ARIOSO

Association sans but lucratif


Dénomination : ARIOSO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.382.608

Publication

22/12/2014
ÿþ Mop 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

tt

Op de laatste blz. van Luik B Vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen U. ..., " Alne m c.n hnnelfnLnninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 1 DEC. 20111

afdeling Antwerpgr

Ondernemingsnr : 0835.382.608

Benaming

(voluit) : Arioso

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Thonetiaan 110 bus 3F, 2050 Antwerpen

Onderwerp akte : verplaatsing maatschappelijke zetel

De bijzondere algemene vergadering van 26/11/2014 van de verening Arioso waarop alle leden aanwezig zijn , heeft beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsten naar Van Schoonhovenstraat 32/22 2060 Antwerpen en dit vanaf 111212014.

Van Mechelen Werner

bestuurder

Tegelijkterijd met dit verslag neergelegd ter Griffie: verslag bijzondere algemene vergadering

---------

1922 !9

~

09/06/2011
ÿþMOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter

Luik B

ia

De bijzondere algemene vergadering van 1/06/2011 van de verening Arioso waarop alle leden aanwezig waren , heeft beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsten naar Thonetlaan 110 bus 3F, 2050 Antwerpen en dit vanaf heden.

Van Mechelen Werner bestuurder

Tegelijkterijd met dit verslag neergelegd ter Griffie: verslag bijzondere algemene vergadering

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

1111.111(1111j1IJIJI

0

KOOPHANDEL

2 I -05- Zil»

ANTWERPEN

ri le

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : 0835.382.608

Benaming

(voluit) : Arioso

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk Zetel : Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen Onderwerp akte : verplaatsing maatschappelijke zetel

21/04/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*11061733*

~ 1

Ondernemingsnr : 8 3 5. 3 8 2. s Q 8 Benaming

(voluit) : Arioso

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : oprichting vzw Arioso

Het jaar 2011 op 1 april, zijn verschenen :

Van Mechelen Werner, Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen,geboren te Turnhout op 16/12/1961 te

Turnhout

Mangetschots Sabine, Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen, geboren te Turnhout op 27/05/1963

Van Mechelen Kundry, Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen, Geboren te Cobourg op 01/11/1989

Van Mechelen Leo, Dageraadstraat 32, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 07/01/1937

allen van Belgische nationaliteit, die zijn overgegaan tot de stichting van een vereniging zonder

winstoogmerk. Deze leden worden als stichtende leden beschouwd en vormen samen de algemene

vergadering. De statuten luiden als volgt

TITEL I : BENAMING, ZETEL & DOEL

ARTIKEL 01.:De vereniging draagt de naam Arioso

ARTIKEL 02 :De vereniging is gevestigd te Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen, gerechtelijk

arrondissement Antwerpen .

ARTIKEL 03 :De vereniging is een gezelschap dat zich tot doel stelt

a)het promoten, stimuleren, organiseren, deelnemen aan en uitvoeren van muzikaal/vocale evenementen zoals : concerten, recitals, scenische producties, muzikaal/vocale experimenten.

b)het organiseren en geven van initiatiecursussen, workshops en meestercursussen ten behoeve van zowel amateurs, beginnende professionelen, als reeds gevorderde zangers, en musici, alsook het rechtstreeks voorbereiden van een individu of een ensemble met het oog op een wedstrijd, een auditie, een optreden of een opname.

c)het verzamelen en doorgeven van informatie allerhande aangaande opleidingsmogelijkheden, organisaties en stichtingen - hun werking en doelstelling - bibliotheken, opmerkenswaardige muzikale gebeurtenissen dit alles op nationaal en internationaal vlak.

d)het bewerkstelligen van contacten in de muziekwereld en het organiseren van audities.

e)het opsporen en aankopen van moeilijk vindbare partituren.

f)het verlenen van logistieke en administratieve steun of van rechtstreekse medewerking bij de programmatie en productie van geluid- en beelddragers.

g)het inrichten van een centrum voor vergelijkende studie van de uitvoeringspraxis van diverse muzikaal/vocale vormen zoals liedzang, oratorium, lyrisch toneel, operette en musical aan de hand van de reproductie van bestaande of private beeld- en geluidsopnamen.

h)het bijwonen of door een afvaardiging laten bijwonen van leerrijke evenementen zoals cursussen, lezingen, voorstellingen, uitvoeringen, repetities en dit wereldwijd.

i)het zoeken naar en verwerven van financiële middelen voor de verwezenlijking van al deze gestelde doeleinden.

j)Verspreiding van publiciteitsmateriaal, folders, CD's, video-opnamen, geluidsopnamen en alle geluidsdragers en beelddragers ; het contacteren van concertbureaus, concertorganisaties, management, kunstenaarssecretariaten, platenfirma's, orkesten, officiële instellingen ; het organiseren van concerten, cursussen, conferenties, studiereizen ; uitlenen van muziekinstrumenten & muziekmateriaal ; publicatie van platen, boeken, tijdschriften, artikels; de vereniging kan op bijkomende wijze handelsdaden stellen enkel voor zaken waarvan de opbrengst uitsluitend wordt besteed aan de verwezenlijking voor haar doel.

k)Het uitgeven van partituren, CD's, boeken en geluidsdragers.

I)Het bestuderen van historische instrumenten, onderzoek, nabouw. De nodige aankomen en investeringen kunnen worden uitgevoerd, alsook de nodige studiereizen, alsook museabezoeken in binnen- en buitenland.

OP de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblac

KOOPHANDEL

1 1 APR, 2Dil

ARl7lUt5pEN

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

m)De ondersteuning van uitvoerende en scheppende kunsten, alsmede de ondersteunde activiteiten in verband hiermee

n)De kunst in al zijn vormen aan te bieden en meer specifiek in het domein van beeldende kunst e.d. ARTIKEL 04: De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

TITEL II: LEDEN & LIDGELD

ARTIKEL 05 : Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De niet-stichtende leden, toetredende leden genoemd, hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden door het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur beslist over de toetreding zonder gehouden te zijn, zijn beslissingen te motiveren, en zonder dat hierover enig verhaal bestaat. Beslissingen over toetreding van nieuwe leden kunnen alleen met éénparigheid van stemmen worden genomen. Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur maar bedraagt ten hoogste 12 500 euro.

ARTIKEL 06 :Nieuwe toetredende leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Bestuur. De voorwaarden tot toetreding worden omschreven in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 07 :Het staat de stichtende en toetredende leden vrij op elk tijdstip ontslag te nemen, mits de bestuursraad hiervan schriftelijk in kennis te stellen.

Is geacht ontslagnemend te zijn het stichtend of toetredend lid dat in gebreke blijft zijn bijdrage te betalen, binnen de maand in welke hij hiertoe bij aangetekende brief werd aangemaand.

De uitsluiting van een stichtend of toetredend lid kan slechts in de algemene vergadering uitgesproken worden, met een meerderheid van de twee derden van de aanwezigen.

ARTIKEL 08 :Het ontslaggevend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR & ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 09 :De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden minstens om de 7 jaar verkozen door de algemene vergadering, bij geheime stemming en volgens het reglement van inwendige orde.

De Raad van Bestuur oefent alle machten uit, behalve deze die door de weg aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks Bestuurder.

De Raad van Bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden of in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, evenals alle beslissingen betreffende de toetreding of uitsluiting van leden moeten door de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld of kennis is genomen.

ARTIKEL 10 :De algemene vergadering is uit alle stichtende leden samengesteld. De bevoegdheden van de Algemene vergadering zijn:

1 de wijziging van de statuten;

2 de benoeming en afzetting van de bestuurders en commissarissen;

3 desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend;

4 de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5 de goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen

6 de ontbinding van de vereniging;

7 de uitsluiting van een lid;

8 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9 alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

ARTIKEL 11 :De bestuursraad zorgt voor de bijeenroeping, die per gewone brief aan ieder stichtend lid gezonden worden, minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld.

Op vraag van één vijfde der stichtende leden, moet de bestuursraad de algemene vergadering bijeenroepen.

ARTIKEL 12 :Alle stichtende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. De beslissingen van de algemene vergadering worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten er anders over beslissen. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden overgemaakt aan elk bestuurder. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register dat ter inzagen zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in art.9 van het K.B van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 13 :Om geldig te beslissen omtrent de wijziging der statuten, moet de algemene vergadering de bepalingen van de artikels 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 - 2 mei 2002 inachtnemen.

ARTIKEL 14 :De statutaire algemene vergadering wordt gehouden in de loop van de laatste week van de maand juni, de eerste in de loop van het jaar 2012, op de zetel van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats.

Bij de jaarlijkse statutaire vergadering worden de rekeningen en de begrotingen van de vereniging ter goedkeuring voorgelegd.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op deze statutaire vergadering kunnen enkel de stichtende leden aanwezig zijn. Zij zullen op deze vergadering per gewoon schrijven uitgenodigd worden. Het verslag van de statutaire algemene vergadering zal aan de leden overhandigd worden.

ARTIKEL 15 :Het boekjaar loopt van 01.01. tot en met 31.12.

Uitzonderlijk loop het 1ste boekjaar van 01/04/2011 tot 31/12/2012

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921-2 mei 2002 en de toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

ARTIKEL 16 :De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de Raad van Bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement, en alle wijzigingen eraan, wordt de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

TITEL IV : ONTBINDING

ARTIKEL 17 :In geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto-overblijvend actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een doel dat het beste overeenkomt met dat van deze vereniging.

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk, Arioso vzw verenigd in de algemene vergadering te Antwerpen op 01104/2011 hebben aangesteld ais bestuurders:

Van Mechelen Wemer: Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen, geboren te Tumhout op 16/12/1961

Mangelschots Sabine: Rubenslei 22 bus 2, 2018 Antwerpen, geboren te Turnhout op 27/05/1963

Van Mechelen Leo: Dageraadstraat 32, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 07/01/1937

Deze hebben aangesteld als

Voorzitter: Van Mechelen Wemer

Penningmeester: Mangelschots Sabine

Secretaris: Van Mechelen Leo

Die allen aanvaarden

Van Mechelen Wemer wordt eveneens aangesteld als artistiek directeur.

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Aldus opgemaakt in twee exemplaren en goedgekeurd te Antwerpen op 1/04/2011

Voor eensluidend uittreksel

Tegelijk hiermee neergelegd, statuten en algemene vergadering van 01/04/2011

Bestuurder

Van Mechelen Werner

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARIOSO

Adresse
THONETLAAN 110, BUS 3F 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande