VRIJE KATHOLIEKE SCHOOL SCHAARBEEK-NOORD

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJE KATHOLIEKE SCHOOL SCHAARBEEK-NOORD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.949.692

Publication

24/06/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : Vereninging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rubensstraat 108 - 1030 Schaarbeek

Onderwerp akte : ALGEMENE VERGADERING van 1510412013

WIJZIGING STATUTEN NAAR GECOORDINEERDE STATUTEN

WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

WIJZIGING STATUTEN: Titel 1 Naam, zetel, doel, duur

ARTIKEL 3. De vereniging heeft tot doel de organisatie en de bevordering van een christelijke opvoeding en; een christelijk onderwijs, zoals ze werden bepaald door het Tweede Vatikaans Concilie, en overeenkomstig de richtlijnen van het Belgisch Episcopaat, van het NSKO en KOCB. Ze zal alle roerende of onroerende goederen,; nodig voor de verwezenlijking van haar doel, hetzij in gebruik, hetzij in eigendom hebben.

WIJZIGEN 1N GECOORDINEERDE STATUTEN:

ARTIKEL 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en bevorderen van katholiek onderwijs en opvoeding in overeenstemming met de leer van de roomskatholieke Kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding.

Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na,; in het kader en volgens de richtlijnen van het katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode.

in de ondergeschikte orde mag zij zeker economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de: opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

WIJZIGING STATUTEN Titel 2 Leden:

ARTIKEL 6. De raad van beheer beslist over de aanneming van nieuwe leden.

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN:

ARTIKEL 6. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de raad van bestuur/algemene vergadering.

WIJZIGING STATUTEN:

ARTIKEL B. De ontslaggevende en uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van de overleden ledeni hebbben hoegenaamd geen recht op het maatschappelijk kapitaal.

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN:

ARTIKEL B. Ultgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen', van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane; inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

WIJZIGING STATUTEN: Titel 3, bestuur en dagelijks beheer

ARTIKEL 10. De vereniging wordt bestuurd door de raad van beheer, samengesteld uit ten minst drie leden, door de algemene vergadering benoemd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichtin of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

999

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

401 tissa!

Griffie 1 2 JUIN 20k.

Luik B

Ondernemingsnr : 422.949.692

Benaming

(voluit) : Vrije Katholieke School Schaarbeek Noord

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN:

ARTIKEL 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld wordt uit ten minste drie leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Het mandaat van de bestuurders kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden beeindigd. Dit gebeurt na een procedure van afzetting. De bestuurder wordt voorafgaandelijk door de algemene vergadering gehoord.

WIJZIGING STATUTEN

ARTIKEL 11. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN

ARTIKEL 11. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis dezer, door de oudste der bestuurders.

De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan een volmacht hebben.

WIJZIGING STATUTEN

ARTIKEL 17. De rechtsvorderingen, en als eiser en ais verweerder, worden ingesteld of verdedigd, uit naam van de vereniging, door de raad van beheer, op vervolging en benaarstiging van twee beheerders.

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN

ARTIKEL 17. De raad bestuurt de vereniging en vertengenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

TOEVOEGING STATUTEN: Titel 4, algemene vergadering

TOEVOEGING NAAR GECOORDINEERDE STATUTEN

ARTIKEL 18BIS: De algemene vergadering is bevoegd voor :

het wijzigen van de statuten, benoemen en afzetten van de bestuurders, benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen, het ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van de leden van vereniging, het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vennootschap, de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. Dit register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. De voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

WIJZIGING STATUTEN: Titel 5, begrotingen en rekeningen

ARTIKEL 24. Elk jaar, op datum van 31 december, wordt de rekening van het verlopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend dienstjaar opgemaakt. Een of ander zijn onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering van de volgende maand februari.

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN:

ARTIKEL 24. Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en in voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

WIJZIGING STATUTEN

ARTIKEL 26. In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, zal het netto-overblijvende maatschappelijk actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, besteed worden aan een werk met gelijkaardig doel en voorwerp als die van de huidige vergadering.

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN:

ARTIKEL 26. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens een of meer vereffenaars aangeduid.

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden, en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 3 bedoelde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde voorleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden verenigingen, ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

WIJZIGING STATUTEN

ARTIKEL 27. Wat niet voorzien is door de wet of door de huidige statuten kan worden geregeld in het huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de algemene vergadering.

WIJZIGING IN GECOORDINEERDE STATUTEN:

ARTIKEL 27. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR - DAGELIJKS BESTUUR

Algemene vergadering van 15 april 2013

Ontslag bestuurder:

* Luc Denys: A. Lacomblélaan 59 - 1030 Schaarbeek

*Willem Bosmans: Vanderborghtstraat 137 - 1090 Jette

Benoeming bestuurder:

* Bart Aerts: Wijgmaalsesteenweg 135a - 3150 Naacht

* Sophie Vermandere: Jean-Dubrucqlaan B1/B5 - 1080 Brussel

* Birgit Delporte: Vondelstraat 8 - 2800 Mechelen

* Gulay Turan: Oosterveld laan 12A - 2610 Wilrijk

Hernoeming bestuurder:

* Tony Frison: H. Dunautlaan 25/12 - 1140 Evere

* Agnes Muylle: E. Hielstraat 4 - 1030 Schaarbeek

e

M00 2.2

Luik B - vervolg

behouden aan het' Belgisch ' Staatsblad

Ontslag dagelijks bestuurders:

* Agnes Muylle: E. Hielstraat 4 - 1030 Schaarbeek

* Jan Debroech: Dynastiestraat 52 - 1982 Zemst

* Ben Massoud Mohamed: Rubensstraat 98 - 1030 Schaarbeek

* Gulcan Kdksal: Haachtsesteenweg 264 - 1030 Schaarbeek

* Willem Bosmans: Vanderborghtstraat 137 - 1090 Jette

Benoeming dagelijks bestuurders:

* Bart Aerts: Wijgmaalsesteenweg 135a - 3150 Haacht - 17/06/1980

* Sophie Vermandere: Jean-Dubrucglaan 81/85 - 1080 Brussel - 29/03/1978

* Birgit Delporte: Vondelstraat 8 - 2800 Mechelen - 09/03/1982

* Gulay Turan: Oosterveldlaan 12A - 2610 Wilrijk - 23/08/1973

Ondergetekende, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Schaarbeek ap

Handtekening ......

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIJE KATHOLIEKE SCHOOL SCHAARBEEK-NOORD

Adresse
RUBENSSTRAAT 108 1030 SCHAARBEEK

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale