@TRANSVAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : @TRANSVAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.645.030

Publication

24/01/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



KtzCHTBANK

KOOPHANDEL

1 1 JAN. 2011

ANTaie&PEN

Ondememingsnr : . 8 .3 2. 6 4 5 .030-

Benaming

(voluit) : @Transvaal

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Transvaalstraat 15 te 2600 BERCHEM

Onderwem akte : Oprichting - 1e algemene vergadering - 1e vergadering Raad van Bestuur

OPRICHTINGSAKTE

Tussen de ondergetekenden,

1.De heer Alexander Pieter Maria PETERS, geboren op 29/05/1959 en van Nederlandse nationaliteit

wonend aan de Transvaalstraat 13 te 2600 Berchem;

2.De heer Franki Prosper Yvonne SPELEMAN, geboren op 30/09/1961 en van Belgische nationaliteit,

wonend aan de Transvaalstraat 5 te 2600 Berchem;

3.De heer Gerardus Eduardus Maria Louisa TOUÉ, geboren op 03/07/1938 en van Belgische nationaliteit,

wonend aan de Transvaalstraat 31 te 2600 Berchem;

4.Mevrouw Arlette Joséphine Marie VANEYCK, geboren op 21/03/1954 en van Belgische nationaliteit,

wonend aan de Transvaalstraat 10 te 2600 Berchem;

5.De heer Eric Elisa Jean-Marie VAN dER MUSSELE, geboren op 15/04/1952 en van Belgische;

nationaliteit, wonend aan de Transvaalstraat 50 te 2600 Berchem;

6.De heer Serge Louis Raoul vAN NUIJS, geboren op 30 juli 1953 en van Nederlandse nationaliteit, wonend

aan de Transvaalstraat 15 te 2600 Berchem,

wordt op datum van ondertekening van deze statuten besloten een vereniging zonder winstoogmerk op tel richten, waarvan de statuten als volgt zullen luiden:

STATUTEN @Transvaal VZW

I NAAM, ZETEL & DUUR

1.De vereniging, opgericht onder de benaming "@Transvaal" is een vereniging zonder winstoogmerk. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 2600 BERCHEM, Transvaalstraat 15, gelegen in het gerechtele arrondissement Antwerpen. De maatschappelijke zetel mag slechts verptiatst worden bij beslissing van de algemene vergadering der gewone leden, volgens de formaliteiten voorzien voor een wijziging aan de statuten.

2.De vereniging mag onderafdelingen oprichten. De vereniging mag  in het kader van haar doelstelling- eveneens samenwerken met andere lokale feitelijke of juridische verenigingen met een soortgelijke doelstelling.

3.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op ieder tijdstip ontbonden worden.

Il. DOELSTELLING DER VERENIGING

4.De vereniging heeft tot doel belangenbehartiging op sociaal, cultureel, milieu en algemeen gebied van de bewoners van de Transvaalstraat te 2600 Berchem, zowel in algemene als in bijzondere zin.

5.Daartoe zal zij in het algemeen alle sociale en culturele activiteiten kinnen organiseren die tot doel hebben de bewoners de gelegenheid te bieden met elkaar kennis te maken, informatie uit te wisselen en tot; sociale interactie te komen.

6.De vereniging zal haar doel mogen nastreven door alle rechtstreekse en onrechtstreekse nlddelen waarover zij zal kunnen beschikken, met inbegrip van het voeren  zowel als eiser als verweerder- van gerechtelijke procedures. Zij mag daartoe alle goederen, zo roerende als onroerende, aankopen, bezitten en vervreemden, alsmede overeenkomsten aangaan.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1101

+iioiaasa"

Op de laatste blz. van J_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

III LEDEN DER VERENIGING

7.De vereniging is samengesteld uit gewone leden en toetredende leden. Het minimum aantal gewone leden is vastgesteld op drie.

8.0m tot gewoon lid benoemd te kunnen worden dient men feitelijk woonachtig te zijn in deTransvaalstraat te Berchem en daar een contactadres te hebben. Per huisnummer in de Transvaalstraat kan slechts één enkele natuurlijke persoon tot gewoon lid benoemd worden.

9.Alleen de gewone leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrp van stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van toetredende leden worden geregeld in het Binnenhuisreglement der vereniging.

10.Nieuwe gewone leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering, met gewone meerderheid van stemmen. Alle toetredende leden, die minstens gedurende één jaar lid zijn van de vereniging, kunnen zich schriftelijk per aangetekende brief kandidaat stellen bij de raad van bestuur. Nieuwe toetredende leden kunnen eveneens als gewoon lid voorgedragen worden door minstens twee leden van de raad van bestuur.

11.Ontslag en uitsluiting van gewone leden geschiedt op de wijze bepaald in de wet van 27 juni 1921. Een gewoon lid wordt beschouwd als vrijwillig ontslag nemend indien hij dit voornemen schrifteijk te kennen geeft aan de raad van bestuur of indien hij  zonder zich schriftelijk te hebben verontschuldigd of vertegenwoordigd te zijn- afwezig is op een algemene vergadering. De niet betaling van het jaarlijks lidmaatschapsgeld wordt ook aanzien als vrijwillige ontslagname. Indien een gewoon lid niet meer in de Transvaalstraat woonachtig is of blijkt te zijn, wordt dit eveneens aanzien als een vrijwillige ontslagname.

12.Uitgetreden en uitgesloten gewone leden, alsmede hun rechtsopvolgers hetzij order algemene, hetzij onder bijzondere titel kunnen geen aanspraken geldend maken op het vermogen van de vereniging. Evenmin bezitten zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte lidgelden terug te vorderen.

13.Elk gewoon lid wordt geacht zijn instemming te hebben betuigd met de statuten en het doel van de vereniging. Aanvaarding van de statuten sluit eveneens aanvaarding van alle andere door de vereniging rechtsgeldig gemaakte en nog te maken reglementen, voerschriften en richtlijnen in.

14.Geen enkel gewoon lid is gerechtigd schadelijke of nadelige handelingen te stellen of een verzuim te plegen ten overstaan van het maatschappelijk doel. Als zodanige handeling of verzuim kan eveneens beschouwd worden elke handeling of elk verzuim dat een inbreuk zou uitmaken tegen de achting en eerbaarheid der (gewone of toetredende) leden of van de vereniging zelf, of een gedrag of nalaten dat in strijd is met de in het maatschappelijk verkeer betamelijke zorgvuldigheid. Eke inbreuk hiertegen kan een tijdelijke schorsing van het betrokken gewone lid met zich meebrengen, na beraadslaging van de raad van bestuur. Definitieve schorsing en uitsluiting kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering, overeenkomstig deze statuten. Zolang geen uitspraak wordt gedaan, zal het geschorste lid ontzegd zijn van al zijn maatschappelijke rechten, tenzij de raad van bestuur dienaangaande anders zou beslissen.

15.Het jaarlijks lidgeld voor gewone leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur en zal ten hoogste E 250 per jaar bedragen. De raad van bestuur is gerechtigd in een intern reglement de modaliteiten, rechten en bijdragen voor toetredende leden vast te leggen.

16.In geen geval kunnen gewone leden persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor enige verbintenis die door de vereniging of haar organen onderschreven werd.

IV ALGEMENE VERGADERINGEN

17.De algemene vergadering is samengesteld uit alle gewone leden die elk over één stem ter vergadering beschikken en gelijk stemgerechtigd zijn. Ter vergadering dienst minsten de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn, tenzij er krachtens wet of deze statuten een bijzonder aanwezigheidsquorum geldt.

18.Een gewone lid kan zich ter vergadering uitsluitend schriftelijk door een ander gewoon lid laten vertegenwoordigen. Een gewoon lid kan ter vergadering slechts maximaal twee andere gewone leden vertegenwoordigen.

19.Stemmingen zijn mondeling of door handopsteking en de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij de wet of deze statuten het anders voorschrijven. Blancostemmen, ongeldige stemmen of onthoudingen gelden niet als stem en worden op het totaal aantal uitgebrachte stemmen in mindering gebracht.

20.De algemene vergadering beschikt over de macht tot wijziging der statuten, benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur en commissarissen, de jaarlijkse kwijting aan bestuurders en commissarissen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een gewoon lid en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

21.Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer alle wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld h de oproeping en wanneer ten minste twee derde van het aantal gewone leden op de vergadering in persoon aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn.Elke wijziging aan de statuten dient goedgekeurd te worden met een stemmeerderheid van twee derde van de stemmen, terwijl voor een doelwijziging of ontbinding van de vereniging een stemmeerderheid van vier vijfde van de stemmen is vereist.

22.De uitsluiting van een gewoon lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

23.Bij vergaderingen waarbij een aanwezigheidskworum geldt, kan bij het niet bereiken van het vereiste aanwezigheidskworum een tweede vergadering belegd worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

24.Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Indien ook deze stemming hetzelfde resultaat oplevert, is de stem van de Voorzitter van de algemene vergadering, of bij diens afwezigheid van de Secretaris, doorslaggevend.

25.Elk jaar -uiterlijk in de loop van de maand juni- zal een algemene vergadering belegd worden op uitnodiging door de raad van beheer, voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar en voor ontlastingverlening aan de raad van bestuur oor het bestuur van het afgelopen jaar.

26.Een bijzondere algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur als de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van het aantal gewone leden, of twee bestuurders hier schriftelijk om verzoeken.

27.Oproepingen geschieden slechts geldig onder de handtekening van ofwel de Voorzitter van de raad van bestuur, ofwel twee bestuurders. Zij worden ten laatste acht dagen vôôr de vergadering per gewone post opgestuurd, op elektronische wijze verzonden of persoonlijk afgegeven. De oproeping behelst dag, uur en plaats der vergadering, alsmede de agenda. De agendapunten worden bepaald door de raad van bestuur. Gewone leden zijn gerechtigd agendapunten toe te voegen, indien hun voorstel daartoe door ten minste één vijfde van het totaal aantal stemgerechtigde gewone leden wordt ondertekend..

28.De vergadering kan ook geldig beslissen aangaande punten die niet op de agenda voorkomen, indien een vierde van het aantal gewone leden, of alle leden van de raad van bestuur, ter vergadering hier om verzoeken. Deze bevoegdheid geldt evenwel niet voor beslissingen die een bijzonder aanwezigheids of stemquorum vereisen.

29.Van elke vergadering wordt door de secretaris een verslag opgemaakt, goedgekeurd en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris der algemene vergadering. Uittreksels van verslagen worden geldig ondertekend door de Voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. De verslagen en besluiten van algemene vergaderingen zijn ter inzage van gewone leden en van derden die hierbij enig rechtstreeks belang kunnen laten gelden. Dit inzagerecht kan na schriftelijke aanvraag uitgeoefend worden ter zetel van de vereniging, ter administratief secretariaat of ter secretariaat van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan eveneens besluiten (uittreksels van) verslagen openbaar toegankelijk te maken door deze  al dan niet in elektronische vorm- te publiceren.

30.Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de raad van bestuur, of -bij diens ontstentenis- door de door deze schriftelijk daartoe aangewezen bestuurder. De vergadering behoudt de vrijheid een andere Voorzitter te benoemen. De secretaris en eventuele andere functionarissen, worden benoemd door de Voorzitter van de algemene vergadering.

V BESTUUR DER VERENIGING

31.De vereniging wordt bestuurd door een college van bestuurders, aangeduid door de algemene vergadering. Het college dient uit een oneven aantal van minstens drie personen te bestaan. Omtot lid van de raad van bestuur gekozen te worden dient men gewone lid en meerderjarig te zijn. De raad van bestuur kiest voor elke ambtsduur onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en andere functionarissen die hij nodig acht. De financiële organisatie wordt waargenomen door een penningmeester. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

32.De mandaten van de bestuurders zijn voor onbeperkt duur en zijn steeds hernieuwbaar. In het Reglement van inwendige Orde wordt de procedure vastgelegd voor tussentijdse vrijwillige ontslagneming en tijdelijke schorsing van een lid van de raad van bestuur. De raad vergadert op mondelinge of schriftelijke bijeenroeping door de voorzitter of twee bestuurders. De oproeping behelst agenda, dag, uur en plaats der vergadering. De verdere procedure voor vergaderingen van de raad en door hem aangestelde organen wordt vastgelegd in het reglement van inwendige orde.

33.De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

34.De raad van bestuur-optredend als college- is bevoegd voor alle handelingen van beheer en beschikking -zonder uitzondering-, met inbegrip van het vervreemden -zelfs om niet- van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning; van het lenen en uitlenen, voor om het even tegen welke termijn; van alle handels en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

35.De raad van bestuur treedt op als eiser zowel als verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Voor buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging bij ontstentenis van enige opdracht of mandaat door de raad van bestuur verstrekt geldig vertegenwoordigd en gebonden door de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders.

36.Voor zover niet vervat onder voorgaande artikelen bezit de raad van bestuur de volle maatschappelijke rechten door de wet en deze statuten voorzien. Alle bevoegdheden, die niet uitdrukkelijk door de wet of deze statuten aan de algemene vergadering worden opgedragen, wcrden uitgeoefend door de raad van bestuur.

37.De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of kan hiervoor onder zijn verantwoordelijkheid organen of werkgroepen oprichten en hun bevoegdheden vastleggen, hetzij per handeling, hetzij in zijn algemeenheid, in het reglement van inwendige orde, enig ander reglement of door een beslissing van de raad van bestuur. De raad van bestuur en zijn schriftelijk aangeduide vertegenwoordigers hoeven tegenover derden geen bewijs van hun vertegenwoordigingsbevoegdheid voor te leggen. Tegenover de vereniging en de raad van bestuur kunnen zij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

echter persoonlijk aansprakelijk gesteld worden in geval van bewuste of opzettelijk nalatige overschrijding van hun bevoegdheid.

38.De raad zal ook rekenschap geven aan de algemene vergadering over het bestuur van het afgelopen jaar.

VI. MAATSCHAPPELIJK JAAR.

39.Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar. Het eerste maatschappelijk jaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2010.

40.Rekeningen en begrotingen worden eventueel door bemiddeling van de penningmeester of een door de raad van bestuur aangesteld orgaan door de raad van bestuur voorbereid, goedgekeurd en jaarlijks aan de algemene vergadering der gewone leden ter goedkeuring voorgelegd.

VII. FINANCIËLE CONTROLE & KASCOMMISSIE

41.De controle op de financiële verrichtingen der vereniging wordt waargenomen door de kascommissie. In deze kascommissie zal minstens één gewoon lid zetelen dat niet tevens deel uitmaakt van de raad van bestuur. Deze gewone leden worden voor onbepaalde termijn benoemd door de algemene vergaderirg. De door de algemene vergadering benoemde leden zullen jaarlijks hun bevindingen aan de algemene vergadering rapporteren. Indien de algemene vergadering besluit één of meer commissarissen te benoemen, zullen deze van rechtswege deel uitmaken van de kascommissie.

42.Tevens zal de raad van bestuur minstens één lid van de raad van bestuur in de kascommissie afvaardigen en -indien er een dagelijks bestuur benoemd wordt- minstens één lid van het dagelijks bestuur. De penningmeester zetelt uit hoofde van zijn functie in de kascommissie en zit de vergaderingen voor.

43.Minstens éénmaal per kwartaal, in de maand volgend op het afgelopen kwartaal, zal een vergadering van de kascommissie belegd worden. De kwartaalrekening zal minstens zeven dagen voorafgaand schrftelijk ter beschikking worden gesteld aan alle leden van de kascommissie. Ter vergadering zullen alle originele bescheiden overlegd worden die noodzakelijk zijn voor een degelijke controle.

44.Op verzoek van de in de kascommissie benoemde gewone leden kan de kascommissie bijgestaan worden door een externe boekhouder of accountant, waarvan de kasten ten laste van de vereniging komen.

VIII ONTBINDING DER VERENIGING

45.Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, Fan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de bepalingen van de W. 27 juni 1921. De algemene vergadering benoemt bij het ontbindingsbesluit een of meer vereffenaars.

46.Ongeacht de oorzaak der ontbinding, worden de netto activa overgemaakt aan een vereniging met een gelijke of gelijkaardige doelstelling. De bepaling van de bestemming gebeurt door de algemene vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen.

IX. DIVERSE BEPALINGEN

47.Aangelegenheden die niet door deze statuten geregeld worden, zullen geregeld worden overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921.

voor eensluidend:

de oprichters

Opgesteld in zoveel exemplaren als ondertekenaars, te Berchem, op 24 september 2009..

Frank SPELEMAN Geert TOTTÉ

Eric VAN dER MUSSELE Serge vAN NUIJS.

NOTULEN VAN DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING, gehouden op 24 september 2009 ter zetel van de vereniging.

Het budget voor het eerste verenigingsjaar dat loopt tot en met 31/12/2010 wordt goedgekeurd.

Worden benoemd tot leden van de raad van bestuur, met ingang van de datum van oprichting en met een mandaat van onbepaalde duur:

Alexander PETERS

Arlette VANEYCK

voie-behouden aan het Beigisch Staatsblad

MOD 2.2

_Bijlogen.bithet_B£1gisch_Staatsblad_14/01/2011..Ann£xes_du_à/oniteurlielge

Luik B - Vervolg

1.De heer Alexander Pieter Maria PETERS, geboren op 29/05/1959, van Nederlandse nationaliteit en wonend aan de Transvaalstraat 13 te 2600 Berchem;

2.De heer Franki Prosper Yvonne SP2LEMAN, geboren op 30A09/1901. van Belgische nationaliteit en wonend aan deTronovoa|o*raat5te 2800Bmrchem;

3.yNwwmmwAdeüa Joséphine Marie VANEYCK, geboren op 21/03/1954. van Belgische nationaliteit en wonend aan de Transvaalstr at 10 te 2600 Berchem;

4.Qe heer Eric E|imaJean-Marie VAN dER MU88ELE, geboren op 15x04u1982. van Belgische nationaliteit en wonend aan de Transvaalstraat 50 te 2600 Berchem;

5.De heer Serge Louis Raoul vAN NU|J8, geboren op 30'07/953, van Nederlandse nationaliteit en wonend aan de Transvaalstraat 15 te 2600 Berchem.

Tot lid van de kascommissie voo onbepaalde tijd wordt benoemd

De heer Gerardus Eduardus Maria LuuiooTOTTÉ. geboren op 08/071938 en van Belgische nationaliteit,

wonend aan de Transvaalstraat 31 te 2600 Berchem.

Voor eensluidend:

Voorzitter van de AV, Secretaris,

Frank Speleman Serge van Nuijs

UITTREKSEL VAN NOTULEN VAN DE EERSTE VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR, gehouden op 24 september 2009 ter zetel van de vereniging.

De Raad van bestuur heeft in haar schoot de volgend functionarissen benoemd

1.Voorzitter: de heer Franki Prosper Yvcnne SPELEMAN, geboren op 30 september 1961, van Belgische

nationaliteit en wonend aan de Transvaalstraat 5 te 2600 Berchem

2.Secretaris: de heer Serge Louis Raoul vAN NUU8. geboren op 30 juli 1953 en van Nederlandse

nationaliteit, wonend aan de Transvaalstraat 15 te 2600 Berchem;

3.Penningmeester: de heer Alexander Pieter Maria PETERS, geboren op 29 mei 1959 en van Nederlandse

nationaliteit, wonend aan de Transvaalstraat 13 te 2600 Berchem.

De raad van bestuur heeft volgende volmachten vastgesteld:

.Voor alle verrichtingen met de postale administratie -met inbegrip van het altialen en tekenen voor ontvangst van alle zendingen van alle aard- zijn zelfstandig en alleen tekenend bevoegd, elk lid van de raad van bestuur afzonderlijk, met de macht van indeplaatsstelling.

2,Voor alle verrichtingen met financiële instellingenet inbegrip van het openen van rekeningenhet doen van alle transacties, zulks met inbegrip van elektronische transacties via |ntæmæt is de penningmeester alleen Óevnogd, ongeacht het bedrag, of bij zijn ontstentenis of belet- twee bestuurders gezamenlijk;

Het lidgeld voor de vereniging wordt als volgt vastgesteld: voor gewone leden: ¬ 10 per jaar en voor toetredende leden: ¬ 5 per jaar.

De raad van bestuur heeft eveneens de tekstmm het Binnenhuisreglement en het Reglement van Inwendige Orde van de vereniging vastgesteld.

Voor eensluidend:

De Voorzitter, De Secretaris,

Frank Speleman Serge van Nuijs

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam hoedanigheid

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam w"handtekening

Coordonnées
@TRANSVAAL

Adresse
TRANSVAALSTRAAT 15 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande