ATELIER CIRKEL, AFGEKORT : CIRKEL 2

Association sans but lucratif


Dénomination : ATELIER CIRKEL, AFGEKORT : CIRKEL 2
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 822.383.618

Publication

01/08/2013
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III 1uH1rr I1 lIfl1 1II1 I CIV KOOpF,WNBeL~

" 13121032*



2 3 -07- n'.3

ANTFAMERPEN











Ondememingsnr: 822.383.618

Benaming

(voluit) : CIRKEL 2 vzw

(verkort) : CIRKEL 2 vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel: VAN HEMELRIJCKLEI 78, 2930 BRASSCHAAT

Onderwerp akte :

De ondergetekenden, leden van de Raad van Bestuur.

1.Wouters Patricia, Brasschaat, °Wilrijk 06/01/1957

Van Hemefrijcklei 78, 2° Verd. , 2930 Brasschaat

2.Meulemeester Frank, °Antwerpen 05110/1957

Leopoldslei 211, 2930 Brasschaat

3. Johannes Petrus M Hasselman, ° 17/09/1953

en de leden van de Algemene Vergadering

4.Nagygy6rgy Agnes, °Budapest, 08/06/1966

5.Bynens Sofie, ° Brasschaat, 03/08/1991

6.Van Achter Joëlle, ° Brussel, 17/10/1960

Zijn overeengekomen op datum van: 1810412013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk "CIRKEL 2 vzw" te bevestigen. De statuten luiden als volgt

Hoofdstuk 1: naam, zetel en duur

Artikel 1.

De naam van de vereniging is: "Cirkel 2 vzw"

Artikel 2.

De zetel van de vereniging wordt gewijzigd :

Oude adres: Van Hemelrijcktei 78, bus 2, 2930 Brasschaat.

Nieuw adres: Veldstraat 258, , 2930 Brasschaat en resorteert onder het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

Artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD22

Hoofdstuk 2: doel en opdrachten

Arti ke14.

De vereniging stelt zich tot doel vormingsactiviteiten te ontwikkelen met betrekking tot kunsteducatie. Deze vormingsactiviteit kan zowel kunstbeschouwend zijn als in de vorm van actieve kunstparticipatie en kunstbeoefening. Er wordt speciale aandacht gegeven om deelnemers van deze activiteiten te stimuleren hun persoonlijke creativiteit te ontwikkelen en dit te plaatsen in het perspectief van hun sociale omgeving. Het is ook de bedoeling om zowel door individueel werk als door het samenwerken in groepsverband de ontwikkeling van eigen identiteit en persoonlijkheid te bevorderen alsook een kritische levensvisie.

atelier Cirkel 2 vzw kan ook aanverwante culturele of sociale activiteiten inrichten zoals bijvoorbeeld tentoonstellingen bezoeken, zelf organiseren, studiereizen, ...

Artikel 5.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die, rechtsreeks of onrechtstreeks, bijdragen tot de verwezenlijking van het doel. Daartoe kan de vereniging onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven en ontslaan, overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitvoeren die haar doel rechtvaardigt. ln het kader van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 6.

De vereniging onderschrijft de principes en de regels van de democratie en van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en past ze toe in haar werking.

Hoofstuk 3: leden

Artikel 7.

De vereniging bestaat uitten minste 4 leden.

Artikel 8.

De Algemene Vergadering beslist over de toetreding van nieuwe leden. Nieuwe leden moeten worden voorgedragen door zittende leden.

De Raad van Bestuur adviseert de algemene vergadering over elke nieuwe aanmelding. Artikel 9.

De leden verbinden er zich toe de realisatie van de doelstellingen van Cirkel 2 vzw te behartigen en onderschrijven de statuten en het huishoudelijk reglement.

De leden nemen de toegekende verplichtingen op zich die door de statuten of door de Algemene Vergadering, binnen haar bevoegdheid, worden vastgesteld.

Artikel 10.

De Algemene Vergadering kan beslissen of er al dan niet een lidmaatschapsbijdrage betaald wordt.

Artikel 11_

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur. Het lidmaatschap kan eindigen door ontslag of uitsluiting. Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per aangetekende brief of per e-mail.

Artikel 12.

De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval

s

i MOD 2.2

,,,

het lid overljdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Artikel 13.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 14.

De leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen. Zij kunnen er ook alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur inzien, evenals aile boekhoudkundige stukken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge Hoofdstuk 4: Algemene Vergadering

Artikel 16.

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vzw.

Artikel 16.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor

-de wijziging van de statuten

-het benoemen en uitsluiten van leden en bestuurders.

-desgevallend, de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging (indien er een bezoldiging wordt toegekend)

- De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

-De ontbinding van de vereniging

-De uitsluiting van een lid

-de omzetting van de VZW in een VSO (vennootschap met sociaal oogmerk)

-alle andere bevoegdheden die door de statuten aan de algemene vergadering expliciet worden toegekend

Alles wat in wet of de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering ressorteert onder de bevoegdheid van de Raad van bestuur.

Artikel 17.

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur en dit binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. Tijdens deze vergadering brengt de Raad van Bestuurverslag uit over het beheer van de vereniging gedurende het afgelopen jaar in de vorm van een activiteitenoverzicht en een financieel overzicht. Tevens wordt een overzicht geschetst van de activiteiten van het komende jaar alsook een begroting voorgelegd.

Voor de aanwezigheidsquora wordt de wettelijke regeling gevolgd: de Algemene Vergadering is slechts geldig indien de helft plus één van de leden geldig aanwezig of door volmacht vertegenwoordigd is door een ander lid. Indien de ALgemene Vergadering niet in aantal is en er geen geldige beslissingen kunnen genomen worden, zal binnen de 14 dagen opnieuw een vergadering samengeroepen worden. Tijdens deze vergadering kan de Agemene Vergadering beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Beslissingen worden genomen met de meerderheid van stemmen.

Artikel 18.

t I MOD 2.2

v

Bijkomende Algemene Vergaderingen kunnen plaatsvinden indien de Raad van Bestuur dit noodzakelijk acht of op aanvraag van minstens één vijfde van de leden. De Algemene Vergadering wordt samengeroepen door middel van een eenvoudige schriftelijke uitnodiging per brief of per e-mail met vermelding van de agenda. Deze uitnodiging wordt minstens acht dagen vooraf verstuurd en geldt als enige kennisgeving.

Artikel 19.

De Algemene Vergadering keurt het beleidsplan voor de komende beleidsperiode goed met een meerderheid van tweederde van de aanwezige stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 20.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bekendgemaakt op de manier die de wet voorschrijft.

De leden kunnen kennis nemen van alle beslissingen van de Algemene Vergadering door inzage van het dossier op de zetel van de vereniging.

Derden worden schriftelijk in kennis gesteld van beslissingen van de Algemene Vergadering in de mate waarin die van direct belang zijn voor hen.

Hoofdstuk 5: Raad van Bestuur

Artikel 21.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders die eveneens lid zijn van de vereniging. De bestuurders handelen als een college behoudens de bepalingen in artikel 25.

werden voor een termijn van 4 jaar door de Algemene Vergadering benoemd en zijn herverkiesbaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

De Algemene Vergadering kan beheerders ten allen tijde schorsen of uitsluiten. Zij beslist daartoe met een meerderheid der stemmen.

Een bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke mededeling aan de Algemene Vergadering. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 22.

-De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

De Raad van Bestuur wordt bijengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Elke bestuurder beschikt over één stem en kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Voor de aanwezigheidsquora wordt de wettelijke regeling gevolgd: de vergadering van de Raad van Bestuur is slechts geldig indien de helft plus één van de bestuurders geldig aanwezig of door volmacht vertegenwoordigd is door een ander bestuurslid. Indien de Raad van Bestuur niet in aantal is en er geen geldige beslissingen kunnen genomen worden, zal binnen de 14 dagen opnieuw een Bestuursvergadering samengeroepen worden. Tijdens deze vergadering kan de Raad van Bestuur beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Beslissingen worden genomen met de meerderheid van stemmen.

Artikel 23.

De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van De Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van

~ MOD 22

de bestuurders. Dit schriftelijke akkoord kan meegedeeld worden per brief of per e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Artikel 24.

De Raad van Bestuur heeft de volgende bevoegdheden:

instaan voor het bestuur van de vereniging

-de vereniging officieel vertegenwoordigen

-handelingen verrichten, overeenkomsten afsluiten en minnelijke schikkingen treffen.

-beslissingen nemen tegenover personeel, banken, overheid, openbare instellingen en gelijk welke derden

-beschikkingen stellen met betrekking tot roerende en onroerende goederen, subsidies, schenkingen, overdrachten, handels-, verzekerings- en bankverrichtingen.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 25.

De Raad van Bestuur benoemt Patricia Wouters als gedelegeerd bestuurder die met het dagelijks bestuur wordt belast Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. De beslissing tot het verlenen en het opheffen van een mandaat wordt door de Raad van Bestuur als college genomen. De gemachtigde oefent zijn bevoegdheden afzonderlijk uit en is verantwoording schuldig aan de Raad van Bestuur.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur en kan eveneens ten allen tijde en met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur ontslagen worden.

Artikel 26.

De Raad van Bestuur stelt een Huishoudelijk Reglement op dat door de Algemene Vergadering goedgekeurd wordt

Artikel 27.

Om de realisatie van de doelstellingen van Cirkel 2 vzw te optimaliseren kan de Raad van Bestuur zich laten bijstaan door (externe) deskundigen, commissies en werkgroepen die door de Raad zelf worden samengesteld en waarvoor hij de opdracht regelt. Deze werkgroepen/commissies hebben geen bevoegdheid van dagelijks bestuur of van vertegenwoordiging.

Hoofdstuk 6: Statutenwijziging en ontbinding

Artikel 28.

De statuten van de vzw kunnen enkel gewijzigd worden bij beslissing van de Algemene Vergadering, Deze wijziging dient te gebeuren bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van tweederde van de leden en met tenminste tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 29.

MOD 22

Voor- Luik B - Vervolg

beho'uden De vereniging kan alleen vrijwillig ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering en overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

aan het

Belgisch

Staatsblad

4

ArtiKel 30.

Het netto actief dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de tasten overblijft zal worden besteed aan een werk met een gelijkaardig doel

Hoofdstuk 7: Inzagerecht leden

Artikel 31

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage te vragen in de notulen van de Algemene Vergadering, indien zij hiervoor de schriftelijke toestemming kregen van de Raad van Bestuur. Notulen die betrekking hebben op persoonsaangelegenheden kunnen niet door derden opgevraagd worden.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister raadplegen alsook alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur, evenals boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Hoofdstuk 8: Begrotingen  Rekeningen Controle

Artikel 32.

leder jaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening en het jaarverslag van het voorbije jaar, alsook de begroting en het jaarplan van het volgende jaar, voor ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering.

Artikel 33.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken (zoals verslag van de algemene vergadering en de ledenlijst) binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Hoofstuk 9: Slotbepalingen

Artikel 34.

Voor alles wat in deze statuten niet geregeld wordt, gelden de gebruiken en de toepasselijke wettelijke bepalingen.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 4 januari 2010 tot 31 december 2010.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Antwerpen, 18 april 2013

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Antwerpen op

18 april 2013 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Getekend:

Wouters Patricia

rzi k

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

09/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffe

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbles

" iiosseae" .

Ondernemingsnr ; 822.388.618

Benaming

(voluit) : atelier CIRKEL 2 vzw

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 7 APR, 2011

ANTWfrinfEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) : CIRKEL 2

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Van Hemelrijcklei 78, 2930Brasschaat

Onderwerp akte : wijziging leden Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 21/3/2011 werd het ontslag van Chris Veugelen aanvaard.

Johannes Petrus M Hasselman werd als nieuwe bestuurder aanvaard.

adres: Steenweg op Oosthoven 75, 2360 Oud-Turnhout

Geboren in Mortsel op 17 september 1953

P. Wouters, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik_13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ATELIER CIRKEL, AFGEKORT : CIRKEL 2

Adresse
VAN HEMELRIJCKLEI 78 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande