UNITED TRIBES ORGANISATION STUDY GROUP, AFGEKORT : UTROS

Divers


Dénomination : UNITED TRIBES ORGANISATION STUDY GROUP, AFGEKORT : UTROS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 841.807.768

Publication

28/03/2013
ÿþMo62.2

" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

101111111

i oasa9

Ondernemingsnr : 841.807368 . "

Benaming

{votult) : UNITED TRIBES ORGANISATION STUDYGROUP (verkort)" , .UiROS

" Rechtsvorm : IVZW {~ ~(

Zetel: d L O~U aogo taeitheeP

: Onderwerp akte : Buitengewone algemene vergadering ..

Voorstel van inbreng ten bezwarenden titel..

Vandaag, vrijdag 15 maart 2013' wordt' de' buitengewone algemene ' vergadering gehouden van de Internationale" vereniging zonder winstoogmerk, UNITED TRIBES ORGANISATION STUDYGROUP, afgekort : UTROS.

- Bureau- " " "

de vergadering wordt geopend om 47,30 dur' onder het voprzifterschap van de heer Joseph De Temmerman, in zijn hoedanigheid als voorzitter van het bestuursorgaan.

De voorzitter stelt de heer Sylvain Demolder als secretaris aan.

De volgende dragende leden zijn aanwezig:

Irmak Caklr

" Christiaan Couturier

n.. Erik Bruyland

Joseph De Temmerman k " Sylvain Demolder

Commissaris: Er werd geen commissaris benoemd.

- Uiteenzetting van de voorzitter -

de voorzitter zet uiteen:

I Agenda

De vergadering heeft als agenda:

' 1 Sluiten van een contract met de heer Joseph DE TIMMERMAN

2 Uitleg over belangenconflict

3 Aanduiding van een lasthebber ad hoc om het céntráct te ondertekenen (in toepassing van artikel 20, b) van de statuten)

I# Oproepingen

" De dragende leden en de ondersteunenende leden werden door het bestuursorgaan opgeroepen . overeenkomstig de artikelen 11,12 en 31 van de statuten.

HI Stemrecht - Quorum - Meerderheid-

Elk dragend lid heeft één stem.

De ondersteunende leden zijn niet stemgerechtigd.

Voor dit voorstel geldt geen quorum.

IH Besluiten

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit met vier stemmen voor en één onthouding het voorstel tot inbrenging ten bezwarenden titel van De Temmerman Joseph stichtend lid, als volgt aan te nemen:

Op de laatste blz, van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de ins$' nterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11..," n.. " Alnmm 1.1wndinb10.7nn

Dit houdt in:

BRUSSEL

" 1 9 MRT 2013

Griffie

"Voorbehouden ' aarí héfi Belgisch

Staatsblad

~

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

á) de artikelen, welke.hij schreef, aan het schrijven is, en. nog zal voltooien ten einde de IVZW Utros toe te laten een eerste' boek uit te geilen iri 'ineerdere.taièn. Déze inbreng houdt ook in dat alle copyrights, welke :

" daarmede in verband staan, en die hij daarop reeds'gehornen heeft, of nog zal nemen, eveneens tot deze ' inbreng behoren. Doch ook. dat. aile brongegevens welke daarmede in verband gebracht kunnen worden,

" eveneens tot deze inbreng behoren. Verder dat alle sommen welke hem door sponsors persoonlijk ter " beschikking gesteld werden, mede als inbreng beschouwd worden.

b) twee schilderijen, één van P.Permeke getekend '75 en een tweede schilderij dat in het uit te geven boek vermeld staat, doch waarvan de handtekening moeilijk leesbaar op het schilderij aanwezig is. Tevens ook , enkele meubelen gekend als Living en bureel meubelen.

-De bezwarende titel zou hierin bestaan dat

a) De Temmerman Joseph een verzekering krijgt van de IVZW UTROS dat 10 % van de bruto inkomsten welke uit de publicatie van het boek dat hij schrijft en aan de IVZW UTROS rechtens zullen toebehoren, op een " bijzondere, goed beveiligde rekening komt, waartoe enkel hijzelf, of speciaal door hem benoemde lasthebbers

toegang. kunnen krijgen.:" , . . " .. ° . '

b) De inhoud van de rekening onder a) zou, op de in c) en d) vermelde uitzonderingen na, bij het overlijden van De Temmerman Joseph overgeboekt worden naar de gewone rekeningen van de IVZW UTROS, waardoor het saldo der rekening dan in een normale inbreng omgezet wordt. De vermeide uitzonderingen zouden " bestaan in een percentage dat maximum vijfentwintig percent voor paragraaf c) en twintig percent voor " paragraaf d) bedraagt van de auteursrechten welke de IVZW.Utros ontvangt. Dit zou voorbehouden blijven als geldelijke steun welke na zijn dood moet beschikbaar zijn voor volgende doelen:

c) Van het ogenblik dat hij verzorging voeltmnodig;tehebben" zal De Temmerman Joseph een persoon aanduiden welke dan toegang zou krijgen tot een opdat moment vast te stelen percentage van deze geldelijke steun. Deze persoon zou dan levenslang daarover mogèn"beschikkén''''De voorwaarde voor deze blijvende toegang zou zijn dat de persoon op zorgvuldige wijze De Temmerman Joseph blijft verzorgen. Bij ontstentenis kan.De Temmerman Joseph.een andere persoon aanduiden. .

:'d) De Temmerman Joseph heeft tijdens zijn leven ook morele verplichtingen aangegaartf dewelke niet door wetten, doch door de eigen moraal ingegeven zijn. Hiermede is een facultatieve steun bedoeld. Hieruit zouden ' na zijn overlijden zijn 4 kinderen en zijn huidige echtgenote kunnen putten indien ze door een emstige ziekte of ongeluk, in financiële nood verkeren, en er voor hen geen redelijk uitzicht op andere hulp aanwezig is. In dit " geval beslist het câmitë' van' toezicht, zoals vermeld in de stottiten, over de hoegrootheid der uitkering. De doelstelling is dat de persoon in'kwestie maximaal over een totaal bedrag dat gelijk is aan het minimumloon van

zijn of haar verblijfplaats kan beschikken. .

. e) De Temmerman Joseph zou tijdens zijn leven, 'steeds de toegang en het genot moeten hebben tot de , ' ruimten waar zijn meubelen, schilderijen en geschonken materialen binnen een gebouw naar zijn keuze -indien de IVZW over méér dan één gebouw beschikt. De ruinite(n) van de IVZW, moeten op voldoende beveiligd en , onderhouden zijn. De ruimten moeten in belangrijkheid aangepast worden naargelang de IVZW UTROS zich ontwikkelt.

e) De bedoeling van deze voorwaarden is dat De Temmerman Joseph, ais ontwerper van' het idee UTROS, - zelf en eventueel de verzorgende persoon, een permanente toegang tot de instellingen, gebouwen en mogelijke eigendommen van " de IVZW UTROS verzekerd wordt. Meer 'specifiek, dat gezien de mogelijke emoties die zijn geschriften kunnen opwekken, hijzelf en zijn eventuele verzorgend perso(o)n(en), zowel de , toegang als de nodige bescherming verzekerd wordt om op gepaste wijze binnen een vertrouwde omgeving te kunnen verblijven.

TWEEDE BESLUIT

" De vergadering besluit met unanimiteit Irmak Cakir, thans woonachtig te Gent, Scaldisstraat 21, bus 101 ais lasthebber ad hoc om het voormelde contraui in naam en voor rekening van de vereniging te ondertekenen. _ - SLOT

De vergadering wordt opgeheven om 19u

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

cre r

/

grr < O g vYL.-Ae.rJ

C.LW, 17: ncrn, C ~,, s ,

" " '~~: ~-" ' ~

%r^nacet

12/07/2012
ÿþ t,Aop 22

" tw.~~: --I '1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopte na neerlegging van de aide ter griffie

P3 JUL 2012

`~'tare-7_

~ Vi7 S~~'

troarx I1IiaiYsssIsI*I i

beizoudei

aan het

Belgisch

S aatsbia1





Ondememingsnr : Bena ning

(votuit) :

(verkort)

Rechtsvorm

Zetel :

ÜnwTED T~Sr WS ORGANISATION STI3.pYGRgUP

Afgekort UTRQS

Internationale Vereniging zonder winstoogmerk

Met zetel te Sint Jans Molenbeek (1080 Brussel) Leopold II laan 184a

Ondermmungsnummer 0841.807.768

Onderwerp akte : Buitengewone Algemene Vergadering, Statutenwijziging  ontslag van bestuurders benoeming van enige bestuurder

Vandaag,Vrijdez?9 ~i~word de buitengewone algamerxevergadescng gehouden van de internationale vereniging monder tvinstoogüaetiç UNTIED TRRF.S f?R~ATiC1N Sîï3i?YGRi)Ui>. =remit

UTROS.

-Tiercan

Devrrgadermg verdt geopend om 17,00 uur

Ouderhet voorzitterschap- van de hem-Joseph dsTemmerman, ziju ho edariglieidvanvoorzittervanbot

bestumsor aan.

De

voomitter stelt de heer Christian. Couturier als secretaiits aan.

De volgende dragende loden zijn aanwezig:

I tevrnnw Irmak Calar

De beer Christian Coud ier

De heer Peterbleirinal:..... _~ e-vi--4  -

De lor Sylvain Demolder.

Commissaris: Er vs=rd geen emeiiiissai'is benoemd.

~ triteentxSSgiI'dn de 4nerziÏÍe3' »-

De voomï#terzet u%àeen:

é. ligeruige

De vergadering heeft ale agenda:

Z. de vervanging van een a3rtíailiel:eal~tgenvan [ie statut=

2. het ordelag en deitvijettgvan. de led.exavanbetbestuursorgaannó

S. de benoeming -mn de heer Soseph DE ~sATï' tort enige bestuurder (et

ioePassing vende vanrgesieldenierweTselº%a5ingen. van de aiatuiea).

~ OFrr:enireen . ,

De dragende leden en de ondersteunende leden werden door het bestuursorgaan opgeroepen ovexee.nlconast3g de artikelen 10;11 en 31 van de statrtert.

Er wordt aan herinnerd dut mtiïcel'37. het volgende baya elt" oyez statutetwijzigiugerc: u{ ...} Het bestuursorgaan moei, tenminste één maand tevoren, de datura van de algemene vergadering die over zulk roaors,el zed beslissen, ter leennis brengen van de leden. Deze îcerzrrisgeving meet, al naargelang hei gena9, het voorstel fat ontbbzdingofde voorgestelde stetieFrtaijzigingen vertpreitiei-s.»

Dl. }+,`tmiuecFat- £3uasrutz-.h/feerd£l3iFist

"

Eik dragend lidbescluict over éér, stem.

Op de laatste biz. van l-ellc i3 venneiden : Recto : Naam en hoedanig held van de instrumenterende »clans. heizij van de parso(o)n(enn) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Tekst

- vcr~rofiE _._ _.._ . - . .. ...._._ _ _ .. ---- -- -~ -~ __~

De- Oïtriersteurteitde ledexttijti niet stemgerechtigd.

Voer het eerste voorste! (vervanging van een áan Mi.bepalingen van de tubeu) gelden

een quorum en een bijzondere meerderheid: -

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen over het voorstel lrt zoverre tan minste vijftig procent (50%) van de leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is;

Elk besluit tot wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging, moet worden, genomeer bij ievierdenteerderheid. (75%) vian de_ uitgébrarhte stemmen/ waarbij geen rekefting wordt gehouden met de onthoudingen.

Voor het tweede en derde voorstel (ontslag en kwijting van de leden van het bestuursorgaan en benoeming van de enige bestuurder) geldt geen quorum. De betrokken beslissingen worden genomen bij ge ene,±eerderheid van de'uátgebrachte stemmen, waarbij geen rekening wordtgehoudexernet de X thoudingen.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan h~t

-'Belgisch

Staatsblad

-*Besluiten " "-

; E

_ E

;

;

;

s

bestuurders. %

Indien het bestuursorgaan slechtséérZ, lid ¬ ~elt, zal dit lid "enige béstuurder worden genoemd. ;

Bestaat het bestuursorgaan echter uit meer dim één lid, drin -zutdén dow leden gezamenlijk "raad van =

bestuur" worden genoemd. . . ;

De leden van het bestuursorgaan worden voor ten hoogste vijf jaar benoemd door de algemene;

:vergadering en:]tun lrenoetning is np:leder ope* intrekbaar door de vergadering die beslist bij gewone ;

; meerderheid van de uitgebrachte sternen,,:overeenTtoratstcgrarijkei i3vandezesiutu#erz. ~

; Het aantal bestuurdersmoet altijd7cleirr~-zzjn dan het aantel leden van de vereniging. ~nkel ;

; rtragerr,de leden van de .vereniging kunnen de functie van bestuurder vervullen. _ " i

. De uit~d~nde bestuurders zijn lzerlrïesbuar. Het mandant~ leurttredende bestuurders die niet;

;venrden.ireaverkag'enz eiri4igfiemieelemie-i.e9op-vaan de gewone algemene vergadering. . :

Een bestuurrlerSrriraradaat izeentt trhntirldelií,r7r een einde als de betreffende bestuurder om welke i

;reden ook-zijn iwedenig7reld vart dragPrad.Iid vet'liesi: . . _

:

Een bestxurdû~rrrtrtE~rat is bezoldigd of onbezoldigd, naar keuze van de algemene vergdrderirtg." E

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de insir mienterende notaris. hetzij van de perso(o)nten) bevoegd . de vereniging. stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vervo7.gens legt de vosarziVEer volgende besluii.ten voor ter steuunixtg:

EERSTE BESLUIT: . ' -

Eerste subbesltt:ïtt:

De vergadering besluit met unaninrz%ter't om de Iaat'ste alinea van aaftiücel 10 vande statuten

te vervangendoor de voigextde tekst

"De algemene vergttdering wordt voorgezeten door de enige. bestuurder, de -voorzitter van het

beshtursorgartnsr~ baj'eeetigheid van laatstg,erZoetrrdde, doorde oudste van de-aanwezige bestuurders. In

gerial van gftueaïgheit3 van de ente bestuurdleer, kiest de atger'tere vergadering eétr va7or'zitter y'

Tweede subbeslaxitc

l~e vergadering beshrit met unanimiteit om artikel le van de statuten te vervangen dpor

de vólgende tekst " .

"Artiket36: Bestuursorgaan Enige bestuurder of raad van besïuur.

De vereniging wordt bestuurrl door een bestuursorgaan dat bestaat-uit één of meerdere

~

Dard . subbesluit ~

De vergadering beslttit,tttet ünanintiteit om artikel 3.8 van de statuten te vervangen door ;

de volgende. tekst: ~

'Art-gel 18: Vdoreítersohar- Secretariaat. ;

,

~ Z

M19C~Ltds

Voor-

s-

behouden ' aan hel Belgisch Staats bled

"

. ti..11i~'~, ...-_....R.....,1._..._ ..-------`-. F

Ingeval het bestuursorgaan uit meer dan één bestuurder bestaat, zal het onder zijn leden een

voorzitter en eventueel ook een vicevoorzitter aanduiden. .

" De voorzitter en invoorkomend geval de vicevoorzitter worden door het bestuursorgaan aangeduid F vo-or ten hoogste één jaar. De uittredende voorzitter is na afloop van zijn mandaat gedurende een periode van twee jaar niet herkiesbaar als voorzitter. Deze beperking geldt niet voor de ondervoorzitter.

Bij verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de vicevoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Het bestuursorgaan kan, eventueel buiten de raad, een secretaris aanduiden die is belast met het secretariaat van het bestuursorgaan en van de algemene vergadering."

Vierde subbesluit:

. De vergadering besluit met unanimiteit om artikel 19 van de statuten te vervangen door

"

dé volgende tekst:

. "Artikel 19. Bijeenroeping  Beraadslagingen  Beslissingen.

Ingeval het bestuursorgaan uitkeer dan één bestuurder bestaat, komt het bijeen na oproeping door

de voorzitter of nadat een bestuurder hiertoe een verzoek heeft gericht aan de voorzitter.

" Het bestuursorgaan komt eveneens bijeen nadat het comité van toezicht hiertoe een verzoek heeft a, gericht aan de voorzitter. J-let comité van toezicht maggi ten :hoogste drie maal per kalenderjaar het

bestuursorgaan bijeenroepen. ;

' : Het bestuursorgaan kan slechts geldig beraadslagen over de agendapunten als minstens de helft

evan zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

' Elke verhinderde bestuurder kan, zelfs per gewone brief of per e-mail, telegram of fax, een ander lid s

o van de raad aanduiden om hem te vertegenwoordigen en in zijn naam te stemmen. Geen enkele bestuurder X kan echter meer dan twee van zijn collega's vertegenwoordigen.

le De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij geen rekening wordt gehouden met de onthoudingen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter

ddorslaggevend. "

e ; De beslissingen worden opgetekend in de vorm van notulen die worden ondertekend door de vdorzitter of door een bestuurder samen met de secretaris'en die worden opgenomen in een speciaal register.

N . Indien het bestuursorgaan werd bijeengeroepen door het comité van toezicht, heeft een c afgevaardigde van dit comité het recht om, als waarnemer en zonder stemrecht, de vergadering van het begtuursorgaan bij te wonen om er de door het comité van toezicht geformuleerde adviezen toe te lichten."

o ;

gi Vijlde subbesluit:

De vergadering besluit met unanimiteit om artikel 20 van de statuten te vervangen door

el de volgende tekst:

"Artikel20. Belangenconflicten.

a. Belangenconflicten in hoofde van een lid van de raad van bestuur

v) Het lid van de raad van bestuur dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van " vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan de raad van bestuur voorgelegde verrichting, moet dit mededelen aan .de andere bestuurders v66r de raad van bestuur een besluit neemt.

áZir n verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. Ingeval de vereniging een of;meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken bestuurder tevens die commissarissen van het strijdige belang op de hoogte brengen.

Nadat de bestuurder in wiens hoofde het strijdige belang bestaat een verklaring heeft afgelegd, zal DL hij de vergadering van de raad van bestuur verlaten; Het is hem niet toegestaan deel te nemen aan de beraadslaging en stemming over het voorwerp van de belangentegenstrijdigheid.

pq De in de vorige twee alinea's beschreven procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden onder de voorwaarden en zekerheden die gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

b. Belangenconflicten in hoofde van de enige bestuurder

Indien de enige bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heft dat strijdig is meteen beslissing of een aan hem voorgelegde verrichting, moet hij dit, vo'o'r hij een besluit neemt, mededelen aan de dragende leden. Tot zulke beslissing of verrichting mag slechts worden

Dir de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naant en hoedanigheid van de i burnenterendY otaris, hetzien teij vandeteso(o rdigen voegel ~! de vereniging. stichting of het or anistne tel an en

Verso : Naam en handtekening

Moor-behouden aan het Belgisch 5taalsblad

" n1r,,iS +"

" Luï,i :3 - <<edo«t. , ... .." - i

overgegaan door een lasthebber ad hoc die daartoe wordt aangesteld door 'de algemene vergadering en die optreedt in naam en voor rekening van de vereniging."

Zesde subbesluit: "

De vergadering besluit met unanimiteit om artikel 24 van de statuten te vervangen door

cie volgende tekst:

"Artikel 24. Vertegenwoordiging.

" De vereniging wordt voor de rechtbank en elders geldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders die gezamenlijk handelen hetzij door de voorzitter van de raad van bestuur hetzij door de enige bestuurder.

Daarenboven kunnen bijzondere last,bbers, binnen de grenzen van hun mandaat, verbintenissen

f.

aangaan in naam en voor rekening van de vereniging.

" De akten houdende de benoeming of het ontslag van de personen die gemachtigd zijn om de , vereniging te vertegenwoordigen, worden neergelegd ,op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en per uittreksel bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig de

niet." ,

TWEEDE BESLUIT:.

De vergadering beslist mit unanimiteit om een einde te stellen aan de mandaten van de } heren Joseph DE TEMMERMAN, Christiaan COUTURIER en Sylvain DEMOLDER als leden van het bestuursorgaan. De vergadering bedankt hen voor hun inzet voor UTROS en verleent hun kwijting voor de uitoefening van hun mandaat, voor de periode vanaf de verkrijging van de . rechtspersoonlijkheid door de vereniging tot vandaag.

DERDE BESLUIT:

Overeenkomstig het nieuwe artikel 16 van de statuten (dat vandaag werd goedgekeurd), beslist de vergadering met unanimiteit om de heer Joseph DE TEMMERMAN te benoemen tot enige bestuurder en dit voor een periode van vier jaar:

* SLOT *-

De vergadering wordt geheven om $ A

" elt4+L hc;,t,+S

/rIhctê_ Gc1 Ltr

pre; ~ ~`~l~º%~~.Ati

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste lez. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de itetrrnenterende notaris_ hetzij van de persoio}ragen} bevoegd de vereniging. stichting ot hel organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

27/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

usse.

i_L 4 DEC 2011

Griffie

Ondernemingsnr : [~ ~(0

Benaming

(voluit) : UNITED TRIBES ORGANISATION STUDY GROUP

(verkort) : UTROS

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Jans-Molenbeek (1080 Brussel), Leopold 11-laan 164a

Onderwerp akte : STATUTEN  BENOEMINGEN

Uit een akte verleden voor Meester Martin DESIMPEL, geassocieerd notaris te Brussel, op 7 oktober 2011, [Geregistreerd 6 blade(n) 2 renvooi(en). Op het 1ste registratiekantoor Brussel. Op 12 oktober 2011. Boek. 5/53, blad 67, vak 20. Ontvangen : vijfentwintig euro (25 ¬ ). De Wn eerstaanwezend Inspecteur (getekend) M. Gatellier] blijkt het dat:

ZIJN VERSCHENEN:

1. De heer DE TEMMERMAN, Joseph Francis Bernard Camiel, geboren te Erwetegem op 3 maart 1930» wonende te Sint-Jans-Molenbeek (1080 Brussel), Leopold 11-laan 184, houder van de identiteitskaart met nummer 590-5442632-85.

2. De heer COUTURIER, Christiaan Michel Marcus, geboren te Mechelen op 15 juni 1960, wonende te 2800: Mechelen, Dalenborchstraat 27, houder van de identiteitskaart met nummer 590-8701320-58.

3. De heer NEIRINCK, Peter Jacques Gerard, geboren te Brugge op 13 november 1964, wonende te 1860= Meise, Heimbeekveld 44.

4. Mevrouw CAKIR, Irmak Betül, geboren te Istanbul (Turkije) op 14 maart 1975, wonende te 9040 Gent; (Sint-Amandsberg), Scaldisstraat 21.

5. De heer DEMOLDER, Sylvain Jozef, geboren te Veurne op 12 augustus 1955, wonende te 9830 Sint Martens-Latem, Hubert Malfaitlaan 13.

Hierna genoemd 'de comparanten".

VOORAFGAANDE UITEENZETTING.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk UNITED TRIBES ORGANISATION STUDY GROUP, afgekort UTROS, werd opgericht bij akte verleden voor notaris Martin Desimpel te Brussel op 23 november: 2010.

De oprichting gebeurde onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid en van het goedkeuren van de statuten overeenkomstig artikel 50, § 1 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De statuten werden na het verlijden van de oprichtingsakte meegedeeld aan de minister van Justitie met het' verzoek rechtspersoonlijkheid te verlenen en de statuten goed te keuren, een verzoek dat niet werd ingewilligd.

De oprichting van de vereniging heeft bijgevolg nooit uitwerking gehad.

Na lezing van artikel 49 van de wet van 27 juni 1921 hebben de comparanten mij verzocht om hierbij; nogmaals de statuten op te stellen van de internationale vereniging zonder winstoogmerk genaamd UNITED TRIBES ORGANISATION STUDY GROUP, afgekort UTROS, die ze verklaren onder hen op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale s verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen. De oprichting van deze internationale vereniging zonder; winstoogmerk geschiedt onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid en van; het goedkeuren van deze statuten overeenkomstig artikel 50, § 1 van voormelde wet.

OPRICHTING *-

TITEL I  NAAM  ZETEL  DUUR  DOEL.

Artikel 1. Naam.

De vereniging wordt opgericht onder de naam 'UNITED TRIBES ORGANISATION STUDY GROUP",: afgekort "UTROS".

Zowel de volledige naam als de afkorting mag afzonderlijk gebruikt worden.

llIUIIUhIHII IIINIV~IININ

*11196536*

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere documenten uitgaande van de vereniging, dienen haar naam, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "internationale vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "IVZW", evenals het adres van haar zetel te vermelden.

Artikel 2. Toepasselijk recht.

De vereniging wordt beheerst door titel III van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen. Artikel 3. Zetel.

De zetel is gevestigd te Sint-Jans-Molenbeek (1080 Brussel), Leopold 11-laan 184a, gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan naar elke andere plaats in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied worden overgebracht op eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan, een beslissing die binnen de maand wordt bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 4. Doel.

De vereniging heeft als niet-winstgevend doel van internationaal nut het vormen van een denktank die de bestaande, confrontatiegerichte en conflictgedreven besluitvormingsprocessen, beoogt te vervangen door een vorm van besluitvorming die geschraagd wordt door logische, rationele en van emotionele drijfveren ontdane denkpatronen en die tot stand komt na raadpleging van de verschillende maatschappelijke actoren en geledingen.

In overeenstemming met dit uitgangspunt, zal de vereniging op een vreedzame en niet-partijpolitieke wijze in dialoog treden met politieke en levensbeschouwelijke instellingen, met vertegenwoordigers van het maatschappelijke middenveld en met andere opiniemakers, teneinde hen aan te sporen tot en te adviseren omtrent de heroriëntering van de bestaande wijzen van besluitvorming.

Te dien einde kan de vereniging onder meer vergaderingen, studiedagen, colloquia, culturele activiteiten en bezoeken organiseren alsook eraan deelnemen; opleidingen aanbieden; boeken, tijdschriften en geschriften allerhande uitgeven en verspreiden.

De vereniging kan bovendien alle activiteiten uitoefenen en alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het voornoemde niet-winstgevende doel, inclusief, voor zover de wet dit toelaat, het stellen van bijkomende handels- en winstgevende activiteiten waarvan de opbrengst steeds volledig zal worden besteed aan de verwezenlijking van het niet-winstgevende doel.

TITEL Il  LIDMAATSCHAP.

Artikel 5. Categorieën leden.

De vereniging telt twee soorten leden, namelijk (i) dragende leden en (ii) ondersteunende leden.

a, Dragende leden

De dragende leden zijn natuurlijke personen of rechtspersonen die blijk geven van de vaste wil om op een actieve wijze deel te nemen aan het tot stand brengen van de doelstellingen van de vereniging en om de voor haar doel vereiste fondsen te werven. De oprichters van de vereniging behoren van rechtswege tot deze categorie van leden.

De vereniging telt ten minste twee dragende leden.

b. Ondersteunende leden

De ondersteunende leden zijn natuurlijke personen of rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven, maar die niet zullen deelnemen aan de besluitvorming in de schoot van de vereniging.

Artikel 6. Wijzigingen van het ledenbestand.

a. Toetreding en verandering van categorie

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die de activiteiten van de vereniging wil ondersteunen, kan schriftelijk de hoedanigheid van lid van een van de voornoemde categorieën of de overgang van de ene naar de andere categorie aanvragen bij het bestuursorgaan.

Het bestuursorgaan onderzoekt de kandidaatstelling tijdens zijn eerstvolgende vergadering. Het bestuursorgaan beslist soeverein en op de wijze bepaald in artikel 19; zijn beslissing is onherroepelijk en moet niet met redenen worden omkleed. Ze wordt per gewoon schrijven ter kennis gebracht van de kandidaat.

Het bestuursorgaan kan de praktische modaliteiten van de kandidaatstelling en van de wijze waarop een kandidatuur zal worden getoetst verder uitwerken in zijn huishoudelijk reglement.

De niet toegelaten kandidaat kan zijn kandidatuur pas opnieuw indienen na verloop van een termijn van één jaar, te rekenen vanaf de datum van de beslissing van het bestuursorgaan.

De toegelaten leden hebben geen andere rechten en verplichtingen dan deze die hun worden voorbehouden door onderhavige statuten.

b. Schorsing

Een lid dat zijn lidgeld voor het lopende jaar niet heeft voldaan binnen de termijn die is vastgesteld door het bestuursorgaan, kan door dat orgaan worden geschorst indien hij niet tot betaling overgaat binnen de maand die volgt op de verzending van een aanmaning per aangetekend schrijven. De schorsing eindigt van zodra de hoofdsom en de eventuele nalatigheidintresten van het achterstallige lidgeld volledig zijn betaald. Bij niet-betaling binnen de maand na de schorsing, kan het lid uit de vereniging worden ontslagen bij beslissing van het bestuursorgaan.

Het bestuursorgaan kan soeverein de leden schorsen van wie vermoed wordt dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan een zware inbreuk op de statuten of op de gebruiken inzake goed gedrag en zeden.

Het geschorste lid verliest zijn stemrecht voor de duur van de schorsing.

c. Ontslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De leden zijn vrij om op ieder ogenblik ontslag te nemen uit de vereniging. Zij dienen hun ontslag in per

aangetekend schrijven, te versturen naar de voorzitter van het bestuursorgaan, op de zetel van de vereniging.

Het lidmaatschap van een lid neemt een einde bij diens overlijden, vereffening, faillissement, gerechtelijke

reorganisatie of collectieve schuldenregeling.

d. Uitsluiting

Het bestuursorgaan kan beslissen tot de uitsluiting van het lid dat zich schuldig heeft gemaakt aan een

zware inbreuk op de statuten of op de gebruiken inzake goed gedrag en zeden.

Vóór een beslissing wordt genomen, wordt de betrokkene of zijn vertegenwoordiger door het

bestuursorgaan gehoord.

Artikel 7. Ledenregister.

Het bestuursorgaan houdt op de zetel van de vereniging of op elke andere plaats een register van de leden

bij waarin behalve hun identiteit en de categorie waartoe zij behoren, de beslissingen tot toelating, schorsing,

ontslag, uitsluiting of verandering van categorie worden genoteerd.

TITEL IIl  ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 8. Samenstelling.

De algemene vergadering is het algemeen leidinggevend orgaan van de vereniging. Zij is samengesteld uit

de dragende leden van de vereniging.

Artikel 9. Bevoegdheden.

De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn voorbehouden door de wet of

door onderhavige statuten.

Vallen met name onder haar bevoegdheid:

1. De wijziging van de statuten;

2. De benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. In voorkomend geval, de benoeming en afzetting van de commissarissen;

4. De goedkeuring van de begroting en van de jaarrekeningen, en de kwijting van de

bestuurders en commissarissen;

5. De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

Artikel 10. Vergaderingen  Voorzitterschap.

Ieder jaar wordt, op de zetel van de vereniging of op elke andere plaats die is aangeduid in de oproepingsbrief, een gewone algemene vergadering gehouden.

Het bestuursorgaan of het comité van toezicht kan een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen wanneer het dit nuttig acht.

Bovendien kan een buitengewone algemene vergadering worden gehouden telkens één vijfde van de dragende leden van de vereniging hiertoe een verzoek richt tot het bestuursorgaan. Deze vergadering moet worden bijeengeroepen binnen de maand na de aanvraag en de voorgestelde punten moeten op de agenda worden geplaatst.

De buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag, het tijdstip en de plaats die zijn vermeld in de oproepingsbrief.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuursorgaan of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 11. Oproeping.

De oproepingen worden aan elk van de leden verzonden per gewone post, per e-mail of per fax, en dit minstens vijftien kalenderdagen vóór de vergadering. De agenda moet erin vermeld worden.

Vijftien kalenderdagen vóór de algemene vergadering, moeten de documenten die nodig zijn voor de bespreking van de agendapunten naar de leden worden gestuurd.

Artikel 12. Recht op deelname  Vertegenwoordiging  Stemrecht.

Elk van de dragende leden mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander dragend lid dat houder is van een bijzondere volmacht. Deze kan worden verleend in de vorm van een eenvoudige brief, telegram, fax of met behulp van elektronische middelen, voor zover deze kunnen worden afgedrukt om als bijlage bij de notulen te worden gevoegd. In voorkomend geval kan het bestuursorgaan de vorm bepalen.

Elk dragend lid beschikt over één stem.

Artikel 13. Beraadslagingen  Beslissingen.

De algemene vergadering kan slechts beslissen over de agendapunten, zelfs als het zou gaan om de afzetting van bestuurders of commissarissen.

Behalve in de gevallen bepaald door de wet of door onderhavige statuten, kan de vergadering geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij geen rekening wordt gehouden met de onthoudingen.

In geval van aanwezigheid of vertegenwoordiging van alle leden en indien zij eenparig akkoord gaan, kan de vergadering in dringende gevallen beslissen over punten die niet op de agenda staan, met uitzondering van beraadslagingen waarvoor een speciale meerderheid is vereist door de wet of door onderhavige statuten en van beraadslagingen die handelen over de afzetting van bestuurders of commissarissen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een notulenregister dat wordt ondertekend door de voorzitter van de vergadering, in voorkomend geval samen met de secretaris van het bestuursorgaan.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging waar alle leden het kunnen raadplegen zonder evenwel het register te mogen verplaatsen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De kopieën of uittreksels uit deze notulen worden ondertekend door de secretaris van het bestuursorgaan.

De besluiten van de algemene vergaderingen die voor alle leden van bijzonder belang zijn, worden hun

meegedeeld per rondzendbrief. De besluiten die van belang zijn voor derden, worden hun meegedeeld per

uittreksel.

Artikel 14. Ondersteunende leden  Bijwonen van de vergaderingen.

De ondersteunende leden hebben het recht als waarnemer de algemene vergaderingen bij te wonen. Te dien einde worden zij opgeroepen overeenkomstig artikel 11.

De ondersteunende leden hebben het recht de vergadering toe te spreken, maar beschikken niet over stemrecht. Indien het de algemene vergadering belieft, kan zij de aanwezige of rechtsgeldig vertegenwoordigde ondersteunende leden verzoeken hun mening kenbaar te maken, middels een raadgevende stemming of op een andere wijze.

Elk van de ondersteunende leden mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander ondersteunend lid of door een dragend lid dat houder is van een bijzondere volmacht. Deze kan worden verleend in de vorm van een eenvoudige brief, telegram, fax of met behulp van elektronische middelen, voor zover deze kunnen worden afgedrukt om als bijlage bij de notulen te worden gevoegd. In voorkomend geval kan het bestuursorgaan de vorm bepalen.

Artikel 15. Bekendmaking.

Alle wijzigingen van de statuten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en per uittreksel bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Hetzelfde geldt voor de akten betreffende de benoeming of het ontslag van de bestuurders en, in voorkomend geval, van de commissarissen.

TITEL IV  BESTUUR  CONTROLE.

Artikel 16. Bestuursorgaan.

De vereniging wordt bestuurd door een bestuursorgaan dat bestaat uit ten minste drie bestuurders. Het bestuursorgaan wordt ook "raad van bestuur" genoemd.

De leden van het bestuursorgaan worden voor ten hoogste vijf jaar benoemd door de algemene vergadering en hun benoeming is op ieder ogenblik intrekbaar door de vergadering die beslist bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, overeenkomstig artikel 13 van deze statuten.

Het aantal bestuurders moet altijd kleiner zijn dan het aantal leden van de vereniging. Enkel dragende leden van de vereniging kunnen de functie van bestuurder vervullen.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de uittredende bestuurders die niet worden herverkozen, eindigt onmiddellijk na afloop van de gewone algemene vergadering.

Een bestuurdersmandaat neemt onmiddellijk een einde als de betreffende bestuurder om welke reden ook zijn hoedanigheid van dragend lid verliest.

Een bestuurdersmandaat is bezoldigd of onbezoldigd, naar keuze van de algemene vergadering.

Artikel 17. Bevoegdheden.

Het bestuursorgaan heeft de meest uitgebreide bevoegdheden op het stuk van het bestuur en het beheer van de vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden die door deze statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 18. Voorzitterschap  Secretariaat.

De leden van het bestuursorgaan duiden onder hen een voorzitter en eventueel ook een vicevoorzitter aan.

De voorzitter en in voorkomend geval de vicevoorzitter worden door het bestuursorgaan aangeduid voor ten hoogste één jaar. De uittredende voorzitter is na afloop van zijn mandaat gedurende een periode van twee jaar niet herkiesbaar als voorzitter. Deze beperking geldt niet voor de ondervoorzitter.

Bij verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de vicevoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Het bestuursorgaan kan, eventueel buiten de raad, een secretaris aanduiden die is belast met het secretariaat van het bestuursorgaan en van de algemene vergadering.

Artikel 19. Bijeenroeping  Beraadslagingen  Beslissingen.

Het bestuursorgaan komt bijeen na oproeping door de voorzitter of nadat een bestuurder hiertoe een verzoek heeft gericht aan de voorzitter.

Het bestuursorgaan komt eveneens bijeen nadat het comité van toezicht hiertoe een verzoek heeft gericht aan de voorzitter. Het comité van toezicht mag ten hoogste drie maal per kalenderjaar het bestuursorgaan bijeenroepen.

Het bestuursorgaan kan slechts geldig beraadslagen over de agendapunten als minstens de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke verhinderde bestuurder kan, zelfs per gewone brief of per e-mail, telegram of fax, een ander lid van de raad aanduiden om hem te vertegenwoordigen en in zijn naam te stemmen. Geen enkele bestuurder kan echter meer dan twee van zijn collega's vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij geen rekening wordt gehouden met de onthoudingen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De beslissingen worden opgetekend in de vorm van notulen die worden ondertekend door de voorzitter of door een bestuurder samen met de secretaris en die worden opgenomen in een speciaal register.

Indien het bestuursorgaan werd bijeengeroepen door het comité van toezicht, heeft een afgevaardigde van dit comité het recht om, als waarnemer en zonder stemrecht, de vergadering van het bestuursorgaan bij te wonen om er de door het comité van toezicht geformuleerde adviezen toe te lichten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 20. Belangenconflicten.

Het lid van de raad van bestuur dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan de raad van bestuur voorgelegde verrichting, moet dit mededelen aan de andere bestuurders váór de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. Ingeval de vereniging een of meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken bestuurder tevens die commissarissen van het strijdige belang op de hoogte brengen.

Nadat de bestuurder in wiens hoofde het strijdige belang bestaat een verklaring heeft afgelegd, zal hij de vergadering van de raad van bestuur verlaten. Het is hem niet toegestaan deel te nemen aan de beraadslaging en stemming over het voorwerp van de belangentegenstrijdigheid.

De in de vorige twee alinea's beschreven procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden onder de voorwaarden en zekerheden die gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 21. Werkgroepen.

Om de in de vereniging te ontwikkelen reflectieprocessen te stroomlijnen, kan het bestuursorgaan thematische werkgroepen oprichten. De oprichting, opheffing, samenstelling en werking van deze werkgroepen wordt geregeld in het huishoudelijk reglement waarvan sprake in artikel 22 van deze statuten.

Artikel 22. Huishoudelijk reglement.

Het bestuursorgaan kan een huishoudelijk reglement aannemen en wijzigen, waarin onderwerpen worden opgenomen die door deze statuten niet of onvolledig worden geregeld.

Dit reglement mag geen bepalingen bevatten die strijdig zijn met de wet of met deze statuten.

Het bestuursorgaan kan slechts geldig beraadslagen over een voorstel tot het aannemen of wijzigen van een huishoudelijk reglement indien zijn leden ten minste één maand tevoren van de datum van de vergadering die over zulk voorstel zal beslissen en van de inhoud van het voorstel in kennis zijn gesteld.

De beslissingen tot het aannemen of wijzigen van een huishoudelijk reglement worden genomen met een meerderheid van drie vierde van zijn totale aantal leden. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 23. Controle.

In voorkomend geval en in alle gevallen waarin de wet het vereist, vertrouwt de vereniging de controle over de financiële toestand van de vereniging, over de jaarrekeningen en over de regelmatigheid van de verrichtingen die in deze rekeningen moeten worden opgenomen, toe aan één of meerdere commissarissen die voor een periode van drie jaar door de algemene vergadering worden benoemd onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De bezoldigingen van de commissaris(sen) worden door de algemene vergadering vastgesteld bij hun benoeming.

De uittredende commissarissen zijn herkiesbaar.

Artikel 24. Vertegenwoordiging.

De vereniging wordt voor de rechtbank en elders geldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders die gezamenlijk handelen hetzij door de voorzitter van de raad van bestuur.

Daarenboven kunnen bijzondere lasthebbers, binnen de grenzen van hun mandaat, verbintenissen aangaan in naam en voor rekening van de vereniging.

De akten houdende de benoeming of het ontslag van de personen die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen, worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en per uittreksel bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig de wet.

TITEL V.  COMITÉ VAN TOEZICHT.

Artikel 25. Comité van toezicht.

Een comité van toezicht zal waken over de overeenstemming van de door de algemene vergadering en het bestuursorgaan genomen beslissingen alsook van het door deze organen gevoerde beleid met het doel van de vereniging. Het comité zal daartoe aanbevelingen formuleren en overmaken aan de algemene vergadering dan wel aan het bestuursorgaan.

Het comité van toezicht zal bestaan uit één of meer leden, die door het bestuursorgaan worden benoemd en afgezet met een meerderheid van drie vierde van zijn totale aantal leden, waarbij de stem van de voorzitter in geval van staking van stemmen doorslaggevend is.

Het lidmaatschap van het comité van toezicht is onverenigbaar met dat van het bestuursorgaan.

Het comité duidt onder zijn leden een voorzitter aan en eventueel ook een vicevoorzitter, Bij verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de vicevoorzitter of door de oudste van de aanwezige leden.

Van zodra zijn lidmaatschap van het bestuursorgaan een einde heeft genomen, zal de oprichter van de vereniging die krachtens de slotbepalingen van de oprichtingsakte van de vereniging als eerste de functie van voorzitter van de raad van bestuur zal bekleden, van rechtswege deel uitmaken van het comité van toezicht. Diens opdracht kan slechts om gewichtige redenen door de rechtbank worden beëindigd.

Artikel 26. Werking.

Het comité van toezicht komt bijeen na oproeping door de voorzitter of nadat een lid hiertoe een verzoek heeft gericht aan de voorzitter.

Het comité kan slechts geldig beraadslagen over de agendapunten als minstens de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Elk verhinderd lid kan, zelfs per gewone brief of per e-mail, telegram of fax, een ander lid van het comité aanduiden om hem te vertegenwoordigen en in zijn naam te stemmen. Geen enkel lid kan echter meer dan twee van zijn collega's vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van het totale aantal leden van het comité. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 27. Overgangsbepaling.

Artikel 25 en 26 zullen slechts in werking treden op een door het bestuursorgaan te bepalen datum, volgens de meerderheid bepaald in de tweede alinea van artikel 25, en uiterlijk binnen de tien jaar die volgen op de oprichting van de vereniging.

Artikel 25 en 26 zullen echter van rechtswege in werking treden wanneer de oprichter van de vereniging die krachtens de slotbepalingen van de oprichtingsakte van de vereniging als eerste de functie van voorzitter van de raad van bestuur zal bekleden, zijn hoedanigheid van lid van het bestuursorgaan verliest.

TITEL VI  FINANCIERING.

Artikel 28. Lidgelden.

Het bestuursorgaan stelt ieder jaar het jaarlijkse, door de leden te betalen lidgeld vast. Het kan een onderscheid maken tussen het lidgeld van de dragende en dat van de ondersteunende leden.

Het lidgeld mag niet minder bedragen dan vijfendertig euro (35 EUR). Werknemers van de vereniging die tevens lid zijn van de vereniging zijn vrijgesteld van het betalen van een lidgeld.

Een lid kan geen aanspraak maken op teruggave van het door hem betaalde lidgeld wanneer zijn

lidmaatschap een einde neemt. Teruggave is evenmin mogelijk in geval van ontbinding van de vereniging. Artikel 29. Andere financieringsbronnen.

Naast lidgelden, en mits inachtneming van de geldende wettelijke en reglementaire bepalingen, kan de vereniging haar werkzaamheden financieren aan de hand van de volgende bronnen:

-Inkomsten die voortvloeien uit de uitoefening van haar activiteiten of die hun oorsprong vinden in haar activa, met inbegrip van de meerwaarden gerealiseerd door de vervreemding van die activa;

-Schenkingen of legaten, zowel door leden als door niet-leden;

- Subsidies;

- Sponsoring;

- Leningen;

-Inbrengen onder bezwarende titel door de leden. Een lid heeft bij de beëindiging van zijn lidmaatschap geen recht op terugname van de door hem ingebrachte goederen. Een recht op terugname geldt evenmin bij ontbinding van de vereniging.

Deze opsomming is niet limitatief.

Artikel 30. Boekjaar en maatschappelijke geschriften.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

De rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar worden jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone algemene vergadering. Ze worden bijgehouden, neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en, in voorkomend geval, bij de Nationale Bank overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

TITEL VII  STATUTENWIJZIGINGEN EN VEREFFENING.

Artikel 31. Statutenwijziging en ontbinding: voorstel  quorum  gekwalificeerde meerderheid.

Elk voorstel dat een wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging beoogt, moet uitgaan van het bestuursorgaan of van een derde van de dragende leden van de vereniging.

Het bestuursorgaan moet, ten minste één maand tevoren, de datum van de algemene vergadering die over zulk voorstel zal beslissen, ter kennis brengen van de leden. Deze kennisgeving moet, al naargelang het geval, het voorstel tot ontbinding of de voorgestelde statutenwijzigingen vermelden.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen over het voorstel in zoverre ten minste vijftig procent (50%) van de leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Indien op de algemene vergadering het quorum van vijftig procent niet wordt behaald, zal een nieuwe algemene vergadering worden samengeroepen met dezelfde dagorde. Voor deze tweede algemene vergadering geldt geen quorumvereiste.

Elk besluit tot wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging, moet worden genomen bij drievierdemeerderheid (75%) van de uitgebrachte stemmen, waarbij geen rekening wordt gehouden met de onthoudingen.

Elke wijziging van het doel van de vereniging is onderworpen aan het vetorecht van de oprichter die krachtens de slotbepalingen van de oprichtingsakte van de vereniging als eerste de functie van voorzitter van de raad van bestuur zal bekleden.

Artikel 32. Vereffening,

In geval van ontbinding van de vereniging, duidt de algemene vergadering de vereffenaar(s) aan, bepaalt ze hun bevoegdheden en geeft ze de bestemming aan van de nettoactiva van het maatschappelijk vermogen; de beslissingen hiertoe worden genomen op dezelfde wijze als beschreven in artikel 31. Als bestemming voor de nettoactiva, moet worden gekozen voor een (internationale) vereniging zonder winstoogmerk of een stichting die een gelijkaardige doelstelling heeft als de vereniging. Indien geen of geen geschikte (internationale) vereniging of stichting met een gelijkaardige doelstelling kan worden gevonden, dienen de nettoactiva te worden bestemd voor een (internationale) vereniging of stichting die de verzorging van personen tot doel heeft. De gekozen bestemming mag in geen geval een winstoogmerk inhouden.

Artikel 33. Goedkeuring doelswijziging door de Koning.

` Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

, van de statuten nopens het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, moe door deKoningvw~dengoedgakeund.

TITELNU ALGEMENEBEPALNGEN.

Artikel 34. Kiezen van woonplaats.

Voor de uitvoering van onderhavige statuten, dient,dient,elke bestuurder, elke lasthebber en elke vereffenaar die ! in het buitenland is gmdumici|ieend, een woonplaats te kiezen in België. Bij ontstentenis van keuze wordt hU geacht woonplaats te kiezen op de zetel van de vereniging.

Artikel 35. Gemeen recht.

| Voor al wa niet is bepaald in onderhavige statuten, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen. -*SLOTBEPALINGEN °'

A. Benoeming van de leden van het bestuursorgaan.

Het aantal bestuurders wordt aanvankelijk vastgesteld op drie.

Worden benoemd tot bestuurder:

1. De heer DE TEMMERMAN Joseph;

2. De heer COUTURiER Christiaan;

3. De heer DEMOLDER Sylvain. Zij zullen hun functie onbezoldigd uitoefenen. Behoudens honwerk|edng, neemt hun bestuurdersmandaat een einde na afloop van de gewone algemene vergadering van 2013.

B. Aanduiding van de voorzitter van het bestuursorgaan. De hierboven benoemde bestuurders besluiten niet unanimiteit de heer DE TEMMERMAN Joseph aan te duiden tot voorzitter van het bestuursorgaan. Hij zal zijn functie onbezoldigd uitoefenen.

C. Commissaris.

. Erwmnó geen commissaris banoamd, aangezien de vere igi volgens de gedane ramingen de grenzen bepaald in artikel 53, § 5 van de we van 27 juni 1921 niet zal overschrijden.

" D. Eerste maatschappelijke jaar.

Het eerste maatschappelijke jaar begint op de dag dat de vereniging rechtspersoonlijkheid krijgt oindigt!

op 31 december 2012. De eerste gewone algemene vergadering heeft dus plaats in 2013.

E. Aanvang van de activiteiten. De activiteiten van de vereniging nemen een aanvang op de dag van het bekomen van de! rechtspersoonlijkheid.

F. Bevoegdheden.

Alle bevnegdheden, met de mogelijkheid om verder te dedegonen, worden toegekend aan movnomw! ERNAELSTEEN Stéphanie, teneinde de hierboven weergegeven statuten mee te delen aan de minister van Justitie met het verzoek rechtspersoonlijkheid te verlenen en de .statuten goed te keuron, alsook teneinde op te treden namens davenanig|ng.|nohwachUng van het vad«rÜgan nderechtspamoon|Ükheid~

G. Verklaring pro fisco

' '

Het recht op geschriften (Wetboek van diverse rechten en taksen) bedraagt vijfennegentig euro en wordt |'

betaald notaris.

H. Bevestiging wettigheid. De ondergetekende notaris bevestigt de inachtneming van de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn! op deze oprichting.

Voor eensluidend analytisch uittreksel.

Samen neergelegd: expeditie, volmachten en expeditie van he koninklijk besluit

(getekend) Damien RISETTE, geassocieerde notaris te Brussel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UNITED TRIBES ORGANISATION STUDY GROUP, AFGE…

Adresse
LEOPOLD II-LAAN 184A 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale