BONHEUR ET SANTE - FONDS JOS HUYGHENS, EN ABREGE : BONHEUR ET SANTE

Association sans but lucratif


Dénomination : BONHEUR ET SANTE - FONDS JOS HUYGHENS, EN ABREGE : BONHEUR ET SANTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.523.319

Publication

13/03/2012
ÿþ$ljlxgunl'iij liét$elgiScir Stafftsùlnct = 33t03t20i2 _ Amyexes'tlu Muniteatr Iselge-

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

: 408.523.319

GELUK EN GEZONDHEID- -1-1(1.P AM) Ce, (il .r~N VAN)

+te l , - ' ~ Pcfr-pozciojc-.0.. Ricf-D 1-4Myl-WS

. VZW.

: OUD :PB 53-POSTKANTOOR BRUSSEL 2-1020 BRUSSEL-NIEUW CONGRESSTRAAT 17119-1000 BRUSSEL

Onderwerp akte : WIJZIGINGEN AAN HET SOCIAAL DOEL, DE BENAMING EN HET ADRES.

WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN.

De buitengewone Algemene Vergadering van de vzw. GELUK EN GEZONDHEID heeft op 21 november 2009 de wijzigingsvoorstellen goedgekeurd die werden voorgelegd door de Raad van Bestuur ivm. het sociaal doel, de statuten, de benaming en het adres van de vereniging. Deze wijzigingen werden goedgekeurd in overeenstemming met de statuten en de Wet. De Raad van Bestuur werd belast met hun publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

***********fk***ir**k**i.A AAAA***k*****

STATUTEN GOEGEKEURD DOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 21.11.2009

HOOFDSTUK I - BENAMING EN DOEL

HOOFDSTUK II - LEDEN

HOOFDSTUK III -ALGEMENE VERGADERINGEN

HOOFDSTUK IV RAAD VAN BESTUUR

HOOFDSTUK V - DELEGATIES EN AFDELINGSCOMITE'S

HOOFDSTUK VI -INKOMSTENREKENINGEN EN BEGROTINGEN

HOOFDSTUK VII- WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN,ONTBINDING,VEREFFENING

***************!k***i.A A A A A AA ****tkik*14fY**

HOOFDSTUK I - BENAMING EN DOEL

ARTIKEL 1

De benaming van de vereniging zonder winstoogmerk is " Geluk en Gezondheid- Fonds Jos Huyghens"

De vereniging zonder winstoogmerk GELUK EN GEZONDHEID-FONDS JOS 1-IUYGHENS werd op 31 augustus 1945 opgericht onder de benaming " Geluk en Gezondheid-Hulp aan de kinderen van het Belgisch Postpersoneel-Fonds Jos Huyghens".Oorspronkelijk was haar doel de oplichting van één of meerdere tehuizen bestemd om de kinderen van alle Belgische postmannen op te vangen. Sindsdien werd haar doel verruimd, haar doelstelling is nu moreel en materieel welzijn te brengen aan de kinderen van het personeel van De Post die door tegenslag getroffen zijn en/of aan actieve en gepensioneerde personeelsleden die met tot op heden ongeneesbare ziektes te kampen hebben.

Om haar doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging, na akkoord van de Raad van Bestuur, samenwerkingsakkoorden afsluiten met organisaties, verenigingen of fysieke personen die eenzelfde doel nastreven.Deze akkoorden kunnen zowel uit medische, financiële of fysieke ondersteuning bestaan.

Op de laatste blá. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm

Zetel

I '11111 III 11111 I'lll I III 11111111(11111 IIl

*13056836"

'Voc

behoi. aan' Belgi Staat`

tsHUSSE LT

Z 9 FEV 2012

Griffie -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Haar maatschappelijke zetel is gelegen te 1000 Brussel, Congresstraat 17/19. Haar correspondentieadres is Postbus 1314- 1000 BRUSSEL DE BROUCKERE.

Ze telt minstens drie leden.

ARTIKEL 2

Bij het vervullen van haar opdracht eerbiedigt de vereniging de godsdienstige en filosofische overtuiging van de begunstigden; er wordt ook geen enkele inmenging van politieke, taalkundige of ethische aard geduld.

HOOFDSTUK II - LEDEN

ARTIKEL 3

De vereniging telt twee soorten leden

- de toegetreden leden;

- de effectieve leden.

ARTIKEL 4

Zijn van rechtswege toegetreden leden, de op het ogenblik van hun aansluiting actieve personeelsleden van De Post en de gepensioneerden voor zoover ze het bedrag van de door de algemene verga dering vastgelegde bijdrage betalen. Het bedrag van deze bijdrage mag niet hoger zijn dan 42,50 euros, noch lager liggen dan één euro. De hoedanigheid van toegetreden lid kan aan iedere fysieke persoon die het aanvraagt verleend worden, na goedkeuring van de algemene vergadering en voor zoover ze het bedrag van de jaarlijkse bijdrage betaalt

Ereleden kunnen, op voorstel van de raad van bestuur en met de toestemming van de algemene vergadering, in de schoot van de vereniging toegelaten worden zonder statutaire rechten te genieten.

ARTIKEL 5

De effectieve leden, aangeduid onder de toegetreden leden, vormen de algemene vergadering van de vereniging.

HOOFDSTUK III - ALGEMENE VERGADERINGEN

ARTIKEL 6

De algemene vergadering is samengesteld uit minstens 3 en hoogstens 48 effectieve leden, aangeduid door en onder de toegetreden leden.

ARTIKEL 7

Behoudens de bepalingen van artikel 14 van onderhavige statuten, heeft de algemene vergadering der effectieve leden de uitgebreidste bevoegdheid om het doel van de vereniging te verwezenlijken.

Een beslising van de algemene vergadering is noodzakrlijk voor volgende onderwerpen

- de benoeming en afzetting van de bestuurders en de commissarissen van de rekeningen;

- de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

- de ontlastingen aan de bestuurders en aan de commissarissen;

- de uitsluiting van een lid;

- de wijzigingen aan de statuten;

- de ontbinding van de vereniging;

- alle door deze statuten vereiste aangelegenheden.

Slechts de effectieve leden hebben meebeslissende stem op de algemene vergadering. Elk effectief lid kan vertegenwoordigd worden door een ander effectief lid, met schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan hoogstens twee stemmen uitbrengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

iV1OD 2.2

ARTIKEL 8

De uitnodigingen voor de algemene vergaderingen worden door de raad van bestuur of zijn afgevaardigde verstuurd, onder de vorm van een eenvoudig bericht of rondschrijven. Ze bevatten de dagorde en de nodige documentatie en worden minstens tien kalenderdagen voor de vergadering verzonden.

Er wordt elk jaar, in principe de eerste zaterdag van de maand mei, een gewone algemene vergadering gehouden voor de goedkeuring van de balans, de rekeningen en de begroting en, desgevallend, voor de statutaire benoemingen. Deze algemene vergadering moet in Ieder geval plaatsvinden in de loop van het eerste halfjaar.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door de raad van bestuur en moet bijeengeroepen worden op verzoek van een vijfde van de effectieve leden.

ARTIKEL 9

De algemene vergadering beraadslaagt en beslist op geldige wijze, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, met gewone meerderheid van stemmen.

Op verzoek van een meerderheid van aanwezige leden wordt er bij geheime stemming gestemd. Wanneer het over personen gaat, wordt ervan rechtswege geheim gestemd.

In afwijking van vorige alinea's, worden de beslissingen die wijzigen aan de statuten en het maatschappelijk doel, uitsluitingen van effectieve leden of vrijwillige ontbinding van de vereniging vereisen, slechts getroffen onder de bijzondere voorwaarden voorzien door de Wet van 2 mei 2002.

ARTIKEL 10

De beslissingen van de algemene vergadering waarvan de Wet de bekendmaking voorschrijft worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad ingelast; de andere beslissingen worden ter kennis gebracht van de effectieve leden door middel van berichten en in een daartoe bestemd register ingeschreven dat op de zetel van de vereniging geraadpleegd kan worden.

HOOFDSTUK IV - RAAD VAN BESTUUR

ARTEKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens twaalf en hoogstens achttien leden gekozen onder de effectieve leden.

De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering benoemd voor een verlengbare termijn van tien jaar.

De ambtstermijn van de voorzitter en van de penningmeester komen samen ten einde; hetzelfde geldt voor de ambtstermijnen van de ondervoorzitters en secretaris.

Komt er een mandaat van bestuurder vrij, dan kan de raad van bestuur er voorlopig in voorzien tot de volgende algemene vergadering.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

ARTIKEL 12

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en twee ondervoorzitters.

De raad van bestuur duidt in zijn schoot een secretaris, een adjunct-secretaris, een penningmeester en een adjunct-penningmeester aan.

ARTIKEL 13

De raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter, de secretaris of op verzoek van drie bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De beslissingen worden genomen door gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

De beslissingen van de raad worden vastgelegd in notulen welke in een daartoe bestemd register worden opgenomen. Ze worden door de voorzitter en door de secretaris ondertekend.

Het register waarvan sprake wordt ter beschikking van de leden en van derden gehouden. ARTIKEL 14

De raad van bestuur heeft de uitgebreidste machten voor het beheer van de vereniging, onder de enige uitzondering van de onderwerpen die door de Wet of deze statuten aan de algemene vergadering voorbehouden worden.

Hij kan eenvoudig, onder alle voorbehoud en voorwaardelijk, alle subsidies en toelagen, alle giften, alle onder een algemeen titel of bijzondere legaten en alle giften van hand tot hand aanvaarden, zich verbinden tot het uitvoeren van de lasten en voorwaarden, alle machtigingen en bezitstellingen bekomen. Deze opsomming is van aanwijzende en niet van beperkende aard.

De raad stelt eveneens het huishoudelijk reglement van de vereniging op.

ARTIKEL 15

Aile akten die de vereniging verbinden, buiten deze die opgesomd worden in artikel 18, worden getekend door de voorzitter of één van de ondervoorzitters en door de secretaris.

De rechtsvorderingen, zowel in eis als in verweer, worden ingesteld of gevolgd in naam van de vereniging, op vervolging en behartiging van dezelfde personen.

ARTIKEL 16

De bestuurders gaan, omwille van hun bestuur, geen enkele persoonlijke of solidaire verplichting aan; ze staan slechts in voor de uitvoering van hun mandaat binnen de perken van deze statuten.

HOOFDSTUK V - DELEGATIES EN AFDEUNGSCOMITE'S

ARTIKEL 17

De raad van bestuur kan bijzondere en bepaalde machten overdragen en geven :

- hetzij individueel aan één van zijn leden;

- hetzij gemeenschappelijk aan twee of meerdere van zijn leden. In deze veronderstelling, vormen ze

comités.

ARTIKEL 18

Onder de contrôle van de raad van bestuur ontvangen de voorzitter en de penningmeester onverschillig welke sommen en waarden, brengen in omloop en kwiteren aile checks en betalingsopdrachten, accreditieven, bank en postwissels en overschrijvingen; doen namens de vereniging alle rekeningen openen en afsluiten, geven alle kwijtingen en ontlasting en, in het algemeen, doen alle verrichtingen betreffende de uitgaven en ontvangsten van de vereniging, zonder te moeten doen blijken van welke volmacht ook.

ARTIKEL 19

De raad van bestuur kan, onder zijn controle, het dagelijks bestuur van de vereniging gemeenschappelijk overdragen aan de voorzitter en aan de secretaris.

HOOFDSTUK VI - INKOMSTEN, REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 20

De inkomsten van de vereniging bestaan hoofdzakelijk uit :

- de bijdragen van de leden;

- de sommen door de vereniging geïnd binnen het raam van haar opdracht;

- de giften en legaten.

Luik B - Vervolg

Mon 2.2

lehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij fiée Tfélgisc Staatsbrâd 'T37U372UT2 - Annexes di 1VTóniteur beTgë

N

ARTIKEL 21

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar,

ARTIKEL 22

De raad van bestuur legt elk jaar aan de gewone algemene vergadering de tekeningen voor van het

verlopen boekjaar, de begroting van het volgend jaar evenals het verslag over de werking en de financiële toestand van de vereniging.

ARTIKEL 23

Twee commissarissen van de rekeningen worden door de algemene vergadering onder de effectieve

leden verkozen. Hun verlengbare ambstermijn beloopt vier jaar. Ze worden belast, zonder tussenkomst in het bestuur, met het toezicht op en de contrôle over de boekhouding van de vereniging.

Ze kunnen kennis nemen van al de boekingsbescheiden. Ze krijgen, minstens één maand voor de gewone algemene vergadering, de rekeningen ter inzage en brengen hierover verslag uit.

ARTIKEL 24

De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als ontlasting voor de raad van bestuur en voor de commissarissen van de rekeningen.

HOOFDSTUK VII- WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN, ONTBINDING, VEREFFENING. ARTIKEL 25

De wijzigingen aan de statuten geschieden in overeenstemming met de bepalingen van de Wet van 2 mei 2002,

ARTIKEL 26

De vereniging kan, op beslissing van de algemene vergadering , steeds ontbonden worden in de voorwaarden door de Wet bepaald.

In geval van ontbinding van de vereniging, moet de algemene vergadering twee vereffenaars aanduiden, met gewone meerderheid van stemmen. Gans het vermogen moet, in deze voorwaarden, gestort worden ten bate van een werk voor bijstand aan kinderen van het postpersoneel of bij ontstentenis aan een werk dat zich met het morele en materiële welzijn van kinderen en/of van fysieke personen die met tot op heden ongeneesbare ziektes te kampen hebben bezig houdt.

Voor de Raad van Beheer,

Pierre Van Brussel

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/03/2012
ÿþMOD 22

7, Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

` ,,.,~y

l%

N° d'entreprise : 408.523.319

BRUX LL §

2 9 FEV. 2012

Greffe

I11l I 111111 I1I 111 I~II~I IINInI

" iaosae3~"

Rése au IVIbni9 belt

Dénomination

(en entier) : BONHEUR ET/ SANTE - IDE (1U £l i'AiY`l Ca.) .) jEi

(on abrégé) : b~W ~ ,-. T S'DoS 'l r 6

Forme juridique : ASBL

Siège : ANCIEN :BP 53- BUREAU DES POSTES DE BRUXELLES 2-1020 BRUXELLES-NOUVEAU RUE DU CONGRES, 17119 -1 000 BRUXELLES

Objet de l'acte: MODIFICATIONS DE L'OBJET SOCIAL ET DE LA DENOMINATION - MODIFICATIONS AUX STATUTS

L'assemblée générale extraordinaire de ('asbl BONHEUR ET SANTE réunie le 21 novembre 2009 a approuvé les propositions de modifications de l'objet social, des statuts et de la dénomination de l'association introduites par le Conseil d'Administration, conformément aux dispositions prescrites par les statuts et la Loi. Elle a chargé le Conseil d'Administration de leur publication aux annexes du Moniteur Belge

*********it*********:t*************it**it***R********fk****R*

STATUTS ADOPTES PAR L'ASSEMBLEE GENERALE EXTRAORDINNAIRE DU 21.11.2009

CHAPITRE I - DENOMINATION ET OBJET

CHAPITRE H - MEMBRES

CHAPITRE Ill - ASSEMBLEES GENERALES

CHAPITRE IV - CONSEIL D'ADMINISTRATION

CHAPITRE V - DELEGATIONS ET COMTES DE SECTION

CHAPITRE VI - RESSOURCES, COMPTES ET BUDGETS

CHAPITRE VII - MODIFICATIONS AUX STATUTS, DISSOLUTION, LIQUIDATION

****************************************

CHAPITRE I - DENOMINATION ET OBJET

ARTICLE 1

La dénomination de l'association sans but lucratif est "Bonheur et Santé- Fonds Jos

Bijlagen bij liëtB-ëlgisn Stautsl3latt =13/03/201Z = A ffexex clü Ionit a[r beige-

i

4

' `

~

t

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Huyghens".

L'association sans but lucratif "BONHEUR ET SANTE- FONDS JOS HUYGHENS" fut créée le

31 août 1945 sous la dénomination " BONHEUR ET SANTE- AIDE AUX ENFANTS DES

POSTIERS BELGES- FONDS JOS HUYGHENS". Elle eut à l'origine pour objet la création

et le développement d'un ou de plusieurs homes destinés à recevoir les enfants de tous

les postiers belges. Depuis lors, son objet social s'est élargi et elle vise désormais à

apporter bien-être moral et matériel aux enfants confrontés à l'adversité etlou aux membres

du personnel actifs et pensionnés atteints de maladies actuellement incurables.

Pour réaliser ses missions, l'association peut conclure, avec l'accord du Conseil d'Admi-

nistration, des accords de coopération avec des organismes, des associations ou des

personnes physiques poursuivant les mêmes objectifs. Ces accords peuvent être tout

autant de nature médicale que financière ou avoir pour objet d'apporter un soutien

matériel ou moral.

Son siège social est établi à 1000 BRUXELLES, rue du Congrès,17119 à 1000 BRUXELLES

dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.Son adresse de correspondance est la boîte

postale 1314 à 1000 BRUXELLES.

Elle compte au moins trois membres.

ARTICLE 2

Elle respecte, dans l'accomplissement de sa mission, les convictions religieuses et

philosophiques des bénéficiaires de ses actions. Par ailleurs, aucune ingérence politique,

ni linguistique ou éthique n'est tolérée.

CHAPITRE Il - MEMBRES

ARTICLE 3

L'association comporte deux catégories de membres :

- les membres adhérents;

- les membres effectifs.

ARTICLE 4

Sont de plein droit membres adhérents les membres du personnel de La Poste, actifs et

pensionnés, pour autant qu'ils acquittent le montant de la cotisation annuelle fixé par

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

l'assemblée générale. Le montant de celle-ci ne peut être supérieur à 12.50 euros, ni inférieur à 1 euro.

La qualité de membre adhérent peut également être attribuée à toute personne physique qui le solliciterait, après approbation par l'Assemblée générale et pour autant qu'elle acquitte le montant de la cotisation annuelle.

Des membres d'honneur peuvent être admis au sein de l'association, sur proposition du Conseil d'Administration et avec l'accord de l'Assemblée générale, sans bénéficier des droits statutaires.

ARTICLE 5

Les membres effectifs, désignés parmi les membres adhérents, composent l'Assemblée

générale.

CHAPITRE III - ASSEMBLEES GENERALES.

ARTICLE 6

L'Assemblée générale est composée de minimum 3 et maximum 48 membres effectifs

désignés par et parmi les membres adhérents.

ARTICLE 7

Sous réserve des dispositions de l'article 14 des présents statuts, l'Assemblée générale

des membres effectifs a la compétence la plus étendue pour réaliser l'objet de l'association.

Une délibération de l'Assemblée générale est nécessaire pour les objets suivants:

- la nomination et la révocation des administrateurs et des commissaires aux comptes;

- l'approbation des budgets et comptes;

- la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires aux comptes;

- l'exclusion d'un membre;

- la modification des statuts;

- la dissolution de l'association;

- tous les actes où les présents statuts l'exigent.

Seuls les membres effectifs ont voix délibérative à l'Assemblée générale. Tout membre

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

6IeOD 2.2

effectif empêché peut être représenté par un autre membre effectif, par procuration écrite. Un membre effectif ne peut toutefois émettre plus de deux voix.

ARTICLE 8

Les convocations aux Assemblées généralers sont adressées par le Conseil d'Administration ou par son délégué , par simple avis ou circulaire. Elles contiennent l'ordre du jour et la documentation nécessaire et sont envoyées au moins dix jours calendriers avant

l'Assemblée.

Il est tenu chaque année, le premier samedi du mois de mai en principe, une Assemblée générale ordinaire pour l'examen du bilan, des comptes et du budget et, le cas échéant,pour procéder aux nominations statutaires. En tout état de cause, l'Assemblée générale ordinaire doit avoir lieu dans le courant du premier semestre de l'année.

L'Assemblée générale peut être convoquée extraordinairement sur décision du Conseil d'Administration et doit l'être à la demande d'un cinquième des membres effectifs.

ARTICLE 9

L'Assemblée générale délibère et statue valablement quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, à la simple majorité des voix.

A la demande de la majorité des membres présents, les votes se font par scrutin secret. Quand i1 est question de personnes, le scrutin secret est de droit.

Par dérogation aux alinéas précédents, les décisions comportant modifications aux statuts, exclusions de membres effectifs, modifications de l'objet social ou dissolution volontaire de l'association ne sont prises que moyennant les conditions spéciales requises par la Loi du 2 mai 2002.

L'Assemblée générale ne peut délibérer que sur les objets inscrits à l'ordre du jour. Tout objet peut être porté à l'ordre du jour sur demande de cinq membres effectifs faite par écrit au plus tard trois jours calendrier avant l'Assemblée.

ARTICLE 10

Les décisions de l'Assemblée générale dont la Loi prescrit la publication sont insérées aux

annexee du Moniteur belge; les autres décisions sont portées à la connaissance

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

des membres effectifs par voie d'avis et inscrites dans un registre ad hoc consultable au siège de l'association.

CHAPITRE IV - CONSEIL D'ADMINISTRATION.

ARTICLE 11

L'association cst gérée par un Conseil d'Administration de douze membres au moins et de

dix-huit membres au plus, choisis parmi les membres effectifs.

Les membres du Conseil d'Administration sont nommés par l'Assemblée générale pour un

terme renouvelable de dix ans.

Les mandats de président et de trésorier viennent à échéance ensemble. Il en va de même

pour ceux de vice-président et de secrétaire.

En cas de vacance d'une place d'administrateur, le Conseil peut y pourvoir provisoirement

jusqu'à la prochaine Assemblée générale.

Le mandat d'administrateur est gratuit.

ARTICLE 12

Le Conseil d'Administration choisit parmi ses membres un président et deux vice-présidents.

II désigne, en son sein, un secrétaire et un secrétaire-adjoint, un trésorier et

un trésorier-adjoint.

ARTICLE 13

Le Conseil d'Administration se réunit sur convocation du président, du secrétaire ou à la

demande de trois administrateurs.

Les décisions sont prises à la majorité simple des votants; la voix du président ou de son

remplaçant est, en cas de partage des voix, prépondérante.

Les décisions du Conseil d'Administration sont reprises dans un registre ad hoc et signées

par le président et le secrétaire. Ce registre est tenu à la disposition des membres

et des tiers.

ARTICLE 14

Le Conseil d'Administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration de

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

l'association, sous la seule exception des objets réservés à l'Assemblée générale par la Loi ou les présents statuts. II peut accepter purement et simplement, sous réserve et conditions, tous subsides et subventions, toutes donations, tous legs à titre universel ou particulier et tous dons manuels, s'obliger à l'exécution des charges et conditions, obtenir toutes autorisations et envois en possession. L'énumération qui précède est énonciative et non exhaustive. Le Conseil établit également le règlement d'ordre intérieur de l'association.

ARTICLE 16

Tous les actes qui engagent l'association, autres que ceux repris à l'article 18, sont signés

par le président ou par l'un des vices-présidents et par le secrétaire.

Les actions intentées, tant en demandant qu'en défendant, sont intentées ou suivies au nom

de l'association, poursuites et diligences des mêmes personnes.

ARTICLE 16

Les administrateurs ne contractent, en raison de leur gestion, aucune obligation personnelle ou solidaire; ils ne répondent que de l'exécution de leur mandat dans les limites des présents statuts.

CHAPITRE V - DELEGATIONS ET COMITES DE SECTIONS.

ARTICLE 17

Le Conseil d'Administration peut déléguer et donner des pouvoirs spéciaux et déterminés:

- soit individuellement à l'un de ses membres;

-soit collectivement à deux ou plusieurs de ses membres. Dans cette hypothèse, ceux-ci

forment des comités.

ARTICLE 18

Sous le contrôle du Conseil d'Administration, le président et le trésorier ont délégation pour toucher toutes sommes et valeurs quelconques, émettre et acquitter tous chèques et mandats, accréditifs, virements et mandats bancaires et postaux, faire ouvrir ou clôturer tout compte, donner toutes quittances et décharges et, généralement, pour faire toutes les opérations concernant les dépenses et les recettes de l'association, ceci sans avoir à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

.. justifier d'une procuration quelconque.

ARTICLE 19

Le Conseil d'Administration peut, sous son contrôle, déléguer la gestion journalière de

l'association au président et au secrétaire.

CHAPITRE VI - RESSOURCES,COMPTES, BUDGETS

ARTICLE 20

Les ressources de l'association consistent principalement dans :

-les cotisations des membres;

-les sommes perçues par l'association dans le cadre de son objet;

-les dons et legs.

ARTICLE 21

L'année sociale commence le ler janvier et finit le 31 décembre de chaque année.

ARTICLE 22

Le Conseil d'Administration soumet tous les ans à l'approbation de l'Assemblée générale ordinaire les comptes de l'exercice écoulé, le budget de l'exercice suivant ainsi que le rapport sur l'activité et la situation financière de l'association.

ARTICLE 23

Deux commissaires aux comptes sont nommés parmi les membres effectifs par l'Assemblée générale. Leur mission s'étend sur un terme de quatre années, renouvelable. Ils sont chargés, sans intervention dans la gestion, de la surveillance et du contrôle de la comptabilité de l'association.

Ils peuvent prendre connaissance de toutes les pièces comptables.

Ils recoivent en communication les comptes au moins un mois avant l'Assemblée générale ordinaire et font rapport à celle-ci.

Réservé

'Moniteur belge

MOO 2.2

Volet B - suite

ARTICLE 24

la

L'approbation des comptes par l'Assemblée générale vaut décharge pour le Conseil d'Administration et pour les commissaires aux comptes.

CHAPITRE VII - MODIFICATIONS AUX STATUTS;DISSOLUTION,LIQUIDATION

ARTICLE 25

Les modifications aux statuts se font conformément aux dispositions de la Loi du 2 mai

2002.

ARTICLE 26

L'association peut être dissoute en tout temps par l'Assemblée générale dans les conditions

fixées par ia Loi.

En cas de dissolution, l'Assemblée générale devra désigner deux liquidateurs, à la simple

majorité des voix. Dans ces conditions, tout l'avoir devra être versé au profit d'une oeuvre

existante d'assistance aux enfants confrontés à l'adversité et/ou aux personnes atteintes de

maladies actuellement incurables.

Pour le Conseil d'Administration,

Pierre Van Brusssel

Président

Máatlt)anUa88pdàZgentéeJpgg.aittt3JaftetEe : A,f,WL?~;o 3erraë@teëtit6á1du1U#]trimQpr3emaátt#nbi7wtlieldqwi;foAt]seoQi.rldOwegR¬ dmos aqaaappouelrirtda.tepâéoataoll'àaseniettinp ledrsddatinrontt' iieggtttgniaeeéàpmldjdos:ittes

Weeçki Nl í~égçieilffee

13/03/2012
ÿþMOEF 2.2

' r.%

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie rta neerlegging van de akte ter griffie

Voo behou

aan I

Belgii Staats

tia osaasa*

8

" 29 FEVo 20Q

8RUSSEC

Griffie

Qndernemingsnr : 408.523.319

Benaming

(voluit) : GELUK EN GEZONDHEID- FONDS JOS HUYGHENS

(verkort) : GELUK EN GEZONDHEID

Rechtsvorm : VZW.

Zetel : CONGRESSTRAAT 17/19 -1000 BRUSSEL

Onderwerp akte : SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

OVERLIJDEN - AANDUIDINGEN

ALGEMENE VERGADERING VAN 18 JUNI 2011

1, De Algemene Vergadering heeft kennis genomen van het overlijden van de heer GUY COSIJN, bestuurder.

2. Overeenkomstig artikel 11 van de Statuten heeft de Algemene Vergadering Mevrouw Marleen DE` BOCK,geboren te Oudenaarde op 24 januari 1959 en de heer Etienne VANLAEKEgeboren te Gent op 19 juli 1940 aangesteld als bestuurders.

3.De Algemene Vergadering heeft het ontslag als schatbewaarder aanvaard van de heer PEVERNAGIE FRANS en Mevrouw LAMOT GHISLAINE , geboren op 23 september 1957 te Watermaal Bosvoorde aangeduid als schatbewaarster

4. De Raad van Bestuur wordt voortaan samengesteld uit :

VAN BRUSSEL PIERRE Boomgaardenstraat 5 te 38015 SINT-TRUIDEN ; voorzitter

DEWIT JEAN-PIERRE Avenue des Eperviers 3 te 1150 BRUSSEL ; ondervoorzitter

RENIER DANIEL, Medoristraat 34 te 1020 BRUSSEL ondervoorzitter

PARMENTIER JAN, JanBreydellaan 148 te 8500 KORTRIJK, bestuurder

BONTE LINE Avenue Chant d'Oiseau 15 te 7050 JURBISE ; secretaris

MARESCAUX BERNADETTE Anjelierenlaan 26 te 1820 STEENOKKERZEEL , adjunct-secretaris

LAMOT GHISLAINE Avenue Monte-Carlo 104/20 te 1190 BRUSSEL ; schatbewaarster

PEVERNAGIE FRANS Reynaertweg 77 te 1500 HALLE ; bestuurder

FLIPS HENRI Avenue Léon Grosjean 63 te 1140 BRUSSEL; bestuurder

ORBAN CLAUDY Cité de la Soierie 20 te 1480 TUBIZE ; bestuurder

DE BOCK Marleen Doornikseheerweg 48 te 9700 BEVERE ; bestuurder

VANLAEKE ETIENNE Leopoldstraat 3/11 te 2800 MECHELEN; bestuurder

Voor de Raad van Bestuur

PIERRE VAN BRUSSEL

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

13/03/2012
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 22

8RUXELLE

2 9 FFV, 202

. Grefte

11 111111111 III III 11111

*12054839*

Rése at Monf belt

N° d'entreprise : 408.523.319

Dénomination

(en entier) : BONHEUR ET SANTE- FONDS JOS HUYGHENS

(en abrégé) : BONHEUR ET SANTE

Forme juridique : ASBL

Siège : RUE DU CONGRES 17119-1000 BRUXELLES

Objet de l'acte : COMPOSITION DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

DECES- DESIGNATIONS

ASSEMBLEE GENERALE DU 18 JUIN 2011

1.L'assemblée générale de BONHEUR ET SANTE a pris connaissance du décès de Monsieur GUY COSYN, administrateur

2. Conformément à l'article 11 des statuts, elle a procédé à la désignation de Madame Marseen DEBOCK, née à Oudenaarde le 24 janvier 1959 et de Monsieur Etienne VANLAEKE, né à Gand le 19 juillet 1940 comme administrateurs.

3.L'assemblée générale a accepté la démission de Monsieur Frans Pevernagie comme trésorier et a désigné comme trésorière Madame Ghislaine LAMOT, néé à Watermael-Boitsfort le 23 septembre 1957

4. Le conseil d'Administration se compose désormais comme suit :

VAN BRUSSEL PIERRE Boomgaardenstraat 5 à 3800 SINT-TRUIDEN; président

DEWIT JEAN-PIERRE Avenue des Eperviers 3 à 1150 BRUXELLES ; vice-président

RENIER DANIEL Rue Médori 34 à 1020 BRUXELLES; vice-président

PARMENTIER JAN Janbreydeliaan 148 à 8500 KORTRIJK ; administrateur

BONTE LINE Avenue Chant d'Oiseau 15 à 7050 JURBISE ; secrétaire

MARESCAUX BERNADETTE Anjelierenlaan 26 à 1820 STEENOKKERZEEL, secrétaire-adjoint

LAMOT GHISLAINE Avenue Monte-Carlo 104/20 à 1190 BRUXELLES .trésorière

PEVERNAG1E FRANS Reynaertweg 77 à 1500 HALLE; administrateur

FLIPS HENRI Avenue Léon Grosjean 63 à 1140 BRUXELLES ; administrateur

ORI3AN CLAUDY Cité de la Soierie 20 à 1480 TUBIZE ; administrateur

DE BOCK MARLEEN Doornikseheerweg 48 à 9700 BEVERE . administrateur

VANLAEKE ETIENNE Leopoldstraat 3/11 à 2800 MECHELEN, administrateur.

Pour le Conseil d'Administration

PIERRE VAN BRUSSEL

Président

Mentionner sur la dernière page du Volet B :

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
BONHEUR ET SANTE - FONDS JOS HUYGHENS, EN AB…

Adresse
RUE DU CONGRES 17/19 1000 BRUXELLES

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale