BERENTRODE

Association sans but lucratif


Dénomination : BERENTRODE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.162.791

Publication

09/10/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



lump

NEERGELEGD

2 9 -09- 201k

RBCF-1TBNtet{ji KOOPHANDEL ANTWERPEN, atd. MECHELEN

Orldernemingsnr : 445.162.791

Benaming

(voluit) : VZW BERENTRODE

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Grote Doelstraat I B 2820 Bonheiden

Onderwerp akte : Statutenwijziging - ontslagneming en benoeming Raad van Bestuur

TITEL I  NAAM  STICHTERS  ZETEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam BERENTRODE, hierna genoemd "de vereniging", De; vereniging heeft de vorm van een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm= overeenkomstig de bepalingen van het Gemeentedecreet. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en, ` andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel of door de afkorting vzw".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2820 Bonheiden, Grote Doelstraat 1 B. Zij mag overgebracht worden naar een andere plaats in de Gemeente Bonheiden en haar deelgemeente bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il DOEL

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel de verwezenlijking van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang, met name het stimuleren van de sportbeoefening voor aile bevolkingsgroepen van de gemeente: Bonheiden door bet organiseren en coördineren van sportactiviteiten. Dit sportaanbod situeert zich prioritair op niveau initiatie en recreatie, Hiernaast kunnen specifieke sportpromotionele acties en sportevenementen; , georganiseerd en/of ondersteund worden. Aansluitend op de evoluties binnen de sportwereld worden nieuwe; tendensen uitgewerkt, in functie van de maximale invulling van bovenstaande doelstellingen.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom houden of er het gebruik van` hebben. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit' doel.

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van ieder winstbejag en in een geest van eerbiediging van alle godsdienstige, filosofische en politieke strekkingen:

a.het oprichten, exploiteren, onderhouden en beheren en ter beschikking stellen van een sporthal;

b.het beheren van sportaccommodaties alsmede de daar rond liggende gronden, waarvan het genot op; grond van overeenkomst aan te gaan tussen de gemeenteraad van Bonheiden en de vereniging, zal. overgedragen worden aan deze laatste;

c.het bevorderen van de lichamelijke opvoeding en de sport-, de recreatie en ontspanning en de beoefening' van alle sporttakken, dit zowel voor validen als mindervaliden in de gemeente Bonheiden; het inrichten van ailei soorten sport-, recreatie-, en ontspanningsactiviteiten, het inrichten van kampioenschappen en sportkampen _voor alle mogelijke sporten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

e 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d.het bevorderen en inrichten van muzikale opvoeringen, bals, feestmalen, evenals alle bijeenkomsten, manifestaties en feestelijkheden van aard om het sport- en ontspanningsleven in de gemeente te bevorderen; aile overdekte sportvloeren mogen alleen gebruikt worden voor de organisatie van sportactiviteiten;

e.de verenging mag met dit doel alle onroerende en roerende goederen verwerven en uitrustingen bezitten, aile diensten in dat verband uitbaten, aile nuttige overeenkomsten afsluiten met openbare machten of private personen en deelnemen aan of medewerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven. Zij zal handelsactiviteiten mogen hebben, zoals het uitbaten van een drankgelegenheid in haar infrastructuur. Zij mag bijgevolg aile verrichtingen doen die betrekking hebben op haar doel of van die aard zijn dat zij de verwezenlijking ervan begunstigen. Dit alles in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur.

Artikel 5

De vereniging realiseert haar doel in overleg met en met medewerking van de gemeente Bonheiden. Hiertoe sluit de vereniging een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente, conform artikel 247 van het Gemeentedecreet.

Deze overeenkomst wordt gesloten voor een periode die eindigt uiterlijk zes maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad, onder voorbehoud van de mogelijkheid tot verlenging, wijziging, schorsing en ontbinding.

Als bij het verstrijken van de samenwerkingsovereenkomst geen nieuwe in werking is getreden, wordt de bestaande overeenkomst van rechtswege verlengd. Als geen nieuwe samenwerkingsovereenkomst in werking Is getreden binnen één Jaar na deze verlenging, of als deze werd ontbonden of geschorst, kan de gemeente na overleg met de vereniging voorlopige regels vaststellen inzake de in de samenwerkingsovereenkomst bedoelde aangelegenheden, Die voorlopige regels zullen ais samenwerkingsovereenkomst gelden tot op het ogenblik dat een nieuwe overeenkomst in werking treedt.

Onder meer de wetgevingen inzake openbaarheid van bestuur, motivering van bestuurshandelingen en overheidsopdrachten zijn van toepassing.

TITEL III--LEDEN

Artikel 6

De vereniging bestaat enkel uit effectieve leden. Aan hen komt de volheid van lidmaatschap toe, met

inbegrip van het stemrecht op de algémene vergadering.

De vereniging heeft volgende leden:

-Categorie A ; de Gemeente Bonheiden, vertegenwoordigd door de Schepen onder wiens bevoegdheid sport ressorteert. De vertegenwoordiger van de Gemeente Bonheiden handelt overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad.

-Categorie B : elf leden die de filosofische en ideologische strekkingen vertegenwoordigen.

De leden van de vereniging die behoren tot categorie B worden voorgedragen en afgevaardigd door de fracties in de Gemeenteraad. Zij handelen overeenkomstig hun eigen inzichten. Voor de berekening van het aantal vertegenwoordigers per fractie wordt het aantal zetels in de gemeenteraad van iedere fractie achtereenvolgens gedeeld door 2; 3; 4; 5; 6; 7 enzovoort en worden de quotiënten gerangschikt in de volgorde van belangrijkheid, tot er voor alle fracties samen elf quotiënten worden bereikt.

De verdeling over de fracties gebeurt door aan iedere lijst zoveel zetels toe te kennen als haar aantal gemeenteraadszetels quotiënten heeft opgeleverd, gelijk aan of hoger dan het laatst gerangschikte quotiënt. Als een zetel met evenveel recht aan verscheidene fracties toekomt, wordt hij toegekend aan de fractie met het hoogste stemcijfer en, bij gelijkheid van de stemcijfers, aan de kandidaat die de jongste in jaren is,

Die voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging. Indien er fracties zijn die op basis van de voorgaande berekeningswijze geen recht zouden hebben op een vertegenwoordiging, wordt het aantal relevante quotiënten van de overige fracties verminderd, te beginnen met de kleinste quotiënten zodat elke fractie niettemin een vertegenwoordiger heeft.

-Categorie C ; tien leden die de gebruikers vertegenwoordigen.

De leden van de vereniging die behoren tot categorie C worden voorgedragen en afgevaardigd door de sportraad (8), de jeugdraad (1) en de seniorenraad (1),

Artikel 7

Elk lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die

in de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement zijn vervat,

Y " ] MOD 2.2

Artikel 8

De gemeente Bonheiden, het enige lid van categorie A, beschikt steeds over een meerderheid van de

stemmen in de algemene vergadering,

Artikel 9

§1 De hoedanigheid van lid van categorie B en C van de argemene vergadering vervalt:

-indien op voorstel van de fractie of de adviesraad waaruit pijlzij als kandidaat is voorgesteld, een ander lid

wordt aangeduid;

-wanneer de fractie/adviesraad overgaat tot een hernieuwing van de leden van categorie B respectievelijk C

in de loop van de eerste zes maanden volgend op de installatie van de nieuwe gemeenteraad;

-bij vrijwillige uittreding of ontslag van het lid, dat schriftelijk aan de voorzitter van de algemene vergadering

wordt meegedeeld;

-door overlijden of rechtsonbekwaamheid;

-door uitsluiting, overeenkomstig de voorwaarden bepaald in artikel 12, tweede lid, van de Wet van 27 juni

1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

In geval van vrijwillige uittreding blijven de leden in functie tot hun vervangers zijn aangeduid.

§2 Het lidmaatschap mag niet langer duren dan zes jaar, maar is hernieuwbaar. De lidmaatschappen die worden toegekend bij de oprichting van de vereniging, lopen tot ten laatste zes maanden na de installatie van een nieuwe gemeenteraad. De leden blijven evenwel in functie totdat zij worden vervangen of bevestigd.

§3 Indien aan een lidmaatschap voortijdig een einde komt, om de redenen vermeld onder §1, wordt zo spoedig mogelijk in de opvolging voorzien. Deze opvolging geschiedt overeenkomstig de voorwaarden bepaald onder artikel 6. De opvolger voleindigt het mandaat.

§4 Ieder lid kan op elk ogenblik ontslag nemen door de voorzitter daarvan schriftelijk in kennis te stellen.

§5. Degene die, om het even om welke reden, zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest, noch zijn erfgenamen of rechthebbenden, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, terugbetaling eisen van de eventueel gestorte bijdragen of een vergoeding eisen voor de geleverde prestaties.

Artikel 10

I-let mandaat van vertegenwoordiger van de gemeente, lid categorie A, eindigt door:

-het einde van het politiek mandaat in de gemeenteraad en het schepenambt met bevoegdheid sport;

-de volledige vernieuwing van de gemeenteraad,

Artikel 11

De uitsluiting van een lid van categorie B of categorie C kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering dient de beslissing tot uitsluiting materieel en formeel te motiveren.

De raad van bestuur kan de leden van categorie B of categorie C die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 12

Er is geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd door de leden.

De leden ontvangen geen bezoldiging en mogen noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap. Zij kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 13

Een uittredend of uitgesloten lid, zijn erfgenamen of rechthebbenden , kunnen geen inzage vorderen van de rekening van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 14

De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden de titel van erelid van de

vereniging toekennen.

TITEL IV DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

§1, De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

§2. Indien de vertegenwoordiger van het lid behorend tot dategorie A verhinderd is om aanwezig te zijn, kan deze laatste een gemeenteraadslid schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen,

§3. Indien een lid behorend tot de categorie B of C verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan het een ander lid van respectievelijk de categorie B of C schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie B of C kan slechts drager zijn van één volmacht van een lid behorende tot dezelfde categorie.

Artikel 16

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten, Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

-de goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van de wijziging van de statuten;

-de verplaatsing van de maatschappelijke zetel;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-de goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

-de beslissing tot uitsluiting van een effectief lid;

-de kennisname van het jaarlijks activiteitenverslag;

-de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst, af te sluiten met de gemeente Bonheiden;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-de goedkeuring van huishoudelijke reglementen op voorstel van de raad van bestuur; -de kwijting aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissarissen; -de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 17

De algemene vergadering komt minstens tweemaal per jaar samen. Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van de gemeente Bonheiden of op vraag van één vijfde van de leden van categorie B of categorie C.

Ook moet ieder voorste! dat ondertekend is door de gemeente Bonheiden of van twee leden van categorie B of categorie C op de agenda worden geplaatst. Dit voorstel van agendering dient tijdig te gebeuren om het op de geschreven uitnodiging te kunnen vastleggen,

Artikel 18

De raad van bestuur roept de algemene vergadering samen bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de voorzitter en/of secretaris van de raad van bestuur en die minstens acht dagen voor de vergadering wordt gestuurd. In elk geval dient de uitnodiging verstuurd te worden op een ogenblik dat de gemeenteraad nog kennis kan nemen van de erin vermelde agendapunten met vermelding van een gemotiveerd voorstel ,

De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 19

De samenkomsten van de algemene vergadering worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de bestuurder die als plaatsvervanger door de voorzitter werd aangeduid of de oudste van de aanwezige bestuurders bij gebrek aan dergelijke aanduiding,

Het secretariaat van de vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur of een andere persoon aangesteld door de algemene vergadering.

Artikel 20

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen en beslissen als minstens de vertegenwoordiger van de

gemeente Bonheiden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Ingeval op een algemene vergadering het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen worden, ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering. Deze vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Categorie A, d .í. de gemeente Bonheiden beschikt in totaal over tweeëntwintig (22) stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MWD2.2

De elf (11) leden van categorie B beschikken elk over één (1) stem in het totaal aldus over elf (11) stemmen.

De tien (10) leden van categorie C beschikken elk over één (1) stem in het totaal aldus over tien (10) stemmen.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

De algemene vergadering beslist over de goedkeuring en de wijzigingen van het huishoudelijk reglement met een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 21

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging

in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van

de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen worden

nageleefd.

Elk voorstel tot ontbinding of wijziging van de statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad.

Artikel 22

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris.

Iedere wijziging van de statuten, benoeming of ontslag van een bestuurder wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en wordt gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Wijzigingen aan het ledenregister moeten ook worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en dit binnen de maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

TITEL V DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 23

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar.

§2. De raad van bestuur bestaat uit eenentwintig (21) leden, Zij hebben de hoedanigheid van lid van de algemene vergadering.

Elf (11) leden van de raad van bestuur worden voorgedragen en afgevaardigd door de gemeenteraad van de gemeente Bonheiden. Deze voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging. Ten hoogste twee derden (2/3) van de door de gemeente voorgedragen leden van de raad van bestuur is van hetzelfde geslacht.

Voor de berekening van het aantal vertegenwoordigers per fractie in de raad van bestuur wordt het aantal zetels in de gemeenteraad van iedere fractie achtereenvolgens gedeeld door 2; 3; 4; 5; 6; 7 enzovcort en worden de quotiënten gerangschikt in de volgorde van belangrijkheid, tot er voor alle fracties samen twaalf quotiënten worden bereikt.

De verdeling over de fracties gebeurt door aan iedere lijst zoveel zetels toe te kennen als haar aantal gemeenteraadszetels quotiënten heeft opgeleverd, gelijk aan of hoger dan het laatst gerangschikte quotiënt. Als een zetel met evenveel recht aan verscheidene fracties toekomt, wordt hij toegekend aan de fractie met het hoogste stemcijfer en, bij gelijkheid van de stemcijfers, aan de kandidaat die de jongste in jaren is.

Die voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging. Indien er fracties zijn die op basis van de voorgaande berekeningswijze geen recht zouden hebben op een vertegenwoordiging, wordt het aantal relevante quotiënten van de overige fracties verminderd, te beginnen met de kleinste quotiënten zodat elke fractie niettemin een vertegenwoordiger heeft.

Acht (8) leden van de raad van bestuur worden voorgedragen en afgevaardigd door de sportraad. Eén (1) lid van de raad van bestuur wordt voorgedragen en afgevaardigd door de jeugdraad. Eén (1) lid van de raad van bestuur wordt voorgedragen en afgevaardigd door de seniorenraad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoQ' 2.2

§3. De schepen van de gemeente Bonheiden, bevoegd voor sport is van rechtswege lid van de raad van bestuur. Hij heeft stemrecht. Hij behoort tot de elf (11) leden van de raad van bestuur die worden voorgedragen door de gemeenteraad.

§4. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar.

§5, De bestuurders waarvan het mandaat verstreken is, oefenen indien mogelijk, hun functie uit tot op het ogenblik dat in hun vervanging voorzien is of hun mandaat hernieuwd is,

Het mandaat van bestuurder eindigt:

bij overlijden;

-bij afzetting door de algemene vergadering;

-door het vrijwillig ontslag van een bestuurder betekend aan de voorzitter van de raad van bestuur;

-bij de volledige vernieuwing van de gemeenteraad.

Artikel 24

Indien een bestuurder verhinderd is om aanwezig te zijn op de vergadering van de raad van bestuur, kan de bestuurder zich enkel laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder van dezelfde categorie.

De vertegenwoordiging gebeurt door middel van een door de vertegenwoordigde bestuurder ondertekende volmacht. De volmacht is slechts geldig voor één vergadering van de raad van bestuur. Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 25

Ingeval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De bestuurders waarvan het mandaat verstreken is, zijn verplicht hun funotie verder uit te oefenen tot op het ogenblik dat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 26

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging. De raad van bestuur kiest een

voorzitter onder de bestuurders voorgedragen door de sportraad.

De raad duidt eveneens een secretaris en een penningmeester aan, De functie van secretaris en penningmeester kunnen niet door een en dezelfde persoon worden uitgeoefend. De secretaris van de vereniging treedt op als verslaggever. Hij of zij kan zich in die taak laten bijstaan door een personeelslid van de gemeente Bonheiden.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door bestuurder die door de voorzitter wordt aangeduid of door de oudste der aanwezige bestuurders bij gebrek aan dergelijke aanduiding.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag. De raad van bestuur beslist als college,

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 27

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur heeft in het bijzonder de volgende opdracht;

-het garanderen van de naleving van de doelstellingen en het totale beleid van de vereniging;

-het goedkeuren van de projecten en de stemming over de toegekende middelen;

-het instaan voor het beheer van de centrale rekeningen;

-de vertegenwoordiging van de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in

alle gerechtelijke of buiténgerechtelijke handelingen;

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

-het optreden in alle rechtsgedingen tegen of door de vereniging gevoerd;

-de autonome beslissing over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen;

-de geldige verbintenis van de vereniging bij het afsluiten van overeenkomsten;

-het betalen van lonen, het innen en toewijzen van toelagen;

-de controle van de activiteiten;

-het opstellen van een huishoudelijk reglement

Tenzij anders in de statuten of de wet bepaald, worden deze bevoegdheden collegiaal uitgeoefend.

Artikel 28

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door minstens twee van de drie volgende personen: de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte als eiser en verweerder.

De voorzitter, de secretaris en de penningsmeester worden bij beslissing van de raad van bestuur daartoe gemachtigd. in deze beslissing worden de omvang en de duur van de delegatie opgenomen.

De raad van bestuur kan enkel de delegatie vervroegd beëindigen bij een gemotiveerde beslissing. De gemachtigde kan te allen tijde zijn ontslag indienen als gemachtigde door middel van een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

De gemachtigde moet ten aanzien van derden niet doen blijken van enige volmacht,

Artikel 29

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL Vl COMMISSIES EN DESKUNDIGEN

Artikel 30

De raad van bestuur en de algemene vergadering mogen, zo zij het noodzakelijk achten, op hun

samenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid, Zij hebben geen stemrecht.

Artikel 31

De raad van bestuur kan raadgevende commissies en werkgroepen oprichten waarvan de samenstelling en de bevoegdheid bij huishoudelijk reglement worden bepaald. Het voorzitterschap van deze commissies en werkgroepen wordt steeds waargenomen door een lid van de raad van bestuur. Ook deze commissies en werkgroepen mogen beroep doen op deskundigen, al dan niet lid van de vereniging.

TITEL VII DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 32

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan een orgaan van dagelijks bestuur. De raad

van bestuur benoemt het dagelijks bestuurder.

Het dagelijks bestuur is samengesteld uit:

-de voorzitter van de vereniging;

-de secretaris van de vereniging;

-de penningmeester van de vereniging;

-de schepen van sport of een lid benoemd door de raad van bestuur bij gewone meerderheid uit de leden

van de raad van bestuur indien de schepen van sport één van bovenvermelde functies bekleedt;

-de voorzitter van de sportraad,

Indien dezelfde persoon meerdere van de hierboven vermelde hoedanigheden bezit, dan beschikt deze persoon slechts over één stem in het dagelijks bestuur.

De schepen van sport kan niet het voorzitterschap waarnemen van het dagelijks bestuur.

Artikel 33

Het dagelijks bestuur is bevoegd voor de voorbereiding van de vergaderingen van de raad van bestuur en

de uitvoering van de beslissingen genomen door de raad van bestuur,

Het dagelijks bestuur is tevens bevoegd voor de dagelijkse administratieve taken van de vereniging en voor de handelingen die gewoonlijk onder het dagelijks bestuur vallen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

rvloD 2,2

Bij gebrek aan wettelijke definitie van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot de daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 34

Het dagelijks bestuur wordt bijeengeroepen op voorstel van één van haar dagelijkse bestuurders en vergadert zo dikwijls als nodig. De dagelijkse bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college en beslissen bij unanimiteit.

Artikel 35

Het dagelijks bestuur brengt bij iedere vergadering van de raad van bestuur kort verslag uit over de lopende

zaken.

Artikel 36

Onverminderd de wettelijke bepalingen gaan de dagelijkse bestuurders geen enkele persoonlijke

verplichting aan inzake de verbintenissen van de vereniging.

TITEL VIII BEGROTING REKENINGEN TOEZICHT

Artikel 37

Overeenkomstig art, 247 van het Gemeentedecreet zal de vereniging,voorzien in een systeem van interne

controle, zoals uitgewerkt in de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Bonheiden,

Artikel 38

De algemene vergadering benoemt een commissaris, die de financiële toestand van de vereniging, haar rekening en balans en de regelmatigheid van haar financiële operaties controleert en er een verslag van opmaakt en ter goedkeuring voorlegt aan de algemene vergadering via de voorzitter van de raad van bestuur. De commissaris moet benoemd worden uit de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De bezoldiging van de commissaris wordt bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 39

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af en maakt hij de balans op. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. Deze algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, De jaarrekeningen worden ten minste acht dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vereniging inzage kunnen krijgen van al de stukken waarop deze rekeningen gesteund zijn.

De raad van bestuur maakt ook een ontwerp van begroting op en legt die ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden voor het begin van het boekjaar waarop de begroting betrekking heeft, Het ontwerp van de begroting wordt ten minste twintig dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden met het oog op behandeling op de gemeenteraad.

Artikel 40

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden

of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL IX ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 41

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal

effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met naleving van de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van

de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, zoals later gewijzigd, of door een gerechtelijke beslissing. Ingeval van vrijwillige ontbinding maakt de algemene vergadering een voorstel op waarin één of meer vereffenaars worden benoemd, hun bevoegdheid wordt bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen wordt vastgesteld.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Elk voorstel tot ontbinding dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de

gemeenteraad.

Artikel 42

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Artikel 43

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet

van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

Ontslag en benoeming Raad van Bestuur.

De Algemene Ledenvergadering van 23(06/14 keurde op voorstel van de gemeenteraad van 18/12!13 de omvorming van de vzw Berentrode naar een Extern verzelfstandigd Agentschap (EVA) in privaatrechterlijke vorm goed. Naast de statuten werd ook de samenstelling gewijzigd.

De Algemene Ledenvergadering van 23/06114 stelde de leden van de Raad van Bestuur vast:

Einde mandaat: Monique Ventôse, Bert De Haes, Lola Vanderweyen, Frank Lagast, Kenny Muyidermans, Muriel Verreth, Orner Moens,Charlot Feyten,

Nieuw mandaat: Bestuurder: Jeannine Olbrechts-janssens (10-08-1946) - Weynesbaan 3, 2820 Rijmenam, Bestuurder: Frans Uyterhoeven (18-09-1948) - Broekstraat 24, 2820 Bonheiden, Bestuurder: Mieke Van den Brande (28-03-1973) - Dorstveld 20, 2820 Bonheiden, Bestuurder: Wouter Verhoeven (13-03-1960) - Lange Dreef 87 - 2820 Rijmenam, Bestuurder: Paul Westdorp (03-12-1963) - Kraaivenstraat 58, 2820 Rijmenam, Bestuurder: Gert Van Bastelaere (21-08-1972) - Rijmenamseweg 206, 2820 Bonheiden, Bestuurder: Yvonne Van Bosstraeten (16-09-1942) - Domis de Semerpontlaan 5, 2820 Bonheiden.

Verlenging mandaat Luc De Weerdt, Yves Goovaerts, Anke Geerts, Karin Op de Beeck, Benny De Mesmaeker,Guido Busschots,Frank Lauwers,Nico Symus,Bart Verheyden, Alex Verworst, Bieke Santermans.

Gedaan te Bonheiden op 23 juni 2014

Frank Lauwers Karin Op de Beeck

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan de gemeente Bonheiden om hetzelfde of een gelijkaardig doel na te streven.

Op de laatste bit. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/11/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Doelstraat 1 b 2820 Bonheiden

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming Raad van Bestuur

De Algemene Ledenvergadering van 25/03/2013 stelde de leden van de Raad van Bestuur vast:

Einde mandaat: Willy Bocklandt, Peter Dehaes, Gerda Frans, Hugo Geerts, Staf Geets, Agnes Guldentops,, Marcel Kubis, Jiri Nossent, Kristin Valkeniers-Peeters, Ivo Van Wichelen, Georgette Verstraeten

Nieuw mandaat;

Bert De Haes - Hághsteinlaan 1 - 2820 Bonheiden 06/08/60 - bestuurslid

Anke Geerts - Kerselaarstraat 15 - 2820 Bonheiden 02/07/85 - bestuurslid

Lola Vanderweyen - De Bergen 25 - 2820 Bonheiden 14/07/94 - bestuurslid

Frank Lagast - Heitomme 4 - 2820 Bonheiden 05/12/66 - bestuurslid

Renzo De Bondt - Heidijkstraat 4 - 2820 Bonheiden 01/10/64 - bestuurslid

Kenny Muyldermans - Peulisbaan 15 - 2820 Bonheiden 21/05/75 - bestuurslid

Geert Teughels - De Bergen 57 - 2820 Bonheiden 25/08/69 - bestuurslid

Benny De Mesmaeker - Kard. Cardijnlaan 120 - 2820 Bonheiden 10/12/50 - bestuurslid

Bieke Santermans - Oude Kasteellaan 10 - 2820 Bonheiden 08/07/61 - bestuurslid

Gedaan te Bonheiden op 25/03/2013



Frank Lauwers

Voorzitter





Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

.

NEERGELEGD

-7 -11- 2013

GRIFFIETBANK van KOGPHA~'e MECHELEN

III1.IIVW111WIIYIN11

Ondernemingsnr : 445.162.791 Benaming

(voluit) : VZVV Berentrode

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/08/2012
ÿþ ~ ~" ~ Fl I ~1 ~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

- 8 AUG. 2t12

GRIFFI~ ~~

HT BANK var: te MECHELEN

11111111111111111 W

*12143908*

Ondernemingsnr : 445.162.791

Benaming

(voluit) : VZW Berentrode

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Doelstraat 1 b 2820 Bonheiden

Onderwerp akte : Benoeming Raad van Bestuur

De Algemene Ledenvergadering van 26/03/2012 stelde de leden van de Raad van Bestuur vast:

Nieuw mandaat:

Alex Verworst - bestuurslid -Oude Kasteellaan 22 a - 2820 Bonheiden .

Gedaan te Bonheiden op 26/03/2012

Frank Lauwers

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

29/06/2011
ÿþMOD 2.2

$ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

17. -06- 2011

GR IFFIE-".TBANK van KOOPHAN MECHFLEN

+iio9es"

Ondernemingsnr : 445.162.791

Benaming

(voluit) : VZVV Berentrode

bf

E

Ss

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Doelstraat 1 b 2820 Bonheiden

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming Raad van Bestuur

De Algemene Ledenvergadering van 28/03/2011 stelde de leden van de Raad van.Bestuur vast: Einde mandaat: Jan De Wever, Wim Van den Broeck, Bruno Van Baelen.

Nieuw mandaat:

Gerda Frans - bestuurslid - Venneboslaan 8 - 2820 Bonheiden 22/07/1954.

Bart Verheyden - bestuurslid - Putsestwg 17 - 2820 Bonheiden 15/02/1968.

Gedaan te Bonheiden op 28/03/2011

Frank Lauwers

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BERENTRODE

Adresse
GROTE DOELSTRAAT 1B 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande