A.KULT.E

Association sans but lucratif


Dénomination : A.KULT.E
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.266.017

Publication

26/04/2012
ÿþ9

M002.2

in de bislagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan he'

staatsh <

RECHTBANK ' KOOPHANDEL

1 6 APR. 21)12

ANTWe'E'R;PEt6l

~

\y

J

Ondernerrwign,

Benapiiftg

(,óluiit A.KuIt.E vzw

A.KuIt.E vzw

RechtsvDr'r vereniging zonder winstoogmerk

Binnenplein 18/4  2600 BERCHEM

iu 11111 11111 III 11 ILIIIII ii N

*12080840*

t?ntógrWr;^rP ah.e

~

De ondertekenden,

e

..,

Seckou Ouologuem

e

Binnenplein 18/4; 2600 BERCHEM

Anna Stevens

Binnenplein 18/4; 2600 BERCHEM

N

rl

N Christian Montag

Lange Gasthuisstraat 1314; 2000 ANTWERPEN

N

Gd

Cd

Cd

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 (hierna de "vzw wet")

STATUTEN

DL

G9

pq HOOFDSTUK 1: NAAM -ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1:

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "A.KuIt.E vzw"

- ,ari} van de persoto

- ; " i. : ie.i te vertegenveroord.c, " n

.rsn " ,en -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ne4D22

Artikel 2:

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Binnenplein 1814; 2640

BERCHEM. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk

arrondissement Antwerpen. Deze kan bij beslissing van de Algemene vergadering met een eenvoudige meerderheid naar een andere plaats werden overgebracht.

Artikel 3:

De vereniging stelt zich tot doel een cultureel, educatief en artistiek platform te zijn voor jong en oud, amateur, gevorderden en experts. Dit zal zij voorzien door het organiseren van opleidingen. Door te sensibilisering en te activeren en via initiatieven met commerciële en niet-commerciële doeleinden. De

vereniging kan op directe of indirecte wijze deelnemen aan elke gelijkwaardige activiteit en zich eveneens aansluiten bij organisaties die gedeeltelijk of geheel hetzelfde doel nastreven.

De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtgeldig overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs niet lucratieve daden van koophandel stellen.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden door de Algemene vergadering overeenkomstig de wet en haar statuten.

Artikel 5:

De vereniging waarborgt de regels van de democratie en de verdragen van de Verenigde Naties en van Europa over de rechten van de mens.

Hoofdstuk 2: LEDEN

Artikel 6:

De vereniging telt minstens drie leden

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door een opgemaakt huishoudelijk reglement. De bepalingen genoteerd in het huishoudelijk reglement kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 7:

ledere persoon die wenst bij te dragen tot de realisatie van de doelstellingen en de visie van de vereniging onderschrijft, kan lid worden, mits zijn of haar kandidatuur door de Raad van Bestuur met meerderheid van stemmen wordt aanvaard.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8:

Aanvragen dienen schriftelijk te gebeuren bij de Raad van Bestuur. De aanvaarding van nieuwe leden behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Het huishoudelijk reglement bepaalt de modaliteiten.

Artikel 9:

De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Artikel 10:

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijke mededeling. Op deze manier wordt hun ontslag meegedeeld aan de Raad van Bestuur. Tenzij anders bepaald in de ontslagbrief, wordt de uittreding effectief op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 11:

De uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren onder de voorwaarden zoals bepaald in het huishoudelijk reglement. Het lid dat onslag neemt of wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan niet de teruggave eisen van bepaalde bijdragen of een gedane inbreng

vorderen.

HOOFDSTUK 3: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12:

De algemene vergadering bestaat uit alle leden, samengeroepen om te beraadslagen over de belangen van de vereniging en om te beslissen over de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die haar krachtens de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02.05.2002 en de wet van 16.01.2003, zijn toegekend. Zij is het soevereine orgaan van de vereniging. Zij alleen is bevoegd inzake:

- de wijziging van de statuten

- benoeming en afzetting van de bestuurders

- de kwijting aan bestuurders en leden

- de uitsluiting van een lid

- de goedkeuringen van de begrotingen en de rekeningen

- de goedkeuringen van de jaarplannen en jaarverslagen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mbü2.2

- de goedkeuringen - en wijzigingen van het huishoudelijk regelement

- goedkeuring van het bestuur gevoed door de Raad van Bestuur

- de ontbinding van de vereniging

- alle andere machten die haar zijn toegekend door de wet of krachtens de statuten

Alles wat in de statuten niet is toegekend aan de Algemene vergadering ressorteert onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De wijziging van de statuten gebeurt comform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 02.05.2002 en de wet van 16.01.2003.

Artikel 13:

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Dit voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de raad van Bestuur te bepalen plaats en datum. Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering door de raad van bestuur bij gewone brief of door bevestigingsmail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of in diens afwezigheid, door een ander lid van de raad van bestuur.

Artikel 14:

Alle leden samen vertegenwoordigen 1 stem. Het bestuur heeft er 3. Elk bestuurslid vertegenwoordigd 1 stem. ieder lid mag zich op de zittingen van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een geschreven volmacht. Een lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

De beslissingen worden genomen bij een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen tenzij de wet of de statuten het anders bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurders die hem of haar vervangt doorslaggevend.

Artikel 15:

De beslissingen van de Algemene vergadering worden genotuleerd in een verslagboek dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard. Daar kunnen alle leden er inzage van nemen.

Artikel 16:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering voor 4 jaar benoemd, hernoernbaar en ten allen tijde door haar afzetbaai:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOL) 22

De procedure voor de samenstelling van de Raad van Bestuur wordt bepaald in het huidhoudelijk reglement.

Artikel 17:

De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan en eventueel elke andere voor de vereniging nuttige functie. De functie en modaliteiten worden beschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel la:

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, doch met uitsluiting van die bevoegdheden die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn opgedragen.

Artikel 19:

De raad van bestuur is bevoegd tot het stellen van alle handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging en die door de wet niet expliciet aan de algemene vergadering zijn toebedeeld. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders of de dagelijkse bestuurder alleen handelend. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig blijken van enig besluit of van enige machtiging.

HOOFDSTUK 5:

Artikel 20:

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereid de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene vergadering.

HOOFDSTUK 6:

Artikel 21:

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene vergadering twee vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen.

HOOFDSTUK 7: SLOTBEPALING

Artikel 22:

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02.05.2002 en de wet van 16.01.2003 en naar het huishoudelijk reglement.

MOD 2.2

Luik B - Ve,;c "

Artikel 23:

aan I,ct ~ Eelglsci~

Stamsf)1

Raad van Bestuur:

1. naam: Christian Mantag;

Buenos Aires; 22 juni 1984

Lange Gasthuisstraat 13 bus 4

2. naam: Annick Stevens;

Turnhout; 6 augustus 1958

Binnenplein 18 bus 4

3. naam: Seckou Ouologuem;

Antwerpen; 2 januari 1985

Binnenplein 18 bus 4

Dagelijks bestuur:

1. naam: Seckou Ouologuem

o:, r! - :','re blz van Lu'r N .r ç+~" i.try ~V-ram r" rr L" r~ ~ ~s.~..r t ~~~ rrt" I I. ~, ! Iris hezl.! van de persoc%,nlE r.

1~t" r5o PJ idln on +ti,i ti . _

ten .: i , .. " ..t r-terderi te `leStegen:vr,7ürdry , i

r.

" " eIoor 'rsehorrt!

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
A.KULT.E

Adresse
BINNENPLEIN 18, BUS 4 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande