BIN KENNISCENTRUM

Association sans but lucratif


Dénomination : BIN KENNISCENTRUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.943.833

Publication

21/05/2015
ÿþMOO 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111.11106LIII In









Reahtbanit van koophandel

Antwerpen

1 1 MEI 2015

afdeling Antwerpen

Ondernemingsnr : Benaming 62.9.943 .833

(voluit) : V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM

(verkort) :

Rechtsvorm ; Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ; Veerstraat 164, 2240 Zandhoven (België)

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM

Vereniging Zonder Winstoogmerk

OPRICHTINGSAKTE

-Plaats en tijdstip van de oprichtingsvergadering

2240 Zandhoven, op 24 maart 2015 te 19.30 uur.

-Identiteit van de stichtende leden :

-Gekiere Benno, Belg, geboren te Tongerlo op 19/04/1953, ingeschreven te 2240 Zandhoven (Viersel),

Veerstraat 164;

-Van Hecke Peter, Belg, geboren te Brugge op 10/0811964, , ingeschreven te 9990 Maldegem, Noordstraat 10512;

-Van den Buijs Ludovicus, Belg, geboren te Essen op 19/02/1954 ingeschreven te 2920 Kalmthout,

Putsesteenweg 169.

-Benaming en adres maatschappelijke zetel

-Benaming : V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM

-Adres maatschappelijke zetel : 2240 Zandhoven (Viersel), Veerstraat 164

-Gerechtelijk arrondissement : Antwerpen.

-Aantal leden :

-Werkende leden : minimaal 4 leden doch er dient gestreefd te worden naar minimaal 1 werkend lid per provincie;

-Toegetreden leden : Alle BIN-initiatieven, erkend door de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, worden automatisch lid van de V.Z.W. BIN Kenniscentrum. Hun aantal is onbeperkt;

-Steunleden : Betreffen leden die de V.Z.W. op financieel of materieel vlak ondersteunen. Hun aantal is onbeperkt, Hiertoe behoren (indien aanwezig) ook de structurele partners van de V.Z.W.,

-Doelstellingen van de V.Z.W. :

Het optimaliseren van de BIN-werking en informatienetwerken in het algemeen door het oprichten en bemannen van een kenniscentrum waar alles wat van ver of kortbij te maken heeft met (buurt)informatienetwerken aan bod kan komen, zoals :

-De buurtinformatienetwerken (BIN) en hun werking kenbaar maken aan een zo ruim mogelijk publiek;

-Maximaal verspreiden van de preventiegedachte;

-Het verzamelen, verwerken en doorgeven van alle relevante informatie over de BIN-werking;

-Opstellen van lespakketten en het verzorgen van opleidingen voor alle actoren binnen de BIN-werking; -Ondersteuning en bijstand bij de opstart van nieuwe informatienetwerken en opvolging nieuwe initiatieven in de informatienetwerking;

-Deelname en ondersteuning van de huidige en toekomstige structuren binnen de informatienetwerking en meehelpen om deze structuren uit te bouwen;

-Beheer en voeding van de eigen website www.buurtinfo.net en inspelen op alle huidige en toekomstige;

vormen van communicatie;

-Ontwikkeling van taais om de werking van de BIN's te optimaliseren;

-Instaan voor de organisatie van BIN-events;

Deze opsomming is niet beperkend.

-Voorwaarden en formaliteiten betreffende toe- en uittreding van de leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

~a MaU2.2

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge -Werkende leden : De stichtende leden zijn bij ondertekening van deze akte werkend lid. Nieuwe werkende leden moeten aanvaard worden door de stichtende leden. Er dient te worden gestreefd naar een vertegenwoordiging van minimaal 1 werkend lid per provincie. Indien er over de toetreding van een werkend lid geen consensus kan worden bereikt, zal een stemming gehouden worden waarbij een gewone meerderheid volstaat om het lid te aanvaarden.

-Toegetreden leden : Alle BIN-initiatieven worden bij erkenning door de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, automatisch toetredend lid van de V.Z.W. BIN Kenniscentrum. Dit lidmaatschap is gratis. Zij krijgen hierdoor toegang tot eigen pagina's op de website www.buurtinfo.net. Hiervoor zullen zij akkoord moeten gaan met een code van goede praktijk die zal worden uitgewerkt door de V.Z.W. BIN Kenniscentrum. In ruil voor het feit dat zij mee kunnen genieten van alles wat zal worden uitgewerkt door het BIN Kenniscentrum wordt gevraagd dat zij actief meewerken aan de voeding van het Kenniscentrum door relevante zaken die de BIN werking kunnen bevorderen door te geven aan dit centrum.

-Steunleden : Zij steunen de V.Z.W, op financieel en logistiek vlak. Door de werkende leden kunnen steunleden het statuut bekomen van structurele partners van de V.Z.W. BIN Kenniscentrum. Dit statuut geeft geen medezeggenschap in de algemene vergadering, noch kunnen zij deel uitmaken van de Raad van Bestuur. De structurele partners krijgen wel via een afgevaardigde een adviserende rol in de algemene vergadering.

-Bestuursorganen van de V.Z.W.

-De Algemene Vergadering : De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden van de V.Z.W.. Op de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering kunnen ook derden aanwezig zijn als raadgever. Het zijn de werkende leden die bepalen wie er bijkomend op de Algemene Vergadering mag aanwezig zijn. Indien geen consensus wordt bereikt, zal de beslissing bij gewone meerderheid gebeuren. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn de volgenden

01, Wijziging van de statuten;

02. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

03, De kwijting aan de bestuurders en eventuele commissarissen;

4. Het goedkeuren van de rekeningen en de begroting;

5. Het ontbinden van de V.Z.W.;

6. De uitsluiting van leden;

7. Bepalen van het algemeen beleid van de V.Z.W. BIN Kenniscentrum.

De Algemene Vergadering zal minimaal 2 maal per jaar samenkomen. De vergaderkalender voor de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zal worden opgesteld op de eerste Algemene Vergadering. Op eenvoudig schriftelijk verzoek van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee of meerdere leden van de Algemene Vergadering kan de Algemene vergadering bijkomend opgeroepen worden.

Alle leden van de vergadering hebben een gelijk stemrecht. In geval van staking van de stemming heeft de voorzitter van de Algemene Vergadering een beslissende stem. Om geldig te kunnen stemmen moet minimaal de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden aanvaard bij een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

Uitzonderingen : Er zal een buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen bij

01.Wijziging van de statuten : Aanwezigheid vereist van 213de van de leden en een meerderheid van 213de van de stemmen;

02.Wijziging van het statutair doel : Aanwezigheid vereist van 213de van de leden en een meerderheid van 4/5de van de stemmen;

03.Vrijwillige ontbinding van de vereniging(V.Z.W.) : Aanwezigheid vereist van 213de van de leden en een meerderheid van 4/5de van de stemmen;

04.Uitsluiting van een werkend lid : 2/3de meerderheid van de stemmen vereist.

Bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering : De verslagen van de Algemene Vergadering zullen bijgehouden worden in het dossier op de maatschappelijke zetel en zullen gepubliceerd worden in een daartoe bestemde rubriek op de website www.buurtinfo.net.

De beslissingen inzake statutenwijzigingen, akten betreffende de benoeming en het ontslag van bestuurders en beslissingen inzake de ontbinding en vereffening van de vereniging zullen worden bekend gemaakt door neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel en publicatie in de bijlage van het Belgisch Staatsblad en eveneens bijgehouden in het dossier op de maatschappelijke zetel van de V.Z.W. en gepubliceerd op de website www.buurtinfo.net.

-De raad van bestuur : De raad van bestuur is het uitvoerend orgaan van de V.Z.W. en vormt tegelijk het dagelijks bestuur. Zij is belast met het uitvoeren van het door de Algemene Vergadering uitgestippelde beleid. De raad van bestuur zal minimaal uit 3 leden bestaan. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. De raad van bestuur zal bestaan uit een voorzitter, een secretaris/penningmeester en 1 of meerdere bestuursleden. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 4 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Zij worden gekozen uit de werkende leden. Eventuele kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich bij wijze van eenvoudige brief (per post of mail) voorstellen aan de voorzitter en zullen door hem of haar voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering ter stemming. De bestuurders kunnen worden ontslagen door de Algemene Vergadering door een stemming tussen de aanwezige leden bij eenvoudige meerderheid (er dient een minimale aanwezigheid of vertegenwoordiging te zijn van de helft van het aantal leden). De bestuursleden kunnen jen allen tijde zelf ontslag nemen. Er dient een opzegtermijn van 3 maanden te worden gerespecteerd (dit om de continuïteit van de werking van de raad van bestuur te beschermen) en dient te gebeuren bij wijze van eenvoudige brief (via post of mail) gericht aan de voorzitter die het ontslag dan voorlegt aan de Algemene Vergadering.

Mon 22

Luik B - Vervolg



De raad van bestuur komt minimaal 4 keer per jaar samen. Een vergaderkalender zal worden opgesteld bij de eerste vergadering van de raad van bestuur.

Bekendmaking van de beslissingen van de Raad van Bestuur : De verslagen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur zullen bijgehouden worden in het dossier op de maatschappelijke zetel en zullen gepubliceerd worden op de website www.buurtinfo.net.

Door de raad van bestuur zal een huishoudelijk reglement worden opgesteld, dat ter kennis zal worden gebracht op de Algemene Vergadering.

-B1N-ambassadeur : Er zal gezocht worden naar een BIN-ambassadeur die de BIN's en hun doelstellingen hoog in het vaandel draagt. Deze ambassadeur zal mee het uithangbord vormen van de V.Z.W. BIN Kenniscentrum en zal zich samen met het Kenniscentrum inzetten om de BIN-werking te promoten.

-Externe raadgevers ; Zowel de raad van bestuur ais de algemene vergadering kunnen zich laten bijstaan door externe raadgevers. Deze hebben enkel een raadgevende functie en hebben geen stemrecht. -Huishoudelijk reglement

Zoals eerder weergegeven zal door de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement worden opgesteld. In dit reglement zal onder andere het volgende aan bod komen, zoals daar zijn

-Taakverdeling leden Raad van Bestuur;

-Onkostenvergoedingen voor werkende leden en leden van de Raad van Bestuur;

-Bepalen hoe beslist zal worden over grote en kleine uitgaven;

-Aangaan van verzekeringen burgerlijke aansprakelijkheid voor leden van de Raad van Bestuur,

-Bepalen hoe verbintenissen worden aangegaan met structurele partners, sponsors en instellingen dewelke

de werking van de V.Z.W. zouden steunen door subsidiëring of sponsering;

Deze opsomming is zeker niet beperkend.

De V.Z.W. is vertegenwoordigd tegenover derden door één bestuurder alleen optredend. Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 01 januari tot en met 31 december,

-Ontbinding van de V.Z.W. ;

Bij ontbinding van de V.Z.W. moeten, na betaling van de rekeningen, de resterende middelen (geld of andere eigendommen) overgemaakt worden aan een instantie met gelijkaardige doelstellingen, dit wil zeggen naar een burgerparticipatie dewelke mee instaat voor het creëren van een veilige woonomgeving. Bij gebrek hieraan zullen de resterende middelen overgedragen worden aan een goed doel, te bepalen door de Algemene Vergadering.

Deze akte van oprichting en de statuten van de V.Z.W.BIN Kenniscentrum werden opgesteld, besproken en ondertekend tijdens een oprichtingsvergadering

BENOEMING BESTUURDERS

Tijdens de vergadering van 24 maart 2015 werden de volgende bestuurders met unanimiteit van stemmen verkozen voor een termijn van 4 jaar. Deze gaat in op de datum van neerlegging van de oprichtingsakte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen ;

Gekiere Benno,

Van Hecke Peter,

Van den Buijs Ludovicus,

Van Grieken Aloïs,adres : St Lambertusstraat 15, 3560 Lummen

Vanderstraeten Marc, adres : Veldstraat 21, 9750 Zingem

Gekiere Benno wordt verkozen als voorzifter van de Raad van Bestuur voor een termijn van 4 jaar.

Op 24 maart 2015 Te Zandhoven

Benno Gekiere

Voorzitter

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden 'aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
BIN KENNISCENTRUM

Adresse
VEERSTRAAT 164 2240 ZANDHOVEN

Code postal : 2240
Localité : ZANDHOVEN
Commune : ZANDHOVEN
Province : Anvers
Région : Région flamande