Van Breestraat 19, 2018 Antwerpen.

Na bespreking en overleg wordt er overgegaan tot de verkiezing van de nieuwe Raad van Bestuur die de ontslagnemende Raad vervangt. De nieuwe Raad van Bestuur is aldus samengesteld:

BENOEMING BESTUURDERS + FUNCTIE:

1. Manziilo Emiliano Biagio, Zegepraalstraat 35, 2140 Borgerhout, geboren te Capua (Italië) op 03/02/1979, leerkracht, voorzitter.

2. Gennaro Rosario, Rue de l'Avocat 28, 1410 Waterloo, geboren te Raguse (Italië) op 07/0711969,, professor, ondervoorzitter.

3. Cervino Alessandro, Ringiaan 6, 9470, Denderieeuw, , geboren te Catania (Italië) op 01/10/1979, leerkracht, secretaris.

4, Van den Bossche Maria, Crocusplein 2, 2830 Aartselaar, geboren te Hemiksem op 19/06/1955, huisvrouw, schatbewaarder.

5. Coriuy Walter, Prins Aibertlel 5, bus 1, 2600, Antwerpen, geboren te Borgerhout op 08/04/1938, gepensioneerde, financiële adviseur.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

De voorzitter Manzillo Emiliano Biagio zal de Comitato della Dante Alighieri van Antwerpen vertegenwoordigen.

3 - Zetel van de VZW

Het oude adres van de zetel van de Comitato della Dante Alighieri van Antwerpen, ARENDSTRAAT 7, 2018 ANTWERPEN, wordt met het nieuwe adres vervangen: ZEGEPRAALSTRAAT 35, 2140 BORGERHOUT, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Gewijzigde statuten van Comitato della Dante Alighieri van Antwerpen:

Art. 1. De vereniging wordt opgericht onder de benaming "Comitato della Dante Alighieri" van Antwerpen.

Art 2. De zetel is gevestigd te Borgerhout (Antwerpen), Zegepraalstraat 35, 2140, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3, De vereniging stelt zich ten doel de Italiaanse taal, cultuur en beschaving (in het algemeen) te leren kennen en te verspreiden.

Art. 4, De vereniging zal alles in het werk stellen om de doeleinden uitgedrukt in artikel 3 op de meest geschikte wijze te verwezenlijken door het oprichten van bibliotheken, het vastleggen van fondsen voor studiebeurzen, het geven van cursussen in de Italiaanse taal, het inrichten van voordrachten, culturele reizen, artistieke en muzikale voorstellingen, het verspreiden van boeken en publicaties, enz.

Art. 5. De vereniging is aangesloten bij de "Società Dante Alighieri" met zetel te Rome, Palazzo Firenze, Piazza Firenze 27 (Italië).

Art. 6. Aile natuurlijke rechtspersonen, ongeacht hun nationaliteit, politieke of godsdienstige overtuiging mogen aansluiten bij de vereniging.

Art. 7, De vereniging is samengesteld uit effectieve en toegetreden leden.

Art. 8. Om toegelaten te worden als effectief lid moet men a) de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben; b) burger zijn van een land dat herkend is door de Europese Unie; c) aanvaard worden door de Raad van Bestuur. De toelatingsvoorwaarden voor de toegetreden leden kunnen worden vastgesteld door een reglement van inwendige orde dat opgesteld wordt door de Raad van Bestuur.

Art, 9. Elk effectief lid is vrij om zich terug te trekken uit de vereniging. Dit kan gebeuren door zijn ontslag schriftelijk aan te bieden aan de Raad van Bestuur; eik effectief lid dat dertig dagen na de ontvangst van het tweede verzoek tot betaling niet in regel is met zijn jaarlijkse bijdrage wordt beschouwd ais ontslagnemend.

De uitsluiting van effectieve leden kan alleen uitgesproken worden en bevestigd door een algemene vergadering van de effectieve leden en bij een tweederdemeerderheid.

Het ontslagnemend of uitgesloten effectief lid heeft geen recht op de bezittingen van de vereniging of op terugbetaling van de gestorte bijdrage(n). Dit is eveneens van toepassing voor de erfgenamen van overleden effectieve leden. De uitsluiting van een toegetreden lid wordt bepaald door de Raad van Bestuur,

Art 10. Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage, zowel van die effectieve ais die van de toegetreden leden, wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Zij mag het bedrag van F 50 niet overschrijden.

Art. 11, Alleen de effectieve leden hebben het recht om aan de algemene vergadering deel te nemen.

Art, 12. De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar gehouden. Zij wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door een lid van de Raad van Bestuur dat daartoe gemachtigd werd door de voorzitter. indien deze verhinderd is, door de ondervoorzitter of, bij verhindering door deze laatste, door de secretaris,

De algemene vergadering kan worden samengeroepen wanneer een vijfde van de effectieve leden daarom vraagt, De aanvragers moeten de agendapunten vermelden die ze wensen behandeld te zien. De Raad van Bestuur moet deze punten op de agenda brengen, maar kan ook bijkomende punten aan de agenda toevoegen.

Alle effectieve leden moeten tot deze vergadering schriftelijk uitgenodigd worden minstens vijftien dagen op voorhand en de uitnodiging dient vergezeld te worden van de agenda.

De effectieve leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door middel van een geschreven en ondergetekende machtiging. Ieder effectief lid in het bezit van een schriftelijke volmacht kan slechts één enkel afwezig raadslid vertegenwoordigen.

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht tijdens de algemene vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen der aanwezige effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering kan zich niet geldig uitspreken over wijzigingen aan onderhavige statuten, behalve wanneer het onderwerp van een dusdanige wijziging uitdrukkelijk vermeld werd in de agenda en wanneer minstens twee derde van de leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd.

Geen enkele wijziging van de statuten kan worden aanvaard zonder een tweederde meerderheid. Mocht de wijziging betrekking hebben op een van de doelstellingen die ten grond slag liggen aan de oprichting van de vereniging zal een dergelijke wijziging alleen dan kunnen doorgevoerd worden bij een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur bij eenvoudige meerderheid.

De effectieve leden die wensen deel uit te maken van de Raad van Bestuur dienen schriftelijk hun kandidatuur te richten aan de voorzitter binnen de acht dagen na de ontvangst van de mededeling betreffende de algemene vergadering.

Art. 13. De raad van Bestuur is samengesteld uit minimum vijf en maximum zestien effectieve leden.

Art. 14. Binnen de acht dagen na hun verkiezing dienen de leden van de Raad van Bestuur over te gaan tot de toewijzing van volgende functies: voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, schatbewaarder en financiële adviseur.

De Raad van Bestuur vervult zijn functie gedurende drie jaar. De uittredende leden zijn opnieuw verkiesbaar. Het mandaat van de bestuursleden vervalt automatisch bij hun ontslag of bij hun overlijden. Het bestuurder die gekozen wordt in de Raad van Bestuur om een vacante functie over te nemen blijft in deze functie tot het einde van de lopende bestuurstermijn.

Art. 15. Bij ontslag of overlijden van de voorzitter zal de ondervoorzitter diens functie ad interim vervullen. Binnen dertig dagen zal de ondervoorzitter de Raad van Bestuur samenroepen om tot de verkiezing van een nieuwe voorzitter over te gaan. In geval van gelijktijdig ontslag van één derde of meer dan één derde van de bestuursleden, zal de voorzitter, de ondervoorzitter of de oudste bestuurders binnen de dertig dagen de algemene vergadering samenroepen om over te gaan tot de verkiezing van de nieuwe Raad van Bestuur.

De niet ontslagnemende leden zullen de lopende zaken afhandelen in afwachting van de vorming van een nieuwe Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur dient verantwoording af te leggen voor de algemene vergadering der effectieve leden.

Art. 16. De Raad van Bestuur vergadert minstens driemaal per jaar, ofwel telkens als de voorzitter het noodzakelijk acht ofwel door een gemotiveerd schriftelijk verzoek van minstens een derde van de bestuursleden.

De besluiten van de vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuursleden, in ieder geval dient de helft van de bestuurders aanwezig te zijn of vertegenwoordigd te zijn.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de door hem afgevaardigde bestuurder de doorslag.

Tijdens de vergaderingen van de Raad van Bestuur wordt een agenda afgehandeld waarvan een afschrift overhandigd wordt op het ogenblik van de samenroeping aan elk van de aanwezige bestuurders. De beslissingen worden opgetekend en vastgelegd in een verslag waarvan een kopie wordt overhandigd aan aile bestuurders.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur zijn alleen dan geldig als er wordt deelgenomen door de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Iedere bestuurder in bezit van een schriftelijke volmacht kan slechts één enkele afwezige bestuurder vertegenwoordigen.

De bestuurders die zonder geldig motief afwezig zijn tijdens drie opeenvolgende vergaderingen zullen beschouwd worden als ontslagnemend na eenvoudig overleg in de Raad van Bestuur.

Art. 17. De Raad van Bestuur beschikt over aile beslissingskracht behoudens deze die door de wet en door onderhavige statuten ultdrukkelijk voorbehouden blijft aan de algemene vergadering.

Art. 18. De Raad van Bestuur benoemt of ontslaat aile vertegenwoordigers, bedienden, of personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun opdracht en bezoldiging,

De Raad van Bestuur kan aan één of meerdere bestuurders of andere personen, leden of niet leden, bijzondere tijdelijke bevoegdheden toekennen.

De Raad van Bestuur kan één of meerdere bestuursleden aanduiden om bijzondere opdrachten te vervullen en de organisatie van sociale activiteiten In hun geheel of gedeeltelijk toe te vertrouwen aan één of meerdere personen, leden of niet leden, Deze volmachten kunnen op elk ogenblik ingetrokken worden door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan in haar midden drie bestuurders aanduiden, waaronder steeds de voorzitter en/of de ondervoorzitter, die financiële uitgaven kunnen beslissen tot ¬ 2500, en die ook een bestuurder of mandataris binnen de effectieve leden kunnen aanduiden, die rekeningen kan openen bij financiële instellingen en over het bedrag om deze rekeningen kan beschikken tot en met ¬ 2500, Bij grotere bedragen is de handtekening van drie bestuurders nodig. In geval van onenigheid tussen de drie bestuurders kan de beslissing genomen worden door de meerderheid onder hen.

Mao 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 19. De vereniging bezit een uitsluitend cultureel karakter en het is daarom strikt verboden aan de effectieve of toegetreden leden tijdens de openbare of algemene vergaderingen propaganda te maken voor politieke of godsdienstige ideologieën,

Het is verboden aan alle leden om misbruik te maken van het lidmaatschap van deze vereniging voor lucratieve doeleinden.

Art. 20. Om het hoofd te kunnen bieden aan administratieve onkosten en om de inrichting van activiteiten met cultureel of sociaal karakter mogelijk te maken, kan de vereniging, telkens als de Raad van Bestuur het nodig oordeelt, openbare manifestaties inrichten met de bedoeling om fondsen te vergaren die kunnen aangewend worden om de hierboven opgesomde activiteiten te verwezenlijken.

Art. 21. De vereniging is vertegenwoordigd in al haar daden of voor het gerecht door de voorzitter en door één door de Raad van Bestuur afgevaardigd raadslid,

Art. 22. Alle handelingen die bindend zijn voor de vereniging worden gehandtekend door de voorzitter of door een lid van de Raad van Bestuur, door de voorzitter, of bij verhindering, door de ondervoorzitter, hiertoe afgevaardigd.

Art. 23. Het werkingsjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december. Art. 24. Alle verkiesbare mandaten zijn onbezoldigd.

Art. 25. Ingeval de vereniging zou worden ontbonden, worden de boeken en het didactische materiaal overgemaakt aan het Istituto Italiano di Culture gevestigd te Brussel in de Livomostraat 38. Wat contanten betreft, wordt de helft van het bedrag overgemaakt aan Dante Alighieri te Rome, gevestigd te Piazza Firenze 27 te Rome (ttalit), en de andere helft wordt overgemaakt aan een belangeloze instelling actief in de Italiaanse socio-culturele sector te Antwerpen.

Art. 26. Alles wat niet voorzien is in de onderhavige statuten wordt geregeld door de VZW wet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 11 december 2002, alsmede de latere wijzigingen.

Opgesteld te Antwerpen op 6 november 2014, in vier afschriften.

Naam: Manzillo Emiliano Biagio

Hoedanigheid: Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : telaam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-,behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
COMITATO DELLA DANTE ALIGHIERI VAN ANTWERPEN

Adresse
ARENDSTRAAT 7 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande