CENTRUM VOOR PERMANENT EDUCATIE EN MULTICULTURELE BEWEGING, AFGEKORT : HAIQ

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRUM VOOR PERMANENT EDUCATIE EN MULTICULTURELE BEWEGING, AFGEKORT : HAIQ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.071.821

Publication

09/03/2011
ÿþ NISLAIDzs

In de bijagen bij het Belgisch Staatsblad beleend te manfan kepie na neerlegging van de akte ter gndlle

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

I " iios1sa1

Ondememingsnr :)-5? 4 40. % Yy

Benaming

(voluit) : Centrum voor Permanent Educatie en multiculturele beweging"Haiq"

(verkort) : Haig

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 4713 Onze-lieve-Vrouw van Lourdeslaan 1090 Jette

Onderwsip akte : Oprichting

o-

1. ldikogosian Arthur, geboren op 15/06 1973 wonende te 4713 Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeslaan 1090

Jette

2_ Badcyan Tereza, geboren op 24/02 1974 wonende te 4713 Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeslaan 1090

Jette

3. Baddryan Suva, geboren op 02/11 1946 wonende te 12618 Odon Warland 1090 Jette

.Tijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, aangepast en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, volgens de hierna beschreven statuten.

Titel I  Benamkakze~~doel-titnu

Affile! 1: De rser~ usvidt « Centrum voor Permanent Educatie en multiculturele bewagieg.. "tiaie en tcorrilaini", vereniging zonder winstomnerk genoemd_

Affile! 2- De zetel van de vererrigïug won* gevestigd irt fret judo:facile arrrar,drsserererd van Brussel te (4713 Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesiaarr 1090 Jette

Artes 3: De vereniging heeft tot duel de Ameens gem en ideeen the integreren in de sortie en maalschappellke leven in België_ De Mterculturele uftwinselng tussen België en Anna tien om de cultuur bevorderen vooral de oude Armers cuitent _ Ondanks modem/fis, dans, nsiziek, sport en art van kookkunst en andere media.

De vereniging kan ale daden stelen, die rechtsteeks of onrechlstreeksïn verband staan met haar doel Ze mag medewerken aan en belargstelkng tonen voor elke activiteit die gig is met haar nraatachappelic doel

Artikel 4: De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht. Zg kan op elk moment waden ontbonden_ Titel lr - Leden

Artikel 5: De vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende leden. Het aantal toetredende leden is onbeperkt. Het aantal effectieve leden dient minimum 20,00 te zijn. Enkel de effectieve leden genieten de volle rechten die hen zijn toegekend door de wet en deze statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

na:11Lo2x

ArMl tà : De ~ da ondagetekenderri van deze stedtttera en élire maüurrmtijitte jjoeeranin of

neditspereenn dire Nettoie een siderilialee en gemotiveerde aaniemiag airJtdeza aan de und UER bodies en waarvan de ka[rfidlaóas aanv®ad muet door de algemene vergaderirig, marnes 213 van de Bedera aanicerzig of v'e'rte9ermaordigdzijn. De effecrisve leden 15.0.

Artikel 7: De toetredende leden zijn: zij diie deelnemen aan de activiteiten van de vermeil; en de Mutai

van de »renia' respecteren alsook de beslissingen genomen contrer de statuden.

Armel 8: Elk Bel, zover effectief als toetredend, heeft het redht te allen tijde zijn o n te domhen, door

middel van een samen aan de raad van beheer.

Een effect id kan slechts door de algemene vergadering worden uil bij een 243 meerderheid van

de aanwezige of vertegenwoordigde stemven.

De raad van beheer kan de leden die zich schuldig hebben gemaakt aam een errhstige overtietting van de statuten of de wet fflele schorsen, in afwachting van een beslissing van de algemene vergarlerffig_

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun erfgenamen kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, of op de terugbeharing van hun aandeel of betaalde bijdragen_

Artikel 9: Onder de verantwoordeqkheid van de raad van bestuur zal de vereniging een register van de effectieve leden biÿ ouden.

Me beslissingen inzake aansluiting, ontslagname of ui sluiting van effectieve leden worden ivge sdveven in het tester, onder de verantmordeleheid van de raad van bestuur, binnen de act dagen volgend op de kennisname van de wijzigingen door de raad van beduur.

Het register der leden, alle beslissingen van de algemene vergadering en de raad van beduur en alle boe khaudcwmdige documenten kunnen door alle leden worden ingekeken op de zetel van de vereniging, na een schnitelijke en gemotiveerde vraag aan de raad van beheer.

Miek Ill - lidgeld

Artdkel 10 : Er wordt geen enkel Lidgeld of bijdrage van de leden gevraagd.

Titel N  De Algemene Vergadering

Artdrel 11 : De algemene vergadering wordt samengesteld door het geheel van effectieve leden. 4 wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of door het lid hiertoe aangewezen door de meerderheid van de algemene vergadering. Toetredende leden of andere personen kunnen worden uitgenodigd voor de algemene vergadering maar zij hebben geen stemrecht

Artikel 12: Bij de algemene vergadering ligt de autonome bestissingsmadht van de verernigkg_ rq is bevoegd

voor. ..~ .l.,{w."

-~ van de stB4uben,

-de berroerrrfng en het ontslag van de beshauders en de commissarissen en de bepaórng van hun

~rg ingeval een bezoldiging wordt;

-de kwÿüng aan de bestuurders en de ;

-de goedkeuring van de begroting en van de reluerninq;

- de onl:icera,g,

-de aanvaaaditg en uitstalëhg Dean, lederiC

-de eventuele fiahsfOrmatie kr één sociaal doeleind

-alle gevallen terrien de statuten dat vareisen_

Adaaet 13: Alle werke ce leden =tuien ridgennded op de algemene vegaderisrg, tan reinste dénouai per jaar gedurende het eerste trimestar van het bomre jaar, maar ten miste binnen de zes maanden na de daken van het an van het vorige boekjaar_ De algemene vergadering midi door de voorteer van de raad van bestuur hitgenodigd, per gemme brief of e-mails, ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering. De uitnodiging dent de datum, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering te vermelden. De raad van bestuur kan eire persoon als waarnemer of consulent uitnodigen voor heel of deel van de algemene vergadering.

ArtIce l 14 De algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden opgeroepen wanneer een vijfde van de leden het schriftelijk vraagt. Ook moet eik voorstel, ondertekend door een twintigste deel van de leden op de agenda van de volgende algemene vergadering ingeschreven warden.

Artüud 15 : Me werkelijke leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vering_ Elk werkelijk lid kan zich doen vertegenwoordigen door een ander werkt * lid aan wie hij een schriftelijke volmacht geeft. Elk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

bd kan :Mets één verras« heittbea De beslissingen worden gestannen met de gramme meerdedireid van] de aarevezige af vertegerramerdisde sterramen, behalve in de gambien mer daanmer urdus bestist is in de wet of in de stattilleo Bij staking van atoomrrrert wordt het punt overgedragen naar de «tende algemene

Artikel 16 : De Aigemene Vergartering kan slechts geldig besluiten asark de ordbirving van de verenting of viizking van de statuten inden de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de mentira zonder winstgevend doel wordt nageleefd.

ige wijziging van de statuten of elke beslissing betreffende de ontbinr&g moeten biamen de maand neergelegd woorden bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel teneinde gepubbcrsrd te worden in de Bihert van het Belgisch staatsblad.

Artikel 17 : De uitnodigingen en de processen verbaal, waarin de bei ngen van de algemene Igempideling z4rt opgenomen, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een weder lid van de raad van be eika r. Ze woonden op de zetel van de vereniging in een register bewaard en lumen worden geraattpleegd door de leden en door derden doe damvoor redenen opgeven welke door de raad van beste woorden aanvaard.

Tftel V  Raad van Bestane

Artikel 18 : De vereniging wordt beheerd door de Raad van Bestuur samengesteld uit tan minste drie leden. benoemd en afstelbaar door de algemene vergadering en gekozen tussen de leden of derden. Het aantal leden zal steeds minder zijn dan het aantal werkelijke leden van de algemene vergadering. De Raad van Bestuur kan beraadslagen zodra de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 19 : De duur van het mandaat is vastgesteld op drie jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Wanneer een mandaat vacant is kan de algemene vergadering een lijdelijk bestuurder benoemen. Hij beëindigt het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Aridcei 20 : De Raad van Bestuur duidt in de groep een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Articsl 21 : De Raad van Bestuur vergadert wanneer daartoe nood is. Ze wordt opgeroepen door de voorzitter of door ten minste twee beheerders. Is de voorzitter belet, dan wordt de Raad voorgezeten door een lid dat met gewone meerderheid door de leden van de Raad verkozen wordt.

Artikel 22 : De beslissingen van de Raad van Bestuur worden bij algemeenheid van stemmen genomen; wanneer geen consensus kan worden bereikt over het onderwerp in kwestie. dan wordt het punt overgedragen naar de volgende vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 23 : De Raad ven Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid voor de administratie en het beheer van de vereniging.

Hij kan met naroe, eer zonder h mlatieve opsomming. akten of contraeten opmaken, rekeningen openen of beheren, sdûddrigen tremen, scheidsrechterlijke besassingen nemen, aankopen, rua~err, verkopen van merende of onroerende goederen, hypothekeren, lenen, huurcontracten sluiten, erfelijke sdienkingen, subsidies, schenkdegen of men aanvaarden, afstand van rit, veertege n woordgen van de verenging to redde, als eiser of als verdediger.

Hij kan he# murmel van de vereniging benoemen en onde. Me bevoegdheden die niet ruikkuldcelijk door de wed of door de statuten aan de aigerrnene vernadening zijo vourbehouden worden dei de Raad van Bestur udgeneferid.

Artftke! 24 : De Raad van Bestial'. Iran, corder 4n verantwoonielltdmid,he# dagelijkse bestuur van de vereniging delegeren aan een van de ledere.

&bleet 25 : De daden doe de vereniging biorden, behoudens de daden van clagelijks buur, woorden ondertekend door minstens twee bestuurders. aangeduid door de raad van bestuur. die samen handelen en van wie de bevoegdheden tmerisier:ras 4n aan derden.

Artikel 26 : De leden van de Raad van Bestuur, het dagelijkse bestuur of hees vertegenwoonfgers gaan, in de uitoefening vree hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn slee/ris verantwoordeqk voor de uitvoering van hun mandaat, dat ze kosteloos uitvoeren.

Artikel 27 : De akten betreffende de antbtsbeëirdiging en benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de griffie vare de rechtbank van koophandel teneinde gepubliceerd worden in de billagen van het Belgische Staalsblad.

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

c

ttifIllitlYe 22

Luik - Vervolg



Artaud 23: De Raad warre Bestamer tan een idem menue mn de abjenrene ~

" Irae met gemme neeenderbeiell van e9e aeresearge®á Yenegenaranedtgfie

tien afflua.

Art~rd 22t Het boekjaar loopt mala 1 jactentera lesut 31 december van inter par.

Artaud 30: De rekening van varia boekjaar en de begroting van het volgende jaar remmaden jaarlijks ter goedikeuring aan de algemene vergadering voorgelegd Goor de raad van bestuur_

Arenet 31: De algemene vergadering kan een controleur aanstellen voor de hemieuwbaren terme van één jaar, be uegd voor de centrale van de rekeningen van de vereniging en het opmaken van een jaarlijks rapport.

A ule 32 Ingeval van ontibirefing zal de algemene vergadering een vereffenaar aanduiden en zijn bevoegdheden bepalen en bepalen wat er met het ac lef dient te gebeuren. Het actief dient in elk geval overgedragen te worden aan een vereniging die een gelijkwaardig doel nastreeft.

Arblcei 33: Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals geen irgd door de wet van 2 mei 2002.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering benoemen op heden de volgende bestuurders:

1'

Die dit mandaat aanvaarden.

Benoeming von bestuurder

Voorzitter : Nikogosian Arthur, geboren op 151061973 wonende te 47/3 Orme-Lieve Vrouw vaar Loardeslaan 1090 Jette

Secretaris : Baákyan Tereza, geboren op 24102 1974 wonende te 47/3 Onze-Lime-Vrmuw van

Lourdeslamv 1090 Jette

Penningmeesters. Badlkyan Silva, geboren op 02/11 1946 wonende te 1268 Odon Warland 1020 Jette Algemeene Bestuurder: Nikogosian Arthur

Gedaan te Bressel. op 9 ïebrerar 2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CENTRUM VOOR PERMANENT EDUCATIE EN MULTICULT…

Adresse
ONZE-LIEVE-VROUW VAN LOURDESLAAN 47, BUS 3 1090 BRUSSEL

Code postal : 1090
Localité : JETTE
Commune : JETTE
Région : Région de Bruxelles-Capitale